Instagram

Wednesday, February 24, 2010

Happy Birthday to My Dearie Hubby

Happy Birthday 2 U..
Happy Birthday 2 U..
Happy Birthday 2 Abang Sayang.. :)
Happy Birthday 2 U..


yang ke berapa eh? tanya lah tuan empunya diri.. sudah tua.. tp macam budak budak je kelaku nya.. hehe.. tapi!!! yg tu lah yg saya sayang.. sayang sangat sangat..

hari ni orang tu jadi mat bunga.. 1st time sejak kami berkasih sayang.. si isteri yang kedekut ni bagi bunga kat si suami yg baik hati.. :) .. hari ini dalam sejarah tu..

ucapan untuk suami tercinta:
Semoga Abg sentiasa bahagia, ceria, aman, sentosa hidup bersama Ayg.
Semoga Abg dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dilimpahi nikmat dari Illahi.
Semoga Abg terus menjadi seorang suami yang baik pada Ayg.
Semoga doa Abg dimakbulkan Allah.
Semoga apa yang Abg impikan akan Abg capai.
Semoga jodoh kita kekal hingga ke akhir hayat.

apa lagi eh?? nanti ucap live lah baru best. kalau2 ada iklan2 tambahan. ahaksss. (selingan jer)

Monday, February 22, 2010

dah berbunga

hari tu kan aku cakap nak tunjuk kat korang hasil tanaman kecil-kecilan kami di rumah sewa ini.. tapi hari ni aku tak nak la tunjuk semua sekali.. nak tunjuk sikit je..

dah beberapa hari aku dok perhati pokok kemboja ni dah ada kuncup2 bunga.. tapi belum kembang.. hari ni aku balik keje, parking keta, tgk dah keluar bunga la pokok kemboja itu.. sangat cantik.. bangga la jugak bila menanam mengeluarkan hasil yang membanggakan..

cantik tak bunga dia.. warnanya sangat cantik.. aku teruja..

cik abg ai balik jer terus tak sabar-sabar nak bgtau pokok kemboja dah berbunga.. mcm la dia tak tau kan.. padahal hari-hari dia la yang menyiram.. hehehe.. aku sekadar menjadi mandor.. berdiri cekak pinggang sambil memberi arahan.. boleh gitu?? hihi

Sunday, February 21, 2010

wedding siti asmanizar @ sg petani

sabtu, 13/02/2010.. menghadiri majlis perkahwinan siti asmanizar & lukman hakim di sg petani.. sekali la dgn rombongan ex-ofcmate dari KL yg dtg bermalam di rumah ku.. cuaca sangat panas terik.. ye la, sekarang ni mmg musim panas yang berangin.. penyakit mudah hinggap dgn cuaca macam ni.. so, kena banyak2 minum air sejuk ye..

kami tak menghadiri masa majlis akad nikah.. sebab aku bersiap2 mengemas rumah sikit2.. lps kenduri nak terus balik ke perlis.. so, takkan nak tinggal rumah agak bersepah kan.. (pantang mak aku ni.. )

masa kami sampai, pengantin kat dalam rumah.. tgh upacara menyarung cincin.. dah kelaparan ni, serbu nasik dulu lah jawab nye.. sementara nak tunggu pengantin habis upacara..

lps makan, gi menunggu kat depan rumah jiran pengantin.. masa ni pengantin tengah makan beradap.. sian pengantin kelaparan agak nya.. makan dh tak tengok kiri kanan dah.. lapar sungguh.. :)
ahli rombongan dari KL yang sedia menanti pengantin selesai makan..



kami pun menanti jugak, sambil pekena bubur kacang..

pengantin dah datang.. kiss kiss dulu.. :)
satu gambar dgn pengantin pompuan..
gambar ramai2..

kol 2 lebih, masing2 memulakan haluan ke destinasi yang telah dirancangkan.. ada yg balik KL, ada yg ke taiping, ada yg ke langkawi, ada yg ke bukit kayu hitam.. kami pulak, ke perlis..

semoga ketemu lagi adik2 semua yer...

