Instagram

Thursday, December 31, 2009

mcm2 cerita

hari terakhir 2009.. dan minggu ni keja 4 hari gk.. kemalasan aku menjelma.. sejak pg td lg.. semlm dh pasang niat nk p jln2 ke queensbay masa lunch time.. nnt aku bgtau apa yg aku sambar kt qb td.. hehehe

skrg ni makin malas lak nk update blog.. bkn la mls sgt pun.. tp keadaan network di rumah yg x brp bagus membuatkan aku menyampah... (alasan sama jer.. malas la nk ulang lg) ni pun aku update dr ofis sbb nyer kemalasan aku nk buat keje dah.. cubemate aku dua org cuti ari ni.. so, bertambah2 la mood malas aku kan..

citer psl umah aku kt kota dsara tu.. alhamdulillah, aku dh dpt penyewa lain dh.. kali ni budak bujang pompuan 3 org.. hrpan aku diorg jaga la umah aku baik2.. dan yg penting jgn lupa byr sewa bulan2.. ahaksss.. hehe.. semua nya dh berjaya dipersetujui minggu lps.. diorg pun byr kt aku duit booking.. dan hari ni diorg akan masuk ke rumah ku.. selamat mencuci rumah yer adik2.. hehe...

citer psl aku & cik abg yg nk menyewa rumah lak.. ahad lepas.. barang2 dr kota dsara dh selamat smpi ke kulim.. lega rasa nya.. xde lah kena basuh baju kt dobi lg.. boleh la aku beli brg2 basah kt psr mlm & simpan dlm peti sejuk aku.. (selama ni geram jer dok tgk ikan segar2 jer kt psr mlm kan.. )
lg satu, ktorg dh pindah umah lain dh kt kulim tu.. rumah yg besar & selesa sikit laa.. wpun ayah aku komen umah besar sgt.. nk dok 2 org jer.. tp janji aku & cik abg ku bahagia & selesa.. :)
nnt aku dh siap kemas2 umah aku tu.. korg leh la dtg umah aku yer.. leh aku msk sedap2.. (sedap ker??)
tp aku berangan la nk beli jer umah kt situ.. best nyer kalo umah sendiri kan.. leh wat apa yg aku suka.. huhu.. tp x tau la lg biler boleh nk beli tu..

citer psl aku p queensbay td.. asalnya nk membeli langsir roman blind.. nk psg kt dapur umah baru.. tp xde lak jual kt jusco.. end up aku beli comforter set yg silk punyer.. murah kot bg aku.. sbb tekad nk beli.. aku beli jer aaa..
nnt dh psg kt katil aku snap gmbr tunjuk kt korg eh.. :)

citer psl weekend ni lak.. insyaAllah nk blk ke jengka.. cik abg ku merindui rumah di jengka lak.. wpun dh jumpa parents nya a.k.a in laws aku last week.. xper lah abg.. bulan ni kita keja travel jer every weekend.. next month nk rehat laaa.. umah x abih kemas lg.. sgt bersepah.. sib baik la dok berdua jer.. main sepak2 jer dulu .. huhuhu...

ok lah.. xde idea dh nk citer apa... nnt bila2 aku sambung..

Wednesday, December 23, 2009

geram

aku agak dlm kegeraman la skrg ni.. last week aku dh happy la sbb entry aku yg ni.. tp minggu ni aku sedih & marah & geram.. sbb nyer penyewa tu dh last minit bgtau kata x jd lak.. disbbkan dia dh dpt beli umah kt apartment aku tu.. diorg mmg ada tny nk beli umah aku tu.. tp disbbkan aku mmg x nk jual umah tu.. so, diorg buat keputusan nk sewa... dan last week diorg baru dpt umah kt apartment aku tu yg boleh diorg beli.. so, diorg kensel nk sewa umah aku...

aku sgt geram la skrg ni kan.. disbbkan aku kena carik penyewa lain la skrg ni.. yg mana last week ada 2,3 org yg beria dh nk umah aku dan nk byr booking payment.. tp aku dh block sbb dh confirm dgn penyewa ni yg dh byr 1 month sewa as a booking payment..

adesss.. aku ingat nk setel hal rumah aku ni weekend ni.. masa nk angkut brg dr kl.. nmpk nyer x leh nk setel lg laaaa...

geram nyer aku.............

Wednesday, December 16, 2009

dah dapat penyewa

Alhamdulillah, urusan nk menyewa rumah dah hampir selesai.. weekend lepas we ols blk kota damansara dan ada 1 family dtg tgk rumah.. dan terus agree utk menyewa rumah we ols tu.. diorg dh byr booking payment semlm.. dan aku dgn rasa lega hati boleh ckp yg officially we ols dh dpt penyewa.. harapan kami semoga penyewa we ols ni dpt duduk rumah tu dgn baik, jaga rumah dgn elok dan yg paling penting.. jgn miss byr sewa every month.. heheheh.. :)

segala urusan nk sign agreement, bg kunci & pembyran baki utk urusan2 ni akan we ols buat pd 25 @ 26hb dis.. sbb masa tu we ols akan blk semula ke kota dsara utk angkut barang2 bwk ke kulim.. lps ni x pyh lg lah nk antar baju g dobi.. sbb mesin basuh akan sampai.. dan x kempunan dh la cik abg ku itu nk minum air sejuk dr peti ais kan.. hahahah.. (he too craving to air peti sejuk.. apa daaa)

