Instagram

Thursday, December 30, 2010

Esok cuti.. yeayyy..

Dari pagi tadi menanti announcement..
esok cuti ker tak?
akhirnya, baru dapat notice..
esok adalah public holiday.. seperti yg diumumkan oleh PM..

Tapi, aku sememangnya dah ambik cuti untuk esok..
so, sesapa yg dah ambik annual leave..
next week diorg akan bgtau mcmana arrangement annual leave tersebut..

Aku tak kisah.. boleh jer aku ganti ke lain hari.. hehe

Ishhh.. mood cuti sudah mari..

Petang ni nak balik ke perlis (keputusan dah dibuat seawal subuh pagi tadi)

Petang ni, en suami datang menjemput ku pulang dari kerja..
dan terus gerak pulang ke perlis.. yahoooo...

Selamat bercuti yer korang semua...


 

Wednesday, December 29, 2010

Online Shopping

Zaman sekarang ni.. nak shopping tak payah la nak pegi shopping complex..
ataupun nak ke pasar malam..
ada duit, semua boleh jadi.. hihihi..

Semua nya thru online jer..
aku dah lama sangat explore pasal online shopping ni..
tapi nak mencuba tu, kadang2 takut jugak..
takut kena tipu..
ye laaa.. mana la kita tau si penjual tu orang baik atau orang jahat..
lain lah kalau memang kita kenal dengan si penjual tu..

Walaupun kes penipuan mcm tu jarang berlaku..
tapi kita perlu berhati2 dalam melakukan online shopping..
syarat online shop ni, kita kena bayar dulu.. then, baru lah penjual hantar barang secara pos..
tak pun, kalau dekat2.. by hand pun boleh..

Selalu nya, aku buat online shop ni untuk barang2 yg murah jer..
mana lah tau, takder rezeki aku.. pastu, kena tipu.. takder lah ralat sangat..
sebab barang murah kan..
kalau yg mahal2, aku prefer g tengok dulu barang tu.. puas hati atau tidak..
pastu, baru beli.. J

Barang2 yg dijual secara online ni.. kadang2 murah daripada yg dijual di luar..
kadang2.. ada yg mahal.. kadang2, barang tu susah nak didapati di luar..
banyak la kekurangan dan kelebihan beronline shopping ni..
aku pulak jenis yg agak cerewet lah kalau nak beli barang..
harus lama2 jugak lah aku survey.. sampai puas hati..
baru lah aku beli.. J

Naper citer pasal online shopping ni eh??

Takder apa pun.. sajer jer..

Sebenar nyer sejak 2 menjak ni aku berkecimpung dalam online shopping..
dah mula berani membeli..
dan seperti aku katakan tadi.. aku beli yang murah2 jer..
so far, berpuas hati dengan barangan yg dibeli..

Nanti lah aku update apa yg aku beli yer..
leh aku promote sekali si penjual itu.. J

Menanti pukul 5.. mahu pulang..
esok lagi 1 hari keja.. pastu, jumaat aku cuti.. yahooooo...

Masih di dalam dilema..
nak bercuti ker? Nak balik perlis?
kalo nak g bercuti, ke mana mahu dituju?
tak mau pegi jauh2.. sebab semestinya tempat crowded, jalan akan jammed..
penghujung cuti sekolah ni..
tak mau lah terjebak dalam jammed sekali.. huhuhu..

Hati macam mahu pegi bershopping di Wang Kelian @ Padang Besar..

En suami ku... macamana ni???


 

Tuesday, December 28, 2010

Shaqura's Budget 2011

merujuk kepada tajuk di atas...
korang dah buat bajet ker?? untuk tahun 2011..

seperti tahun-tahun sebelum nya, kami suami isteri memang buat bajet setiap bulan..
bajet cam ner tu?
alaaa.. key in dalam excel jer...
income berapa.. dan outcome berapa..
supaya, tidak terlebih bajet berbelanja..

ktorg buat bajet utk 1 excel file tu.. khas utk setahun..
setakat sekarang, Alhamdulillah.. memang sangat membantu lah bila ada file bajet ni..
bukan per.. hutang banyak sgt.. takut terlupa pulak mana yg dh byr, mana yg belum.. :D

bercakap pasal bajet.. masa ktorang baru-baru kawin.. iaitu 7 tahun yg lepas..
bajet ktorang sangat lah ketat... sampai -ve ok..
korg bayang kan lah.. mcmana tu??
saving pun takder (skrg pun tak berapa memberansangkan sangat saving ktorg.. huk huk)

ish.. kalo pikir pikir balik.. risau ooo keadaan mcm tu..
kalo katakan tengah-tengah bulan ada emergency nak kena balik kampung..
mana nk cekau duit.. hu hu hu..

sekarang ni, Alhamdulillah.. ada lah rezeki lebih sikit..
syukur ke hadrat Illahi.. memberikan kami berdua rezeki ini..
walaupun kami belum diberi rezeki menimang cahaya mata..
tapi kami tetap bersyukur atas kurniaan yg diberikan kepada kami..

ehh.. termelalut la pulak.. hihi..

jom lah share citer korang pasal bajet jugak..

sajer-sajer jer... sharing is caring..

p/s: jom tido.. mengantuk sangat dah ni.. huhuhu..


Friday, December 24, 2010

mood cuti ke korang?

cam semua mood cuti2an jer..
aku pun terkena impact mood cuti jugak wpun pada awal nyer rasa cam biasa jer..
tapi disebabkan semua ofcmate dalam mood Merry Christmas..
aku pun rasa cam nak raya jugak esok.. hihi..

semalam berjaya mendapatkan kelulusan bos utk cuti pada 31/12..
awal2 tak terpikir pun nak cuti..
semalam baru pikir..
alang2 en suami nak clear leave on 30 & 31 dec..
aku pun cuti jugak lah..

dalam perancangan last minute.. cam nak gi cuti2..
tapi nak gi dekat2 jer...
yang penting nak gi tido hotel best2.. boleh??
aktiviti menshopping tak penting.. (chewahh!!!)

tapi, best jugak kalo layan shopping masa new year sale kan..
adesss.. aku konfius...
nk gi cuti2 ker.. nk gi shopping2..

abg!!! jom kita gi cuti2 kat KL jer lah...
boleh carik hotel yg best.. dan boleh jugak pi shopping..
hi hi hi.. (best jugak idea aku ni.. )

dgr2 citer.. hari ni opis aku nak bg sumer org 1/2 day..
boleh blk awal..
tapi, semalam bos aku bgtau.. maybe dlm kol 3 ptg kot boleh blk..
tapi, semua orang tak pasti lg ni.. blum ada announcement pun suruh blk awal..
best nyer kalo leh blk awal..

weekend ni family aku nak dtg rumah ktorg..
best best best..
cuma tak tau lagi diorg nak datang petang ni @ pagi esok..
sebab ayah aku mungkin kena keja malam ni..
kalo ayah tak keja malam ni, diorg datang petang ni lah..
yahooo!!!

anak buah aku yg bernama Along Najihah tu.. umur 6 tahun..
next year masuk sekolah darjah 1..
semalam dia hantar sms kat aku..
tekejut gak aku... pandai dia hantar sms..
memang 2 beradik tu ada hp sorg satu..
selalu nyer diorg main2 dengar lagu jer..
ni dah pandai sms pulak..

