Instagram

Monday, April 28, 2008

Babyface feat. Des'ree - Fire

punya lah lama aku cari lagu ni.. akhirnya hari ni dapat gk aku download mp3 lagu ni.. best giler..
abg still kt ofis.. aku call abg suruh dgr lagu ni.. excited abg.. sbb ktorg sama2 cari lagu ni.. huhu.. mslh nk mencari sbb nyer x tau nama lagu & sapa yg nyanyi.. after ask my colleague, get the clue laa.. lagu FIRE from BABYFACE.. layan...


Unknown - Babyface feat. Des'ree - Fire
Found at bee mp3 search engine


Babyface-You're ridin' in my car

I turn on the radio
I'm pulling you closer
But you keep telling me no
You say you don't like it
But I know that you're a liar
'Cause when we kiss

Ooh
Fire

Des'ree-Late at night (mm-mm-mm)
You're takin' me home
You say you wanna stay
But I want you to go
I say I don't love you
But you know I'm a liar
'Cause when we kiss

Ooh
Fire (whoo)
Fire (na-ah, na-na-na, na, na)
Fire (whoo)

Babyface AND Des'ree-You had a hold on me
Right from the start
A grip so tight
I couldn't tear it apart
My nerves all jumpin'
Actin' like a fool
Your kisses my burn
But my heart...
Stays (stays)...
Cool (cool)

Well, Romeo and Juliet
Samson and Delilah
Baby you can bet
They were burnin' with desire
Des'ree-If I say split
Babyface-If you say split
D-Then you know that I'd be lyin'
B-I know that you'd be lyin'
Both-'Cause when we kiss

Ooh
Fire (ooh, yeah)
Fire
Fire (mm-mm-mm)
Fire

Oh when we kiss
I'm on fire
Your tenderness
Gives me desire
I can't resist (I can't resist)
Your tender lips (your tender lips)
When we kiss
(When we kiss, oh, baby)
ooh

Fire (oh, oh)
Fire
Des'ree-Can't resist your tender lips
Fire
(La-ah, la-la-la)
Yeah, fire

Saturday, April 26, 2008

kerja

lately keja aku mmg tgh berlambak2.. projek nak deliver.. brp kali dh g present kat user.. asyik sistem x betul jer lagi.. jenuh jgk la nk menjawab.. malu pun yer.. dh la ni 1st projek yg aku manage as a Project Manager.. new challenge for me.. aku still belajar how to handle the project.. ye la.. sblum ni aku buat programming jer.. so, mslh2 dgn user is not my problem.. but, now I have to handle everything.. have to plan if my developer cannot deliver on time.. risau gk nk tunjuk kuasa veto.. nnt ckp aku ni zalim sgt la.. but at least aku give and take laa.. try my best to satisfy everybody's heart & feeling..

become a Project Manager menjadikan aku berfikiran lebih matang.. mengajar aku memahami perangai manusia.. setiap org bukan nyer sama.. lain yang kita harapkan tapi lain yang orang boleh bagi.. so, aku kena belajar bersabar dan bertenang.. tapi aku berharap sangat projek aku ni success.. demi kerjaya aku dan demi syarikat.. insyaAllah..

Thursday, April 17, 2008

abg.. u look alike hrithik roshan la...

hari ni sajer menggatal nk test hubby nyer muka cam celebrity mana.. tgk2 one of the celebrity is hrithik roshan la.. 63% lg.. kembang la abg tu.. his feveret bollywood actor tu..

Thursday, April 10, 2008

Yang membuat suami bengang

aku dapat emel ni dari yahoogroups SIM.. quite interesting jgk.. terus excited nk baca emel ni sebab nyer nk tgk gk la ada x ciri2 aku ni yg membuatkan hubby bengang dgn aku.. kalo ada, cuba sebaik mungkin utk membaikinya.. demi kebahagian rumahtangga yang hampir 5 tahun kami bina..

