Instagram

Wednesday, February 25, 2009

Yuna - Dan Sebenarnya

lg satu lagu yg aku sgt suka buat masa ni.. mula2 aku ingatkan indonesian girl yg nyanyi.. rupa2 nya org malaysia tau.. org kuantan..



Yuna - Dan Sebenarnya

Oh bulan, enggan melayan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
mula menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi..........
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarnya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku
oh
dan sebenarnya...
aku rindu......
dan sebenarnya....
dan sebenarnya....
aku tak mampu...

Aliff - Akan Tiba

best aa lagu ni.. tambah2 lg citer Rona Roni Makaroni tu... layannnnnsss...



Hey hati ku..
Selalu
mendambakan cinta namun tak kunjung tiba

Hatimu itu
Seperti apa yg ku mahu selama ini

Am Em
Ertikanlah pagi ku yg kaku tanpa kamu

C/o
Kau ku cinta
Engkaulah yg ku puja
Tertunggu selama ini takku jumpa
Dgn mu ku di lamun indah
Ku harap cinta akan tiba di hati kita..

Lihat kamu
Tak ku sedari
Waktu dh mulai tinggalkan ku

Kau kau kau
Buatku lupa mengapa ku disini pada mulanya..

Ertikanlah malam ku yg sayu dingin tanpamu

Setiap hari bersama mu
Ku ingin selalu dekatmu
Ku hitung saat dan waktu
Hingga hari esok kembali lagi

for you my dear..

smlm kan blk jer dr SKM smpi umah dh dkt2 kol 3 dh... kelam kabut la aku nk prepare utk msk mlm ni.. apa yer aku nk masak... teng teng teng...

ni la resepi yg baru aku nk try... LEMON ROSEMARY GRILLED CHICKEN...

baru pas marinate ayam ni.. lagi lama marinate lagi sodap... sbb segala rempah rasa tu akan meresap ke dlm.. aku smpt marinate bih kurang 3-4 jam je.. ok laah.. my 1st try kan..

aku menggunakan bekas pyrex yg dibeli di Idaman Suri utk membakar ayam di dlm oven.. :)



bih kurang kol 6.30 ptg.. aku mula membakar ayam di dlm oven pada suhu 180 darjah celcius selama 1 jam.. ataupun smpi masak laa.. ayam aku ni 1 jam x msk lg.. tmbh lg 20 minit baru msk elok.. :)


home made black pepper sauce.. terlebih ltk lada hitam laa... hehehehh.. bedal jer lahh..

here come by besday boy... x smpt nk letak bag lg.. aku dh soh tiup lilin.. :)

acara memotong kek..

smile sayang.. u r 31 now.. :)

my luvly cake for him from Bread Story..


yg pinky tu.. lilin yg mencair sbb lama sgt tunggu cik abg ai naik.. nmpk je moto dia park kt bwh aku terus nyala api.. konon2 surprise la ni.. sekali lama lak tunggu dia nk naik.. meleleh2 la lilin tu...

ni la special dinner we ols mlm td.. ayam panggang aku yg dh siap dimasak.. serbuuu... heheh



aku xde kasi apa2 hadiah lg kt cik abg ai tu.. sbb blum gaji maaa.. tunggu gaji ye abg.. tp cik abg ai x kisah pun.. hehehhe.. luv u sayang..

Tuesday, February 24, 2009

Happy 31th Birthday My Dearie Hubby

ari ni 24/2.. genap la umur cik abg ai 31 thn... we ols dh alam 30-an la this year.. heheh...

to abg,

selamat menyambut umur 31 thn ye.. ayg syg abg byk sgt.. x terkata.. sori mlm td lmbt wish sbb tertido awal.. sedar2 dh kol 2.30 pg.. tp dlm paler otak mmg terus teringat..
semoga impian abg akan tercapai.. selamat menjalani kehidupan di umur 31 ni.. luv u so much.. muaahhhh...


ape ye aku nk buat ari ni?? xde idea lg...

will update later... bubbye..