semalam aku call mak aku.. bgtau la Along hantar sms..
mak aku tekejut..
mak cakap, tadi Along bgtau dia hantar sms kt MakNgah (aku la tu)
mak cakap, Along ni mengarut lah..
mak ingat main2.. sekali betul2 dia hantar..
hihihi...
budak2 sekarang, tak payah ajar.. pandai jer godek sendiri..

ish.. rindu kat budak berdua tu...
dah sebulan tak balik perlis.. (macam lama sangat.. hihi)
kalo dulu masa dok KL..
4,5 bulan sekali baru balik perlis... (sedeyyy..)
sekarang, Alhamdulillah.. selalu jugak balik..

sebelah mertua pulak, memang selalu jugak jumpa..
hari tu masa raya haji balik jengka..
baru beberapa hari lepas, in laws aku datang rumah..
kebetulan diorg datang melawat tok sedara en suami yg tak sihat..
so, lajak terus ke rumah kami..
Alhamdulillah.. kami happy.. rasa cam dekat jer dua2 belah kan..

ada benda nk update lg..
nanti2 aku cerita lg yer...

selamat bercuti u olsss..

Wednesday, December 15, 2010

Makin lama makin ???

Aku tengah gigih nak mensetelkan new GL format..
sangat penat membaca coding lama dan nak selitkan coding baru aku..
bertabahlah.. huhu..

Sambil buat keja, sambil layan lagu korea kat youtube..
kat opis aku ni, nak bukak radio online pun tak leh..
maka, layan lah lagu2 kat youtube.. sib baik la laju jer loading..

Dalam kepala otak dok layan coding, tetiba teringat pasal korean series yg aku selalu tengok..
selalu nya fokus kepada hero nyer lah.. (matik lah en suami ku baca ni :P)
en suami cakap sorang2 dalam hati : gatalnyer bini aku ni...
naper lah hensem2 jer aku tengok mamat2 korean ni.. hihi..
korean drama kan selalu nya 16 episod cam tu..
ko bayang kan lah.. 16 jam lebih la ko hadap muka hero tu.. hihi..

Pada aku, awal2 episod.. aku rasa cam tak hensem pun hero ni..
tapi kan, bila dah lama tengok.. sampai dah episod yg tengah2..
aku rasa.. alahai, hensem lak mamat ni.. terus admire..
boleh gitu??

Memang aku noticed, sumer citer korea yg aku tgk.. mesti aku berperasaan cam tu..
hahaha... (abg, jgn marah.. luahan rasa jer ni.. :X)

Jd, kesimpulan di sini.. (ceh!! Siap nk buat kesimpulan pulak...)
bila makin lama kita bersama dengan seseorang (khususnya pasangan hidup)..
makin kuat rasa admire / sayang / suka / cinta .. pada orang tu..

Korang ada ker rasa cam tu.. (especially, yg dah kawin ler..
)

Aku rasa cam tu laaa.. betul la.. tak tipu laa..
macam aku tengok en suami aku laaa.. makin hari makin sayang..
luv u sayang.. muahhhsss...

Eceh!!! Penutup jiwang ler pulaksss... hihi


 

menu hari ahad

Tarikh kejadian - 12/12/2010

cerita hari ahad lepas..
seharian memang duduk kat DALAM rumah jer..
nampak tak aku highlight kan dalam tu..
sebabnyer kitorg memang tak keluar rumah langsung.. even kat tmpt parking keta.. huhu..
dasat ok.. hihi..

en suami nak spend masa utk study..
aku lak, basuh baju.. dan masak..
kemas rumah sikit2 jer.. malas ok nk mengemas.. :P

utk breakfast, aku reheat mozza burger & coney dogs yg dibeli di A&W malam sblum tu..
order byk sgt.. burger nyer tak larat nk mkn dh.. hihi..
save time aku, tak payah masak for breakfast..

menu tengahari adalah...
taraaaa....

1 ekor ayam yg dilumur dengan bahan kisar (bwg besar, bwg putih, garam, gula, rosemary, olive oil)
perap selama lebih kurang 2 jam..
bakar dalam oven selama 1 jam.. 
kulit nya terhitam kerana, aku letak api atas jer selama 20 minit.. (sepatutnya 10 minit pun dah cukup)
tapi daging nyer masak dengan elok sekali.. 
aku bakar 20 minit api bawah, 20 minit api atas, 20 minit api bawah.. cukup lah 1 jam.. :)
pastu, letak la kentang kecik2 sekali.. bawang malas nk letak.. sebab nanti xde org makan pun.. 


jadi, itu lah lunch kami.. meratah ayam jer.. sorang 1/2 ekor.. no nasik .. :)

petang membawa ke hampir malam, aku wat pulak cream puff..



nak kata tak jadi, jadi kot.. cuma nyer, aku guna nozzle bunga ros utk icing.. hahaha..
takder nozzle lain yg sesuai, hentam sajer lah..
hasil nya, terketar2 jugak la tangan aku memicit puff ni..
lubang nozzle agak kecik.. nanti nk g kedai kek, nak beli nozzle baru.. :)

custard pulak, jadi... tapi berketul2.. naper eh??
kena more practice ni..

walaupun macam kurang menjadi, rasa nyer sedap..
habih jugak kami bedal.. hehehe..

Tuesday, December 14, 2010

Wedding Filah @Kamunting

Tarikh Kejadian - 11/12/2010

ini adalah kisah baru.. hehehe..
baru sabtu lepas.. kira nyer takder lah basi sangat kan..

kami ke Kamunting.. menghadiri masjlis perkahwinan Filah..
Filah adalah ex-ofcmate en suami..

berdasarkan kepada kad jemputan, bersanding pukul 2 pm..
maka kami pun bergerak dari Kulim pada pukul 12 pm.. hihi..
leh agak2 lah berapa lama perjalanan kan..



by the time ktorang sampai.. elok2 jer park keta.. 
turun keta jer..
kedengaran kompang dipalu.. 
menandakan pengantin lelaki dah sampai.. 
cam ngam2 jer masa ktorang sampai tu.. 
jadi, follow lah rombongan pengantin lelaki berarak.. hehe.. 




cantik lah warna baju pengantin .. krim + purple.. i like..
mekap Filah pun cantik.. nampak natural jer.. gojes ok!!
tak dilupakan juga, pengapit nyer itu..
gojes jugak.. seri tunangan orang kot.. :D

en suami sedang menurunkan tandatangan di guest book.. 


pengantin baru nak menjamu selera.. 



kami pun sedang menjamu selera.. layan cendol.. sedap!!


skodeng.. dari meja kami duduk ke meja pengantin.. hi hi hi.. 


kami bersama2 pengantin.. tidak dilupakan pengapit gojes.. 


kek kawin yg comey..


lepas dah ambik gambar.. kami pun mintak izin untuk pulang..
elok je melangkah nak ke kereta..
aku ternampak sorang budak ni..
berlari keluar dari kawasan kenduri.. mcm lost..
mula2 aku tengok jer mana dia nak pegi..
dan tengok jugak kot2 dia dengan sapa2..
tapi tak.. dia sorang jer..



