Instagram

Friday, December 28, 2007

Jah & Joe Wedding


pada 25/12/2007 berlangsunglah majlis pertunangan, akad nikah & persandingan adik ipar aku & biras baru aku.. Siti Qhadijah & Johari.. mmg meriah btul la majlis kali ni.. sbb nyer family mertua aku ni dh xde kenduri besar since me & hubby kawin.. 4 years ago... sedara2 dr kedah pun ramai yg datang.. hubby jd cameraman la on that day.. aku lak jd videowoman.. hahaha.. but mmg letih sgt dr hari sebelum kenduri smpi la dh setel semua nyer.. yg best nyer... decoration for pelamin & bilik pengantin design by me & kak nurul (my sis in law)... but at last my mother in law masuk campur sekali psl kitorg ni bising jer lebih.. hehehehe... biasa la tu.. best what.. memeriahkan suasana..


perkara sedih yg berlaku lps kenduri... duit aku lak kena kebas RM100... sapa la yg curi tu.. elok dh simpan handbag dlm almari.. ada jgk la yg panjang tangan... tp aku redha la.. nk buat cemana.. xdak rezeki aku la.. mungkin ada hikmah di sebalik sesuatu yg berlaku..

Thursday, December 20, 2007

Selamat Hari Raya AidilAdha

for the 1st time... tahun ni me & hubby beraya kt our own house.. kat Kota Damansara.. mujur la hari raya haji jer.. kalo hari raya puasa.. sure sayu jer.. sob..sob..

our aktiviti for malam raya.. we all go for a food shopping at Giant Kelana Jaya.. heheheh.. sajer nk membuang masa.. dgr gk la sayup takbir raya yg dipasang di Giant tu.. aku ok jer.. laki aku lak wat sedih2 pulak.. aper la.. sib baik ler aku kuat semangat..

pas kuar dr Giant.. ktorg g mkn kt area gerai2 dkt ngan Giant tu.. rupa2nya ramai gk ler manusia2 yg mcm ktorg ni.. mcm x raya jer.. mcm xde apa2 yer berlaku.. nothing special.. meriah lg gerai2 kt situ.. tp kalo raya puasa.. confirm awal2 gerai2 tu dh tutup dh.. kiranya raya haji ni x disambut meriah sgt la.. lgpun ramai yg x blk kampung sebab skrg ni keadaan banjir di kebykan tmpt.. ktorg lak x blk.. ada la sebab2 tertentu.. aku pun skrg ni tgh bz giler dgn kejer.. tgh touch up application utk training 26/12.. kena buat cpt sbb on 23/12 ktorg nk blk ke Jengka.. until 26/12.. to attend a wedding reception for my sister in law on 25/12.. so, 26/12 terpaksa la my colleague handle the training.. i will handle the training on 27/12.. GOOD LUCK EPUL.. jgn lupa.. ckp tu biar loud & clear.. hehehe

hujung2 tahun ni sibuk btul.. nasib baik jgk la x jd blk perlis raya haji ni.. kalo x sure x best percutian aku kt kampung.. so, ktorg plan nk blk perlis masa cuti Chinese New Year.. nk ambik cuti panjang sket.. mintak2 ler xde benda yg menghalang plan aku kali ni..

Friday, November 23, 2007

tgh mood malas...


hari ni aku stay kt rumah.. rasa malas sgt nk buat apa2 pun... hari ni aku tido.. tgk tv.. layan internet.. x buat keja pun.. sbb aku pikir mlm ni nk g ofis.. nk stay 2 mlm kt ofis.. nk siapkan keja ngan opismate aku.. semangat berjuang utk kerja.. mujur la ktorg ni xde anak lg.. kalo x mmg x leh nk cara kerja mcm ni... keja smpi lewat mlm... hubby pun ikut sekali g ofis.. tido sana sekali la.. mana leh g sorg2.. nnt sian abg kena tinggal.. hihi..

Thursday, November 22, 2007

KHASIAT PELUK ISTERI (UNTUK YG DAH BERKAHWIN..YG BELUM KENA CEPAT2 KAHWIN)

got this article email from my colleague... happy reading...

KHASIAT PELUK ISTERI (UNTUK YG DAH BERKAHWIN..YG BELUM KENA CEPAT2 KAHWIN)

Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun.

Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

``Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

``Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,'' katanya ketika memberi syarahan bertajuk Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit' di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang di sini hari ini.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w.

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

``Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,'' katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

``Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,'' kata Fadzilah.

Wednesday, November 21, 2007

catatan hari ini..

lps setel UAT for DKOOP isnin lps... semlm aku berehat sehari kt umah.. langsung x tgk psl hal keja.. dok umah tgk tv sambil browsing internet la.. ari ni aku g ofis.. tp still xde mood sgt nk buat keja.. buat sket jer.. pastu dok sembang2 & browsing internet... skrg ni aku dh kat umah.. baru jer smpi dr ofis.. terus g dapur.. kuarkan daging & sotong dr freeze.. kena unfreeze dulu la psl dh beku... hihi.. plan mlm ni nk masak mihun goreng jer... abg x blk lg.. ari ni dia lmbt sket blk.. psl ada meeting plak.. xper la.. aku pun x msk lg.. aku lg suka kalo by the time dia smpi umah.. aku dh setel msk.. so, concentratekan masa utk layan dia jer.. smbil layan tgk tv jer... bleh rehat2..

