Instagram

Saturday, May 31, 2008

What are we doing on our 5th anniversary?

5 tahun yg lepas, lebih kurang pukul 11.30 pagi... bertempat di Masjid Sirajudin, Pdg Pauh, Perlis.. telah berlangsungnya akad nikah antara ayahku dgn suamiku.. ayahku menjalankan kewajipan yg kedua mengakadnikahkan anak perempuan kedua nya setelah kakakku dinikahkan lebih kurang 7 bulan sebelum itu.. Alhamdulillah, itu lah ayat pertama yg keluar dr bibirku setelah suamiku selamat melafazkan akad dgn penuh yakin dan ringkas sekali.. tp sah tau.. sekali lafaz jer.. rasa sebak gk aku.. dh bertukar status anak dara ke isteri org di usia ku 24 thn.. baru jer bekerja 3 bln.. x sempat lg nk enjoy puas2 dgn gaji hasil kerja sorg2.. heheheh.. dh disambar org.. xper.. lg best bila dh kawin.. ada org menyara hidup aku.. huhu..

5 tahun kami hidup bersama.. susah senang suka duka.. kami tempuhi bersama.. wpun masih lg berdua.. belum rezeki dikurniakan cahaya mata.. tp kami tetap berusaha untuk mendptkan cahaya mata sebagai tanda ikatan kasih kami.. besar dugaan Allah, tp kami tetap bersabar..
dari bermotorsikal ke mana2.. hingga lah kami sama2 membeli kereta sendiri.. dari menyewa rumah hinggalah kami mampu membeli rumah sendiri.. Alhamdulillah, kami harungi bermacam2 dugaan dan cabaran dalam hidup berumahtangga..

ehhh.. berjiwang lak aku... actually, nk citer apa yg ktorg buat hari ni.. konon2 meraikan anniversary ktorg yg ke5 la.. hehe.. pg2 kol 11, ktorg ke ypn, kajang... aku ada meeting ngan AnakPerlis.com.. bincang psl dinner yg bakal diadakan.. lama gk lepak kt sana smpi petang.. pastu, plan nk g karok dgn ain & din... ain yg booking.. kt redbox, the curve.. 3 jam berkarok.. hhahaha.. dh la sora x sedap.. melalak smpi sakit tekak.. tp enjoy sbb release la mslh2 kerja yg bersawang kt pala otak.. abih jer karok.. lepak kt kenny rogers.. mkn2 n sembang2..
pastu, ingat nk layan wayang lak.. tp lmbt sgt nk tunggu.. pastu ktorg blk umah jer... layan tv kt umah lak.. hehehe... penat nyer badan ku...

Thursday, May 29, 2008

not feeling well..

mlm semlm aku menghadapi keadaan muntah2 yg agak teruk.. xtau la kenapa.. food poisoning agak nyer... pas blk keje aku g beli laksa (kemaruk sgt nk mkn).. blk umah terus mkn dgn rakus nya.. huhu.. dh tu bila tgh mlm.. bila aku tertido kt dpn tv.. tiba2 aku terasa nk muntah.. terus bgn berlari ke bilik air... uweeekkkkkkkkk.. abih segala laksa yg aku mkn.. huhu.. dh tu... aku sejuk menggeletar.. tp abg ckp bdn aku x panas cam demam pun.. tp aku nyer sejuk mmg giler aaa.. 2,3 helai selimut + toto lg... kipas pun tutup.. telan 2 bijik panadol.. terus tido.. then, lebih krg 2 jam lg pas tu.. aku terasa nk muntah lg.. sib baik la smpt berlari ke bilik air... kalo x, berterabur laa.. muntah lg...... adoiiii... sgt penat la muntah ni... then, pastu tido lg.. bdn dh berpeluh... lg sekali masa subuh.. aku muntah lg... 3 kali aku muntah mlm tu... sgt menyeksakan.... apa la jd kt aku ni.. sian abg pun x leh nk tido asyik aku bgn & kacau dia jer.. nk minum laa.. sejuk laa.. bising2 psl muntah laa.. sian abg...

esok pg nyer.. mmg aku x larat nk bgn.. x g keja.. abg pun sama.. x g meeting pg tu.. sbb abg pun penat gk layan aku mlm tu.. abg ajak g klinik.. tp aku sgt x larat nk bgn menyiapkan diri.. then, abg wat keje kt umah jer.. hp abg asyik berdering2 jer.. same goes to my hp... aku sakit laa.. jgn la kacooo... tghari jer abg kuar g meeting.. abg ada meeting pg ptg..

