Instagram

Sunday, October 21, 2007

Selamat Pagi Ahad..

malam td balik jer dari tesco.. aku buat grill lamb for our dinner.. kenyang smpi x larat nk basuh pinggan.. then, abg ckp.. xper.. pg esok abg basuh.. then, ayg argue la.. kalo tunggu abg basuh.. kol 10 pg baru nk start basuh.. sbb nk tgk cartoon dulu awal tu.. then, ayg cabar abg.. ayg ckp.. abg kena basuh kol 7.30 pg... ingatkan abg lupa tau.. tgk2.. kol 7.20 pg abg bangun basuh pinggan.. hihihihihi... pastu.. dh setel.. abg g tido blk.. aper la abg ni... tp tq very much abg.. sanggup bangun awal semata2 nk tolong ayg basuh pinggan..
hari ni plan nk buat laksa.. ada la 2,3 org kwn nk dtg umah ari ni.. bhn2 dh beli.. cuma ikan jer x beli lg.. jap g abg bgn nk mintak tlg abg g kedai beli ikan...
ok lah.. just drop by for a little story.. nk g mandi lak.. bye...

Friday, October 19, 2007

Selamat Hari Raya


Tahun ni giliran beraya kt Jengka, Pahang.. umah hubby... pagi jumaat (sehari sblum raya) ktorg bertolak blk.. dekat jer balik Jengka.. 2 jam sampai.. alhamdulillah, jalan x jammed.. kalo x masak gk.. nasib baik ktorg buat keputusan yg betul.. balik pagi jumaat.. bertolak pkl 8 pg.. kol 10 pg dh smpi..
sampai jer kt umah... mak mertua aku tgh buat ketupat palas.. aku pun tolong2 la apa yg patut.. potong daging nk buat rendang utk cicah ketupat.. ptg tu plak lps zohor mak mertua aku ajak kacau dodol... juadah wajib ni setiap kali raya.. pastu, kol 5++ aku & hubby kuar g psr ramadan kat bdr pusat jengka.. ktorg beli ayam pencen gk.. nk wat rendang.. sedap oo ayam pencen buat masak rendang.. ayam x hancur.. kalo wat guna ayam daging.. sure hancur.. mmg sedap rendang ayam pencen mak mertua aku wat..
raya kali ni.. aku x btul2 happy sbb ada sumthing happen kt family aku kt perlis.. so, aku turut merasa kesedihan.. mlm2 raya aku menangis.. tp x pyh la aku nk story kt sini.. it's too personal..
raya pertama.. aku ikut jer hubby aku bwk g jln2 umah kengkwn dia sekitar jengka 22.. meronda sakan la.. smpi letih aku..
raya ke 2 plak.. family mak ndak dtg umah.. so, ktorg msk lunch sama2.. mkn tengahari ramai2.. sedap btul wpun msk simple2 jer... ptg tu plak hubby & kengkwn buat tour dr umah ke umah kengkwn diorg masa sekolah menengah.. dr 1 jengka ke 1 jengka ktorg pegi.. smpi dkt2 kol 11 mlm baru smpi blk ke umah.. penat nyer...
raya ke 3.. ktorg 1 family plak.. sekali ngan kakak ipar aku yg baru smpi dr kelantan pd hari raya ke 2 pegi umah mak ndak plak kt Jengka 21.. mkn tghari kt sana.. blk tu.. ktorg prepare utk buat ayam percik lak.. guna ayam kampung tau.. 2 ekor bapa mertua aku sembelih.. best aa ayam kampung percik ni.. aku yg prepare.. guna resepi ayam percik mak aku.. sedap aaaa..
raya ke 4.. pkl 11++ pagi.. aku & hubby prepare utk bertolak balik ke KL.. alhamdulillah.. jalan x jammed gk.. ktorg mmg bernasib baik.. org lain masih beraya lg...


SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA... MAAF ZAHIR & BATIN..
ikhlas dari AWIE & ZURA

Friday, October 05, 2007

aku dh baik demam..

lama nya x update blog.. lgpun aku baru gk la baik dr demam.. bygkan laa.. 6 hari aku mc.. sure, korg pelik naper la aku demam lama sgt.. sebenarnya aku kena denggi la... tp x teruk smpi kena masuk wad.. doctor ckp kalo platlet count aku below 50... baru kena masuk wad.. tp platlet count aku plg rendah pun.. 67.. so, stay kt umah jer.. but, kena minum air byk2.. 5 hari aku ulang-alik g klinik & hospital.. ambik darah... diorg kena pantau platlet count aku.. smpi la isnin lps.. baru la platlet count aku normal... mcm2 pengalaman aku kena ambik darah.. ada smpi lebam tangan aku.. sbb nurse kt hospital tu ambik darah kt blkg tgn kanan aku.. area tu mana la isi tebal sgt pun.. then, diorg guna jarum besar.. sakit nya ya Allah... tahan jer lah.. tgk2 esok tu g klinik doctor kt klinik tegor naper tangan aku lebam.. aku pun story la cemana nurse tu ambik darah aku...

skrg ni alhamdulillah, aku dh sihat... mkn pun dh ok.. aku pun dh start puasa.. dh 2 hari dh start puasa... tahun ni.. termasuk ngan period + demam.. aku kena ganti puasa.. 11 hari.. perghhh.... kena mula awal2 ni... nnt bila dh lmbt2.. mls pulak..

masa tempoh demam aku yg seminggu lebih ni... aku jd sgt sensitif... hubby aku buat salah sikit pun aku terasa sgt.. pastu, ayah aku dok tegor by phone kasar2 pun.. aku nangis.. ye la.. org tgh x sihat ni.. mmg la over sensitif... tp alhamdulillah, semua nya dh berakhir.. aku pun dh sihat... dh larat dh nk buat keje umah... kalo x sepjg aku demam.. hubby la yg arrangekan semua.. basuh baju, pinggan.. dia iron baju keje dia sendiri.. kesian abg... tp apa nk buat... aku mmg dh x larat sgt.. bau lauk yg dia mkn pun aku asyik nk termuntah jer... seksa nya.. 5 hari dmm.. 5 hari la aku dok muntah2 jer... semua yg aku mkn.. semua nyer kuar blk.. so, aku keja minum air jer lah...

tahun ni aku beraya kt jengka, pahang.. insyaAllah raya haji ktorg blk perlis... mmg dh biasa ikut giliran mcm tu.. aku redha...