Instagram

Tuesday, November 30, 2004

mimpi....

kenyangnye perut aku..pg td dah pekena roti tampal & teh o limau suam (fav bfast)..then, ada plak ofismate aku bwk makaroni & spageti..ada kuih muih lg..wahh..kenyang btul.. kalo cam ni x lunch pun ok dah ni...save bajet..hehe..

ni nak citer psl mskan aku mlm td..mlm td aku masak ikan pari rebus cicah ngan sambal belacan...then, ayam masak black pepper..pas tu..sayur campur (bunga kobis,carrot,daging burger)..hubby ckp ni resipi terbaru aku...heheh..yg best nyer...hubby mkn byk..tu yg buat kan aku bersemangat nak msk utk dia...puas hati tgk hubby mkn mskan aku wpun x sesedap mana...

apsal aku letak title mimpi aa...oo..baru ingat..mlm td masa aku tido..aku mimpi aku tgh main bola jaring..tp pakai guli..as usual, aku main as GS (goal shooter)..berkali2 aku shoot..tp tetap x masuk..wpun pakai guli..penat btul aku..sampai biler aku tersedar dr mimpi..basah baju aku dgn peluh...tgk2 kt sebelah..hubby tido dgn nyenyak nyer..siap berselimut lg..aku ni berpeluh2..hehehehe..kelakar btul..tu la..nak masuk tido x cuci kaki.. sape suruh..kan dah mimpi yg bukan2..

Monday, November 29, 2004

zzzzz.... :-O



hi semua...

hari ni aku ngantuk sgt...xtau la kenapa...nak kata tido lambat mlm td..xde la..awal jer.. hubby & adik ipar tgh tgk vcd..aku tertido..heheh..biasa la aku..senang jer tido kalo kt dpn tv tu..

semlm aku pegi 3 open house..fuhh..full perut aku ni mkn byk sgt...2 rumah ofismate..1 lg umah ex-housemate (fid)...lps jer pi umah fid..gi kl..singgah solat maghrib kt masjid negara..then, terus pegi berjaya times square..asalnyer adik ipar aku nak gi main2 kt theme park tu..tp sbb kitorg sampai situ pun dah lambat..nnt x puas plak nak main2..so, next week jer la pegi lg..

warrrggghhhh...ngantuk nye aku..best nye kalo dpt tido ni...tolong la aku..bg la bantal kt aku..nk tido ni... :D

Friday, November 26, 2004

gambar kengkawan yg 'budiman'


ni gambar korg sumer...sape2 yg xde dlm gambar ni...makna nyer muka org tu..xde dlm simpanan aku la yer...nnt kalo ada gambar2 menarik lg..aku letak ler lg... ini sekadar permulaan la yer... enjoy ya...

yea..yea..dah jumaat

hari ni dah jumaat..best nyer..esok cuti..mmg masa yg aku nanti2kan..hehe..

pg ni...again..aku breakfast..mkn roti tampal..mmm..sedap nyer..kepada sesapa yg nak tau resipi roti tampal aku..bleh emel kt aku yer...ahaks..
hari ni aku & 2 org ofismate aku..sanggup berjln lalu jln jauh..semata2 takut bertembung ngan 'bini bos' kitorg..nnt kantoi sbb kuar bfast kol 9...nnt kecoh jer 1 ofis..tp apa2 hal pun..puas hati sbb dah dpt mkn roti tampal & teh o limau suam...kitorg ni dah kena 'mandram' ngan kedai mkn tu gamak nyer...hari2 mesti dok teringat roti tampal & dal sambal dia...fuhhh..mengalir air liur ni..

wah..sekarang ni dah kol 11.30 la..cepat nye masa berlalu hari ni..kejap lg kol 12.15 dah rehat...nak mkn ape ye lunch nnt...mmm...no idea la..lgpun perut masih kenyang..tp kalo x mkn nnt lapor plak ptg nnt..

ok la korg..nnt aku upload gambar kengkwn ku yg budiman kt blog aku ni...atas permintaan bakal ibu kita...puan siti fara..nnt kan kemunculan gambar2 korg yg konon2 cun tu yer..

chow cin chow...