berjalan laju mencari seseorang..
dah la jalan tu ada kereta2 sedang lalu.. 
budak ni berlari makin jauh.. sampai tengah jalan.. 
masa tu ada 1 kereta nak lalu.. budak tu betul2 depan kereta tu..
aku suruh en suami kejar budak tu.. 
sambil aku tunggu kat depan khemah kenduri, usha2 kalau ada sapa2 tercari2 anak ke..
jauh budak tu berjalan.. en suami pun ikut.. 
pastu, en suami panggil budak tu.. ajak balik ke khemah kenduri.. 
budak tu pegi kat 1 kereta.. pastu, panggil 'ayah.. ayah..'
tp en suami cakap, memang takde sapa2 pun.. 
sampai kat khemah kenduri, ktorang bgtau kat ayah Filah yg budak tu lost..
pastu, budak tu jalan gi kat meja2 makan.. 
pastu, ktorg pun tak tau lah dia jumpa tak dengan family dia.. 

ish!! yg aku geram tu.. sapa la parent dia tu.. 
tengah makan @ sembang.. takkan la tak aware dengan anak tu.. 
jauh ok budak tu lari.. mau la lebih 5 minit ktorang dok handle budak tu.. 
aku selalu kalo bwk anak sedara aku gi crowd cam tu.. 
mesti mata tak lepas dok perhati diorang.. 

dah la chomel budak tu.. 
aku cakap kt en suami.. 'bawak balik budak ni, baru tau.. ' hihi hi..

lepas urusan kami selesai di situ..
kami meneruskan perjalanan ke Kuala Sepetang..
mencari mee udang.. 
kami menuju ke Mee Udang Mak Jah.. 
makan makan lagi.. :D



Raya Haji & Korban (Jengka)

Tarikh kejadian - 18/11/2010

Alhamdulillah, tahun ni dapat berkongsi2 buat korban dengan family en suami..
mertua, kakak ipar & adik ipar..
insyaAllah next year raya haji nak buat korban di perlis pulak..
semoga diberi keberkatan oleh Yang Maha Esa..

tahun ni, kami beraya haji di Jengka..
so, kami buat korban pada hari raya ke2..
seekor lembu untuk kami 1 family..
daging disedekahkan kepada jiran tetangga..
dan juga dimasak untuk jamuan kenduri di hari yg sama..

ni semua gambar2 masa lembu disembelih dan dilapah.. sapa2 yg tak sanggup nak tengok tu tak payah tengok lah yer.. aku OK jer.. :D







p/s: aku tengah marathon meng'update' blog ni.. jangan bosan menjengah yer.. banyak entry bergambar.. celoteh sket jer.. :D

Wedding Anna

Tarikh kejadian - 30/10/2010

dah sebulan lebih diorg ni jadi suami isteri..
aku baru hegeh2 nak update.. hihi..
alasan sama seperti entry sebelum ni yer.. :D

tahniah buat Anna & suami.. selamat mendirikan rumah tangga.. dan berbahagia hingga hujung nyawa..

Anna ni adalah ex-ofismate aku.. beberapa tahun yg dulu laa..
Alhamdulillah, ktorg masih lagi berhubungan hingga sekarang..
walaupun di alam maya.. hihi

so, kali ni ktorang jalan-jalan makan kenduri di Taiping pulak..
Kulim ke Taiping mengambil masa lebih kurang 1 1/2 jam perjalanan..
not so far laaa..

masa ktorg sampai.. pengantin baru jer lepas bersanding..
dah nak gerak ke meja santapan..
jadi nyer, kami pun terus ke meja santapan untuk tetamu laa..
perut dah lapar ni.. hihi..
lauk pauk nyer sedap.. tapi aku dah lupa apa menu nya..

pengantin tgh baca doa makan.. lepas tu, pengantin makan tak hingat.. hihi.. 


ex-Ori sedang mengada-ngada di depan pelamin.. teringin la tu.. sumer bujang lg.. :P


bergambar dengan pengantin.. 




ex-Ori yg hadir..


pengantin tengah berposing.. 


urs truly & Anna.. :)



p/s: next... saper lak yg nk menamatkan zaman bujang? :D

BBQ Land, Kuang (bersama Sara's family)

Tarikh kejadian - 24/10/2010

cerita yg agak lama.. hampir basi..
hampir 2 bulan yg lalu.. hihi..
ini adalah disebabkan, aku baru jer meng'upload' gambar2 dr camera..
maka, entry pun baru nak buat laa.. hhehe..

kisah ni masa ktorg ke KL.. 2 malam tido di rumah Ain & Din & Sara.. :)
ktorg gi dinner together2 masa malam sebelum ktorg bergerak pulang ke Kulim..
pilihannya adalah BBQ Land @Kuang, Sg Buloh..
steamboat + bbq..
susah nak mencari menu sebegini di Kulim @ Penang..
ada tu ada.. tapi nak kena pastikan halal @ tak..
oleh itu, dah alang2 kat area sana.. kita terus la serbu BBQ Land..
yummy..

just enjoy our piccas..

lazat nyer.. terbayang2 nak makan lagi.. 



si sara yg behave malam tu.. enjoy makan steamboat + bbq.. 


bila sara behave, ibu & ayah pun enjoy makan.. hehe.. (sian ayah sara sakit mulut mlm tu :D)


urs truly & en suami..


sara yg cheeky.. 



biler lagi nak turun ke KL ni.. nak g makan2 kt tempat2 yg dirindui.. hi hi hi..


Monday, December 13, 2010

Tak boleh nak letak gambar

Malam tadi aku dah bersemangat nak update blog bergambar..
banyak yang nak diceritakan..
tapi nak la letak gambar sekali..
baru lah menarik tertarik.. da bomb..

Tapi, internet kat rumah macam sangat bengong jer malam tadi..
kesian en suami nak wat belajar thru online..
ari ni kan dia ada exam.. so, sebelum masuk exam dia akan jawab soalan2 online yg OUM supply..
aku pulak, berhempas pulas nak upload gambar kat new entry..
asyik tak lepas jer...
terus aku fed up.. :P

dah la baru transfer gambar dari kamera ke laptop malam tadi..
gambar yg agak lama2 pun ada jugak laa.. hihi..
sebab gambar tak transfer, maka entry psl gambar tu pun tak keluar laa..
ingat nak marathon mengupdate la malam tadi..
bila dah begitu jadi nya, terus malas lahh!!!

Baik aku tido jerr..

Tu jer nak membebel buat masa ni..
jom buat keje dulu.. nanti tghari ker kalo rajin aku bebel lagi.. :D

Thursday, December 09, 2010

Tak se’excited’ last week..

