Instagram

Wednesday, January 27, 2010

lepak @noodle station

sabtu lps.. we ols p giant kulim.. ambik laptop aku yg aku antar kt kedai acer.. problem sbb wifi nyer suker on off sendiri.. adess.. bengang btul.. diorg dh format, tp still jd gk.. so, kesimpulan nyer aku kena antar kt acer service centre kt penang.. sbb diorg detect problem hardware.. since lappy aku still under warranty, aku kena la antar cpt2 kan..

masa tgh tunggu kedai tu burn cd utk backup & recovery lappy aku.. we ols p lepak kt noodle station jap.. ada lak wifi free situ kan.. terus on lappy aku.. masa ni ok lak dia xde putus2.. bwk blk rumah jer.. terus jd blk perangai dia.. rasa nya sbb dok dlm ekon kot.. dia ok.. kalo kt umah xde ekon.. dia mengada2.. hangin makcik..





malas nk caption kt gmbr.. korg tgk jer lah gmbr2 tu.. hihi.. hari ni gediks sket ltk gmbr.. sbb bwk kabel hp dtg opis.. pc kt opis xde bluetooth laa.. kalo x dh lama dh aku ltk gmbr2 dr hp aku.. :D

Tuesday, January 26, 2010

cerita rumah pulak

baru nk masuk sebulan we ols menyewa di rumah baru.. utk pengetahuan u ols.. aku pun x ingat la dh bgtau belum.. we ols sewa rumah semi d 2 tingkat.. mmg agak besar lah keadaan rumah dgn we ols yg nk dok 2 org ni jer.. tp aku suka.. boleh letak brg2 kt mana yg aku suka.. cuma nya.. tiap2 hari dok pikir jer nk beli barang utk memenuhi ruang... huhu.. nafsu nafsu.. botak laki den.. hehe

buat masa skrg ni.. aku masih lom berpuas hati dgn susun atur dlm rumah tu.. ye lah.. x penah dok umah besar cam tu .. 2 tkt lak tu.. b4 ni dok umah cenonet jer.. so, di masa2 terluang ni.. aku rajin la membrowsing.. carik2 gmbr susun atur utk rumah2 yg lebih krg mcm tu.. xde la tiru exactly, cuma cari basic idea jer lah.. kalo nk tiru sumer.. mana nk cekau kewangan nyerrr..

meja makan
buat masa skrg ni.. umah we ols masih belum ada set meja mkn.. sbbnya set yg dulu aku tinggal jer kt umah aku yg kt kota dsara tu... sewakan sekali ngan meja mkn sekali.. sesuai laa.. penyewa aku tu pun bujang2.. so, skrg ni tgh planning nk carik meja makan.. xtau la nk design mcm mana.. buntu kepala ku..

langsir
ari tu dh beli.. konon2 nya nk pasang utk 2 sliding door kt bwh.. dan 1 tingkap.. tp, weekend ari tu smpt la p tinjau2 kt kamdar, bukit mertajam.. lawa2 la jgk design2 langsir kt situ.. terus cik abg ai mengubah fikiran (cik abg ai tau.. bkn ai.. hehe).. dia ckp.. apa kata langsir yg dh beli ari tu kita transfer ker atas.. sbb nyer kt atas ada 2 sliding door gk.. 1 dlm master bedroom, 1 lg kt family area.. so, aku dgn senang hati bersetuju.. tp nyer blum beli lg langsir utk yg kt bawah tu.. sementara ni pakai dulu langsir lama.. susah ok nk wat pilihan warna yg sesuai.. adesss.. lg sekali aku pening..

tikar/karpet
aku berhajat nk beli karpet best2 nk letak kt living hall.. dh usha2 dh la.. cuma x tau lah kewangan mengizinkan tak bulan ni.. sbb bln ni mmg dh target nk beli meja makan.. huhu.. so, KIV dulu ke bln depan kot.. huhu

sebenarnya... byk lg la yg terlintas dlm kepala aku ni yg aku nak beli.. tp, aku kena control.. pikirkan yg keperluan dulu.. yg kehendak tu.. KIV jap eh.. bergantung kepada pertimbangan ahli jawatankuasa.. hihi.. selalu nyer aku la yg buat keputusan nk beli ke x.. cik abg ai akan komplen biler dia rasa benda tu btul2 x perlu.. selain nya.. cik abg ai akan menyokong sepenuhnya.. siap bg cadangan lg okey.. hihi.. luv u lah abg.. memahami hati besar bini mu ini.. muah muah.. :X