2,3 minggu lps mmg quite bz.. sbb nk setelkan module DKOOP.. last weekend ktorg berkampung la kt ofis.. mensetelkan semua nya.. Alhamdulillah siap la jgk.. walaupun masa UAT tu user yg attend mcm byk hal gk la.. very particular.. xper la.. sbb diorg user kan.. ktorg vendor kan... kena la follow.. so, maybe dlm 2 minggu lg akan ada re-uat... hopefully, semuanyer berjln lancar... module yg aku involve ni akan digunakan oleh koperasi seluruh Malaysia.. kalo berjaya.. mmg best la...

ok lah.. aku nk g mandi ni... jap g nk msk lak.. kang kelaparan la cik abg aku blk jap g.. see ya...

Sunday, October 21, 2007

Selamat Pagi Ahad..

malam td balik jer dari tesco.. aku buat grill lamb for our dinner.. kenyang smpi x larat nk basuh pinggan.. then, abg ckp.. xper.. pg esok abg basuh.. then, ayg argue la.. kalo tunggu abg basuh.. kol 10 pg baru nk start basuh.. sbb nk tgk cartoon dulu awal tu.. then, ayg cabar abg.. ayg ckp.. abg kena basuh kol 7.30 pg... ingatkan abg lupa tau.. tgk2.. kol 7.20 pg abg bangun basuh pinggan.. hihihihihi... pastu.. dh setel.. abg g tido blk.. aper la abg ni... tp tq very much abg.. sanggup bangun awal semata2 nk tolong ayg basuh pinggan..
hari ni plan nk buat laksa.. ada la 2,3 org kwn nk dtg umah ari ni.. bhn2 dh beli.. cuma ikan jer x beli lg.. jap g abg bgn nk mintak tlg abg g kedai beli ikan...
ok lah.. just drop by for a little story.. nk g mandi lak.. bye...

Friday, October 19, 2007

Selamat Hari Raya


Tahun ni giliran beraya kt Jengka, Pahang.. umah hubby... pagi jumaat (sehari sblum raya) ktorg bertolak blk.. dekat jer balik Jengka.. 2 jam sampai.. alhamdulillah, jalan x jammed.. kalo x masak gk.. nasib baik ktorg buat keputusan yg betul.. balik pagi jumaat.. bertolak pkl 8 pg.. kol 10 pg dh smpi..
sampai jer kt umah... mak mertua aku tgh buat ketupat palas.. aku pun tolong2 la apa yg patut.. potong daging nk buat rendang utk cicah ketupat.. ptg tu plak lps zohor mak mertua aku ajak kacau dodol... juadah wajib ni setiap kali raya.. pastu, kol 5++ aku & hubby kuar g psr ramadan kat bdr pusat jengka.. ktorg beli ayam pencen gk.. nk wat rendang.. sedap oo ayam pencen buat masak rendang.. ayam x hancur.. kalo wat guna ayam daging.. sure hancur.. mmg sedap rendang ayam pencen mak mertua aku wat..
raya kali ni.. aku x btul2 happy sbb ada sumthing happen kt family aku kt perlis.. so, aku turut merasa kesedihan.. mlm2 raya aku menangis.. tp x pyh la aku nk story kt sini.. it's too personal..
raya pertama.. aku ikut jer hubby aku bwk g jln2 umah kengkwn dia sekitar jengka 22.. meronda sakan la.. smpi letih aku..
raya ke 2 plak.. family mak ndak dtg umah.. so, ktorg msk lunch sama2.. mkn tengahari ramai2.. sedap btul wpun msk simple2 jer... ptg tu plak hubby & kengkwn buat tour dr umah ke umah kengkwn diorg masa sekolah menengah.. dr 1 jengka ke 1 jengka ktorg pegi.. smpi dkt2 kol 11 mlm baru smpi blk ke umah.. penat nyer...
raya ke 3.. ktorg 1 family plak.. sekali ngan kakak ipar aku yg baru smpi dr kelantan pd hari raya ke 2 pegi umah mak ndak plak kt Jengka 21.. mkn tghari kt sana.. blk tu.. ktorg prepare utk buat ayam percik lak.. guna ayam kampung tau.. 2 ekor bapa mertua aku sembelih.. best aa ayam kampung percik ni.. aku yg prepare.. guna resepi ayam percik mak aku.. sedap aaaa..
raya ke 4.. pkl 11++ pagi.. aku & hubby prepare utk bertolak balik ke KL.. alhamdulillah.. jalan x jammed gk.. ktorg mmg bernasib baik.. org lain masih beraya lg...


SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA... MAAF ZAHIR & BATIN..
ikhlas dari AWIE & ZURA

Friday, October 05, 2007

aku dh baik demam..

lama nya x update blog.. lgpun aku baru gk la baik dr demam.. bygkan laa.. 6 hari aku mc.. sure, korg pelik naper la aku demam lama sgt.. sebenarnya aku kena denggi la... tp x teruk smpi kena masuk wad.. doctor ckp kalo platlet count aku below 50... baru kena masuk wad.. tp platlet count aku plg rendah pun.. 67.. so, stay kt umah jer.. but, kena minum air byk2.. 5 hari aku ulang-alik g klinik & hospital.. ambik darah... diorg kena pantau platlet count aku.. smpi la isnin lps.. baru la platlet count aku normal... mcm2 pengalaman aku kena ambik darah.. ada smpi lebam tangan aku.. sbb nurse kt hospital tu ambik darah kt blkg tgn kanan aku.. area tu mana la isi tebal sgt pun.. then, diorg guna jarum besar.. sakit nya ya Allah... tahan jer lah.. tgk2 esok tu g klinik doctor kt klinik tegor naper tangan aku lebam.. aku pun story la cemana nurse tu ambik darah aku...

skrg ni alhamdulillah, aku dh sihat... mkn pun dh ok.. aku pun dh start puasa.. dh 2 hari dh start puasa... tahun ni.. termasuk ngan period + demam.. aku kena ganti puasa.. 11 hari.. perghhh.... kena mula awal2 ni... nnt bila dh lmbt2.. mls pulak..