Kejap jer rasa.. dah khamis dah ari ni..
tak macam minggu lepas, minggu ni kepala otak aku tak excited plan for apa2 aktiviti..
Cuma mungkin sabtu, akan memenuhkan perut dengan jemputan kenduri..
ahad lak, bagi chance en suami study..
esok en suami dah start exam.. pastu, isnin & rabu..
pastu abih lah 2nd semester.. leh la hoorayyy jap sblum masuk 3rd sem.. J

hopefully, ahad aku boleh la meneruskan aktiviti memasak (cream puff @ cheesetart)
kalo tak pun, layan dvd jer aa.. sambil2 usha internet.. cam biasa.. :D

aku ada nk update psl en suami masak hari selasa ari tu..
dia kan cuti.. aku bekerja..
tapi semlm tak menaip sekerat jalan.. tiba2 blur..
idea tak mari..
jadi, tangguh dulu entry tu..
byk nak story.. semua berkisar kepada terhasilnya daging masak kicap + terung bakar..
(aku ada letak gambar kat facebook aku dah.. :D)

== hari ni cuaca mendung, hujan, sejuk..
== mengantuk laa.. penat dah menguap ni..


 


 

Tuesday, December 07, 2010

Mood rajin masak

Aku cam terasa aura rajin memasak aku kembali datang..
tapi… masalahnya masa yang tak mengizinkan..
alangkah best kalau hari ni, aku berada di rumah..
(orang lain cuti, tapi tempat aku mencari rezeki tidak cuti.. )
boleh la plan masak memasak dengan en suami..

Lately, sangat rajin layan blog orang masak2.. (dulu2 pun rajin jugak)
oleh itu, perasaan nak memasak membuak-buak..
tapi… I'm too busy laaa…
busy apa tah..
yang penting.. memang tak berkesempatan..
hari2 balik keja.. penat dah..
masa yang ada.. nak guna untuk berehat..
dan jugak masa itu lah masa utk bersembang2 dengan en suami..
dah la skrg ni tak leh on chatting kat ofc..
bertambah2 lah banyak cerita yg nak diceritakan bila di rumah..

Last weekend plan nak buat cream puff @ cheese tart pun tak jadi..
busy kuar berjalan2 dan mengabihkan duit.. huhu..
bukan nyer membazir, tapi membeli keperluan yg diguna hari2.. :D
betul…. Tak tipu…

Apa yer en suami ku makan hari ni?
tadi kol 1.15 aku call, dia tengah membasuh baju..
lmbat betul basuh baju yer.. biler mau kering? :P
takper lah.. janji basuh yer..
sebab nyer kain baju dah menimbun penuh bakul dah..
gara2 weekend ari tu tak basuh.. sibuk berjalan2 jer..

Hari ni dinner nak makan apa yer?
kalo hari keja, memang hari2 makan kat luar jer..
sampai dah tak tau mana nak gi..
nak masak, macam tak larat jer kalo hari keja.. tapi rajin tu ada.. :D

Jom lah sambung buat keja..
lagi 1 jam lebih jer lagi, pastu leh balik.. :D

Monday, December 06, 2010

Isnin blues

Salam hari isnin semua..

Kalo ikutkan awal2 pagi tadi aku nak menaip entry untuk hari ni..
tapi memandangkan keadaan laptop pinjaman ni adalah makin teruk..
iaitu.. keyboard nyer telah berjangkit penyakit..
'Enter' key tak leh nak tekan..
jadi nyer, cam ner aku nak menaip kan..
nanti entry aku jadi panjang ke kanan.. huhu..
so, skrg ni, baru dapat pinjam desktop keyboard..
cucuk la kt usb.. so, leh la pakai keyboard dah.. :D

Ish ish ish.. kesian sungguh laa..

Pagi tadi, masa on d way dtg keja..
trafik dari kulim ke penang adalah lancar..
aku sangat suka..
aku keluar dari rumah kol 7.15, kol 8 pagi dah sampai opis..
wallaa... best kan hari2 cam tu..
rasa nya ramai kot yg cuti ari ni..
sebab esok kan cuti Awal Muharam..
so, ramai yg terus sambung cuti..
tapi aku x tau la opis aku ni cuti ke tak..
nanti lah nk tanyer diorg.. :D
en suami ku cuti esok.. best nyer dia.. :P

Just nk update psl entry aku yg ni.. :D

Dapat mencapai lebih dari 50% apa yang dirancangkan.. hehehe.. siap ada tambahan lagi dari list di bawah ni.. :P

  1. Esok malam, nak gi tengok wayang.. rasa nya nak tengok citer Ngangkung
    - done

  2. Sabtu pagi, nak gi buat alignment & balancing tayar kereta aku.. samada kat kedai biasa atau pegi servis center kat Bagan Ajam
    – done, gi buat kat kedai biasa jer..

  3. Nak masak spagetti carbonara.. (mungkin utk breakfast pagi sabtu.. :D)
    – done jugak..

  4. Nak buat Cheese Tart @ Cream Puff (nak jadi ke tak ni.. huhu) – tak buat pun.. memang tak sempat.. :P
  5. Nak gi usha henpon baru.. (angan2 jer.. tak tau lah mampu ker tak)
    – usha jer.. tak beli pun..

  6. Nak g Expo PC kat PISA, Penang.. (kalo rajin laa!!) nak usha grafic card desktop & digital camera (angan2 gak ni.. :P) – tak pegi pun
  7. Rasa nak makan ikan bakar laa.. mungkin kat Kepala Batas..
    – done (maveles)

  8. Rasa nak gi makan kat restoran arab yg Ima cakap ari tu.. dekat USM.. (kalo sempat jugak..)
    – done (balik umah mabuk beriani.. haha)

  9. Tambahan beli sandal 3 pasang.. (hambik ko.. susah sangat nak carik size) dan en suami dapat kasut casual 1 pasang.. (ok lah tu, upah menemankan bini nyer soping..:P)

Itulah aktiviti ktorang di hujung minggu.. :D

Sunday, December 05, 2010

ahad...

dah hari ahad.. esok dah keje.. hu hu hu..

hari ahad ku belum bermula.. sebabnyer smpai ke saat ini.. masih belum breakfast..
malas sangat nak masak.. nak keluar pun, sejuk nyer nak mandi..
jadi nyer melayan depan laptop jer lah..
en suami?? tak tau.. apa dia buat kat bawah..
aku lepak kat atas jer.. belum jejak kaki ke bawah lagi..

sajer nak selfish hari ni.. malas nak masak for breakfast..
kalo lapar, pandai2 carik.. (kejam nyer bini mu ini.. :P)

semalam ktorg keluar lepas solat zohor..
pagi semalam rajin woo.. buat spagetti carbonara.. :D



semalam tujuan keluar adalah nak membeli sandal utk aku..
nak pakai gi keja jer..
tapi.. sampai ke sudah nyer tak berjumpa..
yg aku berkenan dah takder size pulak..
memang kebanyakan nyer takde size laa..
aku ni dah la susah nak carik kasut.. dan memang tak kisah berapa harga pun..
kalo padan dengan kaki aku, memang aku beli jer.. :(

sedih sangat rasa di hati.. tak dapat apa yang nak..
lalu terus membeli benda lain.. huhu..
maka dapat lah 1 sling handbag Carlo Rino.. ahakss..
aku agak taksub dengan handbag..
tapi sebab modal berkurangan, tak dapatlah nak buat koleksi..
cuma nya beli bila yang lama tu dah gak lusuh..
tapi memang sangat rambang mata bila tengok handbag..
aku tak kisah jenama pun.. janji cantik pada mata aku..

