Instagram

Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year 2009

Aku nk wish happy new year kt u ols. Thn ni aku x sambut sekali ngan cik abg ai. Sbb aku kt perlis, cik abg ai kt kota dsara. Ahad ni aku blk KD. Cik abg ai blk perlis sabtu ni.

Tuesday, December 30, 2008

Ala2 tudung ekin


Ok x?

Thursday, December 25, 2008

Utk tatapan cik abg ai


Abg, wajah chomel ayg utk tatapan abg.. Jgn bosan dok umah sorg2 ye..

Septg di abi


Aku tgh bercuti di perlis. Ni anak sedara aku, izzati. Suka benor nk ambik gmbr smpi senget2. Sian cik abg ai kt kl sorg2. Susah nk update blog. Line 3g x clear kt umah.

Saturday, December 20, 2008

plan bercuti

kemungkinan besar aku akan away start esok until 4/1.. lama nyer kan..

aku dpt fully approved cuti dr my boss.. aduhh.. lega nyer boleh cuti..

so, plan aku.. aku akan balik bercuti rehat2 di perlis.. kampung halaman aku.. cik abg ai akan antar aku blk dgn keta.. then, cik abg ai akan blk semula ke KL dgn bas.. sbb cik abg ai x dpt nk cuti panjang sama2 ngan aku.. aku akan berada di perlis smpi la weekend 3/1 - 4/1.. masa nk blk ke KL cik abg ai akan blk semula ke perlis utk bwk blk aku ke KL dgn kereta..

itu lah plan cuti aku.. aku kena dok jauh2 sket.. kalo bercuti di KL ni jer.. sure mcm x cuti.. tiba2 je dipanggil bekerja blk lak nnt.. mana leh.. i need to rest..

so, ktorg akan bergerak pukul 8 pg nnt.. akan singgah di ipoh, taiping, penang... dh lama cik abg ai dok ajak jalan2 singgah di tmpt2 ni.. tp b4 ni x berkesempatan.. sbb aku kalo kata nk blk perlis jer.. dh x sabar2 dh nk smpi.. tp kali ni sbb cuti aku agak lama.. leh la layan jalan2 dulu ngan cik abg ai..

sian cik abg ai nnt kena tinggal kan.. tp dia dh merelakan percutian aku.. harap2 naik keje blk nnt pala otak aku dh fresh sket.. n tambah smgt nk buat keje blk.. :)

kpd kengkwn aku yg invite we ols ke wedding masing dlm minggu ni, minggu dpn.. aku mintak maaf byk2 lah yer.. mmg x dpt nk pegi wedding korg.. bkn x nk pegi.. tp bdn aku sgt perlukan rest.. dan aku x leh nk dok rest kt KL ni.. nnt sama cam x cuti jer.. sori ye kengkwn ku.. hadiah utk korg akan menyusul kemudian yer... we will meet later..

jika berkesempatan masa di perlis.. dan ada kemudahan internet.. leh la aku update blog ni kan.. kalo x mau la bersarang blog aku ni.. jenuh la nnt nk naikkan balik reader count.. dh la x semenarik mana blog aku ni kan..

ok lah u ols.. hingga ketemu lg... salam sayang dr aku utk u ols semua.. see yaa..

Friday, December 19, 2008

aku teruja

mlm ni mlm ke3 aku stay kt ofis... stayback kt ofis kali ni aku agak teruja.. sbb cuti aku dh approved... so, hari ni adalah hari terakhir aku bekerja utk tahun 2008... aku akan start bercuti hari sabtu 20/12/2008.. sehinggga 4/1/2009.. wah.. sgt best mengingatkan aku nk bercuti.. suka nyerr....

nnt aku update psl plan cuti2 aku ni yer... keje aku dh nk siap.. esok g present kt user.. n the rest aku dh arrange.. huhu..

best nyerrr..

Tuesday, December 16, 2008

kena setel minggu ni gak

mlm ni aku tido ofis.. dh bwk bekal baju utk bekalan smpi ari jumaat.. huhuhu.. maybe 3 mlm la tinggal cik abg ai tido sorg2 kt umah.. ekceli bukan x leh buat keje kt umah.. tp biasa la kalo dok umah.. bila tgk umah sepah sket.. aku x leh nk dok diam.. sure tarikan nk buat keje2 umah tu lg kuat.. sbb nye aku rimas tgk umah aku sepah2 ni.. (huhu.. cam rajin jer ayat tu kan.. hiks) tp serius aku ckp.. mmg aku cam tu.. (keturunan dr mak aku la ni.. )

aku nk setel keje2 aku dlm minggu ni gk.. nk handover keje2 aku buat sementara kt bdk2 opis aku.. sbb nyer... aku dh plan utk bercuti dr 22/12 smpi 4/1.. lama kan?? mmg lama.. penat weh keja.. siang malam.. hari cuti.. weekends.. sumer kena keja.. penat penat.. so, aku perlukan rehat..

ok lah.. story about that later.. nk sambung keje & nk mandi la dulu.. kasik segar bijik mata..

sambil layan tv streaming kt sini..

