Instagram

Saturday, March 27, 2010

jalan-jalan pasar malam

ahad lepas, setelah kebosanan seharian berada di rumah.. dan jugak perut sudah kelaparan.. sebab nya masak pagi jer.. mkn smpi tghari.. bila ptg nk ke malam dh xde mknn.. dan dah malas nak masak.. so, aku ajak cik abg ku kuar berjalan2 ke pasar malam.. kat jalan kilang lama..

masa tu masih petang.. cuaca elok jer kan.. tak panas tak hujan.. best nyer suasana mcm ni.. feel kat kampung.. :D

singgah di satu gerai menjual mihun sup, moi sup (bubur nasik), mee sup.. mcm2 yg berasaskan sup lah.. tp, yg penting aku nak sgt mkn kt gerai ni adalah disbbkan diorg ada buat air teh ais yg sgt marveles pd aku.. warna nya tu yg x tahan.. huhu.. aku adalah mudah tergoda bila tgk teh ais dgn warna seakan2 oren tu.. hihi..

aku mkn mihun sup.. cik abg ku mkn moi sup..

ok tak rambut dia.. aku baru menggondolkan pagi td.. hihi..

Wednesday, March 24, 2010

aku MC & TM Blockbuster Deal

hari ni aku MC yer kawan2.. ini adalah disebabkan pagi tadi.. lepas dah siap mandi, dah solat subuh.. perut aku rasa kembung semacam jer.. sakit yang tak nak membuang tu.. adess, tak sedap la rasa.. tambah pulak kepala pun ada sikit sakit2 gitu.. so, aku decide nak ambik MC jer ari ni.. sebab pikir2 pun keja tak lah heavy sangat kat ofis.. dah siap semalam, dan nak buat code review by esok petang.. insyaAllah pagi esok boleh cover for testing..

pastu, aku terus sambung tido sampailah pukul 11.. puas makcik.. takde orang ganggu.. cik abg g keja pun aku kiss kiss dari atas katil jer.. tak de antar sampai gate pun.. kata sakit kan.. harus melepek di atas katil sahaja..

kol 1 cam tu aku kuar g la nak g klinik.. sekali tutup lak 1 klinik panel yg aku biasa pegi tu.. kol 2.30 baru bukak.. pastu, check list klinik panel yg ada kat kulim ni.. dia bukak tghari.. so, terus aku nak g situ lah.. kebetulan on d way nak p klinik lg 1 tu.. terlalu lak kat depan TM Point.. dah lama dok pikir pasal TM Blockbuster Deal ni.. pakej harganya sama.. tp yg menarik minat aku adalah call dr TM Homeline ke TM Homeline adalah free.. so, sangat suka la macam tu.. boleh call mak aku gayut2.. daripada telepon rumah ni tidak digunakan begitu sahaja, hanya untuk sambungan streamyx sahaja.. baiklah aku pelbagaikan kegunaan nya..

so, aku dgn jaya nya telah pegi mengisi borang dah meng'upgrade' pakej combo ke blockbuster.. tp efektif utk aku guna free call tu start 22/4.. sbb dia ikut billing date.. aiyakkk.. terlepas bbrp hari jer.. kalo ahad ari tu aku pi aktifkan.. sure dah boleh pakai free call tu.. xper lah.. sabar jer lah menanti kan..

bayaran monthly still sama.. cuma aku tak dpt lah dect phone tu.. sbb nya aku tak upgrade pakej streamyx.. skrg aku pakai 1Mbps.. kalo aku upgrade pakai yg 2Mbps, baru lah dapat dect phone tu... mmm, tak per lah.. nnt aku pujuk2 cik abg ku beli codeless phone jer lah.. heheheh..

lepas setel kat TM baru lah aku terus g klinik.. so, i got an MC wpun kena sedikit bebelan dari doctor tu sbb early february aku dah ambik MC.. itu lah klinik panel.. kedekut nk bg MC.. nk wat cam ner dah sakit.. jauh oo aku nk drive dlm keadaan sakit kepala tu nk pegi tmpt keje.. aper laaa.. ingat saja2 ker.. huhu

Tuesday, March 23, 2010

syyyyy!!!!

aku nak cerita pasal tempat keja aku sekarang ni..

