Instagram

Saturday, May 30, 2009

Dating @ tasik melati


Ptg ni we ols g jln2 eksesais kt tsk melati, perlis. Blk kampung, mkn lebih dr biasa, kena la eksesais sket.

Thursday, May 28, 2009

yeayyy... balik kampung

mlm ni we ols blk perlis... hope everything will going fine... ari tu kan x jd balik... so, tunda punyer tunda.. smpi lah hari nyer.. hari ni we ols akan bertolak blk ke perlis.. pelbagai agenda & aktiviti yg dh dirancangkan..

kalo korg tgk ticker anniversary aku yg kt atas tu.. we ols punyer anniversary.. lg 2,3 hari je.. 31/5/2009 - our 6th anniversary...

so, kali ni maybe celebrate kecik2 la kt perlis.. bersama2 dgn family kt sana..

ok lah.. aku ni dok kat umah sambil2 mengemas brg yg nk bwk blk perlis ni.. see u then.. kalo aku rajin.. nnt aku blogging guna hp aku yer.. aku akan blk ke kota dsara semula pd 2/6.. see ya.. :D

Monday, May 25, 2009

JANDA BAIK lagi..

masih entry basi... weekend 2 minggu lepas.. (sambungan entry sebelum)

we ols bersama2 dgn bebudak opis aku merancang berpiknik2 ker janda baik.. sbb apa janda baik?? sbb aku suka.. tempat nyer x crowded dan x payah la nk mengusung brg jejauh kan.. sgt la best..

planning awal.. harus berkumpul di hadapan bangunan pejabat pukul 8 pg.. tp aku lak kena sakit perut kan.. so, lmbt sket la ktorg smpi.. lebih krg kol 8.30.. xde sapa pun lg.. cessss... terus calling sana sini.. sumer on d way.. x lama pun tunggu.. sorg demi sorg smpi..

tempat berkumpul.. menunggu bbrp org yg blum smpi... nk kena tinggal ni.. :P

on d way dh ke janda baik..
korg nmpk x ada kete waja itam kt dpn keta we ols tu.. (kecik sket nmpk.. besarkan imej..) ada cerita sket.. masa ktorg baru gk melepasi tol gombak.. dpn sket kan ada stesen minyak esso.. keta waja tu kuar dr stesen minyak tu.. terus ke lane tgh.. gilos btul.. kete blkg dh dkt.. sib baik smpt mengelak.. we ols kira nya dkt la ngan keta waja tu.. len macam je kete ni.. ketepi ketengah jer.. we ols dh suspect.. sure driver dia ngantuk.. cik abg ai pun memecut la overtake keta tu.. dok jejauh la sket.. bahaya btul.. dh tu.. tiba2 dia potong we ols lak.. laju gk la dia bwk kan.. mmg masih cam tu la.. ketepi ketengah.. smpi satu masa ni.. dia dok kt lane tengah.. masuk ke lane kiri.. dh tu.. kete tu menuju btul2 smpi bahu jalan.. ktorg perhatikan dgn penuh debaran.. mmg sikit lg la nk kena besi penghadang jln tu.. nasib baik driver tu tersedar.. aku pun soh cik abg ai high beam lampu.. kasi hon kaw2 sket.. dh tu tgk cam dia ok.. baru ktorg overtake sambil memandang ke arah pemandu dan buat sign soh berenti.. huhu.. risau nyer tgk.. keta tu masuk ke exit genting.. nk g kota keriangan la tu.. kok ye pun.. tido la dulu.. x nyempat2.. huhu.. bahaya jer..

dh smpi janda baik.. ini lah port we ols.. 1 pondok tu we ols bayar RM12.. ok la kan.. tmpt nya bersih.. selesa.. tmpt bakar2 pun ada..

cik abg ai memulakan proses pembakaran.. :)

mereka memasang khemah.. utk nk bersalin2 baju.. masa ni x tau lak rupa2 nya ada bilik air dekat jer.. sekali masuk 20 sen.. xper lahh.. pada yg nk save bajet tu boleh laaa..

kami sedang berendam.. sejuk nyer..

gembiranya suamiku...

aku kena percik air daaaa...

kami mkn ayam sambil berendam.. nikmatnyaaaa...

kami dh siap2 nk pulang dah..

