Instagram

Wednesday, September 30, 2009

hadiah raya kami

cik abg ai dgn murah hati menghadiahkan diri kami sendiri dgn sepasang jam tgn.. utk dia & utk aku.. best nyerrr.. beli masa sblum raya.. masa tgh jln2 kt sg wang.. (smpi sg wang g beli jam.. huhu.. )

cantik x u ols... ?? tq cik abg ku.. muahhhsss...


aku ni lama dh x pakai jam.. jd kekok lak.. lama sgt dh la x berjam aku ni.. dh lebih 5 thn dh kot.. aku ni jenis yg biasa pakai jam sblh kanan.. tp kali nk biasakan diri pakai sebelah kiri lak.. hihi..
disbbkan x biasa.. hari2 cik abg aku ingatkan aku soh pakai jam.. hihi.. tp skrg dh biasa sikit laa..

yg kelakarnya.. masa we ols dok survey2 nk beli jam ni.. we ols mmg carik yg sepasang kan.. so, bbrp salesman/girl ingat we ols nk beli utk hantaran.. ye laa.. selalu nyer org yg nk kawin la yg beli jam sepasang2 ni kan.. yg we ols ni, dh 6 thn kawin pun nk carik jam sepasang... sehati sejiwa ok.. i like.. :D

Tuesday, September 29, 2009

i'm moving out soon

entry khas utk makluman semua...

aku akan berpindah ke kulim tak lama lg.. x smpi 2 minggu je lg... 12/10 aku start keje baru.. kt penang.. jauh sket la dr kulim.. tp buat masa ni itu lah offer yg aku dpt.. so, aku grab jer.. slps membuat solat istikharah.. dan juga memikirkan tentang baik buruk nya.. lgpun kesian la cik abg ku sorg2 kt kulim kan.. (sbnrnya kesiankan diri sendiri ni ha.. hehe)

so, aku akan sgt bz la nk mensetelkan keje2 aku di sini.. weekend ni pun aku akan ada kt ofis.. nk handover apa yg patut... byk gk la nk kena handover.. sib baik la 1 projek aku dh lama handover.. tinggal 1 ni yg baru sikit2 bg.. tp byk lg la nk kena cover... hope leh setel everything soon..

kepada user2/client2 aku yg dok baca blog aku ni.. pandai2 la korg yer... hihihihi... aku nk tmbh beban keje korg ni.. :D

barang2 dlm umah ni maybe x smpt lg nk pindah sekali masa aku nk pindah.. maybe ktorg akan turun lg ke kl during weekend bila2 utk nk angkut brg lak.. buat sikit2 la.. lgpun umah sendiri kt sini.. smpi dh ready baru aku nk advertise utk sewa.. kalo ada sapa2 berminat.. nnt bgtau aku eh.. kalo nk sewa kt area kota dsara ni.. :) (kata x nk iklan.. teriklan lak.. )

p/s: wireless mouse aku dh mati.. jatuh dr meja ke lantai.. terus dh x leh guna.. esok kena carik baru.. huhuhuhu..

Monday, September 28, 2009

nak balik ke jengka

dh ramai yg mula bercerita psl raya eh.. aku baru la nk merajinkan diri.. bkn aper.. kepala otak aku bz la semenjak dua menjak ni.. byk benda kena pikir beb.. aku ada lg 2 minggu jer lg sblum berpindah tinggal di kulim (nnt aku wat spesel entry psl ni eh.. tu pun kalo sempat.. huhu)

ni just nk citer kt korg masa perjlnn we ols nk blk ke jengka.. 1 day before raya.. cik abg aku smpi kt jln duta tepat2 la kol 6 pg.. ngam2 la jgk masa aku smpi.. pastu, terus la ktorg gerak menuju ke gombak.. terus masuk ke hiway gombak karak...

lps jer tol gombak.. ada la lebih krg 2 km jer kot.. terus jln dh mula jammed.. aduhai.. ingatkan gerak awal2 pg ni xde la sesak cam tu.. rupa2 nya... mmg teruk btul..



jammed tu smpi la ke terowong nk ke genting sempah tu.. lama oo ktorg menghadapi jammed.. lebih sejam.. padahal dokek yooo... kuar jer terowong.. cik abg ai ajak lalu jln lama.. aku pun meluluskan laa.. sbb hari dh cerah kan.. kalo gelap lg risau aa lalu jln lama yg berliku2 tu.. pd yg x tau.. jln lama tu ikut blkg rnr genting sempah tu.. melalui jln yg nk g janda baik.. ikut jln tu terus kuar lps dr tol bentong... dpt skip tol RM3 lg.. hehehe... sib baik jln lama sgt smooth... lancar perjlnn...

we ols smpi kt jengka kol 9 lebih dh.. huhu.. wpun dkt.. tp jd lama gk sbb jammed..

ok lah.. tu jer nk citer buat masa ni.. nnt aku rajin aku update lg..

