Instagram

Tuesday, November 30, 2010

Mengantuk vs Selesema

Keadaan kurang sihat menghantui diri..
last week en suami diserang selesema, 2 3 hari gak la nak baik..
start awal pagi tadi.. bih kurang kol 1 pagi.. aku rasa tekak perit sangat..
pangkal lubang hidung yg hampir dengan tekak dah mula rasa pedih2..
memang petanda nak selesema jer..
nasib baik lak takder tanda nak demam..
tapi aku rasa sangat tak larat.. lengoh2 badan..
rasa nak pegi tido & baring jer..

Rasa nya, kejap lagi waktu rehat.. aku nak g surau jer.. nak tido jap..
sangat mengantuk, sampaikan boleh terlelap jer skrg ni..
sambil menaip ni pun ada perasaan yang nak terlelap..
aku nampak katil, bantal & bantal peluk ku di rumah..
best nyer kalo dapat tido ni.. mau nyer sampai ke petang aku tido tak bangun2..

Tadi ada fire drill kt ofis aku ni..
dalam kol 10 pagi.. panas kat luar tadi tu, melegakan sekejap mengantuk ku..
lebih kurang 10 minit la semua org kena beratur kat parking lot..
ramai jugak lah manusia yg membanjiri parking lot.. ramai rupanya staff2 kat sini.. hihi..

Ish.. sgt mengantuk...

Tak tertahan.. dah berapa kali terlelap masa menaip entry ni..

Cukup2 lah aku merapu di sini, nnt jd cerita lain pulak.. cam org khayal jer... L


 


 

Monday, November 29, 2010

Hari isnin.. bermula nya minggu baru

Selamat hari isnin buat semua.. walaupun dah pukul 10 lebih kan..
semua dah breakfast ker ? aku dah makan roti tuna tadi.. beli kat cafe..
tapi tak sedap.. tak sesedap cheese bun yg selalu aku beli tu.. hihi..

Hari ni agak mengantuk la masa drive pagi tadi..
jalan jem sket.. sampai ofis pun lambat sket.. sbb kuar umah pun terlambat jgk..
tapi tak lah lambat sangat pun.. 15 minit lewat jer.. hihi..
sib baik bos tengah bercuti panjang..
sekali, teammate aku pun takder jugak..
nampaknya hari ni aku sorang2 la yg wujud dalam team aku..
sorang on leave, sorang mc.. huhu..

Malam tadi ktorg sampai kulim hampir pukul 12 tgh malam..
sebelum tu pegi dinner bersama family terchenta di Restoran Pokok Buluh, Spg 4, Perlis..
ada orang bermurah hati belanja kami sefamily yg kuat makan ni.. hahha..
sapa eh orang itu ? en suami terchenta la.. Alhamdulillah..
terima kasih yer en suami ku.. semoga bertambah murah rezeki abg nanti... J

Pukul 9.40 mlm, baru lah ktorg gerak balik ke kulim..
setelah kenyang perut diisi dengan western food.. J yummyyy...

Actually, ini adalah kunjungan kali ke2 kami ke Restoran Pokok Buluh..
masa 1st time pegi dulu, aku yg belanja..
knowing my family.. ayah & adik lelaki aku tu.. mmg lah kuat makan.. hahaha
ayah aku lak penggemar kambing..
lamb chop la.. apa lagi.. memang puas hati sangat la ayah aku dapat makan lamb chop kat situ..
masa 1st time pegi tu, sepinggan lamb chop tu memang lah sangat banyak..
memang sangat puas hati la makan.. ayah aku sangat suka..
tapi 2nd time pegi ni.. macam sedikit kurang kuantiti nya..
jadi nya, malam tadi ayah aku siap makan lamb chop & chicken chop... same goes to adik aku..
ish ish.. mereka ni makan.. huhu...
Tapi pada aku, harga dia berpatutan.. tak mahal sangat..

Apa lagi nak cerita eh!!

Sabtu lepas adalah birthday anak buah aku yg bernama Izzati..
cukup 5 tahun dah budak tu..
perangai adalah sangat bertambah..
nanti aku update gambar masa dia nak potong kek..
kek tu aku beli.. kecik jer..
takde celebrate apa2 pun.. sajer2 jer beli kek utk dia..

Apa lagi yer...

Nanti lah aku buat entry bergambar pulak..
plain jer blog aku ni takder gambar-gambar kan..
nanti korang bosan.. heheheh..