pas abg kuar, aku gagahkan diri bgn mandi.. sbb kepala sgt la berat & sakit... pas mandi jer terus smbg lg tido.. sambil online gk la kt tenet.. setel apa2 keja yg patut kt my team.. aduuhh.. sakit nyer kepala aku.. seharian aku x makan apa2 pun.. langsung x rasa lapar.. aku minum air strawbery jer... kan best kalo hari2 aku x lapar.. leh la kurus sket... :)

ptg kol 4, dpt call dr kakak ipar aku.. dh on d way nk dtg umah.. alamak, sure abg miss comm lg ngan kakak dia ni.. ckp nk jumpa kt flamingo.. mlm baru dtg umah.. sekali ptg dh nk smpi.. aku lak dgn serabai tahap gaban.. dgn umah cam sepah2 gitu.. dgn baju gantung2 sumer.. x smpt nk simpan.. alahai.. abg lak xde nk suruh tolong wat.. gagahkan diri bangun n kemas2 apa yg patut.. pastu terus telan lg 2 bijik panadol.. alhamdulillah, ok sikit la... kol 5 ptg diorg smpi umah aku.. campur ngan sesat2 lg tu.. huhu... kol 6 ptg abg smpi dr putrajaya... ok sket abg dh blk..

aku mmg xde msk apa2 pun kt umah.. mlm tu ajak diorg mkn kt luar jer... sib baik they all ok.. dh tu lak.. abg kena g stayback kt ofis lakk.. saat2 cam ni yg menggeramkan aku.. bila family dtg umah.. dia lak kena g ofis... dh tu kol 5 pg baru dia blk umah.. aduhaii... kol 9 pg td dia dh kena attend meeting lg kt ofis.. aku lak.. pas family kakak ipar aku siap2 nk blk.. aku pun siap2 la nk kuar g ofis.. aku tinggalkan umah aku yg bersepah itu (angkara 3 org anak sedara ku.. huhu) utk abg kemas.. hahahah..

so, skrg ni aku tgh blogging kt ofis.. sbb tunggu abg blk umah.. kemas umah dulu.. baru aku blk umah.. :) .. tq my dear..

Saturday, May 24, 2008

hari yang penat.. sambil melayan bollywood.. :)

penat nya hari ni... aku & my team kena g client side.. wat installation.. ingatkan kejap jer.. 1/2 day jer.. sekali smpi ke mlm stay kt sana.. tiba2 lak ada error kt application.. so, kena la betulkan smpi siap.. mcm2 la yg berlaku lak kt tmpt client ari ni.. pening gk kepala aku ni nk memikirkan.. tp aku harus menerima kenyataan.. ini lah yg bakal aku hadapi lagi bila masuk ke project lain lak.. experience..

korg tau x apa yg aku dgn 3 guys (my team) buat ari ni.. ni la tempat ktorg membekukan diri sepanjang hari ni.. huhuhu... bilik server aaa..

sian nyer.. smpi dok melepak bersila atas lantai menyetelkan error2 yg ditemui..

adesss... dh senget dh pala aku...

smpi umah dh kol 9++ mlm.. hubby dh blk dh.. hubby belikan aku nasik lemak kt org yg jual tepi jln kt dpn umah ktorg ni.. lama jgk dh org tu menjual.. tp x pernah berkesempatan nk beli.. leh tahan la sedapnyer nasik lemak tu.. harga pun ok.. x mahal sgt.. then, aku pesan kt hubby belikan aku nescafe ais.. sgt dahaga laa...
smpi jer umah.. terus tukar baju.. minum nescafe aisss.. aduuuhhhh... nikmat nya hidup.. smbil mkn nasik lemak.. hehehhe.. cemana nk diet ni mlm2 mkn nasik lemak lak.. bahaya ni.. ;)

pas dh mkn.. lepak2 jap.. pastu mandi.. pastu, mengadap laptop lak.. nk wat keje laaa... sekali mood bollywood aku menjadi2 lak.. sambil2 wat keje dok layan mp3 hindustan.. x ckp ngan tu.. layan video clip hindustan lak kt youtube.. adoooiii.. ini sudah sakit ni.. susah mau berenti ni.. heheheh.. ntah apa2 la aku ni.. sian hubby dok layan tv sorg2.. psl aku nyer mood bollywood x leh dikawal.. hehehehe..