masa tempoh demam aku yg seminggu lebih ni... aku jd sgt sensitif... hubby aku buat salah sikit pun aku terasa sgt.. pastu, ayah aku dok tegor by phone kasar2 pun.. aku nangis.. ye la.. org tgh x sihat ni.. mmg la over sensitif... tp alhamdulillah, semua nya dh berakhir.. aku pun dh sihat... dh larat dh nk buat keje umah... kalo x sepjg aku demam.. hubby la yg arrangekan semua.. basuh baju, pinggan.. dia iron baju keje dia sendiri.. kesian abg... tp apa nk buat... aku mmg dh x larat sgt.. bau lauk yg dia mkn pun aku asyik nk termuntah jer... seksa nya.. 5 hari dmm.. 5 hari la aku dok muntah2 jer... semua yg aku mkn.. semua nyer kuar blk.. so, aku keja minum air jer lah...

tahun ni aku beraya kt jengka, pahang.. insyaAllah raya haji ktorg blk perlis... mmg dh biasa ikut giliran mcm tu.. aku redha...

Sunday, September 09, 2007

Sayang, Baby... panggilan manja semarakkan kasih

Sayang, Baby... panggilan manja semarakkan kasih
Oleh Hidayah Mohammad (hidayah@bharian.com.my)

Penggunaan perkataan romantis bukti sikap terbuka luah perasaan antara suami, isteri

DALAM sesebuah institusi kekeluargaan, panggilan suami kepada isteri dan panggilan isteri kepada suaminya memainkan peranan untuk mencapai keluarga bahagia. Pelbagai nama panggilan istimewa untuk suami dan isteri itu lahir daripada hati masing-masing malah ia berlaku secara spontan dan tanpa disedari.

Jika zaman dulu, lazimnya panggilan bagi suami ialah ‘abang’ sementara suami pula hanya memanggil isterinya dengan nama singkatan saja seperti ‘Mah’ atau ‘Nah’, namun ia tidak menjadi masalah kepada mereka. Jarang sekali kedengaran panggilan yang romantis seperti sayang yang ketika itu dianggap keterlaluan dan memalukan.

Bagaimanapun, perubahan zaman menyaksikan panggilan kedua-dua pasangan turut berubah kepada lebih kebaratan seperti darling, honey, baby, hubby, my dear dan sweetheart, selain panggilan manja seperti sayang. Perubahan itu menunjukkan masyarakat hari ini lebih bersikap terbuka dalam meluahkan perasaan mereka kepada pasangan.

Malah, ada juga yang memanggil suami dengan panggilan ringkas seperti awak dan you, mungkin kerana malu dengan orang di sekeliling.

Bagi penyampai radio HotFM, Faizal Ismail, 31, panggilan mesra terpulang kepada cara masing-masing dalam meluahkan perasaan antara pasangan suami dan isteri.

Katanya, panggilan isteri untuk suami dan suami kepada isterinya juga bergantung kepada cara mereka komunikasi. Ada juga yang menunjukkan tanda sayang dan hormat antara satu sama lain dengan memanggil panggilan mesra dan senang didengari.

Faizal yang memanggil isterinya, Norazlina Ahmad Din, 31 sebagai ‘Baby’ atau singkatan ‘bi’ berkata, panggilan itu lahir secara automatik dalam dirinya dan ia bermula sejak mereka bertunang pada 2000.

“Dulu, kami hanya kawan biasa kerana isteri adalah rakan sekelas ketika belajar dalam jurusan Komunikasi Media di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam. Ketika itu, kami hanya memanggil nama saja hinggalah saya melamarnya dan bertunang tujuh tahun lalu.

“Sejak mula bertunang, Lina memanggil saya ‘sayang’ sementara saya pula memanggilnya ‘baby’ atau ‘bi’. Bagaimanapun panggilan itu melekat dan menjadi kebiasaan kami hingga ke hari ini.

“Walaupun kami sudah mendirikan rumah tangga sejak enam tahun lalu dan memiliki seorang cahaya mata, Nur Khairina Iman berusia lima tahun, panggilan ini tidak berubah dan saya berharap tidak akan berubah,” katanya ketika dihubungi, baru-baru ini.

Faizal yang kini menetap di Bandar Sri Damansara berkata, ketika berkawan mungkin agak segan untuk memanggil Norazlina dengan perkataan mesra itu, tetapi apabila sudah bertunang iaitu zaman bercinta panggilan berkenaan antara faktor dalam menguatkan hubungan mereka.

“Saya memanggil dengan panggilan itu kerana bagi saya ia lebih mudah dan ringkas. Bagaimanapun, panggilan ini tidak pernah membuatkannya tidak selesa,” katanya.

Sementara itu, Norazlina yang bertugas sebagai penulis skrip dan majalah sambilan, berkata beliau memanggil suaminya ‘sayang’ secara spontan sejak zaman bertunang lagi. Panggilan berkenaan lahir daripada hati tanpa paksaan, malah ia antara cara menunjukkan tanda sayangnya kepada suami tercinta.

“Sejak tinggal bersama, kami lebih mengenali antara satu sama lain. Dengan itu banyak jenis panggilan manja yang kami panggil antaranya ‘busyuk’ dan ‘over’. Panggilan berkenaan selalunya digunakan ketika bergurau senda ini ia menjadikan kami lebih mesra antara satu sama lain,” katanya.