keadaan adalah sangat lah sunyi.. sampaikan aku tak penah biarkan henpon ku dalam mode "General" di mana kelantangan bunyinya adalah nombor 7.. selalu nya aku tukar mode "@ofc" yg mana aku dah set kelantangan bunyi ke nombor 1.. paling syahdu la bunyi nya.. kalo pi cafe, mmg langsung tak dengar la kalo henpon ku berbunyi.. kalo berbunyi masa dalam ofc, aku terasa cam kuat lak bunyi itu.. so, korg boleh la bayangkan betapa sunyi nya keadaan di ofc ku ini.. yg kedengaran hanya bunyi air cond, yg kdg2 rosak.. terpaksa dibukak air cond kecemasan yang bunyi tersangatlah kuat.. sehinggah mengganggu telinga ku ini..

sebagai seorg developer yg memerlukan kemahiran berfikir yg kreatif (sila jgn geli telinga yer.. ahakss) utk menyelesaikan masalah2 yang ditimbulkan oleh user.. kesunyian ini kadang2 membantu.. tapi aku lebih suka menyumbat lubang telinga ku dengan headphone.. melayan lagu2 yg sampai naik jemu aku ulang2kan.. sekarang ni aku dah beralih mendengar ceramah2 agama pulak.. hasil perubahan yang dilakukan oleh cik abg ku.. Alhamdulillah.. elok lah tu, usia makin meningkat tua.. huhu..

tapi.... apa yg ingin aku ceritakan sekarang ni adalah.. sebelah cube aku ni.. adalah pekerja yg kerja nya selalu la live meeting.. menggunakan phone desk utk berhubung ke seantero dunia.. masalah bin problem nya.. percakapan nya agak kuat sehingga mengganggu pemikiran aku yg sedang berpikir ini.. sebutir sebutir perbincangan nya amat ku dengar.. aku tak boleh concentrate buat keja sekarang ni.. sebab minah tu tengah live meeting.. adessss.. walaupun telinga bersumbat.. tp masih lagi suara itu mengganggu gugat telinga aku.. pernah sekali, aku dalam keadaan mood tak baik.. dia pulak bercakap dgn kuat gitu.. aku rasa cam nak marah jer.. boleh tak slowkan sikit suara tu.. aku migrain la mcm ni..

disebabkan aku tengah tekanan ngan org itu.. maka terhasillah entry ini.. hahahhahah..

ok lah.. nk sumbat telinga lah..

Sunday, March 21, 2010

sarapan pagi ahad

malam tadi tido depan tv.. which is atas tikar jer.. sebab nyer.. sambil menunggu cik abg ku layan anime kt youtube.. aku pun tertido.. bila dia dah nak tido, dia kejut aku ajak naik.. tapi aku sangat lah tidak larat nak bangun dah.. takkan cik abg ku nk dukung lak.. hahahahhaah.. mustahill..
end up, kami tido lah depan tv jer.. pagi ni bangun kol 9 lebih dah.. bangun jer terus aku mengadap laptop.. tgk cafe world laa.. nak serve mana2 food yang dah siap masak.. hihihihi
perut ada gak la sedikit kelaparan.. tgh pikir, apa aku nak masak kat dapur ni.. cik abg masih lagi sedap diselimuti selimut harimau itu.. hahahahah.. kantoiii..

pikir punya pikir.. masak nasik lemak lah.. ada gak 1 tin sardin cap ayam dlm lemari tu.. best gak buat sambal sardin.. pastu goreng bilis jer.. terus kejutkan cik abg ku.. suruh g ambik daun pandan yg ala2 chomel jer kt luar.. baru la best msk nasik lemak letak daun pandan.. potong2 halia sikit.. masuk santan kotak cap ayam.. letak garam sikit.. terus letak dlm rice cooker.. as simple as that..

tak sampai 1 jam.. setel semua masakan ku yg simple itu.. then, beri arahan kepada cik abg ku, buat air teh panas perasa strawberry... pastu, terus hidang.. atas tikar yg we ols tido mlm tadi gak.. hahahhaha.. rugi jer ada meja makan.. kalo nk makan still nak depan tv gak.. huhu..