di hadapan signboard riverside..
we ols ada planning lain lg ni lps gerak dr janda baik ni.. tp kan masa ni sumer org kena ceri beri laa.. kecuali si kenit zafirah.. sepjg jln asyik berenti nk membuang jer.. huhu.. salah apa yer??

cerita weekend yg lepas lepas

adess.. citer basi aaa.. tp sbb ada gmbr2 kan.. so, harus gk la nk story mory kt sini.. masa kejadian adalah 2 minggu lepas, hari sabtu.. huhu..

xde la citer best sgt pun.. sajer nk tayang gmbr jer.. gigih aku mengajak cik abg ai ke jln TAR hari ni.. sbb nk beli tudung.. tmbh koleksi.. rasa nya bln ni xde beli tudung lg.. so, duit bajet utk tudung kena la dihabiskan.. rugi ooo.. hehehhe.. ye la tu kan...

we ols kuar umah awal gk la ari ni.. sbb nk cpt2 smpi kt jln TAR.. pastu, terus ke agenda lain lak.. bih krg kol 10 pg dh smpi jln TAR..

aku soh la cik abg ai bwkkan camera kt pinggang dia tu.. smpi jer kt jln TAR.. leh dia tny..
cik abg ai: naper bwk kamera ni?
aku: abg ni, ayg kan blogger.. abg spttnya jd cameraman ayg.. apa2 aktiviti ayg abg kena la ambik..
(ayat x boleh blah.. perasan la blogger sgt kan.. nk updet pun malas.. hihi)

ni lah hasil ayat2 yg aku kasi kt cik abg ai tu kan.. hik hik hik.. aku lak naik malu..

serius nyer makcik ni dok pilih tudung..

tgh naik escalator pun gigih cik abg ai ambik gmbr..

sajer usha2 blouse kt dlm Semua House..

abih jer soping sket2 kt jln TAR.. we ols terus g OU..

we ols nk tgk wayang laa.. citer Star Trek..

cik abg aku la yg minat sgt nk tgk citer ni.. utk tak menghampakan dia.. aku memaksa diri gk ikut sekali.. tp kan... best la citer star trek ni.. 2 jam aku rasa cam kejap jer.. huhu.. leh layan lg la pas ni.. heheh..

setel jer kt OU.. we ols gerak pulang ke rumah.. sblum tu.. singgah dulu la kt Giant sblh umah we ols tu.. nk beli brg2 utk esok nyer pulak.. (apa lak plan nyer tu??)

smpt la mengisi perut di JM Beriani.. (makan nasik aaa.. break my diet during weekend.. huhu)

Friday, May 22, 2009

Welcome Alya Qaysara

tak sure la btul ker x ejaan nama tu.. tp panggilan manja nyer.. Sara..


Alhamdulillah.. Sara telah selamat dilahirkan oleh ibunya lebih kurang kol 9 pg (21/05/2009).. aku baru jer menjejakkan kaki ke JJ One Utama.. nk memulakan persopingan.. dpt call dr din yg ain dh bersalin.. syok nyer rasa.. x sabar nk g tgk new born baby.. takkan lari Sara dikejar.. aku kena kejar j-card sale kt JJ OU ni dulu.. hehehe..

tunggu cik abg ai blk keje.. we ols pun g melawat baby Sara kt pusrawi kota dsara.. dpt la tgk2 & pgg2 baby Sara.. so cute.. muka iras2 ayah Sara la.. :)

ni ada pic baby Sara yg we ols smpt snap td.. :D

tok mama Sara tgh btulkan kain balut Sara... sbb tgn Sara asyik nk kuar2 jer.. sambil diperhatikan oleh ayah & ibu Sara.. dan jgk Aunty Zura yg cute itu.. hik hik hik..

