Instagram

Friday, December 30, 2011

Tentang Dhia & Ombak Rindu

rata-rata kat status FB dan Twitter malam tadi dan jugak hari ni semuanya berkisar pasal ending Tentang Dhia..
dan tak lupa juga dengan Ombak Rindu yang berleluasa tayangan nya di Youtube semalam..
dan aku juga salah seorang penonton Ombak Rindu malam tadi..


pasal ending Tentang Dhia.. ramai yang tak berpuas hati..
termasuk lah aku.. aku puas hati bila Zikir & Dhia sama-sama mati.. cinta sehidup semati..
memang meleleh jer air mata aku masa tengok episod terakhir semalam..
aku ni kalau bab cinta-cinta laki bini ni memang lah sangat-sangat cepat tersentuh..
boleh rasa macamana bila aku dalam keadaan ku.. I luv U so much en suami.. eh!!
cuma yg tak puas hati dengan pembalasan ke atas Ku Salmi.. mak si Zikir tu..
setakat nenek dia pukul-pukul manja gitu jer..
mana lah puas hati dengan perbuatan kejam dia sepanjang siri Tentang Dhia ni..
rahsia dia terbongkar pun macam sikit sangat.. ishhhh!! tak puas hati betul la part tu..
yang beruntung hanyalah Melly.. sejahat-jahat manusia tapi sangat bernasib baik..
dan nasib baik lah dia insaf awal.. kalau tak mesti ending pasal Melly pun tak setimpal..


pasal Ombak Rindu pulak..
walaupun dah kecoh-kecoh orang cerita.. tapi aku baru je menonton nyer malam tadi..
en suami pun join sekali.. sebab pasang kat tv.. harus lah dia kena join gak..
Ombak Rindu ni pada aku sepatutnya dibuat teledrama macam Tentang Dhia tu..
baru lah olahan cerita tu lebih panjang dan menarik..
ini novel nya punya lah tebal.. nak shortcut cerita kepada 2 jam..
penyampaiannya tak cukup mantap..
watak Izzah & Mila tu tak sesuailah dengan pelakonnya.. mungkin kalau pelakon lain lagi best kot..
watak Harris tu.. memang perfect sebab Aaron Aziz punya pakej yang lengkap.. hahahha..
ada satu part yang membuatkan air mata ku meleleh juga..
masa Harris & Izzah berjumpa di rumah Pak Dolah.. Harris cakap dia rindu sangat dengan Izzah..
suasana masa tu buat aku jadi touching..

tu jer lah nak cerita..
ketemu kita di lain masa..
aku nak berangan apa nak buat weekend ni..
sebab hari ni en suami last day exam.. so, bleh berfoya-foya.. yahoooo!!!!

malam ni nak p Pesta P.Pinang ke.. nak tengok Final Maharaja Lawak Mega.. hmmmm




Tuesday, December 20, 2011

Xmas & New Year Celebration with The Team

dah lama letak kat draft.. cuma masukkan gambar jer..
tak sempat nak cerita ceriti.. :)

event ni masa last week.. sebabkan the team ramai chinese, so memang every year mereka akan adakan function mcm ni..
so, this is my 1st time join this team.. follow jer lah..

actually, diorg buat gift exchange session..
so, setiap team member kena bawak hadiah sorang satu..
minimum harga utk hadiah adalah RM20..
dan tema baju plak merah @ putih.. heheheh..
venue plak kat McDonald depan rumah aku.. hahahha..




ni hadiah yg aku dapat.. letak kat meja ofis jer.. :)



p/s: mood berblogging sekali sekala jer datang.. ;)

Friday, December 16, 2011

Kebun Kami

cewah!! kebun konon.. hahahah
ko ingat ko kaya benor nyer nak ada kebun dusun bagai.. hihi..

just nak show off kat korang ni..
tanam-tanaman yang ktorang tanam di tepi dan belakang rumah..
ada entry yang dulu-dulu aku ada letak masa kitorang baru tanam jer..
kalo korang nak tengok, pandai-pandai usha entry lama-lama yerr...
aku malas.. :P

gambar ni aku ambik pagi semalam.. sebelum pegi keja..
dah lama nak story pasal ni.. tapi biasa laa.. aku kan malas.. hahahah..

ni ha... pokok pisang yang kami tanam..
hampir 2 tahun lah.. baru lah membuahkan hasil...
asyik beranak jer pokok pisang ni.. berbuah nyer tidak..
lama betul kami tunggu..
daun nya memang bercambah-cambah..
penat lah en suami kena buang daunnya.. (dh memang keja dia pun kan.. )
akhirnya.. keluar jugak lah buahnya...
tak sabar lah nak tunggu buah nyer besar.. pastu, leh lah en suami tebang.. :)



benih pokok pisang ni ambik kat rumah ayah aku..
so, tak ingatlah jenis pisang apakah ini..
tunggu lah dia dah masak nanti.. baru lah tahu kot.. :)

lagi satu nak show off ni...
rimbunan pokok pandan..
sangat subur ok!!
mak aku sampai jeles lah tengok pokok pandan aku ni berdaun sgt panjang dan besar2 gitu..
ikut baka tuan nyer la ni.. hihihihi...


bayangkan lah.. aku buat kuih cara.. ambik 10 keping daun pandan ni..
memang tak payah pakai pewarna hijau lagi dah..
warna nya memang dah hijau cantik dah..
original gitu... :)

ada lagi la beberapa jenis pokok yg kitorang tanam lagi..
serai, daun kari, limau purut.. tapi malas nak show off sebab kenit kenit je pokok nya..
kecuali serai lah.. sebab 1 rumpun dah habis kami guna..
en suami dah tanam lagi beberapa rumpun..
tunggu lah nanti dah besar.. aku tunjuk eh..

ok lah.. tu jer nak tunjuk kat korang.. tata..

Wednesday, December 14, 2011

Flyers Tupperware 12 - 31 Dec 2011

Mari.. Mari.. Mari.. 
Jom kita bershopping bersama Tupperware.. :)








Friday, December 09, 2011

rasa ntah apa apa

aku rasa macam nak tutup jer lah blog ni..
ada pun buat menyemak bloglist korang jer..
takder nyer berupdate..
entah kenapa la aku malas nak update..
luahan hati pun selalu nya aku merempan kat twitter jer..
gambar2 pun selalu letak kat FB jer..
so, nak update blog pun cerita yg sama gak..
gambar yg sama gak..
pemalas lipas lah aku..

kalau berupdate blog aku ni pun dengan katalog Tupperware jer lah..
pasal cerita ceriti aku .. jadi malas nak cerita..
lagipun takde yg best nyer pun berlaku dlm hidup aku..
kehidupan mcm biasa jer pun..
nak kata aku bosan dgn hidup.. tak jugak..
bahagia jer..
tapi malas nak share kat blog kot..

bukan tak nak share dengan korang..
kadang2 rasa mcm syok sendiri pulak.. tak tau lah ada orang baca ke tak..
hooiii!!! byk nyer lah aku pikir..

haaa... tiba-tiba dah takde idea nak tulis apa..
usia makin meningkat.. ingatan pun makin tak kuat..
kadang2 aku terpikir nak buat sesuatu.. dalam sekelip mata aku lupa apa yg aku nak buat..
ni penyakit berjangkit en suami la ni.. hihihihi.. (ya ampun!!!)

sudah lah tu.. idea kering kontang dah..
nak pikir samada nak tutup ke tak blog ni..
nanti aku pikir sampai tertido.. zzzZZZZzzz...