Friday, March 19, 2010

Oxtail Soup a.k.a Sup Ekor Lembu

meh nak tayang sikit sup ekor yang boleh dikatakan baru masak la.. lama seh tunggu.. 3 jam kot.. tu pun tak betul2 empuk sampai isi nyer leh tanggal gitu jer dari tulang.. sbb dah tahap kelaparan sangat melampau.. ngap jer lah terus.. wpun dah pukul 10.. aku mkn sikit jer.. esok sambung lah.. janji kempunan itu sudah hilang.. nnt tido termimpi2 turun bawah masuk dapur makan sup lak.. hahahah

oily sket lah.. so, aku masukkan limau nipis kasi potong itu lemak2 yg bakal menepu.. kuah sup nya adalah superb.. (puji lah diri sendiri.. :D)


Borak Jammed

petang tadi masa tengah drive balik dari kerja.. telinga dihidangkan dengan celoteh Jawa Rangers dari Hot FM.. memang aku adalah pendengar setia pagi dan petang radio Hot FM.. hilang rasa bosan memandu dalam jangka masa yang agak lama @ jammed..

tepat pukul 6 ptg tadi.. masa tu aku masih lagi memandu.. baru jer masuk ke BKE.. tiba2 2 org jawa ni bukak topik Borak Jammed.. cerita yang menyeramkan yang penah korg alami.. adesss.. tak suka tak suka.. sbb aku tgh memandu sorang2.. tambahan pulak aku bakal melalui jalan kampung yang agak hutan2 sikit di kiri dan kanan.. dan melalui bukit yg pusing2.. walaupun jaraknya pendek jer.. tapi seram jugak.. cerita pertama yang aku dgr, takde la seram sangat.. tp meremang jugak sebab si jawa2 ni pasang background hantu tgh mengilai.. aduh.. lomah semangat den..

bila nak masuk je ke jalan kampung.. terus aku tukar channel lain bila diorg dah mula nak baca kiriman SMS pendengar dan jawab panggilan.. seram gak laa.. dah la ptg2 nak senja tu kan.. spoil betul laa..

lps jer jalan kampung tu.. terus aku bkk balik channel Hot FM.. layan balik la.. hilang sikit rasa takut.. alhamdulillah, sampai rumah dgn selamat nyaa..

p/s: aku sedang memasak oxtail soup.. bau lembu menusuk idung ku.. huhu

merajuk dan cerita hari ini dan esok

petang semlm merajuk dgn en hubby ku.. tak tau lah kenapa petang semlm aku sangatlah kelaparan.. sejak dari ofis lg.. tak sabar2 tunggu 5.30 ptg nk balik.. melangkah keluar jer dari ofis, terus call en hubby.. tny dia balik lambat ker.. kalo awal, nak ajak p ronda pasar mlm.. mencari apa2 yg patut untuk dimakan.. then, dia ckp blk mcm biasa.. so, kalo mcm biasa consider awal jgk lah.. dia akan smpi awal sikit dr aku smpi umah..

sepjg perjalanan mcm2 berangan nak beli kt pasar malam.. (nafsu makan yg sgt teruk.. hahaha.. tp aku still maintain comell ok.. berat badan tak naik.. hehe)... bila dah dekat nak sampai rumah, call en hubby.. sekali dia ckp masih kat ofis.. adesss, my blood go upstairs dah ni.. dia cakap last minute pulak ada testing nak buat.. aiyaaaa... wa sudah lapar tahap cipan ni.. korg bayangkan lah kalo org lapar.. mesti temperature cepat naik.. geram ni.. mungkir janji.. ada jgk la bbrp kali terjadi keadaan yg sama.. tp aku malas nak story kt sini.. heheheh.. sajer kali ni nak story kt korg.. (sbb aku tgh kebosanan xde keje)

aku pun dgn perangai buruk nyer, terus matikan talian.. malas nak dgr en hubby say sorry byk2.. geram OK!! balik rumah.. terus masuk dapur.. check dlm almari dapur, ada la maggi kari 2 bungkus.. terus didihkan air, masukkan kedua2 bungkus maggi itu.. giloooo... sambil2 tu basuh pinggan yg sedia ada dlm sinki.. setel masak maggi, g dpn laptop, layan FB laa.. layan blog laa.. sambil mkn maggi..
tengah sedap2 makan maggi yg 2 bungkus itu.. en hubby call suruh bersiap sbb dia dah dekat nak sampai.. aku pun...