Aunty Zura yg cute & Uncle Shaq yg control hensem tu.. bergambar manja dgn Sara.. :)

hi... saya lah Sara.. cute tak saya?? sy nk tumpang glemer gk kt blog Aunty Zura ni.. :)

Tuesday, May 19, 2009

aku inginkan...

byk citer yg aku nk citer kt blog ni.. aktiviti weekend ku.. tp blum berkesempatan lg laa.. gmbr pun byk gk nk tunjuk..

berbalik kpd topik entry aku kali ni.. aku inginkan saat-saat di mana apabila hari cuti @ malam hari bekerja.. aku x memikirkan soal kerja.. cukuplah aku pikirkan hal kerja di waktu siang sahaja.. tp aku x boleh nk buat macam tu.. sebabnya masa aku sgt la x cukup utk menyiapkan kerja2 tu.. susah nk ckp sebenarnya.. mcm2 hal berbangkit yg melanda.. apa yg harus aku buat?? bosan dah aku dgn keadaan mcm ni.. asyik2 mcm ni jer.. sbb tu la aku selalu jer down.. korg tgk status ym aku pun selalu la ayat2 x best jer.. itu menandakan otak aku tgh dlm keadaan yg tertekan.. aku tak suka...

wpun selalu nya aku stay kt umah je utk buat keja.. tp aku still tertekan sbb keja aku mcm x abih2 jer.. asyik kena kejar sana sini.. situ nk cepat.. sini nk cepat.. ingat aku robot ker.. wpun kt umah.. aku dok ngadap lappy aku sama mcm aku dok kt ofis.. 9 to 6.. selalunya bersambung lg smpi ke mlm.. bosan ok hidup cam ni.. aku kena buat sesuatu la .. x kan sampai bila2 aku akan mcm ni..

Sunday, May 17, 2009

Hafiz Juara AF7

korg tgk x konsert final AF7 td? aku semestinya la tgk kan.. sbb aril dh masuk blk.. heheh.. tp personal komen aku.. konsert final kali ni mcm yg paling x best la dlm sejarah AF ni.. xde 1 pun persembahan yg best.. wpun aku jangkakan hafiz & aril akan kasi gempak.. tp rasa biasa jer.. xde yg power pun.. aku lg suka performance hafiz & aril masa konsert2 sblum ni.. lg best..

tmbhan pulak dgn pengacara yg kureng sket tu kan.. ntah laa.. no komen la part tu..

tp suka aa.. sbb isma x menang.. dia dpt no 5.. huhu.. akak sukaaa sgt.. mmg dr awal2 x suka sgt performance dia.. copycat ct nurhaliza jer caranyaa...

lg 1 yg aku nk komen.. masa nk umum kan saper juara tu.. tgk muka hafiz cam rasa confident jer dia nk menang kan.. tutup2 mata bagai.. aril relax jer.. masa tu aku hope la sgt aril yg juara.. tp hafiz gk la juara.. tiba2 rasa menyampah pulak dgn aksi hafiz tu yg mcm ala2 over acting lak kt atas pentas tu.. tp, best nyer hadiah kali ni.. dpt honda accord tu.... caya lah.. anyway, wpun aku kureng suka.. congrats to hafiz.. :)

Friday, May 15, 2009

planning for this weekend

setelah beberapa hari berpikir apakah planning aku utk weekend ni.. akhirnya.. dh tersenarai beberapa aktiviti yg bakal dipenuhi..

sabtu.. aku nk g jln TAR.. nk beli tudung.. nk beli tudung.. heheh.. pastu, memaksa diri aku utk pegi tgk wyg dgn cik abg ai.. menonton citer STAR TREK @ XMEN.. fyi, aku x suka citer2 cam ni.. yg ada action, fiction.. i don like.. tp utk cik abg ai.. aku sanggup.. wpun aku tertido.. hehehe.. serius.. dulu aku penah tertido masa tgk wayang.. 1) sbb tgk midnite.. blk keje.. penat aa.. 2) sbb citer yg xde gelak2.. :D
tp xper.. aku akan menggagahkan diri utk my beloved hubby..

ahad lak.. ada piknik2 kt janda baik.. tunggu ceritanya nnt yer.. yahooo..

tersenarai gk akhirnya aktiviti weekend we ols.. :) .. hatiku gumbiraa..

