Instagram

Wednesday, May 09, 2012

Sadiq officially in Kulim now.. :)

Alhamdulillah...
Akhirnya kami berjaya jugak mendapatkan pengasuh Sadiq..
jiran setaman jugak la.. tak jauh sangat rumah nya dari rumah kami..
Isnin lepas adalah hari pertama hantar Sadiq ke rumah pengasuh nya..
setelah beberapa hari aku bertangguh..
entah lah..rasa macam tak ready je nak tinggalkan Sadiq dengan org lain..
selama ni Mak aku jer yang jaga dia..
tapi, lepas hari pertama tu, pengasuh Sadiq bagitau yang Sadiq ok jer..
lega nya aku rasa.. sebab nya Sadiq ni susah sikit nak bagi tidur kalau siang hari..
nak kena berhenjut je buai nya..

pengasuh ni kami panggil Maksu.. umurnya lagi muda dari aku..
dia ada sorang anak lelaki, usia dah 3 tahun..
mula-mula ingat nanti anak dia mesti jeles sebab mak nya jaga baby Sadiq..
tapi Maksu cakap, anak dia totally berubah perangai..
dah jadi rajin.. suruh apa-apa pun senang jer..
kalau tak sebelum ni mesti nak melepet dengan mak nye jer...
Alhamdulillah... Sadiq membawa perubahan kepada anak nya.. :)

hari ni dah masuk hari ke3 Sadiq di rumah pengasuh..
semalam Mak aku dah balik ke Perlis..
agak nervous jugak lah aku malam tadi..
sebab Sadiq ni tak pernah lagi tidur hanya dgn kami berdua (papa & mama)..
walaupun tidur dgn kami, Maktok mesti ada jugak dalam rumah tu..
tapi sekali lagi lega... malam tadi Sadiq tidur macam biasa...
pukul 9.30 dah tidur... sampai lah ke pagi tadi..
bangun menyusu je 2 kali..

maka bermula lah hidup kami bertiga beranak..
semoga Allah permudahkan urusan kami..
insyaAllah..

ceria di pagi hari..

 demam rindu kat angah & along di kampung

kantoi.. tengah makan kain..

1st day kami bertiga di rumah.. Papa goyang rocker Sadiq dgn ibu jari kaki sambil layan internet.. :D

p/s: sapa-sapa yg belum jumpa dgn Akmal Sadiq, datang lah rumah Mama Sadiq kat Kulim ni yer... tapi sebelum datang, calling2 lah dulu.. hehehehe.. :)