aku: alaaaa!!! tgh mkn maggi dah.. abg pegi lah cari makan sendiri (kejam nyer ayat aku..)
abg: ayg, bg lah abg peluang (alahai.. sweet nyerr.. :))
aku: ye lah .. ye lah .. (hik hik.. terus matikan talian)

tak sampai 5 minit, en hubby dah tercongok dpn gate.. sib baik la aku ni tak tukar uniform lg, terus sarung tudung jer.. kalo aku dh tukar uniform, jgn harap lah aku nak layan pujukannya itu.. :D

pastu, we ols pun terus lah menuju ke pasar malam jalan kilang lama.. macam2 jugak lah yg dibeli.. termasuklah ekor lembu.. planning nak buat sup balik keja ptg nanti.. heheheh.. jgn jeles ok.. nanti we ols mkn sup ekor.. nanti aku tayang gmbr jer kat korg.. heheheh..

sambungan cerita pagi ini pulak..

kemengantukan nyer aku pg ni.. dah jumaat la.. esok sabtu, boleh bangun lambat yeay.. yeay..

bermula dari petang semalam.. aku melayan kebosanan takde keja.. pg semalam dah dapat keja.. pastu cam cepat lak aku setelkan..(cam bagus).. actually, malas lak nak tangguh2.. nanti datang keje lain, serabut lak kepala otak aku.. tp sampai sekarang, sampai saat aku menghasilkan entry ni, aku masih belum diberi tugasan baru.. adesss, rugi jer bayar gaji aku mahal2 ok.. tak fully utilize.. hihihi.. (lg sekali cam bagus..)

pagi esok dah ada plan, nak gi service my biru cute.. dah 20k lebih dah mileage nyer.. byk jalan oo my cute ni.. sbb apa? sbb ia adalah save minyak.. gi KL, blk jengka, sgt jimat minyak nyer.. sungguh puas hati.. :) lgpun we ols berdua jer.. x perlu nk bwk en merah itu.. sbb en merah selalu cepat dahaga.. padahal sebelum ni en merah lah yg menjadi bahan pengangkutan we ols.. actually, sekarang ni banyak bagi en merah berehat.. jalan dekat2 jer bwk en hubby pegi balik keja yg sgt dekat dgn rumah tu kan.. hehe..
melainkan kalo blk perlis, selalu nya en merah akan ambil alih, sebab bila balik perlis byk barang nak bawak seperti.. 2 tong air mineral, pasu bunga (kadang2.. hehe) dan macam2 lagi lah..

selain pada tu, esok ada kenduri kahwin anak sulung jiran betul2 belakang rumah we ols.. rumah mereka besar ok.. actually, sama jer size dgn rumah yg we ols sewa.. tp nya diorg beli 2 lot semi-d dan pecahkan menjadi satu rumah ala2 banglo yg besar.. bygkan lah 2 rumah semi-d jd 1.. wahh, best ok..

lagi.. apa yer perancangan esok?? nanti lah aku update lg.. :)

Wednesday, March 17, 2010

self confidence

tadi petang, masa aku sedang memandu pulang dari keja.. sesuatu yang aku terpikir.. pikir tentang diri aku.. pikir tentang self confidence.. ini adalah berkenaan kerja..

sebelum ni, pengalaman aku bekerja adalah dengan local company yang mana majoriti adalah melayu.. dan juga mengambil projek2 dari kerajaan yang mana majoriti adalah orang melayu jugak.. so, bila masuk ke meeting room, aku selalu nya mewakili pihak company aku dalam mengetuai pasukan pembangun sistem (system development).. adesss!! tiba2 nak dimelayukan semua pulak.. hehe..
so, masa tu aku memang rasa sangat confident bila berhadapan dengan user dan sapa2 jugak la untuk membentangkan berkenaan sistem yg team aku buat.. sangat takde masalah pada aku masa tu.. tp masa awal2 tu kekok jgk laa.. sbb selalu nya kerja belakang tabir.. bila kena depan tabir ni, kena handle macam2 perangai orang.. tp alhamdulillah, aku menjadi sangat yakin pada masa tu.. tambahan pula bercakap menggunakan bahasa melayu.. lagi lah lancar jer kan.. campur2 lah english 2,3 patah..