Thursday, November 25, 2004

the incredibles....


mlm td aku gi tgk citer THE INCREDIBLES kt TGV OU... best siot citer ni... kelakar giler... lps ni nak beli vcd la... nak simpan utk anak cucu..hehehhe...

kepada sesapa yg x pi tgk lagi...aku suggest kan korg pi la tgk...mmg best...bleh release tension oooo...gelak jer memanjang... hahhahhah..

last week aku blogging kt blogdrive...and also have an account with blogger.com...but today..aku moved out from blogdrive..sbb nya kat situ x boleh upload too many pic...x best la...bila tgk kt blogger.com ni...ada tool utk upload gambar...lebih senang & lebih byk pic bleh letak..selain tu aku bleh blajar html yg guna css...aku just tau nama css jer sblum ni..tp aku x penah guna...so, now aku dah terer ler sket2 guna css..maybe korg ramai yg dah tau psl css ni..it's ok..

ok lah..dah hampir masa utk aku balik...nak masak ape ye hari ni??? tanye hubby pun.. dia selalu nyer xde idea...kalo ada pun..suka bg menu yg pelik2..yg payah bebenor aku nak buat....paling senang...idea aku sendiri jer...apa2 aku masak pun..hubby mesti berselera makan...hahahha...habis seperiuk nasik... aku ni dlm misi nak menggemukkan my hubby.. nnt baru la mak mertua aku ckp...aku jaga laki aku dgn baik sekali...ahaks...

chow chin chow...

Wednesday, November 24, 2004

kantoi...

mmm...sedapnyer mkn roti tampal & teh o limau suam kt restoran damar...dah sebulan lebih x pekena...
hari ni aku x posa la...sbb mlm td aku masak sambal petai ngan udang besar..pas tu mulut aku rasa x best aa sbb mkn petai...sbb tu la x posa ari ni...hehheeh....insyaAllah esok sambung lg....
td dah terkantoi ngan bos masa nak pi mkn...ye la...kuar dah dkt kol 9...nak wat cam ner.. buat bodo jer la.....perut dah berkeroncong...lapor sesgt dah...dah x kisah dah sekeliling...
ok lah..aku nak memula kan keja ni...perut dah kenyang...keja pun kena buat la...
cau cin cau....


Tuesday, November 23, 2004

citer kosong

yuuhhhuuuu....apa habaq semua....

hari ni sampai ofis awal le sket...kol 8.50..blum pukul 9 lagi...ok la tu... macam biasa la.. jln kembali jem....bengang btul la...tp ape nak wat...terpaksa la merempuh gak...mencari rezeki kan...

hari ni aku berpuasa gak...dah masuk hari ke 2...insyaAllah..dpt ler bertahan..mlm td dah plan nak bgn sahur...jam dah bunyi kol 5...tp tertido balik...sedar2 jer dah pukul 6.30.. nak sahur apenyer.... tu yg risau takut x tahan plak ari ni...tp..insyaAllah...aku cuba sedaya upaya...


Monday, November 22, 2004

dah ramai org keje la ari ni..hehheh

hari ni 2nd time ler aku tulis kt blog ni...aku baru jer sampai ker ofis...tgk2 dah ramai org.. bukan mcm last week..ada beberapa kerat jer... tp aku lewat sket...jem siot kt tol damansara tu...ramai benor keta & lori...jln tersengguk2 jer la... hari ni insyaAllah...aku stat puasa enam...baru 1st day...hehehe...insyaAllah dpt ler bertahan..

Saturday, November 20, 2004

first day...

hie sumer..

hari ni aku baru jer create aku nyer blog ni...tgh boring..xde keje nak wat..lgpun x ramai org kt ofis ni..senyap sunyi jer..sumer org blum masuk keje..masih cuti beraya...aku jer yg cuti kejap sgt...biasa la..ikut hubby...isteri yg setia lah katakan..(chewahhh)...

nak wat keje pun mls...sbb tu la aku dok surfing jer..tiba2 timbul idea nak bukak blog.. maka terjd lah blog aku hari ni..hhehehe...hope korg enjoyy..