== entry caca marba jer ni.. jangan bosan OK!! ==


 


 

Friday, November 26, 2010

Salam Hari Jumaat


Selamat pagi jumaat…

Hari ni aku sampai ofis awal oooo…
kol 7.55 pagi dah mengonlinekan diri dah..
semangat hari jumaat beb..
malam tadi tido awal.. blum kol 10 dah hanyut..
jadi nya, pagi tadi terasa cam terlebih tido..
so, alarm bunyi pukul 6 pagi, terus aku bangun..
sempat lagi iron baju kurung utk dipakai hari ini..
6.52 pagi, aku dah turun bawah nak start engine keta.. wah!! Awal seh..
tepat kol 7 pg, gerak dari rumah..

Jalan adalah sangat tenang di awal2 pagi ni..
takde kesesakan luar biasa pun..
Alhamdulillah.. suka nyer aku..
tapi, jarang2 nak dapat kerajinan aku bangun awal macam ni.. hahaha

Cerita pasal petang semalam, masa on d way aku balik keja..
gerak dari ofis kol 5.20 ptg.. selalu nya jalan adalah OK..
bila nak masuk bridge jer, notice board tulis ada accident kat KM0.3..
aiyaaa.. dh dkt kuar bridge arah ke mainland.. masak la aku dlm keta..
seperti dijangka, nak masuk bridge jer dah sesak yg amat..
smpi kena himpit2 lak keta aku wpun pada awalnya aku mmg di lorong yg betul..
sgt geram.. :P
masa tu minyak keta aku ada ½ tank...
masa terkedek2 nak masuk bridge, masa tu jalan adalah dalam kedudukan menaik..
aku perasan, meter minyak aku berganjak berkurang menjadi hampir ¼ tank..
aku gelabah.. naper tiba2 minyak kurang ni..
risau jer aku, dah la jalan jem.. mau nyer minyak keta aku tiba2 habis..
apa aku nak buat... dah mula gelabah sotong.. L
aku dh siap tutup ekon, bukak tingkap.. (kelakar plak bila diingat)
pastu, lama2 bila keta dah kembali dalam kedudukan mendatar, meter minyak kembali menjadi ½ tank..
huhu.. legaaaa!!!!
betul laa.. en suami penah bgtau, tu sebab sensor dlm tank minyak detect kedudukan paras minyak berkurang sbb keta kita senget kan..
ye laa.. mau tak gelabah.. jalan jem kat atas bridge.. bukan nyer ko boleh nk patah balik pun..
terkedek2 la ko sampai ujung bridge.. :P

Yg menyebabkan jem adalah, ada kereta rosak di lorong paling kanan..
masa tu kat KM8.3 (kalo x silap aku)..
lepas jer kat keta rosak tu, jalan kembali normal..
tak laju dan tak jem.. tapi hazab lama jgk la nak lepas jem tu..
masa aku sampai kat KM0.3, eksiden tu pun dah dialihkan..
pastu, bersambung dengan hujan pulak..
fuh!! Mencabar..

Jadi nyer, aku sampai rumah hampir pukul 7 la ptg semalam..
penat jer kuar awal.. tak per lah.. rezeki kan..

Hari ni pulak, memang plan nak keluar kol 5 tepat..
sebab, mahu pulang ke perlis.. :D

Dah plan, esok nak g beli laksa Kak Su..
lama dah mengidam nk makan laksa ni..
nak wat sendiri, malas la pulak..
gi beli jer lah senang..

Ok lah.. aku nak mula buat keja dah ni..

Sehingga ketemu lagi...

Thursday, November 25, 2010

saya nak coffee… zzzzZZZZ


Mengantuk la pulak pagi ni.. nak minum coffee..
tapi tak elok la kan minum cafein hari2.. tapi aku tak leh tahan..
pg ni minum susu kambing Hi Goat.. tapi tak leh tahan laa.. mulut mau rasa pahit2 sket..
coffee jgk yg boleh mengubat nya.. milo pun tak leh lawan.. huhu..

rasa cam berat jer mata aku kalo pagi2 tak minum coffee..
selalu nya aku minum 3 in 1 coffee.. tapi dah abih stok..
ada mesin air kt sini yg jual coffee panas.. 50 sen jer 1 cawan.. hihi..

ish.. tak leh jadi ni..
otak tak produktif laa.. lemau jer paler otak..
jom pi beli coffee..