sekarang ni, sejak bekerja dgn international company yang rata2 pekerja nya adalah berbangsa cina & india.. bahasa perantara adalah english.. aku kena mula menambahkan keyakinan diri untuk bertutur dalam bahasa inggeris.. menulis & bertutur adalah sesuatu yg berbeza.. menulis, boleh padam kalo salah.. bila bertutur, once dah keluar cakap, harus lah kena lancar.. lainlah kalau environment aku rata2 nya bertutur dalam english, mungkin tak menjadi masalah.. padahal dh brp tahun pengalaman keja ni.. tapi masih mencari keyakinan diri.. hehe.. tak kisah lah apa korg nak katakan.. tp itu lah yg aku pikirkan.. mungkin dgn menulis di sini, aku akan selalu ingat dan menanam banyak2 keyakinan ke dalam diri aku.. ada kalanya aku boleh jer speaking dgn baik, tp kdg2 datang jgk kekok & mcm ada ketul emas dalam mulut.. susah nak bukak mulut, tambahan bila masa meeting.. tp insyaAllah, aku akan cuba dan cuba dan cuba lagi.. perlu melonggarkan rahang mulut selalu dgn bahasa inggeris.. barulah aku boleh.. :)

Tuesday, March 16, 2010

Hotel Mania

korang layan tak citer Hotel Mania yg main kt TV3.. hari selasa (yakni hari ni) kol 9 mlm.. abih kol 10 mlm.. aku baru jer pas layan td.. dh masuk episod ke3 ni.. every week aku tgk laa.. cik abg ai la yg mula tgk citer ni.. aku join sekaki.. eh cam layan lak citer ni.. musical drama gitu.. kreatif la KRU ni.. aku suka aaa.. cam best gak la budak2 AF ni berlakon..

sapa2 yg tak tgk lg tu.. pandai2 lah korg gi usha kt website TV3.. aku adalah malas nk letakkan link ker gambar ker kt sini.. korg tau kan aku tengah malas.. so, mmg MALAS sesangat laaaa... harap faham yer.. :D


seminggu sudah..

dah seminggu aku tak update blog.. apa nak jadi aku ni.. ari tu masa blum masuk streamyx kat umah mcm beria jer nk update selalu kan.. sekarang ni.. kemalasan melanda hingga ke tahap tak tau lah nak cakap.. takde idea pun satu hal.. tak tau lah nak bagi alasan apa lagi, naper la aku tak update kan..

naper aku malas ni?????

td kan masa on d way blk dr keja.. mak aiiii.. jem tak hingat laa.. start dr tgh2 bridge.. smpi lah dh kuar bridge nk menghala ke exit nk ke PLUS hiway.. kira nya hari ni aku drive 1 jam 1/2 nak sampai rumah.. penat sehhh.. rupa2 nya ada eksiden betul2 kat exit nk ke PLUS hiway.. ada lori kontena terbabas.. so, 1 lorong dh tutup.. hanya 1 jer yg bukak.. keta adalah sangat banyak.. dan ramai lak reporter2 free yg nk 'mencari berita' di situ.. huhu.. bikin jalan bertambah sesak..

sampai je rumah, terus hon2 dpn rumah panggil cik abg ku keluar.. ajak g makan laaa.. wa tensen ni.. kena isi perut.. nnt wa cepat2 marah ok.. hihi..


Tuesday, March 09, 2010

sambungan kisah bunga itu..

lepas terjadi nya kejadian ini ... dalam semasa memandu pulang.. mcm2 la idea dlm kepala otak aku ni.. mcmana la aku nk wat surprise ni..
1. pegi mana2 restoren best2.. pastu, pass bunga tu kt org kedai.. pastu, blk umah jemput cik abg ku g mkn kt restoren tu.. tp aku have no idea which restoren yg aku nak pi.. (kat kulim tak banyak choice restoren yg grand2.. penang byk la.. tp kan aku on d way blk dr penang ni.. )
2. biarkan bunga dalam kereta.. masa kol 12 tgh mlm kuar g ambik bunga.. pastu, sambil nyanyi hepi besday kt cik abg ku...

tp aku memilih yg ke-3.. sbb nya aku adalah mengikut situasi masa aku sampai rumah.. mula2 aku ingatkan cik abg ku belum sampai rumah lagi.. so, leh la aku berlari anak sembunyi bunga tu kat mana2.. bila nk smpi dpn rumah, tgk2 keta cik abg ku dh siap terparking di dpn rumah dah.. huhu.. dia dh blk laa.. cam ner nak wat ni?? aku pun turun la bkk gate, sekali cik abg ku kuar umah la pulak.. sbb dia dgr aku bkk pagar.. dia nk tolong la tu..