jadi nya, hari ni.. nak teruskan lagi pencarian sandal..
maybe nak ke Queensbay lak kot..
semalam ktorang tawaf Sunway Carnival & AEON Perda..
habis la setengah hari di shopping mall jer..

ok lah.. nak gi mandi..
nak siap2 nak keluar..
yang penting nak gi carik makan dulu.. :D
perut perlu diisi sebelum memulakan perjalanan..
kalo berjaya mendapat sandal.. nanti aku update yer..
kalo tak berjaya pun.. aku update jugak la..
:)))


Friday, December 03, 2010

jumaat sudah..

hoyeayyy... sudah jumaat..
apakah perancangan korang semua di hari minggu ini..
aku lak.. seperti yang aku list kan dalam entry aku sebelum ni..
sangat tak sabar nak menanti hari minggu... best nyerr!!!

tapi sedikit kekangan.. tak leh enjoy lebih2..
sebab ada student dalam rumah aku tu..
nak g enjoy pun dengan dia kan..
jadi nyer aku yg tak student ni pun kena lah sama2 ingat mengingati..
belajar belajar belajar!!
final exam dah dekat.. seminggu jer lagi..
hu hu hu..

sebagai partner kepada seorang student..
aku redha... (kena bg elaun lebih sket yer.. :D)

harapan hari ni..
jangan lah jalan jem petang nanti..
mintak2 lah smooth seperti kebiasaan jer..
malam ni dah ada agenda.. nak g menonton Ngangkung..
Aku Tak Bodoh pun cam best jugak..
Rapunzel pun.. layan jugak..

tengok lah.. mungkin esok lusa kita layan wayang lagi..

ok lah.. aku mahu menyambung kerja..

chaiyookkk..


Thursday, December 02, 2010

Hari ini hari khamis

Hari ni baru hari khamis..
tapi kan.. dalam kepala otak aku asyik dok plan..
apa nak buat weekend ni..
banyak sangat agenda yang dirancang..
tak tau lah menjadi ke tak..
sebab nyer weekend ni ktorang akan berada di kulim..
tak balik kampung mana2.. yahooo!!!
leh memanjakan diri dengan apa2 yg diingini.. ahakss.. boleh gitu!!

Yg terlintas dalam kepala otak aku sekarang ni..

  1. Esok malam, nak gi tengok wayang.. rasa nya nak tengok citer Ngangkung
  2. Sabtu pagi, nak gi buat alignment & balancing tayar kereta aku.. samada kat kedai biasa atau pegi servis center kat Bagan Ajam
  3. Nak masak spagetti carbonara.. (mungkin utk breakfast pagi sabtu.. :D)
  4. Nak buat Cheese Tart @ Cream Puff (nak jadi ke tak ni.. huhu)
  5. Nak gi usha henpon baru.. (angan2 jer.. tak tau lah mampu ker tak)
  6. Nak g Expo PC kat PISA, Penang.. (kalo rajin laa!!) nak usha grafic card desktop & digital camera (angan2 gak ni.. :P)
  7. Rasa nak makan ikan bakar laa.. mungkin kat Kepala Batas..
  8. Rasa nak gi makan kat restoran arab yg Ima cakap ari tu.. dekat USM.. (kalo sempat jugak..)

Eh eh!! Byk jugak list aku ni..

Biler masa en suami nak study.. en suami akan exam pada 10hb Dis..

Sian en suami.. nak study lg.. nak layan permintaan bini lagi.. hihi.. (sekali sekala jer ni.. )

Tengok lah, yg mana mampu aku korbankan.. entah2 satu pun tak jadi..

Korang lak.. apa plan!!


 

best lak tengok BE aku.. hihi.

excited lah tengok BE.. org lain tak heran pun.. aku jer over excited.. :D



sekarang ni aku tengok BE aku makin hari makin bertambah.. cam best jer.. 
padahal jarang jugak update blog..
maybe sebab selalu blogwalking kot.. 
tapi aku tak pasti la mcmana BE ni dipilih untuk diletak di blog aku ni..
apa2 pun.. Alhamdulillah..
walaupun sikit, ada la jugak rezeki.. heheh..

tak banyak mana pun income nuffnang aku ni..
tapi suka bila tengok sen bergerak2.. bertambah2..
kalo masa awal2 blogging dulu, alahai.. lambat benor nak gerak sen tu.. hihi..
sekarang ni ada la sikit improvement.. :D

jom kita berblog lagi.. untuk menambah kewangan..
sikit sikit, lama lama jadi bukit.. 


Botak & Buncit

Korang dengar ke topik HotFM pagi ni..
aku memang dengar la dari kol 7 pg – 8 pg..

Sempat jugak mendengar salah sorang caller tadi..
dia bgtau yg dia dulu rambut lepas bahu.. tapi sekarang, rambut dah segan2 nak tumbuh..
dan tambah pakej lagi.. dia jugak buncit.. hihi..
ada 1 hari konon2 dia nak kasi macho.. pakai bengkung semata2 tak nak nampak buncit..
pastu, menderita dia 1 minggu kulit perut terkoyak @ melecek..

Ish ish.. buat apa bersusah payah sampai cam tu kan..
(pesanan untuk en suami ku)
walaupun abang ada jugak dalam kategori tu.. tapi i like you as you are now.. :D
sedikit botak dan jugak sedikit buncit.. jgn risau dear..
semua orang cam tu gak.. heheheh..

Aku ni buat ayat penyedap.. sebab nya mau kasi balance maaa.. heheheh..
nnt en suami keding, aku lak makin di pam pam badan nyer.. hu hu hu..

Bagi aku.. botak & buncit adalah LAMBANG KEMEWAHAN.. hihihi
tagline yg diguna masa nk carik boypren zaman remaja dulu.. :D
tapi akhirnya bertemu jodoh dengan org yg kurus keding..
tapi... berjaya meng'groom'kan dia menjadi botak & buncit.. hahahah..
i likeeee...


 

Wednesday, December 01, 2010

Tolong pakcik..


"Ni p'cik guna kad orng, tolng isikan p'cik top up RM30 di number baru p'cik ni no dia 0178343217, pasal p'cik ade kes di balai polis,Boleh tak cepat sikit kirim"

Korang penah tak dapat SMS macam ni ?

Aku baru dapat SMS ni hari ni.. kat line 017 aku..

Aku penah terbaca pasal cerita ni kat blog @ FB sapa tah sblum ni..
dah lupa dah..

Sekali, aku lak yang dapat sms ni..

Sapa lah yg b***h sangat wat sms cam ni..

Kalo yg tertipu tu, aku tak tau lah nak cakap apa..

No yang dikirim menggunakan no ni.. +6285248226935

No dari mana yer tu ? ?

Mcm over the sea jer… tapi aku tak pasti dari negara mana..

Kepada sapa2 yang lain yang terima sms cam ni.. jangan layan ok..

Kang tak pasal2 diorang leh curi kredit korang tanpa korang sedari..

Berhati2 lah.. zaman sekarang ni macam2 kes orang nak tipu orang..

Nauzubillah..

Harga minyak RON97 naik


Aku dengar kat berita radio HotFM pagi ni..
harga minyak RON97 naik 15sen.. menjadikan harganya sekarang adalah RM2.30..
wow wee... tinggi gak tu..
keta aku & en suami memang ktorang isikan dengan minyak RON97..
terpaksalah menerima hakikat.. dah ikut harga minyak dunia kan..