Beliau berkata, panggilan untuk suami dan isteri bagaimanapun bergantung kepada individu berkenaan. Nama mesra itu lahir daripada hati masing-masing dan perlu disebut dengan nada yang baik untuk menyenangkan kedua-dua pihak. Meskipun begitu, panggilan mesra itu perlulah bersesuaian.

“Sungguhpun begitu, ada beberapa panggilan mesra yang boleh mengelirukan anak. Contohnya ada pasangan memanggil ‘You’ (awak), dan secara tidak langsung panggilan You itu menjadi ikutan anak yang turut memanggil bapa dan ibu mereka ‘You’.

“Gejala ini tidak elok bagi anak kecil kerana mereka secara tidak langsung akan memanggil kedua ibu bapa dengan panggilan manja untuk suami dan isteri. Ini adalah sesuatu yang tidak sihat bagi perkembangan anak kecil daripada keliru,” katanya.

Beliau berkata, panggilan manja atau istimewa kedua-dua pasangan bagaimanapun terpulang kepada cara masing-masing malah panggilan berkenaan mampu mengeratkan hubungan suami isteri sekali gus institusi kekeluargaan.

“Bagi saya, kedua-dua panggilan iaitu ‘bi’ dan ‘sayang’ yang sering digunakan itu adalah panggilan mesra ketika bersama dan saya mengharapkan ia kekal hingga ke anak cucu,” katanya.

Thursday, September 06, 2007

Menjelang Ramadhan

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak bermaafan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya."

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.


Kepada semua kawan2, aku mohon ampun dan maaf kalau ada salah dan silap aku selama ini. Sama2 lah kita maaf-memaafi... InsyaAllah

Thursday, August 16, 2007

what to say..

abg x blk lagi.. lately mmg abg selalu blk lmbt... kol 11 mlm baru la nk smpi umah.. all bcoz of work.. kesian abg... tp kesian gk kt ayg kena dok umah sorg2.. septtnya ari ni abg blk awal.. ayg dh excited blk keja awal.. plan nk masak2 buat surprise utk abg.. sekali abg call ckp blk lmbt mlm ni.. company abg dh readykan dinner utk staff diorg yg blk lmbt.. so, abg mkn kt ofis jer.. tp abg ckp x mo mkn sbb kesian kt ayg.. abg nk blk mkn ngan ayg.. tp kesian la abg lapar nnt.. cemana nk buat keja.. tp ayg msk gk mlm ni.. ayg msk kueteow goreng.. wpun abg blk lmbt.. abg ckp abg nk mkn gk kueteow goreng ayg.. i leave it for u dear...

mlm ni ayg rajin la nk tulis blog.. sbb nye teringat psl semlm.. manusia.. biasa la.. kalo dh close sgt.. mula la nk memperlekehkan kwn sendiri.. but, x kisah la.. ikut suka la.. janji bahagia..

hari ni penat la.. meeting for user requirement kt JPK.. for the whole day.. enhancement application but look like create a new module for them.. i don't think can make it during short period.. i don't want to stay back kt ofis until midnight.. x nk dh mcm projek dulu.. penat la.. x mau tensen2 sgt la.. the most geram thing for today, they all block our internet connection.. can't connect to any website and instant messenger.. what the hell?? i can't live without internet.. how do i do work if no internet.. better stay at home.. have fun to do my work from home.. luckily, i can do that but now can't bcoz i have to meet user for requirement study..

abg dh sign out la.. ayg wait for u abg... luv & miss u..

Monday, July 23, 2007

I've been tagged....

I've been tagged by Kak Syaf ... I need some more time to fill in all the questions.. huhuhu... biasa la.. cek ni x pandai sgt nk mengarang... kurg idea bernas.. but, will try my best...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1. A person is only as good as

2. Friendship is

3. To love is to

4. Money makes me

5. I miss

6. My way of saying I care is

7. I try to spread love and happiness by

8. Pick the flowers when

9. To love someone is to

10. Beauty is

11. When I was thirteen, what I remember the most was

12. When I was twenty one, I remember

13. I am most happy when

14. Nothing makes me happier than

15. If I can change one thing, I will change

16. If smiles were

17. Wouldn't it be nice if we

18. If you want to

19. Money is not everything but

20. The most touching moment I have experienced

21. I smile when

22. When I am happy,

23. If only I don't have to

24. The best thing I did yesterday

25. If I ever write a book, I will give it this title

26. One thing I must do before I die is

27. Doing this meme, I feel like

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

try to answer... but my hubby baru blk ni.. kena layan dia dulu... tanggungjwb isteri... see ya..

Saturday, July 07, 2007

07-07-07

such a beautiful number of date for today.... aku baru jer bgn pkl 7.30 td... terus kejut abg... mintak tolong g kedai (mlm td dh bgtau awal2 dh..huhu).. nk beli santan, daun pisang, keledek... preparation nk buat pulut udang (bahasa perlis tau) & cucur badak... aku dh wat inti mlm td.. 1st time buat tau... menjadi.. sedap... mcm mak aku wat.. huhuhu...
sure pelik naper aku rajin lak pg ni.. mcm2 benda nk wat... sebenarnyer tghari ni ktorg nk bertolak ke PD... sekali dgn team AnakPerlis... we will celebrate 2 couples anniversary... best2.. dh lama x g bercuti.. sekali sekala best gk g ramai2 cam ni.. we plan to make BBQ tonite...
kirah baru lps call.. dia dh g psr borong, selayang.. kesian dia mengheret brg sorg2.. abg husni x boleh nk teman plak today... go kirah.. go kirah... now, she's on d way come to my house... byk benda nk kena wat lg ni.. nk marinate daging... nk wat sate... pergh... layan beb... perut den dh bunyi2 ni...
ok la.. continue soon... abg dh blk tu...