1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak walaupun ianya benar ie. "hubby i tu kan kan ..memancing ikan pun dia tak tau.. bla bla bla "

2. Menganggu suami dengan menelefon dia terlampau selalu sangat dan selalu dimasa yang salah. ie. "hello abang ada meeting ker tu, sorry la cuma nak cakap..malam nih kita goreng taugeh dan tauhu cicah sos tomato jer ..ok tak "

3. Terlalu suka mengemas rumah / mengalihkan barang sampai suami tak jumpa barang-barang yang disimpan beliau.. ie. "kita dah simpan pancing tu kat dalam stor, entah la ikat kat atas palang mana satu.."

4. Mengambil muka surat atau bahagian tertentu dari surat khabar dan menyusun surat khabar dengan cara yang amat salah..sampai tidak dijumpa mana-mana seksyen yang hendak "bang, sport section tu ayang dah buat bungkus buah papaya....dah mengkal merah dah"

5. Memotong mana-mana bahagian majalah dan juga suratkhabar atau apa-apa bahagian dari mana-mana printed matter sampai berlubang sana sini dan sisuami tak sempat baca/tengok " ie. eh kita suka la news pasal TV plasma tu..kita dah potong simpan..."

6. Menyuruh suami agar membeli itu dan ini dalam perjalanan balik dari opis sedangkan nak pergi pasar/supermarket cuma esok sahaja atau baru semalam telah ke pasar. ie. "bang.. semalam kita tersinggah SPA, lupa beli garam,gula beras dan susu budak kat TESCO sebagaimana dalam list....boleh singgah tak mana mana ..pleaze "

7. Tidak memberi arahan/instruction yang jelas kepada suami bila menyuruh dia membeli sesuatu dan kemudian memarahkan/menyalah kan suami. ie. "saya kata beli susu cair dan ising gula, apsal awak beli susu dugro dan gula getah ... kan lain tu"

8. Membuat temujanji dan aktiviti sosial tanpa mendapat persetujuan suami terlebih dahulu ie. "i dah confirm malam Jumaat nih nak party tupperware kat rumah cik minah,you tak ada program tahlil kat mana mana kan ?? "

9. Mengubah barang, tempat buku atau tools atau apa-apa setting di PC tanpa memberitahu suami. ie. "screensaver u tentang gambar 80 kilo marlin dengan you tu i dah tertukar jadi gambar Farhin Ahmad..."

10. Bercakap/bersembang di telefon dengan kawan-kawan sewaktu malam selepas 10 pm bilamana nak beristirehat dan ber...ber... .ie. " pot pet pot pet pot pet pot pet pot pet pot .."

11. Menjemput tetamu atau sesiapa sahaja datang kerumah tanpa izin suami. ie. "malam nih i jemput lina dan anum datang dinner rumah sebab hubby dia orang outstation, ok kan kan kan "

12. Berpakaian kusut masai dengan t-shirt terkoyak dan kain batik lusuh dan rambut tak terurus serupa langsuyar dan muka tak bermekap serupa mayat dirumah... tapi cukup segak dan cun bila nak keluar rumah. ie. "..oh baju-baju cantik tu cuma untuk ke kenduri kawin dan dinner jer, kat rumah pakai coli koyak pun dah cukup seksi kan bang .."

13. Mengambil masa yang cukup lama bila bersiap macam pengantin bila nak keluar kemana-mana dan membuatkan suami tertunggu dan terus tertidur. ie. " sorry la i tak tau baju kebaya mana yang paling jarang so kena pilih betul betul .."

14. Dengan sengaja atau tidak sengaja terlupa menyuruh maid atau diri sendiri membasuh atau mensterika baju atau seluar yang telah dipilih untuk dipakai dihari berkenaan. ie. " eh baju tu masih berendam dalam besen lagi..nak pakai jugak ke baju basah tu.."

15. Dengan sengaja atau tidak sengaja menyebelahi anak anak bila suami sedang hot dengan budak budak tu..ie. "..eh biarlah budak budak tu pergi ladies night, bukan nak tinggal rumah kawan dia tu seminggu.."