Wednesday, January 20, 2010

20/01/2010

Happy Birthday to me...

takut nyer biler masuk jer thn baru.. sbb nyer.. lg 20 hari berganjak la umur aku.. huhu.. makin tua dah.. dulu suka la biler sampai 20/1.. tp skrg ni takut laa.. biar lambat2 sikit.. tp masa mencemburui kita.. masa mengejar kita.. oleh itu kita kena lah sentiasa beringat dan berwaspada.. amalan akhirat dah cukup ker? jgn nk mengejar duniawi jer.. (utk diri sendiri ni.. beringat sebelum terlambat)

baru jer balik dr queensbay mall, penang.. g mkn kt secret recipe.. team mate belanja makan utk birthday celebration.. actually, celebrate birthday for 2.. sorg lg team mate aku birthday nyer 17/1.. so, sekali harung jer lah buat sekali celebration..

for those yg wish aku kt fb @ sms @ call.. tq very much.. really appreciated..

Tuesday, January 19, 2010

nk tunjuk sikit jer

ni nk tunjuk sket la kt u ols.. dapur rumah sewa ku.. (dh rasa cam umah sendiri jer) sikit jer yg korg nmpk ni.. sbb x abih lg kemas cantik2.. (lama nyer la mengemas)..

abaikan model dlm gmbr tu.. masa ni turn cik abg ai memasak.. :D


blkg umah yg u ols nmpk dr tingkap yg batu bata tu.. tembok jiran belakang umah tu.. blum abih tampal plaster simen kt sebelah umah we ols lg.. jiran belakang tu.. siap beli dua umah semi d tu.. jdkan 1 umah banglo yg besar.. huhu.. byk nyer duit mereka.. biler kita nk kaya ni abg??

Friday, January 15, 2010

new layout

aku adalah tidak ada kerja hari ni.. so, aku mencarik lah keja.. dh lama terpikir nk menukar layout blog aku ni.. dh rasa agak kebosanan.. nk tgk wajah baru la pulak.. tp tu lah.. biler tukar layout ni.. byk yg manually kena buat blk.. especially part blog list tu.. mmg kena wat blk 1-1.. adesss.. benci jgk la kan.. tp xper lah.. sementara xde keje ni.. layan jer lah.. huhu..

nntkan full version of my blog later eh.. anyway, ok x kaler blog aku ni.. lately cam suka lak pinky2.. :D

Tuesday, January 12, 2010

penyakit mengantuk.. :D

aku dh abih keje ni.. cepat la bg aku keja.. ish2 diorg nih.. suka sgt tgk aku xde keje.. mula la hantu mengantuk aku datang.. berjuntai2 kt kelopak mata.. asyik nk tertutup jer.. pantang aku tutup jap.. sure smpt mimpi ok.. hahaha.. teruk btul la sakit mengantuk aku ni...

isnin dpn cik abg ku cuti.. hari keputeraan sultan kedah.. weekend ni we ols dh plan nk blk perlis.. so, aku agak gedik2 la kan nk cuti gk.. tp aku lom dpt surat confirmation.. selagi x confirm xleh nk ambik cuti lg.. spttnya hari ni dh cukup 3 bln aku keje sini.. probation aku 3 bln.. so, tgh tunggu supervisor aku confirmkan dgn management psl confirmation aku ni.. adess lambat nyer menunggu.. nk cuti!! nk cuti!!

semlm dh call mak aku.. bgtau nk blk.. nk ajak mak aku buat bubur asyura.. ari tu masa blk pahang dh mkn bubur asyura, mak mertua aku wat dgn jiran2 dia.. tp masa ktorg blk.. bubur dh siap duduk dlm talam dh la.. ktorg blk ngap jer.. kali ni sajer lak nk ajak mak aku wat.. lama sgt x wat aktiviti2 mcm ni dgn family aku.. ye la sblum ni kan dok jauh.. sesekali blk.. mcm2 aktiviti nk wat.. x smpt nk pikir hal2 mcm ni.. ayah aku lak.. ajak wat mee udang.. hihi.. no problem.. aku lak tiba2 terpikir nk makan gulai itik.. (cam org mengidam lak.. lama dh x mkn)
family aku ni sgt suka dgn aktiviti mkn2.. (sbb tu la aku ni 'chomel'.. :D)

tak best la update blog skrg ni.. xde gmbr2.. x menarik rasanya blog aku ni tanpa dihiasi gmbr2 menarik hasil dr tangkapan aku.. ahakss...