Wednesday, June 13, 2007

Present lagi... dari Abang Sayang

Surprise....... rajin betul abg bagi present kat ayg skrg ni ehh.. ada apa2 ker bang.. huhu.... tp.. ayg suka.... thanks abang... jgn ada udang sebalik mee lak tau... abg suruh ayg pejam mata.. then, abg kuarkan bracelet... pakai kan kt tgn ayg... romantik gitu....

cantik x bracelet yg abg kasi ni... abg ckp... abg bagi bracelet ni sbb tanda terima kasih abg pada ayg.. sbb berkorban masa duduk rumah sorg2.. sbb abg selalu blk keje lambat... kdg2 tu.. abg balik.. ayg dh sedap tido.. huhu.... sian abg penat keje ehh... nnt time ayg lak abg.. abg lak kena dok umah .. tunggu ayg blk... hihihih

Thursday, May 31, 2007

Happy Anniversary

Today is our 4th anniversary... dh 4 thn kita kawin kan abang... mcm baru jer.. huhu...

ari ni ayg wat surprise party utk abg.. xde la msk apa pun.. simple2 jer... ayg g pantai dalam.. after work... g beli ayam golek kegemaran abg... sedap nyer bau ayam golek ni.. lps tu.. ayg round 1 kota dsara cari lilin wangi.. tp xder.. sedih nyer.... yg ayg tau.. kalo g ikea sure ada.. tp mls la nk g ikea.. sbb nk kena mengheret notebook lak.. adoiiii... so, x jd la candle light dinner.. dinner biasa jer... berlampukan lampu kt meja mkn jer... tp romantik gk.. ayg masak mee goreng utk abg.. ni pun feveret abg gk... before abg blk.. ayg dh set meja mkn cun2.. huhuhu.. nice gk aaa.. then, bila abg blk... abg surprise tgk preparation ayg... huhu...touching.. pastu kan.. tiba2 jer.. abg melutut.. abg bg present kt ayg... alaaaa.. sweet sgt..


ni la present yg abg kasi kt ayg... seksi tau.. huhu... really appreciate present abg ni... ayg x kisah murah @ mahal.. yg penting.. kasih sayang abg kt ayg... luv u so much... but, sorry sesgt.. ayg x belikan abg apa2 pun.. just a surprise dinner yg x seberapa for u....

Tuesday, May 22, 2007

KISAH RUMPUT DAN ORANG YANG DISAYANGI

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar : Baiklah...apa yang saya harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya.
Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.

Tuesday, May 08, 2007

new working life..

hari ni dh masuk hari ke-4 aku berkhidmat kt company baru... aku kena based kt site.. dkt jer.. kt PPUM.. mujur la dkt.. kalo jauh... parah gk la aku.. nk support duit minyak keta.. hari2 took about half an hour nk smpi ker PPUM.. not bad la.. now, 7.30pg dh kuar umah.. if not, aku x dpt la nk smpi cepat... kena jaga disiplin.. for this week, I have assigned to do a functional testing.. aku dlm proses mempelajari & mendalami berkenaan system yg di implement kt PPUM ni.. actually, aku kurg suka stay kt a place named hospital.. paham2 jer la kan.. nnt tgk org luka2 la.. apa2 la.. adoi... tp terpaksa la kan... dh nama nyer keja.. I hv to close my eyes.. ihihihi..

mata aku dh ngantuk sebenarnyer ni.. tp tiba2 teringin la nk blogging.. ok la.. till meet then.. I hv to sleep.. tomorrow nk bgn awal lak.. nk iron baju aku & hubby.. see ya..

Thursday, April 26, 2007

mood nk balik kampung...

skrg ni dh pukul 1.03 pagi... still x tido lg.. esok cuti.. lgpun hubby tgh layan baca kreko dia... abg kalo dh dpt kreko.. mmg tv pun dia x layan.. hehhe.. xleh ckp lebih2.. nnt abg baca.. abg marah.. hehehhe.. jgn marah abg.. I LUV U.. :-x
mlm ni aku nk balik perlis.. naik bas transnasional pkl 10.30 mlm... x sabar rasa nya nk blk.. tp kitorg blk kejap jer.. 3 hari jer.. sbb tu la naik bas.. x berbaloi nk naik keta.. tp xper la.. janji boleh balik.. dh 6 bulan x blk perlis.. dh ada peluang cuti panjang.. hubby lak x dpt cuti... so, after discount.. dpt la blk 3 hari.. mm.. ok la...

Monday, April 16, 2007

I'm online from my home...

akhirnya berjaya gk online dr umah.. lama btul tunggu streamyx ni active... sgt slow la tmnet setel kan semua nya... at last... lps berkali2 call suruh psg jumper... hari ni dh setel...
best gk yer layan internet dr umah.. can do my own job... hihihih... tanpa gangguan keja..

Wednesday, April 04, 2007

Present From My Beloved Hubby...



cantik x brooch ni.. my hubby yg bg tau... siap buat surprise suruh tutup2 mata lg.. dh la ayg baru bgn tido masa tu.. baru lps sakit kepala.. lps tgk brooch tu.. terus ilang sakit kepala.. hihihih...
romantik gk abg ni yer... hehehe... ni yg ayg bertambah2 sayang kt abg.. LUV U VERY MUCH... muaaahhhh...