Masa RON95 diperkenalkan, ktorg penah guna..
tapi feeling adalah lain..
aku rasa cam keta kurang pick up kalo pakai 95..
sebab tu lah ktorg maintain guna 97 jer..

Korang macamana ?
guna 95 ker 97..

Agak geram sebab petang semalam aku nak isi minyak kt Mobil..
sekali tulis kat semua pump 97, ROSAK!!..
patut la rosak, rupa nya harga nak naik..
bijak betul la tokey stesen minyak tu... benci betul aku..

Dah.. dah.. Jom mula wat keja!!

== hari ni aku kurang sihat.. actually dari semalam lagi dah macam ni..
== syndrom selesema mula terasa..
== badan rasa lenguh2..
== ingat nak ambik MC.. tapi malas lah..
== kalo tak larat sangat, nanti aku pegi je klinik kt bawah ni..


~~ en suami call bgtau dia tengah q kat McD drive thru yg baru dibukak hari ni kat betul2 depan simpang jalan nak masuk kawan perumahan ktorg.. best nyer dia bersarapan McD yer.. mesti ambik Big Breakfast tu.. :P

Tuesday, November 30, 2010

Mengantuk vs Selesema

Keadaan kurang sihat menghantui diri..
last week en suami diserang selesema, 2 3 hari gak la nak baik..
start awal pagi tadi.. bih kurang kol 1 pagi.. aku rasa tekak perit sangat..
pangkal lubang hidung yg hampir dengan tekak dah mula rasa pedih2..
memang petanda nak selesema jer..
nasib baik lak takder tanda nak demam..
tapi aku rasa sangat tak larat.. lengoh2 badan..
rasa nak pegi tido & baring jer..

Rasa nya, kejap lagi waktu rehat.. aku nak g surau jer.. nak tido jap..
sangat mengantuk, sampaikan boleh terlelap jer skrg ni..
sambil menaip ni pun ada perasaan yang nak terlelap..
aku nampak katil, bantal & bantal peluk ku di rumah..
best nyer kalo dapat tido ni.. mau nyer sampai ke petang aku tido tak bangun2..

Tadi ada fire drill kt ofis aku ni..
dalam kol 10 pagi.. panas kat luar tadi tu, melegakan sekejap mengantuk ku..
lebih kurang 10 minit la semua org kena beratur kat parking lot..
ramai jugak lah manusia yg membanjiri parking lot.. ramai rupanya staff2 kat sini.. hihi..

Ish.. sgt mengantuk...

Tak tertahan.. dah berapa kali terlelap masa menaip entry ni..

Cukup2 lah aku merapu di sini, nnt jd cerita lain pulak.. cam org khayal jer... L


 


 

Monday, November 29, 2010

Hari isnin.. bermula nya minggu baru

Selamat hari isnin buat semua.. walaupun dah pukul 10 lebih kan..
semua dah breakfast ker ? aku dah makan roti tuna tadi.. beli kat cafe..
tapi tak sedap.. tak sesedap cheese bun yg selalu aku beli tu.. hihi..

Hari ni agak mengantuk la masa drive pagi tadi..
jalan jem sket.. sampai ofis pun lambat sket.. sbb kuar umah pun terlambat jgk..
tapi tak lah lambat sangat pun.. 15 minit lewat jer.. hihi..
sib baik bos tengah bercuti panjang..
sekali, teammate aku pun takder jugak..
nampaknya hari ni aku sorang2 la yg wujud dalam team aku..
sorang on leave, sorang mc.. huhu..

Malam tadi ktorg sampai kulim hampir pukul 12 tgh malam..
sebelum tu pegi dinner bersama family terchenta di Restoran Pokok Buluh, Spg 4, Perlis..
ada orang bermurah hati belanja kami sefamily yg kuat makan ni.. hahha..
sapa eh orang itu ? en suami terchenta la.. Alhamdulillah..
terima kasih yer en suami ku.. semoga bertambah murah rezeki abg nanti... J

Pukul 9.40 mlm, baru lah ktorg gerak balik ke kulim..
setelah kenyang perut diisi dengan western food.. J yummyyy...

Actually, ini adalah kunjungan kali ke2 kami ke Restoran Pokok Buluh..
masa 1st time pegi dulu, aku yg belanja..
knowing my family.. ayah & adik lelaki aku tu.. mmg lah kuat makan.. hahaha
ayah aku lak penggemar kambing..
lamb chop la.. apa lagi.. memang puas hati sangat la ayah aku dapat makan lamb chop kat situ..
masa 1st time pegi tu, sepinggan lamb chop tu memang lah sangat banyak..
memang sangat puas hati la makan.. ayah aku sangat suka..
tapi 2nd time pegi ni.. macam sedikit kurang kuantiti nya..
jadi nya, malam tadi ayah aku siap makan lamb chop & chicken chop... same goes to adik aku..
ish ish.. mereka ni makan.. huhu...
Tapi pada aku, harga dia berpatutan.. tak mahal sangat..

Apa lagi nak cerita eh!!

Sabtu lepas adalah birthday anak buah aku yg bernama Izzati..
cukup 5 tahun dah budak tu..
perangai adalah sangat bertambah..
nanti aku update gambar masa dia nak potong kek..
kek tu aku beli.. kecik jer..
takde celebrate apa2 pun.. sajer2 jer beli kek utk dia..

Apa lagi yer...

Nanti lah aku buat entry bergambar pulak..
plain jer blog aku ni takder gambar-gambar kan..
nanti korang bosan.. heheheh..

== entry caca marba jer ni.. jangan bosan OK!! ==


 


 

Friday, November 26, 2010

Salam Hari Jumaat


Selamat pagi jumaat…

Hari ni aku sampai ofis awal oooo…
kol 7.55 pagi dah mengonlinekan diri dah..
semangat hari jumaat beb..
malam tadi tido awal.. blum kol 10 dah hanyut..
jadi nya, pagi tadi terasa cam terlebih tido..
so, alarm bunyi pukul 6 pagi, terus aku bangun..
sempat lagi iron baju kurung utk dipakai hari ini..
6.52 pagi, aku dah turun bawah nak start engine keta.. wah!! Awal seh..
tepat kol 7 pg, gerak dari rumah..