Thursday, May 14, 2009

ain admitted..

we ols baru blk dr pusrawi kota damansara.. g melawat ain yg admitted dr petang td.. blood pressure dia quite high.. dh sampai masa utk deliver.. so, esok doctor akan induce.. akak & abg awie mendoakan semoga ain & baby selamat hendaknya... insyaAllah.. tak dilupakan jugak kepada din (jgn neves .. ok )

Wednesday, May 13, 2009

cik abg ai yg rajin

hari ahad we ols lepak2 kt umah jer... lgpun aku ada keje yg nk disetelkan.. hari isnin ada presentation kt user.. so, hv to prepare apa yg patut laa..

cik abg ai kan lately adalah sgt rajin ke dapur.. sgt suka la aku kan.. dgn keadaan aku dok berdiet skrg ni.. aku adalah malas nk masak2.. so, kerajinan aku seblum ni (rajin ker????) telah tertumpak ke cik abg ai pulak.. bagus2..

menu aku skrg kebykan nyer yg steam/grill/roast.. cik abg ai pun mmg suka jenis2 cam tu kan.. so, dia pun dgn kreatif nya telah menghentam keromokan masakan baru.. hasil pengaruh channel 703 laa. AFC.. aku mmg suka tgk channel msk2 ni.. cik abg ai pun ikut tgk gk.. maybe dr situ lah timbul minat dia nk msk2 tu.. heheh

kali ni nama msknnya aku xtau la.. tp.. inilah hasilnya..
actually, daging & ayam tu dh dimarinate sejak mlm lg.. (semangat gitu....) pastu, sblum masuk oven.. cik abg ai dh balutkan isi ayam (bhgn dada yg dipotong memanjang), carrot, asparagus, dengan daging yg dipotong agak nipis dan diketuk2.. (baru beli pengetuk daging.. :D) pastu, dia ikat dgn tali (yg selalu guna utk msk2) supaya gulungan tu x terbuka.. dh tu.. masuk dlm oven.. bakar la selama 1 jam..

hasil nya.. sedap aaa... aku suka.. pandai cik abg ai merekacipta tau.. masa nk marinate tu dia ada gk la tny2 aku.. aku ckp yg basic2 jer aa.. main campak2 jer apa yg nk.. heheheh.. akhirnya menjadi jgk.. we ols mkn ni utk lunch.. mmg kenyang sesangat la wpun xde nasik..

bravo la abg.. lain kali buat lg ok.. ayg sukaaaa..

memanjakan kereta lg..

hari sabtu adalah hari sekali lagi we ols pegi memanjakan kereta.. dgn menukar button power window kt sebelah driver yg dh sgt lama rosak.. so, sblum2 ni sgt leceh la bila nk touch access kad ker.. nk byr tol ker (sblum pakai smart tag @ tmpt yg xde smart tag).. nk bayar parking ker.. mcm2 lah.. terpaksa la bkk pintu keta.. leceh ok.. so, we ols pun decide la bln ni belikan seketul benda utk power window tu.. aku pun xtau apa namanya.. carik yg 2nd hand xde.. so, beli yg baru.. cost RM195... ok aaa.. we ols bajet dlm RM250..

sedang menunggu runner kedai tu g ambik brg yg we ols nk kt centre dia kot..

ini la benda yg we ols ganti kan tu..
excited la ni.. terus pasang kt keta.. sekali, still x leh nk bkk gk tingkap sblh driver tu.. bwk g bengkel.. mekanik check.. rupa2nya.. motornya udah rosak.. mmg kena tukar motornya kalau nk membaik pulihkan keadaan seperti sedia kala.. alang2 ktorg pun.. terus lah ganti motor nyaa.. itu pulak kos nya.. RM250.. hihi.. bajet sudah lebih ni.. tp xper lah.. teruskan jgk laaa.. janji hasrat tertunai..

menanti keta sedang dibaiki..

masa ni mekanik (abg man) tgh tukar wayar apa tah.. yg sambung kt enjin.. aku pun x tau sgt.. wayar tu dh lama sgt.. smpi nk naik reput dh (kata cik abg ai laa..) mmg dh layak diganti..

so, abih la cerita psl manja2an kereta we ols di hari sabtu.. terbang duit lg utk kereta tersyg.. :)

Tuesday, May 12, 2009

novel yg menanti..


semua ni novel2 yg aku beli dr booth Alaf21 masa pesta buku yg lepas.. so, skrg ni tgh berusaha membaca novel2 ni.. mlm td baru setel menghabiskan pembacaan novel yg ke 2.. 6 lg to go.. hehehe.. yg dh aku baca adalah Adam & Hawa dan Bayangan Rindu..

masa dekat2 nk ending Bayangan Rindu tu.. aku menangis gk la baca masa cerita ayah Iddya meninggal.. sedih nyer... sib baik cik abg ai dh tido dgn nyenyak je dh kt sebelah.. kalo x malu jer smpi nangis2 baca novel.. (layan citer korea pun nangis.. hihihi..)