Friday, September 18, 2009

semua dh pulang ke kampung.. aku masih di sini..

ewah.. ewah.. tajuk tu.. cam kesedihan jer.. mmg ler agak kesedihan.. kesepian.. sbb cam sunyi sepi dh kt apartment aku ni.. ramai gk yg dh blk kmpg.. jiran dpn umah pun dh blk dr smlm lg..

aku masih di sini.. menanti suami ku pulang.. pg2 esok we ols akan cargas pulang ke jengka.. yeee haaa.. lama dh x blk jengka.. sejak2 dok bz hal pindah randah ni kan.. excited nk blk tgk umah baru mertua ku.. baru renovate.. cemana la rupanya ehhh...

cik abg aku dh smpi kt perlis.. park keta kt umah ayah aku.. then, jap g kol 11 naik bas blk ke kl.. harap2 perjalanan lancar & selamat mlm ni..

aku lak wat aper kt umah ari ni eh?? menghabiskan masa aku dgn membuat keje2 ofis sket2.. tp org lain dh mood raya.. aku kena carik mood aku ni.. hihi..
disbbkan aku x beli kuih raya pun.. so, aku dgn rajin nyer membuat 3 jenis kek utk nk bwk blk ke jengka.. buah tangan raya utk mertua ku.. hihi..

aku wat kek marble, cupcakes & brownies.. aku nk tayang kt korg cupcakes aku jer.. sbb nyer ni 1st time aku wat.. dan rasanya sgt marveles ok.. aku x tipu.. sbb aku bkk posa mkn cuppies ni.. sedap nyer... menjadi la resepi tu..

ni masa tgh bakar dlm oven.. mengembang dgn jaya nya.. bau nyer mmg menggugat iman puasa ku.. hihi..


ni biler dh kuar dr oven..


amacam u ols.. cantik x cuppies aku.. hihi.. nnt nk belajar wat decoration yg cantik2 lah.. nk kena attend kelas la utk nk wat deco.. baru mengancam.. :)

brownies tu aku beli yg instant tu jer... blk campak2 jer.. terus bakar.. hehhe.. rasa nya ok laaa.. sbb ada walnut dlm adunan tu.. rasa sodap laaa..

kek marble lak.. biasa jer.. cam adunan biasa.. rasa nya pun marveles gk... gebu & lembut.. :D

ok lah u ols.. aku melayan Nur Kasih ni... layan kt tv streaming jer.. (xde tv kat umah kan.. ) janji leh tgk..

cheque from nuffnang

akhirnya dpt jgk la cek dr nuffnang ni.. hasil usaha aku mengumpul utk cukupkan rm50 baru la boleh nk claim dr nuffnang kan.. alhamdulillah.. wpun sikit.. rezeki ni...

ok la tu bg yg rajin kdg2 jer nk berblog mcm aku ni.. ikut mood.. hehehe


Thursday, September 17, 2009

maggi di bulan puasa

ramai gk yg dh blk kampung mlm ni kan.. aku masih di kota damansara.. mlm esok cik abg ai blk ke sini dgn bas... pastu, terus we ols akan blk ke jengka...

so, mlm2 dok sorg2 ni .. aku dok melayan reality show korea.. We Got Married.. tiap kali tgk citer2 korea ni.. mesti terliur lak dok tgk diorg mkn.. selalu nya diorg dok mkn 'ramyun'.. mcm maggi laa.. mee segera gitu... uishhh.. nmpk sgt lazat lak.. wpun instant kan.. huhu

aku pun bkk la almari dapur.. sib baik ada lg stok maggi yg sblum puasa.. terus masak air.. masuk maggi ... dan slurrrpppp...


jemput mkn u olsss... teringin punya pasal la ni.. huhu..

kakak dh discharge

kakak aku dah selamat discharge dr hospital kangar ptg semlm... alhamdulillah, kakak dh boleh berjalan & bangun sendiri dah... cuma berpantang kali ni kena lebih jaganya sebab ceaser kan.. kena menjaga luka dgn baik... hope she's doing fine.. kakak berpantang di rumah mak.. senang mak tolong jaga..

kakak boleh menerima pemergian arwah bayi lelaki nya.. dia redha.. dia ckp dia dh mmg mengagak yg bayi nya takkan hidup lama selepas dia melahirkan.. kakak kuat semangat.. insyaAllah..