apa lg aku nk citer eh.. nnt2 lah aku wat entry lg.. cukup dulu takat ni.. :)

Monday, January 11, 2010

cerita hari minggu

hari ni aku tersangatlah mengantuk... selalu nyer kalo esok nya keja.. plg lewat kol 11 aku mesti masuk tido dh.. tp mlm td sbb AJL punyer psl.. smpt gk la tertido jap sementara menunggu result.. end up kol 12++ baru masuk bilik.. baru la nk solat isyak & baca yassin (sbb masuk rumah baru.. insyaAllah boleh dijadikan pendinding..) pastu, kol 1 baru la panjat katil.. zzzzz.. masa ni cik abg aku masih lg x tido.. dia sambung mengaji jgk.. aku pun x tau lah kol brp dia tido.. sbb aku sedar biler jam loceng di hp ku berbunyi kol 6 pg.. pastu, aku snooze jer.. smpi la kol 6.20 pg baru aku bangun.. aduhaiii.. liat nyer la nk bangun... tp memikirkan kewajipan utk bekerja dan mencari rezeki.. ku gagahi jgk.. kan ker best kalo buat bisnes sendiri.. keje sendiri.. apa yg aku leh buat eh utk dptkan gaji at least sama ngan gaji yg aku dpt tiap2 bln skrg ni... :)

ni aku mengapdet dr ofis.. selamba jer sbb baru jer menyiapkan keja.. alhamdulillah.. selesai gk keje yg tertangguh hari jumaat ari tu.. biler paler otak dh ingat nk blk jer.. dh x leh la nk pikir psl keje.. tp diorg ni suka sgt la bg keje last minit kan.. nk dan-dan tu jgk.. it's friday ok.. jgn la bebankan paler otak aku.. huhu (membebel hal minggu lepas la ni..)

weekend lepas.. we ols menghabiskan masa dgn mensetelkan hal rumah.. unpack brg2 yg nk guna, susun barang2 yg masih dlm kotak yg mungkin xkan diguna buat masa ni kt bwh tangga, clearkan ruang tamu, pasang astro, g nagoya beli langsir (utk living & dining hall dulu, yg lain2 pakai lah yg lama dulu.. x cukup bajet), ahad lak makcik cleaner & husband & anak dia dr ofc cik abg ai dtg bersihkan rumah (cuci toilet, cermin tingkap, habuk2 kt grill, basuh balcony, mcm2 gk lah).. uish, penuh btul aktiviti ktorg weekend ari tu.. penat sgt badan & kaki aku.. tp rasa puas hati la.. wpun blum sepenuhnya lg ni.. brg2 dapur aku x abih lg susun sbb ada 1 almari pinggan yg aku dh order masih blom smpi.. katanya hari selasa.. so, tunggu lah esok mcmana.. hopefully smpi lah kan.. kalo x aku kensel jer... g carik tmpt lain lak..

ish.. byk nyer cerita nk citer kt korg.. tp penat la menaip ni.. nnt lah aku story lg eh..

aku dh apply streamyx masa g kt carefour sbrg jaya ari sabtu ari tu.. maybe dlm 2 minggu lg kot baru diorg call.. tunggu jer lah kan.. kalo dh ada streamyx nnt.. rajin la sikit aku nk update.. :D

Saturday, January 09, 2010

cadar baru

hari jumaat lps la ni.. kt jusco queensbay, penang.. terasa nk menshoppingkan diri sbb last day of 2009.. mana la tau ada sale giler2 ker kan.. mencuba nasib jer lah..
at last, terbeli lah cadar baru yg dh lama sbnrnya teringin nk beli comforter set.. tp memandangkan umah xde ekon.. n aku ni bkn jenis yg pakai selimut.. so, mls la nk beli kan.. skrg pun umah xde ekon gk.. tp sajer lak gatal nk beli gak..

aku beli yg silk.. sedap aaa.. nyenyak we ols tido ok.. cik abg ai pun suker.. (itu yg penting.. hehe)



masa beli harga nyer adalah rm179.++.. slps diskaun ler ni.. xtau la murah ke idak.. janji puas hati aku dh shopping wpun hanya 1 set cadar + comforter.. hihi..

gambar kt atas tu gmbr dlm bilik umah sewa aku yg baru kt kulim ni.. nnt biler2 aku update gmbr umah sewa aku ni lak ehh.. tungguuu..