Instagram

Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year 2009

Aku nk wish happy new year kt u ols. Thn ni aku x sambut sekali ngan cik abg ai. Sbb aku kt perlis, cik abg ai kt kota dsara. Ahad ni aku blk KD. Cik abg ai blk perlis sabtu ni.

Tuesday, December 30, 2008

Ala2 tudung ekin


Ok x?

Thursday, December 25, 2008

Utk tatapan cik abg ai


Abg, wajah chomel ayg utk tatapan abg.. Jgn bosan dok umah sorg2 ye..

Septg di abi


Aku tgh bercuti di perlis. Ni anak sedara aku, izzati. Suka benor nk ambik gmbr smpi senget2. Sian cik abg ai kt kl sorg2. Susah nk update blog. Line 3g x clear kt umah.

Saturday, December 20, 2008

plan bercuti

kemungkinan besar aku akan away start esok until 4/1.. lama nyer kan..

aku dpt fully approved cuti dr my boss.. aduhh.. lega nyer boleh cuti..

so, plan aku.. aku akan balik bercuti rehat2 di perlis.. kampung halaman aku.. cik abg ai akan antar aku blk dgn keta.. then, cik abg ai akan blk semula ke KL dgn bas.. sbb cik abg ai x dpt nk cuti panjang sama2 ngan aku.. aku akan berada di perlis smpi la weekend 3/1 - 4/1.. masa nk blk ke KL cik abg ai akan blk semula ke perlis utk bwk blk aku ke KL dgn kereta..

itu lah plan cuti aku.. aku kena dok jauh2 sket.. kalo bercuti di KL ni jer.. sure mcm x cuti.. tiba2 je dipanggil bekerja blk lak nnt.. mana leh.. i need to rest..

so, ktorg akan bergerak pukul 8 pg nnt.. akan singgah di ipoh, taiping, penang... dh lama cik abg ai dok ajak jalan2 singgah di tmpt2 ni.. tp b4 ni x berkesempatan.. sbb aku kalo kata nk blk perlis jer.. dh x sabar2 dh nk smpi.. tp kali ni sbb cuti aku agak lama.. leh la layan jalan2 dulu ngan cik abg ai..

sian cik abg ai nnt kena tinggal kan.. tp dia dh merelakan percutian aku.. harap2 naik keje blk nnt pala otak aku dh fresh sket.. n tambah smgt nk buat keje blk.. :)

kpd kengkwn aku yg invite we ols ke wedding masing dlm minggu ni, minggu dpn.. aku mintak maaf byk2 lah yer.. mmg x dpt nk pegi wedding korg.. bkn x nk pegi.. tp bdn aku sgt perlukan rest.. dan aku x leh nk dok rest kt KL ni.. nnt sama cam x cuti jer.. sori ye kengkwn ku.. hadiah utk korg akan menyusul kemudian yer... we will meet later..

jika berkesempatan masa di perlis.. dan ada kemudahan internet.. leh la aku update blog ni kan.. kalo x mau la bersarang blog aku ni.. jenuh la nnt nk naikkan balik reader count.. dh la x semenarik mana blog aku ni kan..

ok lah u ols.. hingga ketemu lg... salam sayang dr aku utk u ols semua.. see yaa..

Friday, December 19, 2008

aku teruja

mlm ni mlm ke3 aku stay kt ofis... stayback kt ofis kali ni aku agak teruja.. sbb cuti aku dh approved... so, hari ni adalah hari terakhir aku bekerja utk tahun 2008... aku akan start bercuti hari sabtu 20/12/2008.. sehinggga 4/1/2009.. wah.. sgt best mengingatkan aku nk bercuti.. suka nyerr....

nnt aku update psl plan cuti2 aku ni yer... keje aku dh nk siap.. esok g present kt user.. n the rest aku dh arrange.. huhu..

best nyerrr..

Tuesday, December 16, 2008

kena setel minggu ni gak

mlm ni aku tido ofis.. dh bwk bekal baju utk bekalan smpi ari jumaat.. huhuhu.. maybe 3 mlm la tinggal cik abg ai tido sorg2 kt umah.. ekceli bukan x leh buat keje kt umah.. tp biasa la kalo dok umah.. bila tgk umah sepah sket.. aku x leh nk dok diam.. sure tarikan nk buat keje2 umah tu lg kuat.. sbb nye aku rimas tgk umah aku sepah2 ni.. (huhu.. cam rajin jer ayat tu kan.. hiks) tp serius aku ckp.. mmg aku cam tu.. (keturunan dr mak aku la ni.. )

aku nk setel keje2 aku dlm minggu ni gk.. nk handover keje2 aku buat sementara kt bdk2 opis aku.. sbb nyer... aku dh plan utk bercuti dr 22/12 smpi 4/1.. lama kan?? mmg lama.. penat weh keja.. siang malam.. hari cuti.. weekends.. sumer kena keja.. penat penat.. so, aku perlukan rehat..

ok lah.. story about that later.. nk sambung keje & nk mandi la dulu.. kasik segar bijik mata..

sambil layan tv streaming kt sini..

