Instagram

Thursday, March 29, 2012

Cerita pasal Sadiq

umur Sadiq sekarang dah 2 bulan lebih..
sekarang ni Sadiq tinggal di Perlis dgn MakTok & TokAyah..
belum bawak Sadiq tinggal dengan kitorang di Kulim lagi, sebab MakTok & TokAyah cakap Sadiq kecik sangat lagi nak bagi pengasuh jaga..
most probably, kami akan bawak Sadiq tinggal bersama-sama dgn kami masa bulan 5 ni..
sekarang ni tengah usha-usha pengasuh yang sesuai untuk jaga Sadiq..
MakTok cakap, tunggu lah leher Sadiq dah keras sikit..
huhuhu.... rindu Sadiq..
setiap Jumaat, ktorang bergegas balik ke Perlis lepas habis kerja..
pagi-pagi Isnin, pukul 5.30 pagi bertolak dari Perlis.. terus ke Kulim, masuk ofis..
macam tu lah rutin kami sekarang ni..

berat Sadiq masa pegi jab 2 bulan hari tu adalah 4.3kg.. sangat membanggakan kami..
sebab knowing Sadiq yang lahir tak cukup bulan.. masa lahir berat nya adalah 2.1kg..
masa jab 1 bulan, berat Sadiq adalah 2.6kg..
dalam tempoh 1 bulan, Sadiq gain weight sebanyak 1.7kg..
memang gebu je pipi Sadiq sekarang ni.. sayang Sadiq banyak sangat..

Sadiq ni kalau lapar, dia akan terus menangis kuat kalau lambat bagi susu..
kalau tengah tidor, dia akan hek hek kejap.. tapi susu tak dapat lagi.. then, terus lah nangis kuat..

mari layan video Sadiq yang mula nak nangis sebab nak susu.. hehe.. :)


tiap-tiap minggu Mama & Papa tunggu hari Jumaat.. sebab tak sabar nak jumpa Sadiq..
tak sabar lah nak bawak Sadiq tinggal sekali dengan kami di Kulim..
hari-hari boleh tengok Sadiq.. boleh tengok perangai Sadiq berubah dari hari ke hari..

nanti-nanti aku sambung lagi cerita pasal Sadiq yer.. :)

Friday, March 09, 2012

Aksi mereka

setiap kali berjumpa.. mesti lah tak pernah lekang..
mesti nak bergusti-gusti dengan Pak Ngah..
mesti nak duduk atas riba Pak Ngah waktu nak tengok tv (especially Along) walaupun banyak lagi tempat lain boleh duduk..
ganas kot Pak Ngah ni... tapi itu lah yang budak-budak tu suka..

mari lah melayan gambar-gambar 'mesra' mereka..







Pak Ngah sentiasa di hati mereka.. walaupun kadang-kadang Pak Ngah garang.. :)


Tuesday, March 06, 2012

Sadiq nak mandi

walaupun dah bukak baju seluar semua.. still lagi nak layan tidor..
siang-siang hari Sadiq sangat lah suka tidor.. kalau orang kacau-kacau dia pun, dia relax je tidor..
kalau malam.. jangan ye.. biar lah dia tidor dengan selesanya..
sebabnya.. selalunya malam Sadiq susah sikit nak tidor..

Sadiq & Papa yang dua-duanya tak mandi pun lagi.. ish ish ish...


dah kacau kacau banyak sikit.. baru lah nak mula bukak mata..


waktu mandi.. kena pegang Sadiq dalam keadaan meniarap..
kalau tak dia akan menangis macam kena cubit.. sebab dia gayat kalau letak dia melentang..
kalau dah mula menangis sampai tak keluar suara tu, kena cepat-cepat peluk dia..
pastu, dia akan berhenti menangis serta merta..
hai la anak.. awak ni suka sangat bagi Mama nervous tau...

nanti nak cari-cari gambar Sadiq tengah mandi..
dalam kamera besar kot.. malas nya nak transfer gambar..
gambar-gambar yang ada ni semua nya dari henpon..
senang nak transfer.. so, rajin la nak letak.. :)


Monday, March 05, 2012

Baby Rocker itu milik Sadiq

setelah pelbagai perkiraan, pertimbangan, pujukan dan rayuan dibuat...
akhirnyaaa... baby rocker Fisher-Price ini menjadi milik putera ku.. hehehe..
berjaya jugak Mama pujuk Papa ajak beli ni..
macam-macam alasan digunakan..

actually, bukan lah Papa tu banyak songeh..
sebenarnya Mama yang banyak sangat pikir nyaa..

tapi disebabkan harga yang ditawarkan di Jusco adalah paling murah berbanding di tempat lain..
dan jugak kami ada voucher Jusco sebanyak RM150...
disebabkan itu lah.. kami akhirnya membeli baby rocker ini untuk Sadiq..
puas hati ku.. hehehhe..

Sadiq sedang beraksi di dalam rocker baru yg Mama & Papa hadiahkan.. :)




ok lah kawan-kawan.. Sadiq nak layan tidor.. sebab Sadiq suka sangat tidor di siang hari..
malam-malam Sadiq susah sikit nak tidor.. sebab nak kacau Mama supaya Mama tak tidor dengan aman.. hihihi..