Friday, March 16, 2007

yahooo... it's friday



syok nyer ari ni dh jumaat... penat nya mengharungi hari2 yg penuh dgn kemalasan dan kebosanan.... bila jumaat jer.. seronok nyer...

lgpun ari ni boleh melalak menyanyi kt opis kuat2.. sonot nyer... xde sapa nk tegor.. xde sapa nk bising... aman sket telinga den...

so, what's plan for this weekend... rasa nk g memancing la.. tp kena la tanyer cik abg dulu... ayg follow plan abg jer.. tp ayg plan nk buat kek coklat kukus la minggu ni... ikut resipi fara.. hehehe... dh lama x wat testing2 memasak ni... apa2 aktiviti yg kitorg wat minggu ni.. akan diupdate later.. see ya... selamat berhujung minggu semua... i'm loving it..

Thursday, March 08, 2007

boring...



sejak akhir2 ni boring sangat dengan kerja ni.. masuk keja... asyik pikir bila nk balik ni.. bosan keja.. bosan nk browse internet.. semua nya bosan.. mungkin aku dh xder apa2 sebab yg boleh aku jadikan sebagai satu semangat utk aku bekerja.. apa yg aku nk sebenarnya.. mungkin sesuatu yg baru.. sesuatu yg berbeza... sesuatu yg boleh menaikkan semangat aku.. sesuatu yg dpt menceriakan hidup aku..

bila di rumah.. aku bahagia bersama seorang insan yg bergelar suami.. bahagia sgt wpun kami dh hampir 4 tahun hidup berdua.. tanpa kehadiran insan yg bernama anak.. kami redha dengan ketentuan Allah.. mungkin kami belum ada rezeki utk menimang cahaya mata.. apa yg boleh kami lakukan.. hanyalah berusaha seadanya dan memohon doa dari Allah s.w.t supaya hidup kami dilengkapi dengan tangisan bayi... buat masa sekarang kami masih bahagia berdua.. mcm2 aktiviti boleh kami lakukan berdua.. ye la.. mcm org selalu ckp.. sementara berdua ni.. boleh la nk enjoy & honeymoon.. aku masih blum jemu wpun kami masih berdua.. biar lah apa org ckp.. apa org nk tanya.. telinga aku dh lali.. mulut aku dh penat nk menjawab.. yg penting kami bahagia.. kami gembira..

berbalik pasal kerja.. mcm2 perkara yg boleh membuatkan aku berasa sangat bosan.. sangat jemu.. sangat malas... keadaan sekeliling yg kadang2 membuatkan aku terasa mual.. bila ada manusia2 yg suka menyibuk hal org.. bila ada manusia2 yg tak pernah pikir hal susah senang org lain.. asyik jaga periuk nasik sendiri saja.. kadang2 aku x paham la dgn perangai org.. diorg x pikir ker mcmana yg aku pikir... ye la.. nama pun manusia... rambut sama hitam.. hati lain2.. oleh sebab itu, aku perlu mencari jalan supaya hidup aku lebih bermakna, lebih bahagia, lebih ceria...

lastly, buat suami terchenta...
abg, ayg sayang abg sampai bila2.. hanya abg lah tempat ayg mengadu, tempat ayg bercerita, tempat ayg melepas geram.. segala2nya pada abg.. abg jgn jelak dgn sikap ayg mcm ni.. ayg tau.. ayg selalu marah2 kt abg.. selalu ckp kuat2 kt abg.. tp abg sabar jer.. abg terima jer apa yg ayg ckp.. abg xde marah2 ayg pun.. xde nk tengking2 ayg pun... ayg syg sgt ngan abg...

.. cukup dulu buat ari ni.. utk menghilangkan kebosanan ku ..

Monday, March 05, 2007

TIP PIKAT ISTERI

1. SENTIASA mengingati masa indah dan kenangan bersama isteri seperti tarikh mula berkenalan, tempat pertemuan, janji temu pertama, ulang tahun perkahwinan, tarikh lahir isteri.

2. UCAPKAN perkataan sayang sekurang-kurang sekali sehari. Wanita itu amat suka perkataan sedemikian tetapi lelaki sering kali melupakan ucapan keramat itu apatah lagi yang sudah lama berkahwin.

3. APABILA isteri menunjukkan sesuatu mesej seperti berpakaian cantik, lelaki perlu peka bahawa ada perkara mahu disampaikan isteri seperti tarikh hari lahir.

4. PAKAI pakaian yang cantik dengan bauan yang memikat ketika bersama isteri kerana isteri sukakan sesuatu yang harum dan menyegarkan. Sering kali lelaki lupa tanggung jawab mereka dan asyik menyalahkan isteri terutama yang lama berkahwin.

5. JANGAN terus mengutuk atau mengkritik jika makanan yang dimasak isteri kurang sedap, tawar atau masin. Sebaiknya beri teguran yang lembut yang tidak menyinggung isteri.

6. UNTUK menghidupkan suasana romantik terutama pasangan yang lama berkahwin, apa kata sekali sekala hadiahkan mawar merah untuk isteri.

7. SERING kali lelaki yang mempunyai anak kurang mempedulikan isteri dan mempunyai lebih masa dengan anak. Cuba bahagikan masa sama rata antara anak dan isteri.

Friday, February 16, 2007

Tanggungjawab Seorang Isteri

1. Seorang isteri itu mestilah ada maruah terhadap suaminya. Ertinya,
seorang isteri itu mesti menjaga adab sopan serta tata-tertibnya di
hadapan suaminya. Dia tidak boleh menganggap suaminya macam
kawan-kawannya sahaja dan "tidak boleh sama sekali mengecil-ngecil dan
merendah-rendah martabat" suaminya.

Ini sering berlaku di zaman ini kerana antara suami dan isteri
kebanyakannya sudah kenal mengenal sebelum berkahwin. Perbuatan itu
sangat dilarang oleh syariat dan hukumnya haram. Melalui pergaulan haram
tadi iaitu sebelum berkahwin, apabila mereka sudah diijab kabulkan,
masing-masing seperti dua orang kawan biasa. Jadi si isteri merasakan
suaminya sebagai teman biasa sahaja hinggakan dalam panggilan pun,
kedua-duanya hanya berbahasa "I" dan "You" sahaja.