Thursday, December 11, 2008

aku lemau

hari ni aku stay kt umah.. badan terasa sgt lemau.. tersgt lemau.. dgn dlm kepala otak aku dok pikir psl kerja.. bila nk abih niiiii.. tolong la bg aku solution yg terbaik.. cemana nk setel masalah dgn keja2 aku ni... kalo ikut hati berkarat aku ni.. aku letak jer notis tender 24 hours.. biar semua terbeliak bijik mata... tp... mana leh cam tu.. nnt buruk la reputasi aku.. nak tak nak aku kena hadapi jgk dgn penuh ketabahan.... Ya Allah, berikanlah hamba Mu ni petunjuk jalan yg benar.. aku kebuntuan... aku hilang arah.. aku sgt penat...

nk tau nape aku lemau?? semlm lg tekak aku dh perit sgt.. plan awal aku nk stay kt ofis jer semlm... tp hati x tenang.. so, aku blk umah.. cik abg ai kasi minum ubat batuk.. sbb aku dh mula batuk2.. bila masuk tido jer.. aku dh mula la batuk2.. teruk giler.. smpi langsung x leh tido.. kejap bangun.. kejap baring.. asyik batuk jer.. badan dh mula sejuk2 demam.. batuk batuk batuk.. xtau lah pukul berapa baru aku dpt lelap..

bgn pg td.. cik abg ai rasa bdn aku.. dia ckp aku dmm balik.. sbb bdn aku panas.. aku dh tido bungkus2 dh.. then, aku terus smbg tido.. smpi kol 10.30 pg.. tekak aku perit giler.. cam ada bengkak jer...

nk g klinik.. tp.. x larat nyer nk drive.. wpun dekat jer...

so, aku rehat sambil buat keje kt umah jer.. tunggu cik abg ai blk baru nk g klinik..

ok lah.. ada guruh laa.. nk tutup modem jap.. nnt smbg cerita..

Tuesday, December 09, 2008

PAKU Di Dinding Hatimu…

aku ambik story ni dari emel yg aku dpt.. quite nice laa.. mungkin boleh menjadi pengajaran pada aku dan korg gk.. happy reading..

Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat
mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja.
Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku.
"Untuk apakah paku-paku ini ayah?" tanya pemuda tersebut.
"Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita
ini, bagi melepaskan kemarahan mu" jawab ayahnya. Pada hari yang
Pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu
tersebut. Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya,
jumlah paku yang digunakan juga berkurangan.

Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku
menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari,
dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun.
Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira.
Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu
satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan.
Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-paku
tersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebutkepada
bapanya dengan bangganya.

Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata "Kau
telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang
di tembok batu tersebut, tembok itu TIDAK akan kelihatan sama lagi
seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika
marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini.
Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya. Tetapi ingatlah,
tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu,
namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka
fizikal. Sahabat adalah permata yang sukar dicari.
Mereka membuatkan kamu ketawa dan menggalakan mu
ke arah kejayaan.

Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan
sentiasa membuka hatinya kepada
kita.



"Maafkan saya sekiranya saya pernah meninggalkan kesan berlubang di dinding hati anda."

Demam - dr Perlis ke Kota Dsara

sampai dr Perlis pg td... turun bas Transnasional kt Jln Duta.. pukul 5.15pg.. ada kisah sikit yg berlaku masa we ols smpi kt Jln Duta tu.. nnt2 lah aku story yer... no mood to story rite now.. :)

start dr ptg semlm aku dh rasa sejuk2.. rasa nk demam.. sblum ayah antar we ols ke bus stand kt Kangar, aku siap mkn2 dulu dh.. lps naik jer bas.. bdn aku sejuk giler.. ye laa.. bas kan bkk ekon.. mmg aku sejuk gigil2.. bila bas dh jln.. mmg aku sejuk gilos.. dh pakai stokin.. pakai jeket cik abg ai.. dgn pashmina aku lg.. still x cover gk.. rasa cam nk patah balik.. tp aku tahan gk.. kalo patah balik cemana la pulak kan.. esok nk keje ni..

bila bas dh masuk hiway.. aku rasa nk terkencing lak.. cik abg ai bgtau kt driver bas.. tolong berenti kt mana2 rnr yg mula2 jumpa... so, bas berenti kt gurun.. aku pun turun.. masuk toilet.. terus muntah.. habis la semua yg aku mkn..

naik bas blk.. aku telan 2 bijik panadol.. selimut lg.. cuba utk tido... lama2 aku pun x sedar biler aku tertido.. aku sedar biler bas berenti lg sekali.. xtau kt mana.. tp masa tu dh kol 2++ pagi... bdn aku dh mula berpeluh.. lega sikit.. aku terus smbung tido...

alhamdulillah.. selamat smpi ke KL .. tp seharian la ari ni aku tido je kt umah.. padahal byk keje menunggu ni... nk buat cemana.. aku dh mmg overflat... seharian x makan apa2.. tido jer... cik abg ai blk keje td dia belikan nasik ayam.. baru lah aku mkn.. skrg dh ok sikit.. td baru mandi sbb kepala dh rasa sgt berat... skrg pun still berat lg... tp gagahkan diri nk buat keje sikit ni..