  


credit pic to here

Wednesday, November 24, 2010

jadi jugak bihun goreng

petang tadi aku sampai rumah kol 6.. wah!! best nyer sampai rumah awal kan.. hari masih siang..
masuk jer rumah, terus keluarkan daging korban beku.. check dalam almari, ada tak bihun..
yes!! complete.. maka projek nak menggoreng bihun diteruskan..

call en suami, nak check di manakah beliau.. hihi

isteri: abg kt mana?
suami: stadium keladi.. nanti abg keluarkan daging dan check bihun ada ke tak yer.. (awal2 aku dh sms en suami dan bg arahan cam ni.. hehehe)
isteri: ayg dh check, bihun ada.. daging pun dah keluarkan..
suami: eh! ayg kt mana? dah smpi rumah ke?
isteri: a'a.. dh kt umah dh..
suami: eh! awal nyer sampai.. selalu nyer kol 6.45 baru nk smpi..
isteri: td kuar tepat2 kol 5.. sbb tu smpi awal.. sib baik blk awal, kalo tidak sangkut jem.. ujan mula turun lebat dh td.. 

............. bersambung dgn citer lain lak.. bla bla bla...

maka nyer... bermulalah kembali keje ku di dapur..
rendam bihun.. potong daging..
basuh pinggan mangkuk yg sedia ada dlm sinki..
en suami pun sampai lah ke rumah di kala aku tgh nk siap2kan bahan menggoreng..
en suami tolong kopek bwg putih..
setel sumer, aku pun goreng lah bihun... takde sayur pun.. togel jer bihun goreng aku..

ingat nk ambik gmbar.. tp tak jadi lah.. sebab bihun tak cantik..
tapi sedap.. seperti yg aku nak.. hehe..
bihun goreng hitam.. (sos tiram + kicap)
macam yg mak aku buat masa ktorg balik perlis ari tu..
teringatkan yg mak aku masak tu lah yg membuatkan hari ni aku nak buat sendiri.. :D

itu jer lah citer pasal bihun goreng aku petang ni..
ntah apa2 lah entry aku ni..
tangkap sedap jari nak menaip jer...
kalo korg kurg paham.. paham2 lah sendiri yer.. hihihi...


Entry petang hari.. sebelum pulang..

Hari ni kol 5 tajam, aku nak balik..
perut mintak nak makan mihun goreng masak sendiri..
hihi..

nak cuba update entry best2 la sikit malam ni..
harap2 berkesempatan dan berkerajinan..

cerita banyak.. tapi taktau nak mulakan..
kalo dah mula.. tak tau cam ner nak ending..
boleh cam tu!!

-----------------

Geram dengan laptop (pinjaman dari company) ni..
keyboard utk question mark & arrow tak function..
adesss.. susah weh mahu tanya soalan.. (sebab tak leh letak tanda soal)
tunggu replacement or fixing ..
byk bergantung kpd mouse adalah kurg best.. lambatttt..

-----------------

Nak meluahkan rasa hati jer.. kasi lega sket..

Sekarang aku kembali bermain-main dengan Oracle..
hampir 5 tahun meninggalkan nya.. skrg kena mengasah minda semula dengan nya..
hopefully, I can do very well..

org IT taktau apa itu Oracle cam tak betul jer kan..
at least tau apa guna Oracle tu..
dah.. stop cakap pasal keja.. meh citer psl hal diri sendiri lak.. :D

malam tadi memang berhajat nak buat entry bergambar pasal raya haji..
tapi, tak sempat laa..
en suami lak tak sihat dah 2 hari..
balik keje asyik lemau jer.. tak tau lah kenapa..
masih belum hilang mabuk daging korban kot.. tambah pulak 'jauh perjalanan' kot..
terus collapse..
awal lagi dia dah tido.. aku lak lepas maghrib, terus menggoreng popia simpul kasih..
sempat menyimpul masa kat jengka hari tu.. tapi tak sempat nak menggoreng..
so, bwk balik ke kulim yg belum digoreng lg laa..

sambil2 tu aku dok terpikir cam nak wat part time jual popia simpul kasih ni..
ada ker org nak beli? ? ?

sebelum ni mak mertua aku memang buat simpul kasih untuk jual.. sama2 ngan kerepek2 nya..
tapi, lately dia dah stop production simpul kasih, sebab lambat nak membuat nya.. permintaan pulak banyak..
so, dia concentrate pada kerepek2 dan karipap mini..
oleh itu, selepas aku dah belajar cara menyimpul yg betul.. teringin lak nak produce sendiri dan jual..
sempat kah masa aku ni? ? ? ? ?

malam tadi suarakan kt en suami.. dan nak ajak dia menyimpul sekali..
dia ckp.. kalo dia tak study.. leh la dia tolong.. (pastu, siap cakap dia study sebab aku.. :PPPP )
amboihhhh!!!! Untuk kebahagiaan bersama OK!!