Padahal syariat menghendaki seorang isteri itu sentiasa rasa malu
terhadap suami, segan dan rasa rendah diri terhadapnya. Isteri mestilah
merasakan yang suami itu adalah orang yang berkewibawaan, yang dapat
memimpin dan mendidiknya kepada jalan selamat samada di dunia mahu pun
di akhirat.

2. Seorang isteri mestilah menutup penglihatannya terhadap orang
laki-laki yang bukan muhrimnya. Ertinya, seorang isteri tidak boleh
memandang orang-orang lelaki lain melainkan suaminya dan lelaki yang
sama muhramnya. Ini adalah kerana bagi mengelakkan para isteri
terpengaruh atau tertarik kepada laki-laki lain.

3. Seorang isteri itu mestilah patuh terhadap perintah suami kecuali
arahan-arahan yang berlawanan dengan Al Quran dan sunnah. Umpamanya
suami menghalang isterinya dari mengerjakan sembahyang. Isteri tidak
boleh patuh kepada arahan itu.

4. Seorang isteri mestilah diam ketika suaminya sedang bercakap. Syariat
melarang para isteri menyampuk-nyampuk cakap suami. Umpamanya, ketika
suami sedang bercakap, si isteri memotong cakap suami itu tadi kerana
maklum sajalah isteri-isteri zaman ini kadang-kala memiliki keilmuan
yang sama taraf dengan suami. Tentulah si isteri merasakan yang dia juga
berhak memberi buah fikirannya. Dan tentulah dia tidak mahu menjadi 'Pak
Turut' sahaja.

Sebenarnya para isteri tidak boleh berbuat demikian, walaupun mungkin
dia lebih pandai daripada suaminya. Dia mestilah diam dan mendengar saja
setiap buah fikir percakapan suaminya. Kalau pun dia perlu bercakap,
hendaklah dia menunggu sampai suami tidak lagi bercakap. Tetapi selagi
suaminya sedang bercakap, dia mesti diam serta tunduk memberi
penghormatan.

5. Seorang isteri itu mestilah berdiri ketika suami datang kepadanya.

6. Seorang isteri itu mestilah mengundurkan diri ketika suami hendak tidur.

7. Si isteri hendaklah sentiasa memakai bau-bauan untuk suami mereka
agar dia dapat menarik kasih sayang suaminya. Yang menjadi satu keanehan
ialah para isteri zaman sekarang, hanya akan berhias dan
berwangi-wangian ketika hendak pergi ke majlis-majlis. Apabila di depan
suaminya, dia tidak kesah tentang dirinya.

"Sedangkan perempuan dilarang oleh syariat untuk memakai bau-bauan
ketika keluar rumah hingga dihidu oleh orang lain".

8. Seorang isteri mesti menjauhkan badannya daripada berbau busuk. Dia
mestilah sentiasa menjaga kebersihan badannya supaya dapat memikat
keinginan para suami. hal ini tidak payah sangat hendak kita sebutkan
pada para perempuan zaman ini kerana sudah memang trend kaum wanita
zaman ini sentiasa menjaga badannya.

Kadang-kadang ada yang menahan dari makan dan minum kerana hendak
menjaga badan supaya sentiasa ada 'potongan'. Sampai kadang-kadang para
suami pun naik bingung melihat isterinya memelihara badan sebegitu rupa.

Padahal kalau difikir-fikirkan, berapa lamalah sangat tahannya badan
kita ini. Paling maksima, 50 tahun. Lepas itu badan pun entah ke mana.
Sepatutnya yang mesti dijaga sungguh-sungguh ialah ruh badan kerana yang
akan berhadapan dengan pertanyaan Allah ialah ruh. Ruh jugalah yang akan
merasai azab.

9. Seorang isteri wajib berhias di hadapan suami. Di belakang suami
isteri tidak wajib berhias, lebih-lebih lagi jika boleh mendatangkan
fitnah.

10. Isteri dilarang berhias ketika suaminya tiada.

11. Si isteri jangan berkhianat kepada suaminya ketika suaminya tiada di
rumah. Juga tidak berkhianat terhadap harta-harta suaminya. malah jika
ada orang datang ke rumah, tidak boleh dibenarkan masuk sekiranya tidak
mendapat keizinan suaminya.

12. Si isteri mestilah merasa puas jika sedikit diberikan suaminya.
Ertinya, penghargaan yang besar haruslah diberi terhadap pemberian yang
kecil oleh suami.

13. Isteri tidak boleh menolak sekiranya suaminya berkeinginan
terhadapnya. Dalam hal ini, Rasulullah sendiri ada menyebutkan betapa
pelawaan suami itu mesti ditunaikan oleh isteri-isteri walaupun di atas
bonggol unta.

Kata Rasulullah lagi,

"kalau seorang isteri itu menolak pelawaan suaminya bila tidur malam dan
suaminya terus tidur dalam keadaan marah, sepanjang malam itulah si
isteri dilaknat para malaikat".

14.

"Seorang isteri tidak boleh keluar rumahnya tanpa izin dari suaminya.
Sekiranya dia keluar juga tanpa izin suaminya, seluruh makhluk di dunia
termasuk para malaikat akan melaknatinya sehinggalah dia bertaubat dan
kembali kepada suaminya".