Friday, December 05, 2008

Salam AidilAdha


di kesempatan ini we ols nk mengucapkan selamat menyambut AidilAdha buat semua kengkwn dan jugak peminat2 blog we ols ni.. (hik hik.. cam ramai jer.. )
tak kira di mana jua u ols menyambut nya.. semoga ceria dan bahagia hendak nya..

raya haji thn ni.. we ols blk beraya di perlis jugak.. sbb?? (aku dh penah citer ke aaa??) oklah.. remind lah lg sekali.. last year.. raya haji yg spttnya blk raya di perlis.. we ols x blk.. sbb adik ipar aku a.k.a adik cik abg ai punyer majlis kawin.. so, aku berkorban ler thn lps x blk perlis.. tapi, this year.. cik abg ai lak la yg berkorban.. tq dear.. luv u.. :)

so, we ols bertolak blk ke perlis mlm ni.. bas kol 10.30 mlm.. blk ke KL semula 8hb mlm.. kejap jer blk sbb x dpt nk cuti lama.. keje aku x setel lg.. huk huk..

ok lah.. doakan perjalanan kami selamat yer... we ols doakan korg pun selamat hendaknya... :D

p/s: gambar tu aku google je kt tenet.. tp, thanks to sapa yg buat tu yer.. ai copy paste jer.. jgn mare aa..

kunjungan kali pertama ke Giant Kota Damansara

apa la hebat nya Giant Kota Damansara ni??

sebabnya.. Giant ni dkt giler ngan umah aku... boleh jalan kaki jer nk pegi.. sgt dkt.. formally opening on 27th Nov.. plan mula nk g la merendek masa 27hb tu.. tp cik abg ai lak blk keje lmbt.. batalkan la hasrat.. nk harap aku gi sorg2?? jgn harap laa.. aku penakut sket nk g sorg2 tmpt2 yg aku x biasa pegi lg ni.. kang tersesat barat kang.. sapa nk tolong aku.. huhu..

so, 28hb.. we ols pun pegi la mendatingkan diri ke Giant ni.. hajat nk g dinner n survey kedai apa yg diorg bkk..

tgk la ni.. betapa byk kereta tgh masuk & mencari parking..
sambil2 tunggu kete mana nk kuar tu.. smpt lg la sengeh2 kan.. hiks hiks
selamat smpi ke tempat yg dituju..
kat mana yer??
teka lah uols... (cik abg ai senyum cam org xde gigi)
meh aku kasi clue skett...
teka lg uolsss... (aku lak nk senyum2 cam org xde gigi.. tp x jadi sbb muka gomok..)
lmbt lah u ols teka... we ols kt kenny rogers laaa.. hehehe.. mengisi perut yg kelaparan..
lps mkn.. we ols ronda dlm giant.. tgk kedai apa yg menarik.. last2 aku beli 1 benda.. hik hik..

Wednesday, December 03, 2008

yeee haa... got AWARD

lama gk dh puan asleez kasi award kt aku.. tp no time lak nk publish kt blog.. anyway tq yer just sudi bg this award yg sy.. sgt2 menghargai.. :).. salam perkenalan buat puan asleez...

so, now aku pun nk mengawardkan jgk lah award ni kepada..
1. Fara
2. AD
3. KakakDegil
4. Mona
5. KakZue
6. Adda

Saturday, November 29, 2008

i'm away

cam apa jer tajuk kan.. bukan lama pun.. 2 hari jer...
jap g we ols nk gerak blk ke jengka, pahang..
lama giler dh x blk ni.. sejak dr sblum raya puasa hari tu..
bz sgt dgn kerja.. kalau nk ikut pun minggu ni byk keja gk nk kena buat..
tp sbb dh janji dgn in laws.. kena balik jugak laa..

so, u ols... tunggu my next entry ahad mlm @ isnin jer lah yer...

semlm we ols g merendek kt giant kota damansara.. alaa.. yg baru bkk tu.. wah.. besar amat yer.. nnt aku story later lah yer..

nk g packing baju jap.. cik abg ai x bgn lg ni.. huhu..

Thursday, November 27, 2008

semasa Asasi Sains Fizikal @ UM

ari ni sajer aku nk menjaja gmbr2 lama aku masa belajar kt Asasi, UM..

masa ni ktorg g dinner kolej.. merah nyer lipstik ku.. hihi..

kuar jalan2 ngan geng2 Asasi.. ni bergambar dpn patung ngan Fara..


ada lg gmbr2 lain.. nnt tunggu next entry yer..

p/s: masa ni kurus sket bdn aku.. 1 semester tiap2 hari berjln g kelas (dr kolej 10 ke pusat asasi.. sapa yg dok um tau la jauh ke x).. sampai kasut tebal jd nipis..

Monday, November 24, 2008

Selamat Pengantin Baru Said & Yan

semalam (ahad) we ols menghadiri majlis persandingan Said & Yan..majlis sebelah Yan.. Said ni ofismate aku.. memecah tradisi bdk2 bujang opis aku yg kawin masa keje kt opis aku ni.. (paham ke ayat aku ni??) so, who's next?

ain & din berposing di dpn banner kawin said & yan..

pengantin sedang diarak.. adess.. panas nyer.. sian ngantin..

berjalan menuju masuk ke dewan..


tergelap lak..



said kontrol hensem aa tu...

mereka menjadi raja sehari..


we ols di meja makan..

bergambar dgn pengantin yg tgh sibuk makan bersuap.. :)


p/s: lps ni nk mkn nasik minyak saper lak eh??