Nak menyimpul nyer tu senang jer.. Cuma yg lambat nk watkan serunding tu..
tapi serunding tu kalo sekali buat, memang tahan lama dan banyak popia yg boleh dibuat..

Nanti aku cuba pertimbangkan... hihihi..
cam berkobar2 lak aku nak berniaga ni.. hehhe..
idea idea.. datang malam nanti ok..
siang2 ni aku nak keja...

Lega sket.. leh luahkan rasa hati kat blog ni..

Jom sambung wat keja... c yaaa...

Tuesday, November 23, 2010

nak update tapi tak sempat.. :(


Ramai jugak yang datang menjenguk ke blog aku ni yer.. wpun x berupdate..
maaf ler banyak2.. sekarang ni tak sempat nak berupdate..
sejak mula bekerja di tempat baru ni.. masa agak terhad..
seminggu pas mula kerja.. weekend, balik perlis..
ambik beras pulut & beras nasik yg ayah aku nak kirim kt mertua aku..
pastu, balik ke jengka.. raya haji pulak.. smpi lah ke weekend yg lepas..

Weekend akan datang ni pun dah plan nak blk perlis lagi..
sebab mertua aku kirimkan daging korban untuk parent aku lak..
jadi org tengah la ktorg ni..
fyi, daging2 tu telah dibekukan masa kt jengka..
ktorg isi dalam kotak polistrin masa bwk blk ke kulim..
smpi kulim, daging tu masih lg beku.. terus masuk dlm peti sejuk beku di rumah ku pulak..
insyaAllah weekend ni smpi lah daging2 itu ke rumah parent ku di perlis lak..
Jauh betul perjalanan daging itu yer.. hihihi..

Aku nak update psl cerita raya haji di jengka..
gmbr2 semua ada dlm camera.. nanti malam ni kalo sempat aku update..
tu pun kalo sempat laa..
selalu nyer kemalasan melanda.. sebab nyer dok sibuk dgn hal blogwalking.. hihi
see.. wpun aku x update blog aku, tp aku tetap blogwalk ok.. hihi..

Kt tmpt baru ni, gmail tak leh bukak, yahoomail pun tak leh..
tapi FB leh pulak bukak, Cuma x leh chatting jer..
tp bagus jugak laa.. xde lah aku nak asyik layan chatting jer nanti.. (nanti aku lalai.. :P)
kalo korg nk chat ngan aku, malam2 eh.. aku online kt umah.. :D

Ok lah korg, aku nak sambung keje lak..
tiba2 jer tadi rasa nak post new entry..
otak tiba2 rasa cam pening2 mengantuk tadi..
so, berenti jap tgk coding yg pelbagai warna tu..
layan blog jap.. hehe..

See u later.. tunggu kan entry terbaru aku nnt.. citer psl raya haji pulak.. J




 

Monday, November 15, 2010

Selamat Hari Raya Haji

salam semua..

aku & en suami nak ucapkan selamat hari raya AidilAdha buat semua kawan2.. korang beraya di mana kali ni? ktorg akan beraya di Jengka, Pahang.. (mengikut giliran.. :D)

malam esok baru bertolak balik ke Jengka.. ktorg ambik cuti 2 hari selepas raya.. sambung sampai sabtu ahad.. dapat la lama sikit.. jadi, terpaksalah berkorban balik raya di malam raya.. tak tau lah mcamana keadaan jalan raya malam esok.. jem ke tak.. tapi rasanya tak ramai kot yang balik kampung beraya, sebab kebanyakan negeri cuti 1 hari sajer.. raya haji pulak jatuh di tengah2 minggu..

insyaAllah hari raya ke2 kami akan membuat kenduri korban di rumah mertua ku.. semua nya diuruskan oleh mertua aku.. ktorang balik meramaikan majlis dan nak makan daging banyak2.. heheh.. jangan lepas raya darah mencanak2 naik dah la yer... insyaAllah.. akan cuba dikawal sebaik mungkin..

ok lah korang, aku dah mengantuk ni.. esok keja aaa...