Jalan adalah sangat tenang di awal2 pagi ni..
takde kesesakan luar biasa pun..
Alhamdulillah.. suka nyer aku..
tapi, jarang2 nak dapat kerajinan aku bangun awal macam ni.. hahaha

Cerita pasal petang semalam, masa on d way aku balik keja..
gerak dari ofis kol 5.20 ptg.. selalu nya jalan adalah OK..
bila nak masuk bridge jer, notice board tulis ada accident kat KM0.3..
aiyaaa.. dh dkt kuar bridge arah ke mainland.. masak la aku dlm keta..
seperti dijangka, nak masuk bridge jer dah sesak yg amat..
smpi kena himpit2 lak keta aku wpun pada awalnya aku mmg di lorong yg betul..
sgt geram.. :P
masa tu minyak keta aku ada ½ tank...
masa terkedek2 nak masuk bridge, masa tu jalan adalah dalam kedudukan menaik..
aku perasan, meter minyak aku berganjak berkurang menjadi hampir ¼ tank..
aku gelabah.. naper tiba2 minyak kurang ni..
risau jer aku, dah la jalan jem.. mau nyer minyak keta aku tiba2 habis..
apa aku nak buat... dah mula gelabah sotong.. L
aku dh siap tutup ekon, bukak tingkap.. (kelakar plak bila diingat)
pastu, lama2 bila keta dah kembali dalam kedudukan mendatar, meter minyak kembali menjadi ½ tank..
huhu.. legaaaa!!!!
betul laa.. en suami penah bgtau, tu sebab sensor dlm tank minyak detect kedudukan paras minyak berkurang sbb keta kita senget kan..
ye laa.. mau tak gelabah.. jalan jem kat atas bridge.. bukan nyer ko boleh nk patah balik pun..
terkedek2 la ko sampai ujung bridge.. :P

Yg menyebabkan jem adalah, ada kereta rosak di lorong paling kanan..
masa tu kat KM8.3 (kalo x silap aku)..
lepas jer kat keta rosak tu, jalan kembali normal..
tak laju dan tak jem.. tapi hazab lama jgk la nak lepas jem tu..
masa aku sampai kat KM0.3, eksiden tu pun dah dialihkan..
pastu, bersambung dengan hujan pulak..
fuh!! Mencabar..

Jadi nyer, aku sampai rumah hampir pukul 7 la ptg semalam..
penat jer kuar awal.. tak per lah.. rezeki kan..

Hari ni pulak, memang plan nak keluar kol 5 tepat..
sebab, mahu pulang ke perlis.. :D

Dah plan, esok nak g beli laksa Kak Su..
lama dah mengidam nk makan laksa ni..
nak wat sendiri, malas la pulak..
gi beli jer lah senang..

Ok lah.. aku nak mula buat keja dah ni..

Sehingga ketemu lagi...

Thursday, November 25, 2010

saya nak coffee… zzzzZZZZ


Mengantuk la pulak pagi ni.. nak minum coffee..
tapi tak elok la kan minum cafein hari2.. tapi aku tak leh tahan..
pg ni minum susu kambing Hi Goat.. tapi tak leh tahan laa.. mulut mau rasa pahit2 sket..
coffee jgk yg boleh mengubat nya.. milo pun tak leh lawan.. huhu..

rasa cam berat jer mata aku kalo pagi2 tak minum coffee..
selalu nya aku minum 3 in 1 coffee.. tapi dah abih stok..
ada mesin air kt sini yg jual coffee panas.. 50 sen jer 1 cawan.. hihi..

ish.. tak leh jadi ni..
otak tak produktif laa.. lemau jer paler otak..
jom pi beli coffee..


  


credit pic to here

Wednesday, November 24, 2010

jadi jugak bihun goreng

petang tadi aku sampai rumah kol 6.. wah!! best nyer sampai rumah awal kan.. hari masih siang..
masuk jer rumah, terus keluarkan daging korban beku.. check dalam almari, ada tak bihun..
yes!! complete.. maka projek nak menggoreng bihun diteruskan..

call en suami, nak check di manakah beliau.. hihi

isteri: abg kt mana?
suami: stadium keladi.. nanti abg keluarkan daging dan check bihun ada ke tak yer.. (awal2 aku dh sms en suami dan bg arahan cam ni.. hehehe)
isteri: ayg dh check, bihun ada.. daging pun dah keluarkan..
suami: eh! ayg kt mana? dah smpi rumah ke?
isteri: a'a.. dh kt umah dh..
suami: eh! awal nyer sampai.. selalu nyer kol 6.45 baru nk smpi..
isteri: td kuar tepat2 kol 5.. sbb tu smpi awal.. sib baik blk awal, kalo tidak sangkut jem.. ujan mula turun lebat dh td.. 

............. bersambung dgn citer lain lak.. bla bla bla...

maka nyer... bermulalah kembali keje ku di dapur..
rendam bihun.. potong daging..
basuh pinggan mangkuk yg sedia ada dlm sinki..
en suami pun sampai lah ke rumah di kala aku tgh nk siap2kan bahan menggoreng..
en suami tolong kopek bwg putih..
setel sumer, aku pun goreng lah bihun... takde sayur pun.. togel jer bihun goreng aku..

ingat nk ambik gmbar.. tp tak jadi lah.. sebab bihun tak cantik..
tapi sedap.. seperti yg aku nak.. hehe..
bihun goreng hitam.. (sos tiram + kicap)
macam yg mak aku buat masa ktorg balik perlis ari tu..
teringatkan yg mak aku masak tu lah yg membuatkan hari ni aku nak buat sendiri.. :D

itu jer lah citer pasal bihun goreng aku petang ni..
ntah apa2 lah entry aku ni..
tangkap sedap jari nak menaip jer...
kalo korg kurg paham.. paham2 lah sendiri yer.. hihihi...


Entry petang hari.. sebelum pulang..

Hari ni kol 5 tajam, aku nak balik..
perut mintak nak makan mihun goreng masak sendiri..
hihi..

nak cuba update entry best2 la sikit malam ni..
harap2 berkesempatan dan berkerajinan..

cerita banyak.. tapi taktau nak mulakan..
kalo dah mula.. tak tau cam ner nak ending..
boleh cam tu!!

-----------------

Geram dengan laptop (pinjaman dari company) ni..
keyboard utk question mark & arrow tak function..
adesss.. susah weh mahu tanya soalan.. (sebab tak leh letak tanda soal)
tunggu replacement or fixing ..
byk bergantung kpd mouse adalah kurg best.. lambatttt..

-----------------

Nak meluahkan rasa hati jer.. kasi lega sket..

Sekarang aku kembali bermain-main dengan Oracle..
hampir 5 tahun meninggalkan nya.. skrg kena mengasah minda semula dengan nya..
hopefully, I can do very well..

org IT taktau apa itu Oracle cam tak betul jer kan..
at least tau apa guna Oracle tu..
dah.. stop cakap pasal keja.. meh citer psl hal diri sendiri lak.. :D

malam tadi memang berhajat nak buat entry bergambar pasal raya haji..
tapi, tak sempat laa..
en suami lak tak sihat dah 2 hari..
balik keje asyik lemau jer.. tak tau lah kenapa..
masih belum hilang mabuk daging korban kot.. tambah pulak 'jauh perjalanan' kot..
terus collapse..
awal lagi dia dah tido.. aku lak lepas maghrib, terus menggoreng popia simpul kasih..
sempat menyimpul masa kat jengka hari tu.. tapi tak sempat nak menggoreng..
so, bwk balik ke kulim yg belum digoreng lg laa..

sambil2 tu aku dok terpikir cam nak wat part time jual popia simpul kasih ni..
ada ker org nak beli? ? ?

sebelum ni mak mertua aku memang buat simpul kasih untuk jual.. sama2 ngan kerepek2 nya..
tapi, lately dia dah stop production simpul kasih, sebab lambat nak membuat nya.. permintaan pulak banyak..
so, dia concentrate pada kerepek2 dan karipap mini..
oleh itu, selepas aku dah belajar cara menyimpul yg betul.. teringin lak nak produce sendiri dan jual..
sempat kah masa aku ni? ? ? ? ?

malam tadi suarakan kt en suami.. dan nak ajak dia menyimpul sekali..
dia ckp.. kalo dia tak study.. leh la dia tolong.. (pastu, siap cakap dia study sebab aku.. :PPPP )
amboihhhh!!!! Untuk kebahagiaan bersama OK!!