Friday, November 21, 2008

addicted to this song..

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA



Lucky (Feat. Colbie Caillat)
Jason Mraz

[Jason]
Do you hear me, I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I’m trying

[Colbie]
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

[Both]
I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

They don’t know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we’re in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

[Jason]
And so I’m sailing, through the sea
To an island where we’ll meet
You hear the music, fill the air
I'll put a flower in your hair

[Colbie]
And though the breeze is through trees
Move so pretty you’re all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

[Both]
Lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we’re in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh
oooh ooh ooh ooh ooh

sapa punya keja ni?

aku smpi ofis lebih krg kol 12.30pm td.. (biasa laa.. mood sgt mls.. kepala lak rasa sakit2 kan.. sbb tu yg lmbt tu)..

lps jer parking kete.. turun nk ambik bag lappy kt blkg.. aku perasan ada kesan kena gesel kt ngan bumper blkg... aduhaii.. ini mmg kesan baru ni.. sbb aku baru perasan.. maybe semlm @ kemarin..

terus la aku snap gmbr..
naik atas, terus call cik abg ai.. pastu, send gmbr ni kt dia.. cik abg ai mula la risau2 tertanya2 kan.. aku ckp esok la tgk sbb mlm ni aku tido ofis.. so, esok baru blk & esok baru cik abg ai leh tgk sendiri kereta.. cik abg ai ckp ptg ni lps keje dia nk terus dtg ofis aku sbb nk tgk kete kesygn we ols ni.. ok2 abg.. ayg tau abg really concern.. :)

xtau la kan keje sapa.. samada we ols bwk kete & tergesel kete org.. ataupun masa parking.. ada org yg gesel keta we ols kan.. wallahualam..

dating

syok nyer mlm td aku g dating ngan cik abg ai.. nk tau we ols g mana?? dokek jo.. x jauh pun.. hahaha..

we ols g layan Madagascar 2.. kt Cineleisure Damansara..

lama gk la x layan wayang kan.. cik abg ai selalu gk ajak g.. tp aku kdg2 mls nk layan movie.. nnt aku asyik mengantuk jer kan.. bazir jer byr duit tiket.. heheh

tp mlm td.. aku sgt bersemangat.. x ngantuk pun masa kt dlm wayang.. heheh.. gigih nk lupakan kejap psl keje.. best.. best..

muka org happy sbb dpt g dating..

our movie start kol 8.20pm.. habis bih kurg kol 10.30 laa.. best aa citer Madagascar 2 ni.. kelakar gilos.. tergelak2 aku.. mmg x ngantuk wa ckp lu.. heheh..

lgpun siang nyer aku x terlalu keje berat kan.. sbb tu la aku sgt cergas mlm ni.. hehe..

lps abih movie.. we ols g mkn kt Station Kopitiam.. sbb nyer x smpt nk mkn masa sblum movie..

berakhirlah dating we ols mlm ini dgn jaya nya... tido senyum jer.. heheh

p/s: ari ni bermula blk la rutin kesibukan aku.. huk huk huk..

Thursday, November 20, 2008

rindu

semlm lps jer dr MKM aku terus blk umah.. rindu nyaaa...

rindu pada rumahku..
rindu pada sofaku..
rindu pada katilku..
rindu pada selimutku..
rindu pada bantalku..
rindu pada dapurku..
rindu pada segala2nya kt dlm rumahku..

yg paling penting.. aku rindu cik abg ai laaa.... muaaahhhsss...

3 hari 2 mlm x jumpa tau.. huhu..

so, mlm td dpt la manja2 ngan cik abg ai..

mlm ni ada planning nk g dating ngan cik abg ai.. hopefully, jadi ler.. nnt aku story lg we ols g dating kt mana yer...

p/s: kesibukan ku belum berakhir.. tp take a break kejap to release out my stress

Tuesday, November 18, 2008

kepala ku weng weng

mlm td stayback kt ofis lg..

aku tido kol 5.30 pg - 6.30 pg.. kol 10 pg ada UAT kt SKM..

sib baik la aku segar bugar jer pg td.. tp skrg.. kepala aku asyik nk terlentok jer... cemana ehh??

ada lg keja nk kena buat ni..

sabar.. sabar.. ada hikmah di sebalik sesuatu.. mana tau dpt BONUS ker thn ni.. huhu..

Monday, November 17, 2008

modem baru

semlm modem streamyx kt umah buat hal pulak... lampu adsl asyik blinking2 jer... tp x connect2 gk.. hampeh btul... last2, ajak cik abg ai pegi All IT sekali lagi.. carik modem baru laa..

at last, jumpa la yg berkenan n harga pun quite ok.. alhamdulillah.. kalo nk tunggu replacement dr streamyx rasa nya lmbt.. so, better beli jer lah.. dh la ahad lak kejadian berlaku.. huhu.. actually, agak lama dh modem tu dh mula buat perangai.. tp bila tunggu lama sikit leh jer dia connect.. tp semlm punyer la lama tunggu.. x mau jgk.. mls dh nk tunggu2..

ni la modem baru we ols... brand TP-Link.. ok kot..
we ols x pakai dh la modem biru yg streamyx bg tu.. huhu.. mmg org ckp modem biru tu selalu jer ada problem.. drpd asyik nk menyakitkan jiwa aku jer.. baik aku let go jer..

ok lah.. nk sambung keje ni.. minggu ni minggu sgt bz aku.. maybe seminggu nk stayback kt ofis.. tolong.. tolong.. aku dah muak.. rasa nk montah jer dok wat keje x abih2 ni..