Thursday, December 11, 2008

aku lemau

hari ni aku stay kt umah.. badan terasa sgt lemau.. tersgt lemau.. dgn dlm kepala otak aku dok pikir psl kerja.. bila nk abih niiiii.. tolong la bg aku solution yg terbaik.. cemana nk setel masalah dgn keja2 aku ni... kalo ikut hati berkarat aku ni.. aku letak jer notis tender 24 hours.. biar semua terbeliak bijik mata... tp... mana leh cam tu.. nnt buruk la reputasi aku.. nak tak nak aku kena hadapi jgk dgn penuh ketabahan.... Ya Allah, berikanlah hamba Mu ni petunjuk jalan yg benar.. aku kebuntuan... aku hilang arah.. aku sgt penat...

nk tau nape aku lemau?? semlm lg tekak aku dh perit sgt.. plan awal aku nk stay kt ofis jer semlm... tp hati x tenang.. so, aku blk umah.. cik abg ai kasi minum ubat batuk.. sbb aku dh mula batuk2.. bila masuk tido jer.. aku dh mula la batuk2.. teruk giler.. smpi langsung x leh tido.. kejap bangun.. kejap baring.. asyik batuk jer.. badan dh mula sejuk2 demam.. batuk batuk batuk.. xtau lah pukul berapa baru aku dpt lelap..

bgn pg td.. cik abg ai rasa bdn aku.. dia ckp aku dmm balik.. sbb bdn aku panas.. aku dh tido bungkus2 dh.. then, aku terus smbg tido.. smpi kol 10.30 pg.. tekak aku perit giler.. cam ada bengkak jer...

nk g klinik.. tp.. x larat nyer nk drive.. wpun dekat jer...

so, aku rehat sambil buat keje kt umah jer.. tunggu cik abg ai blk baru nk g klinik..

ok lah.. ada guruh laa.. nk tutup modem jap.. nnt smbg cerita..

Tuesday, December 09, 2008

PAKU Di Dinding Hatimu…

aku ambik story ni dari emel yg aku dpt.. quite nice laa.. mungkin boleh menjadi pengajaran pada aku dan korg gk.. happy reading..

Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat
mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja.
Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku.
"Untuk apakah paku-paku ini ayah?" tanya pemuda tersebut.
"Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita
ini, bagi melepaskan kemarahan mu" jawab ayahnya. Pada hari yang
Pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu
tersebut. Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya,
jumlah paku yang digunakan juga berkurangan.

Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku
menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari,
dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun.
Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira.
Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu
satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan.
Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-paku
tersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebutkepada
bapanya dengan bangganya.

Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata "Kau
telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang
di tembok batu tersebut, tembok itu TIDAK akan kelihatan sama lagi
seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika
marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini.
Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya. Tetapi ingatlah,
tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu,
namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka
fizikal. Sahabat adalah permata yang sukar dicari.
Mereka membuatkan kamu ketawa dan menggalakan mu
ke arah kejayaan.

Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan
sentiasa membuka hatinya kepada
kita.



"Maafkan saya sekiranya saya pernah meninggalkan kesan berlubang di dinding hati anda."

Demam - dr Perlis ke Kota Dsara

sampai dr Perlis pg td... turun bas Transnasional kt Jln Duta.. pukul 5.15pg.. ada kisah sikit yg berlaku masa we ols smpi kt Jln Duta tu.. nnt2 lah aku story yer... no mood to story rite now.. :)

start dr ptg semlm aku dh rasa sejuk2.. rasa nk demam.. sblum ayah antar we ols ke bus stand kt Kangar, aku siap mkn2 dulu dh.. lps naik jer bas.. bdn aku sejuk giler.. ye laa.. bas kan bkk ekon.. mmg aku sejuk gigil2.. bila bas dh jln.. mmg aku sejuk gilos.. dh pakai stokin.. pakai jeket cik abg ai.. dgn pashmina aku lg.. still x cover gk.. rasa cam nk patah balik.. tp aku tahan gk.. kalo patah balik cemana la pulak kan.. esok nk keje ni..