Monday, February 23, 2009

apa we ols buat di hari sabtu..

weekend minggu ni aku rasa sgt bahagia laa.. bahagia sbb we ols menghabiskan byk masa lepak di umah.. best best.. pg sabtu.. bgn tido lmbt.. kol 10++ dh.. bergegas aku ajak cik abg ai g giant.. nk beli brg laa.. giant ni sebelah umah aku jer... hihi.. sgt dkt laa..

aku ari ni plan nk masak laksa.. (nk jamu ibu mengandung yg mengidam nk mkn laksa).. pastu, aku ingat nk wat roti jala.. nk mengetest non stick pan teflon yg aku beli kt langkawi ari tu.. ihihihi..

blk dr giant pun dh kol 2++.. baru la nk kelentang kelentung siang ikan.. prepare apa yg patut utk wat kuah laksa dulu.. sambil2 la aku wat kari daging.. nk cicah ngan roti jala..

ni la roti jala aku.. cantik x?? heheh...

bg aku, menjd la roti jala aku ni.. sbb lembut dan cantik gk la jala2 tu.. heheh.. dan aku sgt jatuh cinta dgn teflon pan aku ni.. sgt membantu.. nnt nk g langkawi nk beli lg lah.. cukupkan set.. heheh.. harga kt sini agak mahal laa.. sbb aku dh survey.. besar yg aku beli tu.. aku tgk kt giant harga RM50++.. aku beli kt langkawi.. idaman suri.. harga nya dlm RM27 (kalo x slh, tp within that range laa)

nk kumpul duit lg laa.. nnt nk shopping lg kt langkawi.. heheheh..

Geng Upin & Ipin

korg dh tgk ker?? aku dh berjaya g menonton wayang ngan cik abg ai citer upin & ipin ni... promo citer ni sgt dahsyat smpi aku teruja nk g tgk setakat mana kemampuan rakyat Malaysia menghasilkan citer animasi..

tghari hari jumaat aku berjaya membuat online booking kt cathay cineleisure, mutiara damansara.. tp yg kosong pun kol 11.50 mlm... ok la tu.. lgpun esok nyer kan cuti.. so, x kisah la tgk midnite pun.. heheh..

ktorg smpi kt cineleisure dh dkt2 kol 11.. terus g ambik tiket..

pastu, nk mengisi perut dulu laa.. lom mkn lg.. so, g lepak kt station kopitiam.. sbb kedai ni jer la yg x tutup lg.. bagus bagus bagus..

lihatlah aksi2 sengal ktorg masa kt station kopitiam.. nk membazir masa kan.. nk jln2 pun nk ke mana.. kedai2 sumer dh tutup.. heheheh..






movie abih kol 1.30 am.. huhu.. pastu, terus aa bergegas balik..

pada aku citer ni sgt best la.. kelakar sgt.. grafik dia pun quite ok wpun x selembut grafik citer animasi omputih tu kan... cuma yg aku kureng sbb ada part action yg lawan2 binatang tu kan.. aku kan x suka ganas2 ni.. dgn sound effect yg kebaboom tu kan.. kalo aku jd kanak2.. aku rasa takut laa... heheheh... tp bdk2 sekarang ni berani2 kan... aku tgk ada bdk2 yg tgk wyg mlm tu even yg kecik 2,3 tahun pun relax jer.. siap lompat2 kt tangga biler upin & ipin lompat2.. comel laa.. heheheh

Sunday, February 22, 2009

cowboy station

lps jer cik abg ai main futsal.. we ols singgah kt cowboy station.. kt kelana jaya.. dkt ngan tasik kelana jaya tu.. x penah lg mkn kt sini.. ni 1st time laa.. dulu penah mkn yg kt branch kt food court uptown dsara.. skrg x tau ada lg ker x...

smpi2 jer we ols kt situ.. ada org tgh nyanyi.. suara cam alleycats tu.. sekali tgk rambut pun sama afro laa.. huhu.. persekitaran quite ok laa.. ala2 cowboy gitu.. pekerja nyer pun sumer pakai kasut cowboy.. baju seluar ala2 cowboy gk laa..

aku yg happy sbb nk order... pegang menu tu.. hihi..