Sunday, November 16, 2008

mengurangkan rasa stress - part 2

wah.. ber part2 lah pulak kan.. sajer bikin gempak..

sebenarnyer nk tunjuk kt korg apa yg we ols beli utk mengurangkan stress aku.. refer entry aku yg lepas yer..

tadaaa... ini la yg we ols beli... lcd monitor for my desktop..
dh lama sebenarnya desktop we ols x bermonitor.. sian kan.. terabai sbb dua2 ada lappy sendiri nk hadap.. so, desktop ni terbiar gitu jer..

monitor lama dulu jenis crt 17 inch.. we ols beli 2nd hand.. bg kt adik ipar aku.. sbb dia beli cpu jer.. monitor x beli.. bijak sungguh.. so, we ols dgn murah hati sedekah la monitor tu kt dia.. sbb tu la desktop we ols ni dh lama x bermonitor.. ada la dah 1/2 thn jgk laa.. dh lama plan nk beli lcd monitor..

plan asal we ols nk g beli yg 2nd hand jer.. tu yg g survey sana sini tu.. tp end up we ols decide ambik yg baru jer.. sbb harga pun x de lah beza sgt kan.. so, model yg we ols beli ni.. Samsung SyncMaster 732NW 17inch LCD Monitor.. ada promotion kt All IT Hypermarket..

wah.. teruja aku dpt lcd monitor baru wpun jarang sgt pakai desktop kt umah ni.. we ols buat desktop ni mcm server la kt umah.. tp lps ni nk rajin2 kan diri online kt desktop lak.. lgpun cik abg ai pakai lappy provided by his company kan.. so, if he want to help me doing our personal work.. cam x best la pakai lappy company.. we can use our desktop..

ok lah.. nnt lah aku cerita lg psl harta2 brgn IT kt dlm umah we ols ni.. nk kuar g mkn ni.. sambil nk g beli gas kt kedai dpn tu.. nk msk bekfes pun x leh.. gas xde.. cik abg ai lak lmbt bangun..

p/s: aku tido kol 7.20 pg td.. kol 10.30 pg jer dh terbgn sbb bdn rasa x sihat.. tekak dh mula pedih2.. dh mcm nk mula simptom nk demam jer.. hope dpt bertahan lg.. setel all my works first laa..

dah pukul 5 pagi

aku di rumah.. masih buat keja.. cik abg ai dh tido.. aku kena siapkan keja..

berkecamuk jgk kepala otak aku skrg ni..

kenapa benda tu masih ada dalam pikiran aku?? aku nak lupakan.. aku dah tak nak ingat lagi.. aku tak nak jadi terlalu lemah.. aku nak tenangkan fikiran aku.. aku mahu satu keputusan yang sangat adil pada aku.. aku takkan rasa bersalah pada diri aku..

keputusan yang aku buat malam ini adalah muktamad.. apa pun yang akan terjadi.. aku redha.. mmg ini adalah keputusan aku.. aku tak rugi.. aku tak untung.. yang penting aku bahagia dengan apa yang aku ada.. dengan apa yang telah aku putuskan..

p/s: tiba2 perut ku lapar laa.. nk masak maggi pun.. gas abih lak.. tunggu pg karang jer laa..

mengurangkan rasa stress

sian korg... asyik dgr citer aku stress je kan.. mmg aku sgt stress.. sama gk ngan bdk2 opis aku.. ada yg nak kawin lak ujung minggu ni.. lg la stress kan.. lg la kesian.. this weekend pun we ols keje gk.. harap2 testing minggu dpn berjln dgn lancar.. aku sgt lah risau.. 3 projek yg aku handle semua nya ada testing next week.. huhu.. thanks to my anak2 buah ye.. korg sgt membantu.. hopefully, ada bonus la yer thn ni.. :)

hari ni aku spttnya g ofis.. tp sbb aku tgh asyik dok menyetelkan 1 keje yg perlu deliver next week gk.. so, aku prefer stay kt umah jer.. penat la bdn nk drive jejauh g ofis tu.. cik abg ai pun cam x cukup kasih syg jer kan.. at least kalo aku kt umah.. dia happy sikit.. wpun keje2 umah semua dia kena bereskan.. thanks a lot ye abg.. ayg sgt menghargai.. luv u.. :)

aku nk story kt korg apa yg mengurangkan stress aku ari ni.. lewat ptg td we ols kuar dr sarang.. umah laa.. hehe.. plan asal nk g cari mkn.. pg td smpt la aku msk nasik lemak & ayam msk merah.. buat brunch.. so, biler dh lewat ptg perut dh lapar.. so, mls dh nk msk.. kuar je lah carik mkn.. pastu, timbul 1 idea nk g jln2 kt digital mall.. berhajat mencari 'sesuatu'.. cari punye cari based on bajet.. ada yg mcm ok.. tp masih berfikir.. dh tu kuar dr digital mall.. we ols g mkn kt KFC jer.. cik abg ai teringin dr mlm td lg.. tp disbb kan aku dh terbongkang tido.. x jd la kuar g mkn kfc.. huhu..