bila bas dh masuk hiway.. aku rasa nk terkencing lak.. cik abg ai bgtau kt driver bas.. tolong berenti kt mana2 rnr yg mula2 jumpa... so, bas berenti kt gurun.. aku pun turun.. masuk toilet.. terus muntah.. habis la semua yg aku mkn..

naik bas blk.. aku telan 2 bijik panadol.. selimut lg.. cuba utk tido... lama2 aku pun x sedar biler aku tertido.. aku sedar biler bas berenti lg sekali.. xtau kt mana.. tp masa tu dh kol 2++ pagi... bdn aku dh mula berpeluh.. lega sikit.. aku terus smbung tido...

alhamdulillah.. selamat smpi ke KL .. tp seharian la ari ni aku tido je kt umah.. padahal byk keje menunggu ni... nk buat cemana.. aku dh mmg overflat... seharian x makan apa2.. tido jer... cik abg ai blk keje td dia belikan nasik ayam.. baru lah aku mkn.. skrg dh ok sikit.. td baru mandi sbb kepala dh rasa sgt berat... skrg pun still berat lg... tp gagahkan diri nk buat keje sikit ni..

Friday, December 05, 2008

Salam AidilAdha


di kesempatan ini we ols nk mengucapkan selamat menyambut AidilAdha buat semua kengkwn dan jugak peminat2 blog we ols ni.. (hik hik.. cam ramai jer.. )
tak kira di mana jua u ols menyambut nya.. semoga ceria dan bahagia hendak nya..

raya haji thn ni.. we ols blk beraya di perlis jugak.. sbb?? (aku dh penah citer ke aaa??) oklah.. remind lah lg sekali.. last year.. raya haji yg spttnya blk raya di perlis.. we ols x blk.. sbb adik ipar aku a.k.a adik cik abg ai punyer majlis kawin.. so, aku berkorban ler thn lps x blk perlis.. tapi, this year.. cik abg ai lak la yg berkorban.. tq dear.. luv u.. :)

so, we ols bertolak blk ke perlis mlm ni.. bas kol 10.30 mlm.. blk ke KL semula 8hb mlm.. kejap jer blk sbb x dpt nk cuti lama.. keje aku x setel lg.. huk huk..

ok lah.. doakan perjalanan kami selamat yer... we ols doakan korg pun selamat hendaknya... :D

p/s: gambar tu aku google je kt tenet.. tp, thanks to sapa yg buat tu yer.. ai copy paste jer.. jgn mare aa..

kunjungan kali pertama ke Giant Kota Damansara

apa la hebat nya Giant Kota Damansara ni??

sebabnya.. Giant ni dkt giler ngan umah aku... boleh jalan kaki jer nk pegi.. sgt dkt.. formally opening on 27th Nov.. plan mula nk g la merendek masa 27hb tu.. tp cik abg ai lak blk keje lmbt.. batalkan la hasrat.. nk harap aku gi sorg2?? jgn harap laa.. aku penakut sket nk g sorg2 tmpt2 yg aku x biasa pegi lg ni.. kang tersesat barat kang.. sapa nk tolong aku.. huhu..

so, 28hb.. we ols pun pegi la mendatingkan diri ke Giant ni.. hajat nk g dinner n survey kedai apa yg diorg bkk..

tgk la ni.. betapa byk kereta tgh masuk & mencari parking..
sambil2 tunggu kete mana nk kuar tu.. smpt lg la sengeh2 kan.. hiks hiks
selamat smpi ke tempat yg dituju..
kat mana yer??
teka lah uols... (cik abg ai senyum cam org xde gigi)
meh aku kasi clue skett...
teka lg uolsss... (aku lak nk senyum2 cam org xde gigi.. tp x jadi sbb muka gomok..)
lmbt lah u ols teka... we ols kt kenny rogers laaa.. hehehe.. mengisi perut yg kelaparan..
lps mkn.. we ols ronda dlm giant.. tgk kedai apa yg menarik.. last2 aku beli 1 benda.. hik hik..

Wednesday, December 03, 2008

yeee haa... got AWARD

lama gk dh puan asleez kasi award kt aku.. tp no time lak nk publish kt blog.. anyway tq yer just sudi bg this award yg sy.. sgt2 menghargai.. :).. salam perkenalan buat puan asleez...

so, now aku pun nk mengawardkan jgk lah award ni kepada..
1. Fara
2. AD
3. KakakDegil
4. Mona
5. KakZue
6. Adda