26/12 insyaAllah lori akan dtg dan proses mengangkut brg akan dilakukan.. ooo.. memikirkan itu aku rasa sgt la penat kan.. sbb nyer biler dh smpi kulim.. nk kemas2 brg kt rumah kulim lak.. penat nyer aku rasa.. huhu.. tp aku xkan unpack semua pun.. sbb masih menyimpan angan2 nk carik umah lain kt kulim.. wpun agak kerugian nk angkut brg 2,3 kali kan.. tp xper lah.. x leh tergopoh gapah nk carik umah yg btul2 menepati citarasa aku (cik abg ai serahkan kt aku jer hal2 pilih umah ni.. sbb aku agak cerewet kan..)

dh dpt rumah yg btul2 aku suka nnt.. baru lah we ols pindah & baru lah aku nk apply streamyx.. skrg ni kalo kt umah.. if nasib baik.. online pakai celcom broadband yg kdg2 sgt dpt HSDPA.. kalo x asyik dpt EDGE jer.. bosan la aku.. lembab nk mampus.. nk bkk 1 page pun berjanggut la cik abg ai menunggu (xkan aku lak yg berjanggut kan.. ahakss..)

smpt ni aku update blog kt ofis.. sambil tunggu diorg nk bg keje kt aku kan.. (aku skrg agak proaktif yer buat keje.. keje sini jgn wat keje sambil lewa jer.. hv to show up.. hihi)
ni pun aku type dulu kt notepad, pastu masuk blogger.. copy paste jer.. senang citer.. so, xde la letak2 gmbr kan.. nnt kalo nasib baik dpt line HSDPA kt umah baru la korg nmpk entry bergmbr aku.. hehehe..

ok lah.. chow dulu..

Friday, December 11, 2009

dinner @ Noodle Station

ni citer 2 mlm lps.. tiba aku cam craving for noodles... heheh.. mengada btul laa.. ajak ler cik abg ai ke giant kulim.. kt situ ada noodle station.. byk pilihan noodles ooo.. aku sgt suka..

enjoy our meals very much.. :D




dinner @ Chef Det, Kulim

gmbr agak lama gk laa.. aku kan dh lama x update blog.. disbbkan internet line kt umah dgn memakai celcom broadband yg agak lembab.. membuatkan aku menyampah jer...

we ols tunggu dpt umah sewa yg menepati citarasa.. baru la nk psg streamyx.. :D

masa ni we ols dinner kt chef det bistro.. kt jln kilang lama, kulim.. setelah bbrp kali cubaan pegi sini masa bln puasa ari tu.. akhirnya, bln x puasa ni la baru dia bkk kan.. huhu..

aku mkn chicken grilled black pepper... hubby aku mkn beef steak black pepper..

nice presentation kan.. huhu..



yg ni adalah mknn tmbhn.. disbbkan aku kelaparan tahap melampau.. huhu.. giloss..


air bandung & soursop (btul tah ejaan ni)..





serabut

kepala otak ku skrg ni menghadapi pelbagai perkara yg perlu ditimbangtarakan.. plg utama adalah memikirkan hal rumah di kota damansara akan disewa.. tgh mencari penyewa skrg ni.. ni iklannya aku dh letak kt mudah.. http://www.mudah.my/Apartment-Salvia--Kota-Damansara-4671267.htm

minggu ni we ols akan blk ke kota damansara.. ada org nk dtg tgk rumah.. sambil tu nk packing barang.. dan btulkan apa2 mslh sikit2 kt umah tu.. dan jugak nk pasang grill tingkap yg ada lg yg blum pasang.. ari tu dh psg separuh.. cam tu lah.. bajet setengah2 kan.. lgpun memikirkan dok apartment ni.. x psg grill pun ok if xde anak la kan.. kalo ada anak.. adalah sgt bahaya kalo xde grill...

hal nk packing brg2 tu.. minggu masa cuti krismas.. we ols akan angkut brg dr kota dsara ke kulim.. 25hb g sana.. kemas2 apa yg patut.. 26hb lori angkut.. 27hb mengemas la pulak di umah kulim kan.. tp, hal rumah kulim ni.. aku kurg berpuas hati dgn keluasan rumah skrg ni (dan ada la lg bbrp alasan lain yg mengukuhkan lg aku nk pindah).. memandangkan brg2 aku yg agak byk.. agak pening jgk aku dok pikir hal nk menyusun atur brg2 dlm rumah nnt.. serabut2.. we ols dh bbrp bulan la berusaha mencari rumah sewa yg lain.. tp masih belum berjaya.. bkn nyer xde rumah utk disewa.. tp keadaan rumah / lokasi / terlalu besar / sewa yg pada aku x berbaloi / dan ada la bbrp lg alasan lain yg menybbkan we ols masih lg x dpt rumah yg sesuai.. seboleh nya aku nk terus angkut brg dr kota dsara terus ke rumah yg bakal we ols duduki dlm tempoh bbrp tahun sblum boleh memiliki rumah sendiri di sini..

pening nyer la dok pikir hal ni..