lps dr kt kfc.. we ols grk ke lowyat lak.. pusing2.. jln2.. tgk2.. pikir2.. survey2.. dh jumpa dh 'sesuatu' yg kena dgn citarasa.. tp we ols decide nk ronda2 dulu survey lg harga.. kalo2 dpt lg murah kan.. dh penat pusing2.. g blk kt kedai yg we ols nk beli tu.. sekali udah tutup laa.. aduhh.. frust nyer aku... kedai tu namanya All IT Hypermarket..

dh tu.. kuar dr lowyat.. we ols decide nk cari All IT lain lak.. terus cik abg ai drive ke IKANO.. kt situ ada lg 1 cawangan All IT.. sib baik kt IKANO tutup lambat.. kt lowyat biasa laa.. kol 8 sumer nk bungkus dh..

so, smpi kt All IT kt IKANO.. we ols pun tanpa pikir panjang terus beli brg yg diinginkan tu.. wpun harganya beza RM5.. maksudnya kt IKANO mahal RM5 lah.. bedal je lah.. sbb aku nk kurangkan stress kan.. harus la beli gk.. huhu.. teruk btul..

apa ye brg tu???? nnt aku tunjuk kt next entry.. sbb x ambik gmbr lg aaa.. kena ada gmbr baru best nk citer lg kan.. heheh..

Thursday, November 13, 2008

apa-apa lah

aku di ofis mlm ni... tgk la meja ku ni.. semak samun nyer... document kiri kanan.. aku laloq2 ngantuk dh ni..


td baru lps wat skype call ngan cik abg ai.. cik abg ai tido sorg la kt umah mlm ni.. sian dia.. ada la beberapa isu yg we ols sembang2..

cik abg ai sentiasa menenangkan hati aku wpun apa pun jadi.. cik abg ai sorg je yg paham perasaan aku.. glad to have u my dear.. (tertanya2 kah apakah hal nyer tu?? nnt2 lah aku citer ok.. no time nk blog panjang2 ni)

ok lah .. no more feeling2 ok.. aku tgh bz dgn keja yg berlambak ni.. nk cepat2 siapkan.. pastu, nk cuti mesia lah..

terlajak tido laaa...

entry aku yg lepas kan aku ckp nk take a nap jer.. konon2 kejap jer laa... sekali.. smpi ke pg la aku tido.. bkn xde keje.. tp mata sgt x larat la nk bukak kan..

tmbh pulak cik abg ai pun tido gk.. sbb dia kurg sihat... aku pun.. terus je tido.. pg ni cik abg ai ckp dia kesian nk kejutkan aku bgn sbb dh brp hari aku x ckp tido..

tp nyer... aku x tido atas katil.. tido kt dpn tv je pun.. dgn lappy terbukak kt ujung kepala aku.. huhuhuhu..

aku nk bersiap nk g ofis lak.. mlm ni will stayback lg kt ofis...

Wednesday, November 12, 2008

badan ku sakit2

mlm ni aku kat umah jgk.. siang td g tmpt user area PJ.. setel keje pun dh kol 6.30.. hajat nya nk terus ke ofis.. smbg wat keje n tido kt ofis jer.. tp aku sgt keletihan... bdn sgt lah penat.. tmbhn pulak dgn jln jem ptg2 ni kan.. kan ke baru lps ujan td.. harus la jem ya amat kann.. x kuasa la aku..

blk umah je terus mandi2.. on internet.. psg lappy.. make myself online thru skype, ym, gtalk.. huhu.. giler tamak.. mmg selalu cam tu aa.. ym & skype selalu nye guna utk chatting ngan bdk2 ofis.. discuss psl keje laaa.. apa lg..

elok je lps mandi cik abg ai pun smpi.. dia dh siap2 tapau dinner ktorg.. so nice.. x pyh la nk msk2 @ kuar jln2 carik mkn kan..

cik abg ai ni dh 2,3 hari bdn dia panas2 jer.. pastu, keletihan.. xtau la naper.. 2 hari aku kt umah ni.. blk je keje.. mkn.. dia terus ambik selimut.. baring kt sofa.. tido.. cik abg ai x sihat laa.. sian nyer.. dh la bini dia x leh nk bg full commitment kan.. xleh nk jaga2 cik abg ai.. keje aku pun sgt la memenatkan aku...

badan aku rasa sakit2 la.. lenguh2 satu badan.. xtau la naper kan.. syok nyer kalo g massage ni.. relax abih.. tp.. apa kan daya.. x leh lg laa...

weekend ni pun kemungkinan besar berkampung jgk aku di opis... kerja.. kerja..

aku nk tido jap.. nnt nk bgn smbg wat keje lak.. mlm td kol 4 pg baru tido.. huhuhu... sgt tidak menjaga kesihatan dh aku ni...