Sunday, May 18, 2008

Selamat Pengantin Baru Kirah & Husni

Alhamdulillah, dah selamat Kirah & Husni diijabkabulkan.. tapi aku x sempat nk g tgk husni akad nikah kt masjid arau, lepas asar 17/5.. lambat laa.. dok tunggu kakak aku mai ambik lmbt sgt.. susah sket sbb x bwk blk keta sendiri kan.. nk kena tunggu drebar dtg ambik.. hehheh..
ktorg terus je ke umah kirah.. tunggu diorg blk dr masjid.. berseri2 puan kirah kita ni hari ni..

majlis kenduri meraikan kedua mempelai pd keesokan hari.. 18/5.. terlmbt gk smpi sbb pg tu byk sgt aktiviti aku, hubby, kakak & abg ipar aku.. tp sib baik la masa ktorg smpi tu pengantin lom bersanding lg.. tgh2 mkn jer.. pengantin lelaki pun smpi... kira ngam2 laa... smpt gk snap beberapa keping pic.. hubby guna digital cam laa.. ni aku snap pakai camera phone jer.. for more pic.. nnt tgk kt fp aku k.. tp hari ni x upload lg aa.. tunggguuuu...

pengantin bersanding di pelamin yg indah... sib baik bersanding kt luar umah.. ramai la yg jd penonton.. jgn malu2 yer...

dr dinon menepung tawar pengantin...

semoga kirah & husni kekal bahagia sepanjang hayat.. jgn lupa projek yg kita dok rancang2 dulu.. nk tunggu hgpa dua kawin dulu.. dpt lesen besaq... heheheheh

Saturday, May 10, 2008

our saturday @ home sweet home

rasa cam dh lama x duduk umah on weekend.. umah pun dh selerak.. berhabuk.. x sempat nk vakum pun... sgt bz dengan keja.. me & hubby dua2 bz... masing2 asyik tension jer.. tp bahaya nya tensen2 ni.. nnt ada jer kes berbangkit.. marah psl keje.. termarah org tersyg lak... huhu....

last week, quite free tp we all blk jengka lak.. so, mmg la x smpt gk nk kemas umah.. hari ni pun aku ada keje sebenarnyer.. nk kena g ofis.. tp plan nk g mlm ni.. so, siang hari ni ambik masa nk kemas2 umah sket.. actually, bkn aku pun yg mengemas.. cik abg aku yg mengemas..

abg tgh tukar air akuarium ikan kesayangan ku.. :)


aku tgh layan forum AnakPerlis.com..


ikan ku yg makin bulat.. dulu masa beli kecik jer.. skrg ni membesar bkn main lg..


tghari ktorg kuar g mkn kat TTDI Jaya.. dh terlambat gk kuar.. smpi kt situ dh dkt kol 2.. kedai ni mmg famous.. x ingat lak nama restoran ni.. ktorg mmg selalu pegi.. sbb byk sgt pilihan lauk pauk nya.. aku teringin nk makan ikan terubuk bakar.. tp dh habis laa.. frust btul.. lps mkn terus blk umah.. pastu, relax2 jap.. then, tertido.. hehe..

ptg sket.. abg kuar g gunting rambut kt kedai india dpn ni haa.. korg nmpk x kedai tu.. sebelah restoran mamak tu jer.. :)


mlm pas maghrib ktorg kuar g opis aku.. wpun mlm ni ada konsert AF6.. aku x kisah.. sbb AF6 ni kurang menyengat la student nya.. kalo dulu.. x leh miss tgk konsert AF.. hehe..

Thursday, May 08, 2008

mari kita bekerja

sgt bz dengan projek MKM skrg ni.. smpi mlm ktorg keja.. tu x masuk keja on weekend gk.. mencari rezeki yang halal.. yg penting semangat kena kuat.. ok guys, work hard okay.. nnt kita claim dr company g bercuti kt mana2 sekali ngan spa services.. hehehehe..

serabut nya meja aku...


serius nyer muka ku.. huhu


tgk la jiran2 aku tu.. bkn main bz lg..

Monday, May 05, 2008

on q..

lepas jer servis keta ari tu kt temerloh.. tgk2 bukan main beratoq lg depa pelekat sticker.. reminder for next services.. heheh..


meter kereta skrg ni..

Saturday, May 03, 2008

dah sampai jengka 22

ktorg smpi kt umah mertua aku around kol 12 tghari.. actually, blk ni sebab abah call soh blk mkn kenduri kt umah jiran satu blok kt jengka tu.. lifestyle kt jengka ni mmg dh mcm adik beradik jer wpun jiran2.. tmbh2 lg 1 blok kan.. so, hal masak2 sumer handle by jiran2 1 blok.. mmg meriah betul bila time kenduri ni..