cik abg ai pun tgh belek2 menu ni.. lama we ols dok pikir..

we ols pun belek2 menu.. mak aiii... mahal gk la mknn2 dia.. lebih mahal dr tempat western yg we ols penah try b4 ni.. so, end up aku order fish & chips.. cik abg ai order kalo x slh aku.. ala2 chicken chop.. tp nama dia lain laa.. apa tah.. aku dh lupa..

mknn we ols dh smpi dh...


review mknn kt sini dr we ols.. mahal.. x menarik.. krg sedap.. sgt ktorg x puas hati... ni kira nyer first & last la we ols dtg sini.. so, aku x suggest la dtg sini.. huhu.. tu pd tekak ktorg laa.. org lain aku x tau aaa..

cik abg ai main futsal

last last friday.. cik abg ai g main futsal.. mula2 aku mls nk ikut.. sbb aku keletihan.. kepenatan bekerja spjg hari.. minggu yg memenatkan bg aku masa tu.. tp cik abg ai ajak g gk.. kalo aku x nk g dia nk g ngan moto.. oh.. aku sgt la x memberi keizinan sbb nk ke area sunway pyramid tu aku agak x yakin cik abg aku bwk moto.. risau beb...




sib baik diorg main sejam jer... nk sembang2 ngan org.. member2 cik abg aku xde lak bwk spouse.. ada sorg jer yg ada.. tp dia sibuk dok kejar anak dia yg asyik nk jln sana sini.. so, aku pun call la mak aku.. sembang2 ngan mak aku utk nk ilangkan rasa bosan tunggu cik abg ai bermain.. :)

Thursday, February 19, 2009

Award & Tag

dapat award & kena tag dr Adda, Kak Umi & Nieta.. thanks ye kengkawan.. baru berkesempatan nk menjawab tag & menerima award.. :)

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1.Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

dah copy..

2.Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

adda - ni member aku masa study kt UM.. sama2 asasi sains fizikal.. dan sama2 di fakulti sains komputer & teknologi maklumat di UM.. sorg yg happy go lucky.. masa zaman2 student dulu.. adda ni jenis yg kelakar.. kalo bercerita apa2.. sure nk gelak2 jer.. hihihi..

kak umi - kenai dlm anakperlis.com.. baru jumpa sekali jaa.. pasai kak umi dok di japan.. suka tgk baby chara kak umi ni.. comeeyyyy..

nieta - ni lak kawan senegeri aku... ktorg tadika sama2 di tadika kemas masjid sirajudin.. pastu, masa sekolah menengah pun sama2 di sek men derma.. sekarang lak, berkawan di blog pulak.. :)

3.Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

1) dulu2 aku selalu pikir yg aku xkan ada boyfriend @ xkan kawin sbb aku x cantik & montel lak tu.. sure xde org nk kt aku
2) tapi skrg, aku mempunyai seorg suami yg sgt aku banggakan sbb dia sgt romantik & caring pd aku.. ada gk org jeles ngan cik abg ai ni tau..
3) masa aku belajar degree in comp science, ayah aku sgt x setuju.. sbb dia nk aku jadi seorg cikgu.. tp aku degil aku x nk jd cikgu.. tp skrg, ayah aku dh leh terima.. sbb aku dh boleh balas jasa dia wpun aku x jd cikgu..
4) aku bkn seorg kaki tv.. x kisah kalo x tgk tv pun.. mmg sejak dr kecik2 smpi lah sekarang.. tp aku suka tgk cerita melayu.. x kisah la cerita apa pun.. mmg aku suka tgk.. (selalu la gaduh remote astro ngan cik abg ai kan)
5) tp aku sgt addicted dgn internet.. aku suka browsing, chatting.. mcm2 lg.. termasuklah blogging..
6) aku suka memasak.. minat ni lahir lps aku kawin.. masa zaman anak dara mak aku x penah pun ajar aku masak.. skrg ni suka sgt carik resepi pastu aku try msk.. bakat terpendam ni.. hehe
7) aku dah boleh membaca dengan lancar masa umur aku 4 @ 5 tahun.. sebelum aku masuk tadika lg.. kakak aku beza umur 3 thn dr aku.. aku lebih suka baca buku2 sekolah dia berbanding buku2 sekolah aku.. :)
8) aku sgt sayang pada mak aku.. mak aku adalah kawan aku plg rapat.. wpun ktorg duduk jauh.. tp dlm seminggu.. berkali2 aku call mak aku.. sembang2 smpi 1 jam lebih kt telepon.. mcm2 cerita yg aku cerita.. mak aku pun sama.. kalo dia ada mslh nk luahkan.. mesti akan call aku.. luv u mak...
9) aku mengimpikan saat untuk aku memberitahu pd cik abg ai.. yg aku +ve buat pregnancy test.. bila la agaknya yer... :(
10) bila aku marah/sedih/suka, aku suka meluahkan perasaan dlm hati aku kepada org.. aku x suka simpan sorg2..

