Instagram

Friday, February 24, 2006

deployed at menara celcom, jln semarak

hari ni dh hari ke 6 aku deployed kt menara celcom, jln semarak...bcoz of SRS dgn user... so, far semua berjln lancar...tp hari ni..user nya..quite tough la...mcm2 mintak..mcm2 requirement...but it's ok...new experience..
aku baru lps makan ni...kebykan my clik lelaki..so, semua pi solat jumaat...tinggal la aku ngan sorg anak buah aku....mata dh kuyu2 ni...ngantuk nyer...rasa nk tido jer...kang kalo tido terlajak plak...bahaya ni..
tgh pikir perancangan utk esok & lusa...weekend...maybe xde pegi mana2...just stay kt umah jer....x pun gi window shopping kt ikea ke..jusco ke..tesco ke..gaji x masuk lg la...mana bleh shopping gila babas....nnt over bajet...so, gi cuci mata je la...
skrg ni tgh xcited nk hias rumah...tp umah still kosong lg...xde brg lg..so,, bajet gaji bln ni...nk gi beli langsir la...mungkin cat sekali kot...tgk la..kena diskas la ngan cik abg dulu...biasa la...ktorg ni bajet ciput..so, buat sikit2 la...x boleh sekaligus...
ok la..nk continue surfing plak..time ni je la nk surfing...nnt dh stat meeting x leh dh.. ok ya...chiow

Thursday, February 16, 2006

start at new place

hari ni dah 4 hari aku berada di environment keja yg baru...so, far semua nya berjln lancar...
skrg aku deployed kt wisma celcom, sek 14, pj... start besok, 2 minggu aku deployed kt menara celcom, jln semarak... ada system requirement study dgn user kat sana...my new experience..b4 ni mmg x penah buat keja mcm ni.. just buat development jer... but, now aku kena merasa semua ni.... good experience for me...
clik aku kt sini pun ok...all malays...hope kitorg dpt bekerjasama utk projek ni..n get more income & benefit 2 our company... mana tau bleh dpt increment & bonus...
amin...

Friday, February 10, 2006

i'm signing off today...

sedih jugak sebenarnya aku nk buat keputusan ni...tp apa boleh buat...terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata, memang x boleh nk buat apa2 dah.. 2 minggu aku pikirkan dan aku buat solat istiqharah...utk dpt petunjuk yg mana satu jalan yg benar yg harus aku ikut...at last, this is my decision...terpaksa meninggalkan my current company sekarang..meninggalkan team members aku yg very close dgn aku...walaupun baru 4 bulan aku di sini...tp aku rasa mcm dh lama berkawan dgn diorg...mmg rasa sedih sgt...tp apa nk buat...ini adalah keputusan aku...n hope they will respect my decision....
aku harap perjalanan karier aku selepas ini akan lebih cerah...dan harap keputusan yg aku ambil hari ni...akan memberi aku peluang cerah utk masa depan aku dan family....
to all my 'ex-team members'....i love all of you...hope we can still keep in touch...and do our gossip2 thing...hehehhehe...for sure i will miss it...