smpi jer umah, mmg mak & abah xde la.. sapa2 pun xde kt umah.. abg park je kete.. turunkan sumer brg.. then, aku masuk umah terus layan tv & tido.. mls nk g kenduri sbb xde geng.. adik ipar aku pun xde.. dulu ada la gk adik ipar aku kt umah tu.. sejak dia dh kawin.. xde sapa2 lg la geng pompuan kt umah tu.. nk join mak mertua aku pun cam segan la geng2 org tua kan..huhu.. menantu dia ni malu amat.. hehehe

so, abg g sorg la.. jumpa la kengkwn dia kt kenduri tu kan.. blk kmpg sendiri cam lupa daratan sket la.. lupa lak kata diri nyer dh kawin yer.. mmg cam tu la kalo tiap kali blk raya.. sian aku kena sinsing lengan kt dapur tolong siap itu ini.. (time raya la cam ni)..

smpt ler aku layan mata sejam.. pastu, abg blk.. siap bok blk lauk kenduri lg.. apa lg.. aku pun ngap laa.. dpt gk la merasa lauk kenduri wpun x g kenduri.. huhu.. perihatin btul mak & abah mertua aku ni.. paham benor menantu dia yg pemalu ni.. siap kirim lauk.. huhu..

lepak2 jap.. pastu, me & hubby kuar g temerloh.. nk servis keta kt kia service centre.. mmg ktorg dh biasa ngan cina kia tu.. layanan dia pun puas hati.. dh lama x dtg servis kt sini... selalu dok servis kt kota dsara jer.. kali ni dh kebetulan blk jengka.. terus la dtg servis sekali.. cina ni pun dh pindah tmpt baru.. besar tol tmpt servis keta dia skrg..

keta ktorg dh dijulang dh.. huhu


byk gk keta tgh servis kt sini


view keta aku yg dijulang dr tmpt aku menyandarkan diri di kerusi malas.. :)


apa diorg wat tu?


oo.. one of our belt dh kendur aa... patut bunyi dh x sedap je..


isi perut bwh kereta..


sian diorg ni.. susah oo nk ketatkan belt tu..


teruskan usaha..


ckp ke nk byr servis ni.. kira dulu.. huhu


lebey kurang 2 jam gk la ktorg menunggu keta sportage kesayangan ktorg ni diservis.. tu pun ada lg yg x smpt nk wat.. so, next lawatan lak ler buat kan..

on d way back to jengka

hari ni ktorg on d way balik ke jengka.. dh 2 bln gk x blk wpun dekat jer jengka ni dr KL.. 2 hrs drive jer.. tp disbbkan kesibukan ktorg berdua.. mmg agak susah ler nk mencari masa terluang nk blk kmpg.. kalo blk perlis mmg dh plan berbulan2 awal.. ye laa.. jauh kan... lgpun kena ambik cuti lebih sket.. baru ler berbaloi blk jejauh kan..

wpun 2 jam perjlnn.. mula la terasa lenguh2 bumper ku.. hehhehe.. tp yg best tgk keta mewah2 bwk laju2 kt hiway.. dh la hiway karak-kuantan tu bumping jln dia.. tension btul aku.. nk minum air pun susah.. baru jer nk hirup.. keta bumping.. sib baik x tersedak.. hubby usaha sedaya upaya supaya keta x bumping time aku nk minum air.. heheh..

masa ktorg smpi kt area lanchang.. ada beberapa bijik motor berkuasa tinggi overtake keta ktorg.. wahh... layan.. smpt lg snap beberapa pic...



Friday, May 02, 2008

Ayob Cafe

malam ni we all g dinner kat Ayob Cafe, Kota Dsara.. 2nd time dtg mkn kt sini.. tempat ni menyediakan grilled western food.. taste quite good.. yg bestnyer decoration tempat ni mmg sgt santai.. berkonsepkan ala2 bali.. actually, tempat ni adalah rumah teres corner lot yang diubahsuai menjadi restoran.. keseluruhan laman rumah ini diubahsuai.. ada tempat duduk bersila di atas pelantar.. mmg pandai betul diorg decorate tempat ni.. so, u all kalo nk g try mkn kt sini, giv me a call k.. aku leh bwk korg g.. or bg petunjuk jalan..

ni adalah one of the decoration kt Ayob Cafe


t-bone black pepper (abg's menu tonite)


aku lak mlm ni mkn lamb chop.. x smpt nk ambik gmbr sbb berasap2 jer lamb chop aku tu.. huhu.. panas bebb..

friday afternoon

hari ni lepas habis presentation dkt MKM.. antar my colleague ke Crystal Crown.. aku meneruskan perjalanan balik ke rumah.. lalu kat jalan depan phileo damansara.. boleh tahan jammed la sebab sumer org nk menuju ke trafik light yg dkt kondo tu..

bosan-bosan tgh drive sorg2.. snap jer gmbr jln tgh jammed.. heheheh..


tension bila tgk byk nyer keta tgh q.. but, x boleh nk u-turn dh.. teruskan jer la perjlnn..