4.Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

aku masih berpikir sapa yer aku nk tag.. nnt aku update.. :)

5.Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.

lps aku dh buat list sapa yg aku tag.. ok..

we ols g putrajaya

masa weekend 2 minggu lps.. 11/2.. we ols g putrajaya.. we ols attend bengkel bebas hutang by aziz ibrahim.. certified financial planner.. bertempat di.. kelab tasik putrajaya..

we ols masa dlm bengkel.. smpt lg ambik gmbr kan.. sementara tunggu bengkel bermula..

ni masa break... ktorg mkn kt restoran kt kelab tasik tu.. pihak yg menganjurkan bengkel ada sediakan mknn.. tp sbb we ols g solat asar dulu.. pastu, naik nk mkn.. sekali tgk dh licin dh.. ramai peserta kali ni.. lebih dr 150 org..



bengkel ni bermula pukul 3 ptg.. habis pukul 7 lebih... isi kandungan bengkel ni adalah untuk mengajar cemana kita nk menyelesaikan hutang dan membuat simpanan yg maximum... sgt menarik.. bukan nya MLM @ jualan produk.. tp aziz menjual kepakarannya utk membantu org2 kita supaya boleh menyimpan.. untuk masa depan.. kalo u ols berminat.. boleh tgk kt website dia.. selepas menghadiri bengkel ni.. semua peserta akan disetkan temujanji utk berjumpa dengan aziz sendiri dan dia akan memberi nasihat dan tunjuk ajar untuk kita memulakan langkah dalam membebaskan diri dari hutang dan mula menyimpan..

dh la aku citer sikit2 kan.. heheh.. xde komisen pun.. hihi..

setel jer bengkel tu.. ktorg pun nk grk blk... pastu, aku teringat.. nk g posing2 jap la kt jambatan yg dkt area putrajaya tu.. kan selalu org dok gi posing2 kt situ.. aku pun teringin gk...






masa ni dh nk maghrib.. so, keadaan agak gelap sket.. memandangkan we ols blum btul2 mahir dgn kamera baru ni... so, gmbr agak gelap la.. xper.. next time try lg.. :)

my external hard disk

masa kt entry ni kan aku ada citer we ols ada beli external hard disk kan.. baru berkesempatan aku nk citer.. rasa nya lebih krg sebulan dh external hard disk ni berkhidmat ngan aku..

ni lah my external hdd..
spec:
- SATA hdd Western Digital 320GB
- price: RM230 full set including casing

puas la ktorg melilau dlm lowyat tu nk dpt kan harga yg lowest dgn casing yg ok.. ada lg murah tp casing cikai jer.. hehehe... dan ada lg mahal tp casing sgt bagus la...

ok.. tu jer nk story psl external hdd aku.. :)

Wednesday, February 18, 2009

masa cuti hari wilayah

sori la u ols.. ni entry basi ni.. giler la bz lak aku skrg ni.. x smpt la nk hapdet blog.. ni kesinambungan cerita dr entry ni..

mmg byk perancangan masa cuti hari wilayah tu.. sbb we ols dua2 nye keje kt KL kan.. so, sama2 bercuti laa...