mlm2 sblum tido mesti nk baca novel dulu.. pastu, terlajak la smpi kol 2,3 pagi.. heheh.. adesss.. penyakit novel sudah mari...

x best betul

ari ni aku masuk ofis.. (sapa2 yg x tau tu.. aku keje flexi hours.. so, can work from anywhere.. selalunyer aku kt umah @ kt tmpt client @ ofis.. tp sentiasa online thru skype & ym..)

line kt ofis ni selalu la jgk dok putus2.. xtau la naper... kena tanye kt en fyruz laa... naper ni apai?? asyik putus2 jer.. tmbh2 lg YM.. lg laaa.. asyik putus2 jer.. geram geram geram..

dh la ari ni langsir dlm bilik aku ni roboh lak.. katanya ahad start roboh.. so, agak silau dgn kepanasan kt luar tu.. tunggu org dtg baiki laaa.. adesss.. byk nye dugaan kt ofis ni.. (alasan nk dok umah jer aaaa..)

so, kpd sesapa yg dok tgk YM aku asyik on off tu.. maknanya aku sdg berada di ofis.. dgn keadaan internet line yg mengong.. huhuhu..

Thursday, May 07, 2009

semangat diet.. my new gadget


hari ni.. akhirnya berjaya jgk aku membeli digital weight scale kt guardian.. mmg tinggal 1 ni jer aaa.. nasib baik ada.. kalo x nnt aku kuciwa...

sejak dok jengok2 www.kelabdiet.com.. bersemangat la aku nk berdiet.. sambil2 baca kisah kengkwn lain yg berjaya menurunkan berat badan.. aku pun teruja... aku start diet2 ni dr last month lg.. tp penurunan berat tu x byk sgt la.. x mo lg la announce berat aku kt sini.. biar aku jdkan rahsia dulu .. nnt biler dah aku agak puas hati dgn pencapaian aku.. baru lah aku annouce yer... heheh.. maluuu...

Monday, May 04, 2009

Dinner @ Pantai Jeram, Kuala Selangor

sabtu mlm.. we ols g dinner bersama2 dgn ain & din kt Pantai Jeram @ Kuala Selangor.. x ingat lak aku nama kedai tu.. tp yg aku perasan ada 2 jer kedai mkn kt situ.. ramai sgt org.. sib baik ada tempat.. actually, din ajak dtg petang.. so, leh tgk sunset yg cantik.. tp kan we ols baru ambik keta ptg tu.. x smpt la nk smpi petang kt sana.. lgpun last minit plan gk ni..

on d way ktorg g tu.. dh dkt2 nk smpi gk laa.. ada eksiden.. rasanya kemalangan maut la.. sbb aku nmpk ada mayat terbaring atas jalan dan ditutup dengan surat khabar.. x tau lah mcmana kemalangan tu jadi.. tp ramai la yg berkerumun kt situ.. tp sebab dh gelap.. so, xde nmpk jelas sgt laa..

akhirnya we ols selamat smpi ke tempat yg dituju.. betul2 tepi pantai.. tp bkn pantai utk mandi manda la.. pantai nelayan.. angin nya kuat.. bkn sepoi2 bahasa dh.. angin agak kuat la.. sejuk jer..

ain & din.. yg menanti kehadiran org baru.. x lama lg dah.. get ready..
we ols.. pasangan sejati sepanjang zaman.. happy alwayz.. together & ever.. :D
persekitaran kwsn kedai makan ni.. pelantar tmpt bdk2 dok main.. btul2 sblh ktorg duduk jer..


our food for tonite.. ikan terubuk bakar, ikan pari bakar, sotong goreng tepung, udang masak petai, ketam masak cili..




all in all.. we ols sgt berpuas hati la dgn masakan & harga kt sini.. semua2 yg we ols order tu.. termasuk nasik2 utk 6 org (yg mkn 4 org jer.. piranhaa.. heheheh) dan jugak air tembikai laici 1 jug.. cost us RM115.. aku rasa sgt berbaloi la berbanding kalo mkn kt muara port klang.. agak mahal la kt sana.. masakan pun.. biasa jer.. so, aku & cik abg ai.. masukkan pantai jeram as our one of faveret place to eat la lps ni.. hehhehe..