Saturday, February 20, 2010

cerita hari ini yang biasa-biasa jer

hari ni bangun pagi pukul 9.30 pagi.. lately, asyik rasa tak cukup tidor jer.. so, bila cuti semesti nya nak tido lama2.. puas rasa nya..
pas mandi, terus siap2 nak keluar.. hari ni plan nk pegi Celcom kat Bkt Mertajam.. nak terminate Celcom Broadband (kan dah ada streamyx.. hehe).. pastu, nak bayar bil tepon aku gak.. dah over credit limit.. terbanyak guna lak last month.. tak sempat nak ujung bulan dah kena bayar..

pas setel kat celcom, cik abg ku kelaparan pulak.. so, cik abg ajak gi kepala batas untuk makan tghari.. ktorg pi makan kat Din Ikan Bakar.. ni 2nd time kitorg pi situ.. masa 1st time korg leh refer sini..

lepas makan.. ingat nak terus balik, tapi cik abg ai ajak pi Rope Walk kat Butterworth.. semata2 nak mencari pencukur rambut dia.. sbb aku selalu komplen suruh dia beli.. kalo tak, tiap2 bulan nk kena pi kedai gunting rambut.. padahal bukannya potong style2 pun.. pegi kt mamak tu, bgtau no.2.. setel.. baik la beli sendiri.. aku leh tolong wat kan.. hehe.. save bajet..

pastu, terus balik umah.. singgah kedai hardware sat, beli barang sket.. smpi umah, relax2 sat.. cik abg ku itu mengantuk la pulak.. dia tido.. aku mula2 tak nak tido.. tp tgk dia sedap je berdengkur, layan la jgk.. tido gk lah..

ptg td.. sedikit kerajinan melanda, sebab dah agak kelaparan.. aku pun dgn rajin nyer menggoreng mihun.. so, setel lah mkn petang + malam sekali.. sekali keje je kan.. malam leh relax2 melayan internet.. bermain farmville, barnbuddy, cafe world (baru terjebak).. dan game paling aku suka layan kt FB adalah bejeweled blitz.. aku & internet tak dapat dipisahkan.. mmg syorga la rasa nya bila dah berjaya pasang streamyx kat rumah skrg ni..

cik abg ku.. sgt gemar melayan tv & bermain ps2 di kala aku sibuk mengadap laptop.. hehe..

ok lah.. itu jer update utk ari ni.. xde gambar la.. sbb mmg xde ambik gambar pun utk ari ni.. nnt biler2.. aku akan update psl cerita kebun kecil di belakang rumah kami.. :)

Wednesday, February 17, 2010

tetamu ke rumah kami

jumaat lepas kami menerima kehadiran tetamu dari KL ke rumah sewa kami di Kulim. boleh dikatakan tetamu pertama yang mengunjungi kami sejak pindah ke rumah baru ni. so, aku planning buat BBQ. dah lama tak buat makan2. dan kebetulan pulak ada tetamu ni kan, lagi lah best. leh makan ramai2.

cik abg aku tgh menghidupkan api sementara menanti rombongan tetamu datang.

lewat diorg ni sampai. kol 11 mlm baru sampai kat rumah aku. mmg dah agak dah.

antara makanan yang aku sajikan.

mereka dah sampai, dan mula menjamah makanan.


dan ada lagi yang sedang sambung membakar ayam.

so, malam tu 10 org tido di rumah ku. esok nya kami akan ke sg petani utk menghadiri majlis perkahwinan salah sorg budak ofis lama ku.

Thursday, February 11, 2010

streamyx connected

setelah pelbagai isu berkenaan streamyx aku ni, akhirnya hari ni, julung-julung hari nya, talian streamyx dah bersambung di rumah ku ini. panjang kisah nya. nanti akan aku buat 1 entry berkenaan permohonan streamyx aku.

jadi, dengan rasmi nya hari ni aku dapat ber'online' dengan tenang nya dengan kelajuan 1Mbps. dapat la layan youtube.com. takde la lembab kepala otak aku bila dok tunggu page loading punya la lama menggunakan celcom broadband.

telepon rumah dan wireless modem streamyx di rumah ku.


nanti boleh la pegi terminate line celcom broadband. :D

Thursday, February 04, 2010

spaghetti meat ball

agak lama aku teringin nak makan spaghetti meat ball.. yang mana meat ball nya adalah home made / buatan sendiri.. so, malam tadi aku berkesempatan la membuatnya.. sampai umah jer, terus tukar uniform.. pastu, masuk dapur basuh pinggan yg semalam punya.. pastu, baru lah boleh mula masak memasak..

sangat berpuas hati walaupun takde la sesedap mana pun.. aku main taram jer buat meat ball tu.. daging cincang + daun sup + serbuk lada sulah + serbuk lada hitam + garam.. pastu, wat bulat2.. goreng guna olive oil dlm non stick pan..

macam ni lah hasil nya.. yg ni dh mamam suku.. baru ingat nk snap pic.. sebab masing2 dah lapar tahap cipan..