just nk story kt u ols.. umah we ols baru dipasang grill.. xde bajet b4 ni.. tu yg lmbt tu.. tp lom psg semua lg.. tp the main thing.. bucket grill kt balkoni dapur tu dh berjaya dipasang.. sekali ngan awning.. lega sekali..

ni lah bucket grill we ols... aku shoot gmbr dr tmpt parking keta we ols..


setel jer psg grill dh tghari.. pastu, terus shoot ke epf, jln gasing.. ramai giler org.. tujuan we ols nk kuarkan duit epf utk krgkan byrn pinjaman rumah.. mmg sgt ramai org.. giler lama tunggu.. borang semua dh isi.. ada la dkt 2 jam ktorg tunggu.. sekali bila smpi kt counter, diorg check.. ktorg x leh nk wat application lg.. lps 3 march baru leh.. sbb last year ktorg dh wat.. so, kena tunggu 1 year after baru leh buat application baru.. huhu.. terlebih advance lak we ols ni.. sia2 jer menunggu 2 jam tau... naper la org yg mula2 check form ktorg tu x inform.. xde la nk kena buang masa kt situ smpi lama2.. aduhhh.. we ols pun lupa lak mmg kena tunggu setahun.. tu laa.. x check web epf dulu.. lg 1.. kalo sama2 nk kuarkan duit epf.. kena ada surat nikah lak.. nk buktikan kita ni kahwin.. peraturan baru ni.. last year xde mcm tu.. ok.. next month la we ols g lg..

kuar jer dr epf... kelaparan sgt dh ni.. tghari x mkn pun.. cik abg ai suggest g mkn kt seoul korean bbq kt plaza pantai.. smgt ni nk g mkn kt situ.. 1st time.. ktorg smpi situ lebih krg kol 5 ptg.. sekali x bkk lg laa.. mlm baru bkk.. aduhai.. dh tu, aku pun suggest ajak g mkn kt pantai dalam.. mkn ayam golek aa.. heheh.. lapar punyer pasal.. sekor ayam leh abih 2 org..

cik abg ai yg mula jd monyok sbb kesakitan gigi mula terasa.. shiaann dia.. tp lps mkn ayam golek.. perut kenyang.. gigi pun x sakit dh.. heheh

motif aku ambik gmbr ni?? menarik lak dia decorate toilet ni.. cam kt dlm utan lak.. siap ada harimau tgh tunggu dpn pintu.. hahahah

lps mkn ni.. ktorg terus blk umah jer... menghabiskan sisa2 cuti hari wilayah we ols.. hehehe.. kemas umah laa.. sbb dh sepah2 jer td.. lps org psg grill.. terus kuar umah kan.. x smpt nk kemas..

Wednesday, February 11, 2009

cerita langsir

ada gk yg request nk tgk gmbr langsir aku kan.. hihi.. malu aa nk tunjuk.. tp utk x menghampakan.. aku tunjuk jer la sikit yer..

ni adalah langsir bilik tetamu.. konon2 nyer la bilik tetamu kan.. tp bilik ni adalah port aku dok lepak buat keje.. @ layan dvd korea kt pc.. @ layan tv3 online.. @ layan youtube.. hihih.. murah jer kain yg aku beli ni.. beli kt nagoya.. rm3 ++ jer semeter.. lama dh beli.. tp baru berkesempatan nk jahit.. b4 ni pakai langsir lama yg jarang.. x best laa.. org luar leh nmpk aku dok lepak2 dlm bilik ni..

ni lak langsir baru dlm bilik tido we ols.. ok x?? kaler oren tau.. cik abg ai yg buat decision beli corak & warna ni.. tp aku suka.. heheh.. garang jer kaler nya.. kain ni lak ktorg beli kt kamdar 2 minggu lps.. kos utk set langsir dlm bilik tido we ols ni RM300 ++.. x ingat exact harga nya.. sib baik jahit sendiri kan.. lgpun aku jahit simple jer.. xde berscallop aper pun..

ni sebahagian jer.. aku x tunjuk la keseluruhan bilik.. malu aa.. heheh..

ok tak langsir baru we ols??