Demikianlah di antara tanggungjawab seorang isteri terhadap suaminya.
Dan kalaulah para isteri dapat memikul tanggungjawab tersebut, dia akan
menjadi isteri yang solehah. Dan di sini juga, para suami akan dapat
menyuluh para isteri masing-masing sejauh manakah isteri-isteri mereka
telah dapat dididik dan memikul tanggungjawab tersebut.

"Adapun perempuan-perempuan yang soleh itu, mereka yang taat kepada
Allah dan suaminya dan memelihara hak suaminya sewaktu suaminya tidak
ada."

Friday, February 09, 2007

Bahana Orang Tinggal Sembahyang

Orang-orang yang meninggalkan sembahyang fardhu dgn sengaja tanpa keuzuran syarie adalah berdosa dan akan dibalas dgn azab iaitu Neraka Saqar sebagaimana

Firman Allah s.w.t. yang bermaksud:
"Apakah yg menyebabkan kamu diheret ke Neraka Saqar?
Mereka menjawab, "Kami tidak menunaikan sembahyang"

Sementara itu setengah para ulama membuat andaian berdasarkan hadis-hadis....
Orang2 yang meninggalkan sembahyang fardhu itu sama nilaian dengan dosa seperti berikut:

1- Sembahyang Subuh - Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Subuh, nescaya Allah akan mencampakkannya kedalam neraka selama 60 tahun

2- Sembahyang Zohor - Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Zohor dengan sengaja dosanya sama dengan membunuh 1000 orang Islam

3- Sembahyang Asar - Barang siapa yang meningalkan sembahyang Asar dengan sengaja dosanya sama seperti meruntukan Ka'abah

4- Sembahyang Maghrib - Barang siapa yang meninggalkan sembahyang Maghrib dosanya seperti ia berzina dengan ibunya atau anak perempuan bagi org2 lelaki ataupun berzina dengan bapa atau anak lelaki bagi org2 perempuan

5- Sembahyang Isya' - Barang siapa yang meninggalkan Isya' nescaya Allah tidak akan redha ia tinggal didunia ini (bumi Allah) dan menggunakan segala nikmat kurniaan Allah.Segala gerak geri adalah semata2 dalam keadaan berdosa kepada Allah swt.

Saturday, February 03, 2007

Adibah Noor :: Terlalu Istimewa

best lagu ni....



Adibah Noor :: Terlalu Istimewa

Ku tak tergambar wajahmu
Sinar mata itu
Lirik senyumanmu
Pesona yang membelai
Wajahmu bercahaya
Memberi bahagia
Tiap yang memandang
Hati jadi salju

Kau terlalu istimewa
Kasih dan sayangmu terpancar
Seikhlas tiada batasan
Terus membara
Terkilan rasa jiwa
Ingin ku lihat mu dewasa
Apa daya
Tuhan lebih menyayangimu

Ku pasti kau berbahagia
Duduk di sampingnya
Mendengar cerita
Sekadar rahsia

Tak tertanggung rindu…
Mendengar suaramu…
Tawa mengusik jiwa…
Oh…

Siti Nurhaliza - Pastikan

suka nye lagu ni....



PASTIKAN
Senilagu: Melly Goeslaw
Senikata: Melly Goeslaw

(1)
Lihatlah Langit Di Atas Sana
Tersenyum Melihat Tingkah Kita
Selalu Ada Peristiwa
Yang Membawa Pertengkaran

(2)
Maksudku Hanya Ingin Yang Baik
Untuk Kita Berdua Dalam Bercinta
Baiknya Aku Buruknya Aku
Terimalah Aku Apa Adanya

(Chorus)
Pastikan Kau Dengan Aku
Jangan Ada Cinta Lain
Tak Pernah Aku Terlintas
Niat Ku Untuk Berpaling

Maafkanlah Aku Sayang
Bila Belum Kau Bahagia
Sejauh Langit Di Atas
Kan Ku Kejar Bahagiamu

(3)
Biar Langit Dan Bumi Meruntuh
Biar Jasad Kita Tertimbun Di Sana
Tetap Bersama, Tak Ingin Lepas
Mencintaimu Ku Jadi Begini

Ulang Chorus

Music Bridge

Ulang Chorus (2X) & (3)

Tuesday, January 16, 2007

INVITATION

Assalamualaikum,

Kepada kengkawan semua, anda dijemput hadir ke majlis house warming kami pada 21 Januari 2007. Waktu kehadiran adalah mengikut waktu yg telah saya emailkan. Ini adalah disebabkan kami terpaksa bahagikan masa kehadiran jemputan2 kerana rumah x berapa besar, kalau ramai2 dtg serentak nnt dikhuatiri x muat rumah & x sempat nk melayan semua tetamu.

Sekian, terima kasih.

Friday, January 05, 2007

saat-saat membosankan..

dh 2 minggu internet lembab sgt... aku pun jd xde mood nk buat keja.. dh la mmg ada faktor2 yg menyebabkan aku xde semangat nk keja.... ditambah pulak dgn keadaan internet yg mcm ni.. boring sgt..

dh lama x update blog... gmbr kt fotopages pun dh lama x upload.. semua ni gara2 internet yg lembab.. nk upload gmbr pun.. asyik kuar error page jer... so, x payah la aku nk menyusahkan hidup aku nk berusaha nk upload gmbr2 tu...

planning for this weekend... esok kemungkinan besar nk cat umah.. cat sket jer.. xde la keseluruhan umah.. ahad pulak ada bowling tournament antara 313 team & Celcom team.. dh lama gk x berbowling ni.. sure nnt asyik masuk longkang jer...

ok la.. selamat bercuti yer.. n belum terlambat nk ucapkan Selamat Tahun Baru 2007... apa azam aku tahun ni aaa.. nk kuruskan badan & nk peknen... doakan aku yer...