Instagram

Thursday, October 19, 2006

tolong-menolong..

pagi ni aku naik LRT sedikit lewat..pukul 9 baru naik kt stesen KJ.. then, aku pilih satu tempat utk duduk.. alamak, nasib baik nmpk.. satu seat ni.. ada air la kt situ.. warna kekuningan.. rasa nye mcm air kencing.. mungkin ada org bwk budak pagi tu naik LRT.. then, budak tu terkencing ker.. or sumthing else.. i dunno.. selamat.. mujur x terduduk kt situ.. kalo x.. mau kena balik umah.. x pun kena pegi basuh & keringkan kt bilik air dulu... then, aku duduk kt kerusi at the same row.. tp kt paling hujung la.. bygkan.. satu row tu ada 4 seats.. then, dtg one chinese lady.. nk duduk kt situ.. apa lagi.. aku dgn sepantas kilat bertindak.. aku pegang tangan dia & bgtau yg seat tu basah.. mujur lg dia x sempat duduk.. then, she said thank you to me and seat beside me..

lps tu..LRT bergerak ke stesen lain.. i can't remember which station.. datang la sorg mamat ni.. laju je bwk beg.. terus nk duduk at the same place.. apa lagi.. that chinese lady yg duduk sebelah aku ni pulak bertindak pantas... bgtau kt mamat tu.. tmpt tu basah... selamat lg...

pada masa tu la aku terpikir nk update blog aku ari ni.. nk cerita psl insiden ari ni.. hihihih.. at the same time, ada sorang mamat ni duduk bertentangan ngan aku.. naik sama2 kt stesen KJ.. tgh on d phone using his bluetooth headset.. look like cakap sorg2.. dh la kuat plak tu ckp.. bercakap x berenti2 dr stesen KJ smpi la ke stesen Abdullah Hukum..baru la dia berenti...

sambung cerita psl seat yg basah td.. lps mamat tu.. ada lg sorg chinese lady yg masuk nk duduk kt situ gk... then, lady yg kt sebelah aku lg sekali bertindak menghalang.. then, that lady duduk btul2 kt sebelah seat yg kotor tu... then, that lady.. ambik beberapa helai tisu dr handbag dia.. ltk kt situ... mmmm... bagus2..

aku terpikir.. walaupun kita menolong org bukan islam.. tp itu tetap satu pertolongan walaupun apa yg aku buat tu xde la sebesar mana.. tp bg org yg ditolong.. mesti terasa teramat lah besar pertolongan dr kita yg menolong.. kalau aku x tolong bgtau yg tmpt tu basah.. dh semesti nya chinese lady tu dh menghadapi kesusahan...

mm...itu je la ayat2 merepek aku ari ni... but ini adalah true story.. :)

Thursday, October 12, 2006

Video Clip Pilihan ku.......



Thursday, October 05, 2006

really miss both of you....

  Posted by Picasa

Tuesday, October 03, 2006

my new hobby...

all this pics were taken from Orchids Park at Perdana Lake.. actually, I just started my new hobby... menanam orkid... hahhaha... funny... but, I just give a try... I already bought 5 baby orchid.. and now we (me & hubby) was trying to grow it... we will see the result soon...