slps dpt berita kematian arwah drp mak aku.. aku x boleh nk call kakak utk ckp dgn dia.. aku hanya mendpt cerita dr mak aku saja... bukan aku x mau call kakak.. tp aku rasa sgt sebak.. hanya kami yg paham apa yg dia rasa.. apa yg dia lalui sepjg tempoh dia mengandung.. tak perlu lah aku cerita di sini... agak peribadi.. tp yg aku tau... kakak dalam keadaan stress semasa dia mengandung.. aku, mak, ayah selalu bg semangat kat kakak.. tp ini adalah ketentuan dr Allah.. kami redha..

mlm tu aku cuba telefon kakak... tp x dpt pulak.. maybe hp nya habis bateri... esok nya kakak call aku.. kami sembang panjang.. alhamdulillah, aku dah boleh kawal perasaan ku.. kalau aku lemah.. apatah lg kakak aku.. aku perlu kuatkan semangat demi dia...

mlm td call mak aku.. tny keadaan kakak mcmana.. tny jgk keadaan anak2 sedara ku yg dua org tu mcmana.. mereka dh makin paham.. mereka sendiri nk tgk adik baby diorg masa hari tu.. mak aku bwk diorg tgk arwah adik baby diorg.. diorg excited sgt.. mak aku bgtau.. adik baby dh xde.. adik baby kena simpan dlm kubur.. adik baby Allah dh ambik.. sedih sgt aku dgr mak aku cerita.. hari2 diorg mesti tny mak aku.. bila adik baby nk blk.. dgn penuh sabar.. mak aku akan ulang ayat yg sama.. cerita pd diorg apa yg jd.. dgn harapan satu hari diorg akan paham... insyaAllah...

hasil perbualan dgn mak mlm td.. mak bgtau yg kakak aku cerita.. mlm sblum kakak bersalin.. masa tido.. kakak asyik terbau wangi jer... toleh kiri wangi.. toleh kanan wangi... mungkin itu adalah petanda yg arwah bg.. yg arwah tak lama dgn ummi nya... ayah aku pulak.. sejak seminggu sebelum tu.. dh rasa x sedap hati.. siap call aku, call cik abg aku.. call kakak aku tny anak2 cemana.. dia jd cam risau.. mungkin itu jgk 1 petanda.. mak aku pulak.. mlm sblum kakak bersalin.. langsung x leh tido.. aku pulak.. seminggu sblum, aku mmg susah nk tido mlm.. kdg2 berjaga smpi ke subuh.. lps subuh baru leh lelap.. sama gk masa mlm sebelum.. aku langsung x tido smpi masuk imsak.. dan terus subuh..

kuasa Allah Maha Besar... ada hikmah di sebalik sesuatu yg terjadi.. yg penting keredhaan dr kita yg masih hidup di muka bumi.. roh arwah yg suci dan murni, tenang & aman di sana..

Monday, September 14, 2009

Al-Fatihah

aku ingin memaklumkan kepada semua yang aku baru sahaja menerima kehadiran anak saudara lelaki lebih kurang pukul 12.30 tghari td.. dan baru sahaja kehilangannya pada pukul 3.30 ptg td.. beliau telah kembali kepada Penciptanya..

kakak aku selamat melahirkan seorg bayi lelaki (anak ke3) secara ceaser dgn usia kandungan 7 bln 2 minggu di hospital besar kangar.. tapi doktor telah mengesahkan yang bayi tersebut dalam harapan 50-50.. kami berdoa supaya dipanjangkan umurnya.. tapi Allah lebih menyayangi nya.. telah dijanjikan begitu dari awal lagi..

sama2 lah kita sedekahkan Al-Fatihah ke atas roh arwah..

Friday, September 11, 2009

pukul 4 pagi daaa...

aku x tido lg.. heheh.. sbnr nya td kol 9 mlm aku dh tido.. smpi kol 12.3o.. nk sambung wat keje.. pastu lak mata segar bugar lak tu.. smpt lg berkebun di fb.. siap tolong berkebun utk cik abg ai lg.. heheh..

pastu, sambung wat keje.. sambil2 panaskan nasik goreng yg aku msk utk berbuka td.. kol 2 lebih td dh mkn nasik.. siap2 la utk sahur.. jap g minum air jer.. kalo smpt tunggu subuh.. lps subuh la tido jap.. ada meeting kol 10.30 pg.. hrp2 sempat laaa.. jgn lak aku terlajak tido.. kang berdering2 la telepon ku.. maklum la org penting.. (org penting yg bakal dihentam.. huhu.. sian aku.. )

aku dh wat keputusan.. berkenaan entry aku yg ni.. nnt aku ada masa aku ceritakan yer.. skrg ni nk update gmbr dating aku ngan cik abg ai ari sabtu lepas.. hihi..