Tuesday, November 11, 2008

aku di rumah

aku gerak dr ofis td kol 6.. mls nk tunggu smpi mlm baru nk drive blk.. dgn keadaan mata yg lemah2 ni kan.. mengharapkan jalan x jammed.. sekali biler je lepas dr tasik rekreasi kt kepong yg besar tu.... terus jem... eee.. sakit jiwa cam ni...

sib baik la jem yg x berenti2 sgt.. bergerak la wpun sgt perlahan.. akhirnya smpi gk kt umah.. aduhhh.. aman nyer... tp, tetap ada keja yg perlu dibereskan.. have to hire cik abg ai utk siapkan sikit keje yg aku wat ni.. we ols kan sama2 org IT... software lak tu.. of coz la can help each other.. cik abg ai pun selalu je wat part time job dgn boss aku.. leh la tmbh income sket...

ok lah yer.. aku nk take a nap jap... jap g nk bangun nk sambung wat keje.. charge battery dulu..

wajah pagi selasa

sajer nk menayang muka aku baru pas mandi.. tido 3 jam di opis.. dr kol 3.30 pg smpi kol 6.30 pg.. tu pun aku x rasa mengantuk masa kol 3.30 tu.. tp paksa diri gk tido sbb takut ari ni aku over flat lak.. kang 1 keje pun x leh nk buat..

nmpk cam ada eye bag je kt mata aku tu..

utk pengetahuan u ols, aku akan berada dlm keadaan bekerja mcm ni smpi la ke minggu terakhir bln november... lps tu insyaAllah everything will going back to normal.. setel semua2 ni aku nk g pampered myself laa.. g body massage ke.. g wat facial treatment ke.. huhu.. mcm2 idea aku skrg ni..

ok lah.. nk sambung wat keje.. korg doakan semoga keje2 aku success yer...

aku nak update blog!!!

perasaan nk update blog sgt la membuak2...

tapi aku xtau apa yg nak aku update kan..

xder cerita menarik yg bermain dalam kepala otak aku..

yang ada dalam kepala otak aku skrg ni adalah.. nk siapkan kerja aku yg masih tak siap2 lg ni..

kalo korg nk tau.. skrg ni aku ada kt ofis.. bermalam di ofis lg la aku malam ni..

malam ni lebih ramai dr biasa bdk2 ofis yg stayback kt ofis.. termasuk lah aku..

aku kebuntuan idea utk buat keja.. dan jugak utk update blog..

apa harus aku buat sekarang ni??

Monday, November 10, 2008

mengisi perut lak

2nd time la we ols mkn kt flamming steamboat ni.. aku cam teringin lak kan.. masa 1st time makan masa buka puasa.. so, lain sikit perasaan nyer.. heheh..

korang tgk la gmbr2 masa we ols mkn ni yer.. aku dh ngantuk ni.. nk g tido.. (aku wat auto publish ni utk entry2 hari ni.. masa ni kol 1.29pagi)

antara pinggan terawal yg cik abg ai ambik.. lazat.. lazat..
aku yg sgt happy sbb kepala a bit ringan.. nk mkn steamboat lak tu.. bahagia.. (abaikan tudung tu yer.. semlm dh pakai.. dh nama pun tudung org malas kan.. hahaha)
our pot.. tomyam & soup..
makanan dlm pinggan dh abih aa.. tgh tunggu next batch masak lak.. huhu
cik abg ai yg tgh gelojoh makan.. hhuuhuhu.. lapar ok.. kesian....
pencuci mulut ku.. vanilla ice cream + kacang tanah + coklat.. slurrppppp

idea yg bernas

minggu ni kan aku agak stress.. sgt penat.. keja sgt byk.. smpi x tertanggung dh kepala otak aku ni..

masa kt kedai mamak.. cik abg ai ckp dia nk g gunting rambut.. konon2 nk abihkan masa nk tunggu masa nk g masuk flamming steamboat laa.. aku pun mengeluarkan idea aku.. "abg, apa kata kita cari salun unisex, ayg nk cuci rambut laa.. nk wat treatment sekali.." cik abg ai pun terus setuju.. pusing2 area tu xde lak salun unisex.. pastu, we ols pun naik keta.. g pusing2 kt shoplot yg tepi sunway pyramid tu.. akhir nyer jumpa la 1 salun.. actually, byk gk saloon yg bkk kt situ.. tp ada yg ala2 mahal jer.. then, decide g 1 saloon ni.. nmpk cam ala2 ok jer..

kepala ku sedang ditreatment kan.. hahahah.. sedap btul rasa nyaa..

hiks.. cam tido jerrr.. x lah.. tgh membaca ok..


aku wat treatment utk kelemumur.. sgt byk ok.. sbb pakai tudung kan.. sure menghadapi mslh mcm tu.. lps cuci, treatment.. they ols blow rambut aku jd lurus.. hiks hiks.. cik abg ai ckp chomel biler rambut aku jd lurus.. so, cik abg ai dh approve nk bg aku g wat rebonding.. yes.. yes.. berjaya...

toke kedai tu pun suggest aku rebonding gk sbb lg senang ilang kan kelemumur.. best aa.. lps diluruskan dgn blow pun aku rasa ringan jer paler aku.. heheh..