aku: abg, xper lah.. ayg bkk sendiri.. abg g la buat rojak buah (mmg dh plan nk mkn rojak buah dr semlm lg)
abg: OK

aku pun terus la masukkan keta.. pastu, sambil pikir2 lg.. apa nk buat ni.. aku ubah kedudukan bunga letak kt seat blkg keta (mula2 aku letak kt seat dpn).. terpikir lak tiba2 cik abg ku kuar umah nk p siram pokok.. terperasan lak ada bunga dlm keta aku.. pastu, aku pun kunci keta.. terus masuk umah.. cik abg ku sdg memotong buah jambu.. nk mkn rojak kekdah nyerr...

aku: abg, dah solat maghrib ker?
abg: belum lg..
aku: pegi la solat.. nnt lambat 

cik abg ku pegi solat tanpa byk soal..

dia masuk toilet ambik wuduk.. pastu, masuk bilik yg dkt ngan dapur.. solat kt situ.. aku cpt2 la kuar umah.. ambik bunga dlm keta.. laju2 lari (mcm laju sgt) naik atas umah.. terus letak bunga kt atas katil.. sblh tmpt tido cik abg ku...

selalu nya cik abg aku ni naik atas lmbt.. dia lepak2 kt bwh lama2 gk la.. dh nk mandi baru dia naik atas..

aku lak, terus la mandi2 & solat.. terus turun bwh.. mkn rojak buah.. heheheheh... sedappp.. dgn kuah rojak mak bee lak tu.. maveles ok...

dkt2 kol 10 mlm cam tu.. cik abg aku ckp nk mandi.. alamak, dia nk naik atas la tu.. aku pun ikut naik sekali.. bwk kamera siap ni.. hehehe..

dah sampai bilik...
aku: abg, bkk la lampu..
abg: nk bukak wat per.. abg nk mandi jer..

pastu, cik abg ku menoleh ke atas katil dgn keadaan bilik yg samar2 jer.. sbb lampu bilik tak bukak..

abg: eh!! ada hadiah laa...

aku sengih jerrr.. terus dia bkk lampu.. pastu, aku terus la nyanyi lagu hepi besday kt dia.. lom kol 12 lg dh wish.. belasah lah.. janji surprise aku agak menjadi..

abg: biler ayg bwk bunga ni naik atas..
aku: ada laaaa
abg: oooo.. masa abg solat td eh?? patut la suruh abg g solat cepat2.. 

aku tersipu malu..

abg: cantik la bunga ni.. tekejut abg dpt bunga.. 1st time.. brp harga?
aku: mana leh bgtau... rahsia..

itu lah citer kejutan ku.. heheheheh..

ok lah.. mengantuk dh... nak baring2..


Monday, March 08, 2010

kisah bunga itu

merujuk kepada entry yang ni..

1st time ok aku bg bunga kt suami terchenta ku ini.. perancangan agak lama la.. sebenarnya perancangan yang sebetul2nya adalah macam lain.. tapi disebabkan beberapa faktor yang menghalang aku daripada membuat perancangan itu.. maka terpaksa lah aku menukar kepada plan B.. plan A itu tidak dapat lah aku ceritakan di sini sebab mungkin nak buat untuk next year lak kot.. hehe..

cerita nya, hari 22/2 tu, balik keje aku pusing2 la bandar kulim.. nak carik kedai bunga.. agak susah la dengan keadaan aku memandu dan nk kena tengok shop lot kiri kanan nak mencari kedai bunga.. lebih kurang 1/2 jam aku pusing2.. aku give up lah.. malam tu dok bersms dgn ima tny pendapat dia mcmana la aku nk menyetelkan hal mencari bunga tu.. akhirnya, aku buat keputusan nak beli bunga tu kat kedai kawan ima.. kedai tu letak nya berhampiran jeti feri penang..

so, hari 23/2.. sangguplah kami skip lunch time sebab nak pegi kedai bunga tu.. selepas bincang2.. aku agree nak ambik bunga tu ptg lepas balik keja.. kalo ambik awal2 letak dalam kereta, layu la pulak fresh flower itu.. nnt tak cantek laa..