mula2 g menyetelkan hal tukar nama moto we ols yg dh dijual tu.. alhamdulillah.. setel semua nya.. payment pun dh dpt semua.. lps tu g digital mall, hp cik abg ai rosak lak.. x leh bunyi.. vibrate jer.. ntah nape tah.. cina kedai tu ckp.. rosak buzzer.. so, kena tukar benda tu.. charge nyer rm260.. mahal ooo.. tp sbb hp pun ala2 market value tinggi lg kan.. so, tukar gk laa..

hp tu x siap lg.. diorg replacekan hp lain dulu utk cik abg ai.. this weekend cik abg ku pulang.. baru g ambik.. hopefully dh siap laa..

pastu, we ols merendek ke one utama lak.. hajat di hati cik abg ai.. dia nk membeli slack utk pakai keje.. nk menambah koleksi laaa.. skrg baju2 kotor sumer antar dobi kan.. so, kena byk stok sket laa.. mula2 g jusco.. xde lak yg dia berkenan.. ada yg ok.. tp harga lak x ok.. (kena bajet ooo.. )

pastu, berjln la we ols smpi ke parkson.. ko bygkan laa.. brp jauh jusco nk ke parkson yg kt wing baru tu.. puasa lak tu... sib baik aku gagah.. cik abg ai ok jer.. berjln la we ols slow2.. nmpk je kedai menarik tertarik.. masuk jap.. so, ilang la lengoh2 bdn berjln jauh kan.. heheh..

masa ni aku melepek dh kt parkson.. tgh tunggu cik abg ai fitting.. x larat dh makcik nk diri..

cik abg ai tgh fitting kt situ aaa...

tgh tunggu suar nyer dijahit kaki..

decoration raya kt new wing one utama.. we ols ambik gmbr dr atas jer.. x larat dh nk turun.. heheh.. (cam lebih kurang decoration kt the curve jer...)

pastu, g jln duta lak.. nk beli tiket bas cik abg ai nk blk kulim ahad mlm.. seperti biasa.. pilihan adalah mara liner.. sbb bas nyer kol 11.45 mlm.. plg lewat la tu.. :) smpt lg bermanja2an di dlm kereta sementara menunggu bas..

masa nk berbuka puasa... we ols g mkn kt restoran western food.. kt area umah jer.. selalu gk dtg sini.. apa tah nama kedai nyer... kalo x slh.. 99 kot..

ingatkan signboard nama kedai.. rupa2nya promotion.. huhu

aku suka mkn kt sini.. sbb portion lamb chop nyer sgt byk & sedap.. aku ni hantu lamb ooo.. lg 1 dia nyer mushroom soup.. marveles.. x ambik pun gmbr mknn.. sbb smpi jer food, dh masuk time bkk posa.. terus melantak tanpa pandang kiri kanan dh.. hehehehhe..

Wednesday, September 09, 2009

tak tido lg

korg tgk la jam dh kol 12.38pg ni.. aku x tido lg.. tak boleh tido laaaa... lately, aku susah sket nk tido.. xtau la naper... tido 2 jam cam tu.. bgn nk sahur lak.. pastu, pas subuh baru nk kebil2 nk tido blk.. pastu, terlajak laa.. susah nk bgn lak biler dh kol 8 lebih.. cemana la nk g keje kan.. aduhaiii.. sib baik la aku keje flexi hours..

skrg ni aku dok tgh prepare apa yg patut utk meeting pg esok.. risau beb takut kena tembak lg.. tp telinga aku ni dah lali dah.. terima lah seadanya.. bukan nya aku x wat keje.. dh abih tenaga dh ni... need more time.. tolong la paham.. aku cuba seadanya utk jdkan sistem aku ni perfect.. dh 2 tgn, 2 kaki, 1 kepala otak ni je yg dok pikir apa yg baik, apa yg elok.. susah la wehhh.. (berjela2 la kalo aku nk citer psl keje aku yg ntah biler la nk btul2 siap.. hampir menghadapi kebosanan)

selain dr prepare utk meeting esok pg... aku tgh pikir psl lain gk ni.. btul2 mengganggu pikiran ku.. nk reveal ke kt korg eh??? susah nyer nk ckp.. kalo x ckp aku lg pening.. insyaAllah mlm ni aku nk wat solat istikharah.. semoga mendapat petunjuk...

so, nnt2 lah aku citer kt korg eh... nk smbg keje lg ni..

penin penin penin... :(

Friday, September 04, 2009

aku kesorgn

sejak balik dr kulim.. aku mmg stay sorg2 la kt kota dsara ni.. mcm la sblum g kulim aku dok berdua kan.. heheh.. xde la.. sblum tu kan blum puasa.. skrg ni dh puasa.. so, feeling lain sket kot.. tp aku ok jer.. sbb aku dh terima realiti.. satu hari nnt we ols pasti akan bersama semula.. cuma memerlukan pengorbanan la buat masa ni..