Nak menyimpul nyer tu senang jer.. Cuma yg lambat nk watkan serunding tu..
tapi serunding tu kalo sekali buat, memang tahan lama dan banyak popia yg boleh dibuat..

Nanti aku cuba pertimbangkan... hihihi..
cam berkobar2 lak aku nak berniaga ni.. hehhe..
idea idea.. datang malam nanti ok..
siang2 ni aku nak keja...

Lega sket.. leh luahkan rasa hati kat blog ni..

Jom sambung wat keja... c yaaa...

Tuesday, November 23, 2010

nak update tapi tak sempat.. :(


Ramai jugak yang datang menjenguk ke blog aku ni yer.. wpun x berupdate..
maaf ler banyak2.. sekarang ni tak sempat nak berupdate..
sejak mula bekerja di tempat baru ni.. masa agak terhad..
seminggu pas mula kerja.. weekend, balik perlis..
ambik beras pulut & beras nasik yg ayah aku nak kirim kt mertua aku..
pastu, balik ke jengka.. raya haji pulak.. smpi lah ke weekend yg lepas..

Weekend akan datang ni pun dah plan nak blk perlis lagi..
sebab mertua aku kirimkan daging korban untuk parent aku lak..
jadi org tengah la ktorg ni..
fyi, daging2 tu telah dibekukan masa kt jengka..
ktorg isi dalam kotak polistrin masa bwk blk ke kulim..
smpi kulim, daging tu masih lg beku.. terus masuk dlm peti sejuk beku di rumah ku pulak..
insyaAllah weekend ni smpi lah daging2 itu ke rumah parent ku di perlis lak..
Jauh betul perjalanan daging itu yer.. hihihi..

Aku nak update psl cerita raya haji di jengka..
gmbr2 semua ada dlm camera.. nanti malam ni kalo sempat aku update..
tu pun kalo sempat laa..
selalu nyer kemalasan melanda.. sebab nyer dok sibuk dgn hal blogwalking.. hihi
see.. wpun aku x update blog aku, tp aku tetap blogwalk ok.. hihi..

Kt tmpt baru ni, gmail tak leh bukak, yahoomail pun tak leh..
tapi FB leh pulak bukak, Cuma x leh chatting jer..
tp bagus jugak laa.. xde lah aku nak asyik layan chatting jer nanti.. (nanti aku lalai.. :P)
kalo korg nk chat ngan aku, malam2 eh.. aku online kt umah.. :D

Ok lah korg, aku nak sambung keje lak..
tiba2 jer tadi rasa nak post new entry..
otak tiba2 rasa cam pening2 mengantuk tadi..
so, berenti jap tgk coding yg pelbagai warna tu..
layan blog jap.. hehe..

See u later.. tunggu kan entry terbaru aku nnt.. citer psl raya haji pulak.. J




 

Monday, November 15, 2010

Selamat Hari Raya Haji

salam semua..

aku & en suami nak ucapkan selamat hari raya AidilAdha buat semua kawan2.. korang beraya di mana kali ni? ktorg akan beraya di Jengka, Pahang.. (mengikut giliran.. :D)

malam esok baru bertolak balik ke Jengka.. ktorg ambik cuti 2 hari selepas raya.. sambung sampai sabtu ahad.. dapat la lama sikit.. jadi, terpaksalah berkorban balik raya di malam raya.. tak tau lah mcamana keadaan jalan raya malam esok.. jem ke tak.. tapi rasanya tak ramai kot yang balik kampung beraya, sebab kebanyakan negeri cuti 1 hari sajer.. raya haji pulak jatuh di tengah2 minggu..

insyaAllah hari raya ke2 kami akan membuat kenduri korban di rumah mertua ku.. semua nya diuruskan oleh mertua aku.. ktorang balik meramaikan majlis dan nak makan daging banyak2.. heheh.. jangan lepas raya darah mencanak2 naik dah la yer... insyaAllah.. akan cuba dikawal sebaik mungkin..

ok lah korang, aku dah mengantuk ni.. esok keja aaa...

Selamat Hari Raya AidilAdha buat semua... hati hati di jalan raya..

Wednesday, November 10, 2010

Sakit perut seharian

Mula dari semalam, aku minum Boh Green Tea sebanyak 1.3 liter dalam tempoh seharian di ofis.. malam tadi, aku rasa perut aku cam berangin jer.. pastu, ter'ken' jer..

Hari ni pulak, mula dari pagi tadi.. masa tengah drive.. perut aku sakit..

Sampai jer di ofis, on lappy.. terus masuk ke tandas.. memerut la jawab nyerr.. memerut yg cherry berry ok!!

Sampai lah ke saat ini, aku masih lagi berulang memerut.. hari ni aku minum lagi Boh Green Tea..

Banyak khasiat kan Green Tea ni.. aku ada baca kat internet..

Jadi, daripada aku minum air suam jer.. apa kata aku perisakan dengan Green Tea, no sugar yerr..

Adakah disebabkan aku minum Green Tea tu, perut aku asyik nak memerut jer.. takder la sakit sebenarnyer, cuma rasa nk membuang jer..

Hi hi hi.. sorry la eh.. tiba2 jer kuar citer sakit perut..


 

p/s: update dr ofis, menggunakan Ms Word 2010.. (aku di ofis baru yer.. kalo sapa2 kepochi nk tau.. plz private msg aku yer.. aku xmo citer public.. :P)

Sunday, November 07, 2010

You're Beautiful

malam tadi tido kol 4 pagi.. hahahaha..
gila ok!! semata-mata nak habiskan korean drama.. You're Beautiful..
dvd nyer dah lama beli.. tapi tak sempat nak tengok..
baru start tengok last week..
dan semalam.. mula dari pagi lepas subuh.. aku dah mula layan..
sebab nyer masa tu, en suami sambung tido..
masa terbaik utk aku concentrate layan korean drama..

pastu, sambung lak malam tadi..
mula agak lewat.. kol 12 lebih.. lepas layan cerekarama di TV3..
mau nyer tak sampai kol 4 pagi aku melayan..
sampai tak larat dah nk bukak mata..
tapi tetap nak melayan ending.. hihi.

all the pics credit to google.com..







aku ni kan kalo dah layan korean series ni.. bukan takat citer nyer jer..
aku akan layan gak ost nya.. lagu2 korea ni aku rasa cam sedap2 jer didengar..
asyik dok humming jer lagu nyerr.. hihihi..

skrg pun tengah dok layan kat youtube lak ost You're Beautiful.. mungkin gak nanti akan jadi ringtone aku..
parah parah.. huhu..

jom layan next series lak.. ada lg 2 series yg dah dibeli dvd nyer tapi tak sempat nak tengok lagi..

p/s: menghabiskan sisa hari ahad.... cepat yer masa berlalu..