lps keja, kol 5.30.. aku ajak ima lagi sekali p kedai tu.. tak sabar aku nak tgk mcmana la diorg decorate bunga aku ni.. sekali aku tgk.. taraaaa..
cantek sekali.. aku suka sgt.. sgt berbaloi dgn harga nyaa.. boleh dikatakan my dream comes thru la kan.. heheheh

dah setel ambik bunga.. kami melajakkan diri ke padang kota lama.. dah dekat sgt dah pun sebenarnya.. hajat dihati aku nak makan pasembor yg selalu diperkatakan orang sgt terkenal di penang ni.. better la ajak ima pi sekali, sebab dia kan ala2 pemandu pelancong aku di penang ni.. hehehe.. (jgn mareee.. )

kami makan berdua jer.. ni lah pasembor kami.. tp dah termakan 1/4 dah baru teringat nak snap gmbr.. marvelous gak laa.. dah la kami dua2 tak lunch td.. berbaloi betol la dpt mkn ptg ni.. pasembor tu saja.. RM25.. heheeh.. dah agak dah.. :D
pastu, aku order cendol lak.. serius aku cakap.. cendol ini sgt marveles.. smpi sekarang aku masih terbayang2, terasa2 akan kesedapan cendol ini.. mmg kena dgn selera lidah ku.. weekend ni nak ajak cik abg aku datang lah.. hehe

best ooo dpt mkn di tepi laut.. sambil dipukul2 angin yg nyaman sekali.. :D
dkt2 kol 7 cam tu, baru lah kami gerak pulang.. sambil dlm perjalanan tu aku dok pikir jer.. camner aku nk bg bunga ni kt cik abg ku itu..

nnt aku sambung next entry lah yer psl surprise itu.. penat lak nk menaip.. kat ofis ni, sbb keje dh siap.. aku pun mengular la mengarang blog.. heheheh..

Thursday, March 04, 2010

layan DVD

malam ni lepas gi dinner kt Kapitan Kopitiam, terus gi BSN jap.. setelkan bayar kad kredit (terlambat laa.. nk wat cam ner.. ke'bz'an laa).. pastu, gi farmasi jap.. pastu, ingat nak terus balik.. cik abg ai memberi cadangan ajak gi kedai DVD lak.. dah agak lama la ktorg tak gi melawat kedai DVD tu.. sejak dok kulim ni.. memang agak rajin la ktorg membeli DVD.. sbb kadang2 malas nak melayan kat wayang.. lepak2 umah layan DVD pun best kan..

so, malam ni kami memborong sebanyak 11 keping DVD.. beli 10 free 1.. hambik kooo.. 1 keping harga RM6.. so, mahu 2,3 bulan dh la tak payah beli DVD lg.. habiskan tengok stok yang baru beli ni..

ni pun masih ada lagi DVD yg aku dah beli tapi aku tak tengok lagi.. especially, drama Korea laa.. asyik tak sempat jer.. sejak2 dah ada internet kat rumah ni.. lagi laa... aku dok mengadap laptop jer.. sambil melayan Facebook dan main masak2 kat Cafe World.. heheheh..

ok lah.. aku nk p tido dah.. baru jer lepas menonton 1 movie.. Tooth Fairy.. ok gak la cerita nya.. kelakar.. tengok The Rock pakai baju fairy pompuan.. heheh.. ok2 jer la story line nyer.. agak stereotype la dgn citer2 yg penah aku tgk sebelum ni..

Wednesday, March 03, 2010

mood nak enjoy

sekarang ni aku adalah mood ingin bercuti (lagi??..) bukan la bercuti balik kampung.. tapi aku nak gi tempat2 yang aku boleh menenangkan perasaan.. tp yang tu tak best sangat.. yg paling aku nak skrg ni adalah membeli sesuatu untuk diri sendiri.. contohnya, henbeg, lcd tv, mini laptop.. wah wah.. mcm kaya sgt jer kan.. tp!!! bulan ni kesengkekan melanda.. byk invest utk rumah ayah aku yg tengah dibuat di kampung.. so, duit poket pun dah terguna sekali.. so, no money to enjoy sket la this month.. sob sob..

tp betullah.. mmg aku tgh mood mcm tu.. mood untuk mendapatkan semangat kembali.. (sebab apa??) aku malas nak cerita sebab apa.. tp ada antara kwn2 aku yg dh tau laa.. yg lain.. toksah la tanya yer.. aku dah malas nk ulang2 cerita.. (nothing serious pun.. )

kalau aku berkerajinan nnt aku cerita lah kt sini.. tu pun bergantung kepada mood aku yer..