1st day aku bkk posa sorg2 (puasa hari ke 11).. smpi dr kulim kol 2 ptg.. relax2 jap kt umah.. online & bertenet.. (dh lebih seminggu menggunakan celcom broadband.. agak lembab membrowse.. kalo dpt line HSDPA.. laju la cam guna streamyx.. ) pastu, ptg2 sket kuar g giant beli brg2.. prepare utk bkk posa n sahur.. blk umah.. masak spageti.. terbyk lak msk.. mkn utk bkk posa & sahur.. setel dh 1 hari.. huhu...

puasa hari ke 12 pulak.. aku berbuka dgn aizan & aleeya.. kt madam lim's kitchen, tesco mutiara damansara..

aizan berdua dgn aleeya jer.. cik abg nyer outstation.. bujang anak sorg la ko yer.. hihi..

aku yg sorg2.. mmg btul2 bujang ni..

the kedai ..

tauhu telor yg sedap..

sambal udang.. kureng sedap.. cam cili x masak jer.. sib baik x sakit perut..

tomyam pun kureng sedap.. rasa cam asam pedas.. seriuss.. huhu

strawberry with milk pudding.. sedap wehh.. nnt korg test tau.. mmg maveles..

spring roll kecik cinonet.. tp ada rasa laaa...

hari puasa ke 13... aku bukak posa dgn bdk2 bujang kt ofis aku lak.. aku kan bujang gk..

we ols bkk posa kt restoran rasa nyonya penang... rampai business park.. best gk tmpt ni..
menu berbuka aku.. nasi lemak special..

pijie punyer mknn.. asam laksa..

bkn 1 jer tau.. pijie order dua menu lg.. fuiyoooo...

pijie & pinat yg sengal + jejimbit.. hihihi

hari puasa ke 14... hari ni lerr... aku bkk posa kt umah jer.. blk dr ofis.. terus ke umah.. xde singgah2 param ke apa ker... bila dok sorg2.. jd tekak western jer kan.. so, ari ni aku msk.. spageti alfredo.. heheh... beli prego sos jer... sajer la nk try test..

ni ler rupa nyer.. simple jer.. aku tambah isi ayam & mushroom jer.. jd la utk aku sorg kan.. :)

itu jer lah kisah aku 4 hari ni.. sajer masukkan 1 entry jer.. heheh..

Thursday, September 03, 2009

ku gagahkan jua...

cam tajuk cerekarama jer.. hihi..

sbnrnya nk citer kt u ols ni.. yg pd hari selasa 1/9/09.. aku telah berjaya memandu seorg diri.. dr kulim ke KL.. wpun dh ada lesen keta dh lebih 10 thn dan pengalaman bwk keta selama 6 thn.. tp x penah bwk keta jauh2 sorg diri..

alhamdulillah, aku selamat sampai.. awal2 tu terasa gk la takut2 kan.. sbb x biasa.. aku ni pulak jenis yg memikir mcm2... selalu kena marah ngan cik abg ai.. sbb perangai aku yg mcm tu.. nk wat cemana.. dh aku cam ni.. mmg x leh nk buang la tabiat aku tu... semula jadi ok..

aku bertolak dari kulim kol 10 pg.. dan sampai ke kota damansara pukul 2 ptg.. perjalanan mengambil masa 4 jam.. cuaca sgt baik.. tak panas terik.. dan tak ujan... mendung2 dan sgt best sekali pemanduan ku.. kenderaan di jalan pun x la byk sgt.. ok ok jer.. so, aku maintain drive 110km/j.. kdg2 terlajak jgk la ke 120 - 130... tp behave laa.. siang2 hari ni kang kena speed trap lak..

aku berenti sekali kt rnr sg perak.. sbb nk terkencing sgt.. pastu, lg sekali benti kt hentian sg buloh.. sbb nk call ofis..

cik abg ku sgt mempercayai aku.. cuma aku je yg x percaya dgn diri sendiri.. tp mulai semalam aku dh yakin.. insyaAllah aku berani la lg pas ni.. (jgn berani yg bkn2 lak)