cik abg ai lak just gunting rambut dia je masa ni.. then, we ols beli krim rambut utk cik abg ai.. n lotion scalp utk aku.. so, cost semua sekali RM120... mmm.. not bad laa.. quite ok laa.. risau jer aku kang kena mahal2 lak kan...

ok dh setel memanjakan kepala.. jom g makan.....

makan di mana??

we ols selalu la menghadapi mslh mcm ni.. bila nk pilih kt mana tmpt nk mkn.. selalu la menjadi isu.. kdg2 besar gk isu tu.. heheh.. sbb nyer biler cik abg ai pilihkan.. aku selalu la cam kdg2 membangkang.. tp aku lak kdg2 kehabisan idea mana nk g.. pelik tol la aku ni.. sian cik abg ai menjadi mangsa.. heheh.. jgn marah yer bang....!!

selepas terpusing sana sini.. smpi cik abg ai dh g berenti kt dpn 1 fud kot kt area pj state.. we ols x turun pun.. terus rasa cam x nk mkn lak.. pastu, cik abg ai terus je kuar parking.. menuju jln nk blk.. lalu ikut federal hiway.. then, aku decide g mkn KFC kt area umah jer lah.. ok.. cik abg ai setuju jer.. pastu, biler smpi kt trafik lite dr federal hiway nk menuju ke kelana jaya.. aku terus ubah fikiran.. "abg, jom kita g flamming steamboat".. cik abg ai pun "jom".. terus bg signal kiri, kuar barisan.. dgn laju nye memecut ke arah sunway pyramid.. hihi.. mcm ni lah yg selalu jd kt aku.. suka x tetap pendirian bila nk pilih tmpt makan.. sib baik cik abg ai sgt memahami..

we ols pun smpi kt area flamming steamboat, carik parking.. terus la jln ke kedai tu.. agak jauh gk la parking.. masa tu pukul 4.20 ptg.. tgk2 kedai tu bkk kol 5.. masa tu staff2 kedai tu tgh dok setting2.. alamak.. lg 40 minit nk tunggu ni.. aku agak lapar dh ni.. then, cik abg ai ajak g kt restoran mamak kt tepi tu.. we ols minum, aku mkn tosei.. cik abg ai mkn roti canai.. hiks hiks..

nk wat apa lg yer.. xkan la lama benor nk lepak dlm mamak ni.. tiba2.. cik abg ai mendpt 1 idea yg agak bernas gk laa.. apakah idea itu???

ahad ku..

hari ahad .. hari yg aku pikir nk lajak2 sikit tido.. sgt letih la.. semlm aku kan dok ofis seharian.. blk umah pun dh kol 12 tgh mlm.. blk umah sambung lg wat keje.. sgt letih ok.. so, pg ahad ni aku bgn tido lebih krg kol 10 pg.. cik abg aku.. kol 11 pg.. hahaha.. over tau cik abg ai ni.. dulu xde la dia bgn lewat kalo weekend.. sbb otomatik bgn awal sbb nk layan cartoon.. skrg ni dia lak dok bgn lewat kan.. alasan.. penat la sbb teman aku g ofis on saturday.. heheh.. xper.. aku x kisah.. bg la peluang dia nk bermalas-malasan..

bgn tido & mandi.. aku terus ngadap lappy aku laa.. sambung wat keje.. cik abg ai lak.. bgn tido.. kena wat keje2 umah yg ada sikit2 tu.. sidai kain.. vakum umah.. kemas2 sikit apa2 yg patut.. nasib baik cik abg ai rajin ok.. kalo x umah sure cam tongkang pecah jer.. huhu

aku pun terus wat keje.. byk lg x setel ni.. sgt risau.. sgt stress.. then, kol 1 ptg aku terpaksa g client side.. (hari ahad???) kena siapkan kerja yg ter stuck kt sana.. angkut cik abg ai gk laa.. sian cik abg ai tau.. nk wat cemana.. syg bini kan.. :)

we ols stay sana lebih krg smpi kol 4 ptg.. pastu, terus la meneruskan perjlnn mencari makan lak.. blum lunch maa... tp mslh gk.. xtau nk mkn kt mana.. tolon.. tolon.. mana mau pigi ni??

Saturday, November 08, 2008

cubaan memakai tudung syria

huhu.. bulat nyer muka aku yg sedia bulat ni biler pakai tudung syria ni.. tp, suka aa pakai tudung ni sbb sgt senang.. x pyh sibuk2 nk gosok kan.. heheh.. (dasar pemalas ler ni)

aku berjaya membeli 2 helai tudung ni kt carrefour wgsa maju.. dgn harga RM15 sehelai.. aku beli 2 helai.. gmbr2 kt atas tu slh satu tudung yg aku beli.. lg 1 tudung aku ada pakai mlm td.. ada ambik gmbr.. tp nmpk sgt bulat la muka aku dgn tudung lg 1 tu.. next time aku pakai & nmpk lebih ok baru nk tepek gmbr kt sini.. hehehe..

p/s: aku kt ofis di hari sabtu ni.. membuat kerja yg xtau biler la nk abih nyer.. wish me luck.. (ari ni angkut cik abg ai dtg ofis sekali..)