16. Tidak suka mandi dan bersiap awal pada hari cuti dan hanya bersiap bila nak dekat asar sahaja. ie. "...nak mandi buat apa awal awal bukan nak pergi jalan jalan mana pun.."

17. Suka melengah lengah kan masa bila nak bersolat berjemaah atau beribadat dengan melencong ke dapur, bilik budak budak atau buat benda benda lain. ie. "..awak solatlah dulu, saya nak abiskan rancangan Melodi nih.."

18. Mengganggu suami yang sedang tengah tengok tv. ie. "pasukan hijau kuning tu sampai mati tak akan dapatkan Kaka, mari tolong saya potong ayam nih.."

19. Asyik bercerita tentang diri sendiri tanpa memberi peluang pada suami untuk bercerita jugak. ie. " u tau tak kat opis tadi, i rasa nak massacre client tu u tau tak.. then lagi, waktu balik tadi nasib baik opis boy tahan I ..then lagi tak tak ...then today.. then tadi..u tau tak...semalam u nak tau....bla bla bla bla."

20. Membebel dan berleter tak renti-renti tentang hal-hal yang amat kecil dan di ulang tayang semula tiap tiap hari. ie. " i dah kata jangan kasi budak budak tu prepaid, kan sekarang dah ...bill bla bla bergayut bla bla bla bla...ini semua salah you"

21. Memfitnah dan menuduh suami tanpa usul periksa. ie. " eh cik abang,awak nih ada affair ke apsal sms beep beep beep tak henti henti nih...GRO universiti mana pulak awak nak nih..."

22. Menceritakan hal rumah tangga pada orang lain dan memburuk-burukkan suami @ keturunan suami @ asal usul suami. ie. "..eee u tau tak hubby i tu makan makanan petai jeruk.. eeeii peliknyer!!"

23. Dengan sengaja atau tidak, gagal memasak masakan yang suami nak makan. ie. "..apsal u tak cakap tadi kata u nak makan gulai kari dan rojak pasembor...i dah masak pai daging dan spaghetti kambing .."

24. Meminjamkan harta-benda suami pada orang lain tanpa kebenaran. ie."..adik u datang tadi nak pinjam berus gigi, sebab dia punya dah rosak.."

DAN AKHIR SEKALI

25. Sengaja melengahkan untuk masuk tidur tanpa sebab-sebab yang munasabah di malam Jumaat. ie. "..you tidurlah dulu, i nak habiskan tengok drama susuk nih dulu then nak masak nasi lemak siap siap untuk breakfast dan nak masukkan pakain dalam laundry then kemudian nak kacau dodol....."


SUMBER : Forum Sahabat Interaktif Malaysia (SIM)

Friday, April 04, 2008

awal..

hari ni aku dh sampai ofis kol 8.19 pagi.. awal aku smpi ari ni.. heheh.. kalo bg org lain biasa la kan... but for me.. bdk2 ni tgk --> cam pelik jer kak zura datang awal ni....
actually, ari ni hubby nk guna keta g putrajaya.. last minutes call for meeting.. aku selalu nya mmg dh plan hari apa yg aku nk dtg ofis & guna kereta (nk buat cemana, ada 1 keta jer.. terpaksa berebut2 la.. :D).. so, hubby antar aku dtg ofis dulu.. then, dia teruskan perjalanan ke putrajaya.. dtg awal2 ni rasa mengantuk lak.. td pun liat nyer nk bangun pagi2... hehe.. teruk betul ler aku ni..
this weekend, me & hubby plan nk cat rumah.. tp cat x beli lg ni.. plan nyer esok nk mengecat.. hari ahad ada games bowling dgn my UM's frens..
esok bila ktorg mengecat.. I try to capture some photos of us while mengecat.. hehehe.. sajer tgk cat yg dh ada tu cam dh kotor2 sket.. sbb tu nk cat balik..
ok lah.. wait for my next entry soon... chow..