Selamat Hari Raya AidilAdha buat semua... hati hati di jalan raya..

Wednesday, November 10, 2010

Sakit perut seharian

Mula dari semalam, aku minum Boh Green Tea sebanyak 1.3 liter dalam tempoh seharian di ofis.. malam tadi, aku rasa perut aku cam berangin jer.. pastu, ter'ken' jer..

Hari ni pulak, mula dari pagi tadi.. masa tengah drive.. perut aku sakit..

Sampai jer di ofis, on lappy.. terus masuk ke tandas.. memerut la jawab nyerr.. memerut yg cherry berry ok!!

Sampai lah ke saat ini, aku masih lagi berulang memerut.. hari ni aku minum lagi Boh Green Tea..

Banyak khasiat kan Green Tea ni.. aku ada baca kat internet..

Jadi, daripada aku minum air suam jer.. apa kata aku perisakan dengan Green Tea, no sugar yerr..

Adakah disebabkan aku minum Green Tea tu, perut aku asyik nak memerut jer.. takder la sakit sebenarnyer, cuma rasa nk membuang jer..

Hi hi hi.. sorry la eh.. tiba2 jer kuar citer sakit perut..


 

p/s: update dr ofis, menggunakan Ms Word 2010.. (aku di ofis baru yer.. kalo sapa2 kepochi nk tau.. plz private msg aku yer.. aku xmo citer public.. :P)

Sunday, November 07, 2010

You're Beautiful

malam tadi tido kol 4 pagi.. hahahaha..
gila ok!! semata-mata nak habiskan korean drama.. You're Beautiful..
dvd nyer dah lama beli.. tapi tak sempat nak tengok..
baru start tengok last week..
dan semalam.. mula dari pagi lepas subuh.. aku dah mula layan..
sebab nyer masa tu, en suami sambung tido..
masa terbaik utk aku concentrate layan korean drama..

pastu, sambung lak malam tadi..
mula agak lewat.. kol 12 lebih.. lepas layan cerekarama di TV3..
mau nyer tak sampai kol 4 pagi aku melayan..
sampai tak larat dah nk bukak mata..
tapi tetap nak melayan ending.. hihi.

all the pics credit to google.com..







aku ni kan kalo dah layan korean series ni.. bukan takat citer nyer jer..
aku akan layan gak ost nya.. lagu2 korea ni aku rasa cam sedap2 jer didengar..
asyik dok humming jer lagu nyerr.. hihihi..

skrg pun tengah dok layan kat youtube lak ost You're Beautiful.. mungkin gak nanti akan jadi ringtone aku..
parah parah.. huhu..

jom layan next series lak.. ada lg 2 series yg dah dibeli dvd nyer tapi tak sempat nak tengok lagi..

p/s: menghabiskan sisa hari ahad.... cepat yer masa berlalu.. 


Friday, November 05, 2010

aku suka makan sotong

korang suka tak makan sotong?

sotong ni macam2 jenis kan ada.. dan macam2 jenis sotong itu jugak aku suka..
sotong kembang tu pun aku suka.. tambah2 kalo buat sambal..
sotong kering pun suka jugak.. ayah aku selalu bakar.. makan ratah2 sambil tengok tv.. best..

hari ni nak cerita aku masak sotong.. beli masa g pasar malam ari tu.. simpan dalam peti beku sampai beku la sotong tu..
keluarkan dari peti beku dan rendam dalam air.. supaya proses nyahbeku lebih cepat..
air yang direndam tu kena lah selalu tukar.. sebab air akan bertukar menjadi sejuk..
dan proses nyahbeku menjadi bertambah lambat.. (ini adalah teori aku sendiri.. hihi)

aku sebenarnya malas kalo nak masak sotong.. sebab nya adalah..
sotong putih yang dibeli di pasar malam semestinya lah belum diproses..
nak membersih sotong adalah leceh..
kena cabut kepala dari badan..
cabut tulang belakang sotong..
buang gigi sotong (kt celah2 janggut sotong ada 1 benda yg keras2 sket tu.. aku panggil gigi sotong)
buang benda hitam..