ni lak baki kuah spaghetti yang tinggal dalam periuk.. (angkat periuk terus letak atas meja.. tak senonoh btul.. sib baik mak mertua xder.. hihi)

Wednesday, February 03, 2010

cuti kat rumah

hari isnin aku cuti, wpun aku bukan nyer dok kt wilayah.. aku dapat replacement cuti thaipusam yg jatuh hari sabtu.. penang kan ambik.. tp ada certain company jer yg bg replacement cuti ni.. kedah x cuti, so cik abg ku bekerja lah.. tinggallah aku sorg2 kt umah..
yg x besh nya.. dr pg bangun tido aku dh kena sakit kepala.. bwk smpi ke ptg.. planning nk kuar pg2 nk pegi bank pun tertangguh sbb sakit kepala..
so, biler kt umah.. ini lah breakfast + lunch aku.. main bedal jer masak apa yg ada dlm fridge...

nasik goreng + ayam + milo kosong panas..


pastu, kuar pusing2 umah jap.. ambik angin.. tp panas terik kt luar.. tp still berangin yg sejuk2.. best best..
pastu, masuk dlm umah.. layan tv.. tertido lak.. kepala berdenyut2 jer.. mmg rasa x best jer bercuti dlm keadaan mcm tu kan..
kol 2 ptg.. aku gagahkan diri jgk kuar g bank.. ye laa.. nk byr keta la, masuk duit asb la, nk byr utang CC laa.. biasa lah biler dh gaji, abih duit dgn benda2 gini lah.. dh lumrah.. kalo x utang xde harta lak nnt..
itu pun x sempat nk setel semua sbb nyer time agak limited.. org lak ramai lak tu kt bank.. nk kuar duit pun punyer la lama beratur.. mesti org penang ramai turun ke kulim ni.. nk wat urusan2 rasmi la kot..

streamyx
telepon line kt umah aku dh pasang dh.. dh dkt 2 minggu dh.. tp streamyx lom call lg utk nk psg.. biler call 100 diorg ckp, selalu nyer ambik masa 3-7 hari lps psg tepon umah.. so, lps 7 hari aku call 100 lg.. sekali diorg ckp leh pulak x jumpa no telepon aku.. padahal telepon tu dh boleh wat call in & out dh.. adesss.. pelik btul.. ahad tu we ols g tm point kulim.. diorg check pun x jumpa gk.. diorg ckp, agen tu x submit application form aku.. tp yg pelik, mcmana telepon line dh boleh psg dulu.. padahal sekali submit jer sumer tu.. aku pulak lupa la sgt nk ambik contact no agen yg daftarkan streamyx tu.. mmg mls la pulak aku nk p carefour sbrg jaya nk jumpa agen tu.. so, we ols daftar blk lah.. senang citer..

perabot rumah
hari ahad tu jugak.. kami suami isteri dh pegi menghabiskan duit membeli beberapa kelengkapan perabot rumah yg kami perlukan.. yg terutamanya.. meja makan.. alhamdulillah, dh nmpk lengkap dh rumah we ols.. (wpun rumah sewa ok.. )
pastu, ada la lg bbrp perabot lain yg aku beli.. yg murah2 jer.. yg penting ia adalah 1 keperluan pd aku & hubby..

apa lg aku nk story kt korg eh.. aku sebenarnya tgh xde keje kt ofis ni.. so, aku melalut la layan blog pagi2 ni.. enjoy lah korg yer..
nnt mood aku rajin blk, aku update lg apa2 story.. ok yerr...

my birthday present

aku pun nk reveal gk hadiah besday aku dr org tersayang ku.. xkan artis jer kan leh reveal.. aku nak jgk.. (tak mo kalah tu.. hihi)

tp xder la mahal benor pun.. laki aku bkn nyer dato' ker.. tan sri ker.. janji ader kan..

ni lah birthday present aku from my beloved hubby.. sepasang kasut Clarks & handbag Clarks.. pakej gitu.. boleh pulak dpt purchase with purchase.. biler beli kasut, then handbag tu dpt less gitu.. aku pun ambik jer lah.. mmg tgh usha handbag ala2 gini pun.. org ckp.. rezeki dtg bergolek gitu.. cik abg ai la yg tergolek itu..

anyway, thanks dearie hubby.. luv u byk sgt.. this month lak birthday cik abg ai lak.. waiting for the surprise... hihihi.. (aper la agak nyer yer..??)

korg jgn gelak2 lak tgk kasut aku tu.. mmg besar ok.. sbb kaki aku adalah besar.. sib baik ada size tau.. kalo tidak.. mau aku tak tido mlm sbb x dpt apa yg dihajati.. hihi