kan ker byk keja tu? tapi makan sotong adalah best...
aku sgt suka.. tambah2 lagi kalo org lain yg proses dan aku just masak jer..
tambah lagi best kalo orang masak, aku makan jer.. hihihi..

hari ni aku masak Sotong Goreng Kari.. resepi dari blog Cik Mat Gebu..


presentation Cik Mat Gebu lagi menarik.. aku nyer takder hiasan pun.. tapi rasa nya sedap.. i likeee..

korang cuba la buat.. makan dgn nasik panas2.. letak kicap sket kat nasik.. bertambah2 best.. lagi best, kalo ada sambal belacan.. hi hi..

so, hari ni kami selamat menyempurnakan lunch pada pukul 3 petang..
selain Sotong Goreng Kari, aku menggoreng ayam jugak.. hehehe.. 2 jer lauk nyer.. sambal belacan takder, sebab aku dah malas nak buat.. boleh?? hihi

Alhamdulillah.. kenyang sudah...

Thursday, November 04, 2010

jangan degil

kalo ikutkan plan aku malam tadi....


sempat membuat usul kepada en suami semasa belum tidor.. dengan tegas beliau menjawab.. TAK NAK..

dengan sepantas kilat.. hati ku menjadi kecik.. terus mengambil bantal lalu menutup muka.. dan paksa tidor sehinggalah memang betul2 tidor..

pagi tadi, tengah siap2 nak hantar en suami pegi keja.. aku menyuarakan usul baru..
"nanti ayg nak balik perlis, sorang2.. esok lusa ayg balik sini.."

en suami tidak menjawab ya atau tak.. tapi berkata..
"hari sabtu kena balik, nak hantar keta gi check ada bunyi-bunyi tu"

aku membalas.. OK

tapi dalam hati aku pun berbelah bagi la berani ker nak balik sorang2 ni.. huhu..

tengahari gi makan dengan en suami.. dia berkata
"tunggu abg abih keja, kita balik sekali"

aku yang masih bersaki baki merajuk..
"takper lah, ayg balik sorang.. nak balik kejap jer.. lagipun abg nak study kan"

en suami tak puas hati lagi..
"abg risau bg ayg blk sorg, nanti tiba2 jumpa banjir.. gelabah sorang2.. xper, abg bawak balik buku.. "

aku nak memanjangkan rajuk..
"nanti lah ayg pikir dulu nak balik ke tak.."

lepas selesai makan, antar en suami balik ofis.. aku terus balik rumah..
(pelik eh naper aku dok umah? hihihi.. minggu depan tak dok umah dah.. :P)
terus on laptop.. layan fb.. layan ym.. usha2 pasal banjir kat perlis..

maka nya.. terhasillah status baru di FB.. huhu


jalan nak masuk ke perlis tertutup dek banjir.. memang tak dapat nak menembusi menggunakan kereta.. lainlah kalo tiba2 keta aku leh transform jadi speedboat.. huhu..

lupakanlah angan2 nak balik tengok banjir yerr.. meh kita raya deepavali di kulim sajerrr..

en suami membebel kat aku sebab nyer aku tak percaya cakap dia.. dia dah kata, masih banjir.. macamana nak masuk ke perlis.. jalan tersekat.. tapi aku degil..

moral of the story: jangan lawan cakap suami.. (bergantung kepada keadaan la kan.. hihihihi.. jgn marah abg ku cayang.. muahhhsss.. )


Monday, November 01, 2010

Banjir

sekarang ni aku berada dalam kerisauan..
siang tadi aku call mak aku tanya keadaan hujan di perlis..
memang dah 2 hari hujan tak berenti2..
rumah mak ayah aku tepi sungai..
air sungai memang dah sangat penuh..
dah sama paras dengan daratan.. merisaukan..
baru tadi mak aku sms bagitau.. air sungai dah melimpah naik..
dah penuh dalam longkang tepi rumah..
belum masuk ke dalam rumah lagi..
jadi mak ayah & adik aku kena standby la malam ni..
kemungkinan besar air akan melimpah masuk rumah..
ish.. aku risau sangat ni..

kat perlis memang dah rata-rata tempat mengalami banjir dah..
tadi tengok berita kat TV3.. memang dah ramai yang dipindahkan ke penempatan sementara..
mungkin banjir besar bakal berlaku lagi di perlis..
ya Allah.. risau lah aku ni..
doakan semoga semua nya selamat..
kesian mak ayah aku kalo rumah masuk air.. :(