Instagram

Saturday, December 17, 2005

Saat lelaki sedar...betapa dia memerlukan wanita

abang...betul ker ni??? hehhehehe...tapi rasa nya abang x suka tgk bola sepak kan??? maybe kena tukar...tgk wrestling kot.... :(

1. Saat teman wanita atau isteri memasakkan makanan kesukaannya.

2. Saat wanita berpura-pura menikmati acara bola sepak kegemarannya, padahal dia tahu bahawa wanita yang didampinginya itu lebih suka menonton filem-filem berunsurkan kisah percintaan.

3. Saat wanita yang biasa didampinginya tiba-tiba muncul tanpa diduga olehnya hanya untuk menonton mereka bermain bola sepak atau bowling.

4.Saat wanita yang biasa didampingi menghilang dari kehidupannya. Ketika inilah lelaki akan sedar bahawa mereka sebenarnya amat memerlukan wanita di samping dirinya.

5. Saat lelaki melihat mata wanita dipenuhi air mata bahagia, ketika mereka mengucapkan, Sayang, aku cinta padamu.

6. Saat wanita membelikan tali leher yang sudah lama menjadi perhatiannya. (kereta pun ok gak!)

7. Saat wanita lebih memilih dirinya daripada lelaki lain yang sama-sama dekat dengan anda.

8. Saat wanita menelefon dan hanya untuk mengatakan, Aku mencintaimu.

9. Saat wanita mengandaikan merekalah yang dapat menyelesaikan persoalannya.

10.Saat wanita mengajak mereka menemaninya untuk berjumpa doctor hanya kerana dia mengadu sakit.

Tuesday, December 06, 2005

pompuan....

cuba la baca artikel ni...xtau la betul ke tak kan...tp ada gak yg cam terkena batang idung sendiri..hehehehhe...anyway...enjoy...hahahahha

Salah satu kegemaran orang perempuan ialah salin resepi, fotostat resepi dan hafal resepi. Dan salah satu ketidakgemaran orang perempuan ialah masak ikut resepi!

Menurut satu kajian; kebanyakan wanita kan berkata, tengok anak orang teringat anak kita. Dan menurut satu kajian lagi; kebanyakan lelaki akan berkata, tengok bini orang terlupa bini kita!

Selangkah lelaki sama dengan tiga langkah orang perempuan bila berjalan tapi tiga langkah orang lelaki akan menjadi satu langkah orang perempuan bila dia orang nampak ada jualan besar-besaran!

Wanita memang pemurah... sebab itu diaorang bermurah hati tabur duit kat shopping complex tiap-tiap minggu!

Orang perempuan tidak akan menjadi perempuan yang baik sekiranya dia tak tahu... tarik muncung empat, lima depa time merajuk! Sekali pandang lipstik kat bibir perempuan tu sama sahaja warna merah, tapi dua kali pandang warna tu sebenarnya tak sama; ada merah ros, merah sirap, merah hati, merah darah dan duit merah!

Menurut satu kajian, 99.9 peratus punca pergaduhan suami isteri adalah berpunca daripada isteri. Dan satu lagi kajian, 99.9 peratus punca pendapatan suami isteri adalah berpunca daripada suami!

Antara orang yang disayangi wanita dalam dunia ini ialah suaminya dan tauke shopping complexnya!

Binatang yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika berjalan ialah itik. Manusia yang suka berlenggang dan tak berhenti-henti bersembang ketika apa saja ialah per... per... !

Wanita sanggup mengeluarkan berpuluh ringgit untuk beli alat make up dan mereka juga tergamak habiskan duit untuk membeli pencuci make up. Nampak sangat merekalah satu-satunya makhluk di muka bumi ini yang suka sangat buang duit beli alat make up!

Orang perempuan akan membelek muka di cermin sekurang-kurangnya tiga kali sebelum ke tempat kerja, enam kali semasa kerja dan tiga kali pula selepas balik kerja dengan mengambil masa kira-kira setengah jam setiap kali. Ini bererti selama enam jam sehari orang perempuan buat kerja tak berfaedah-tengok muka sendiri!

Menurut satu kajian, jumlah wanita memakai cermin mata adalah tiga kali ganda dibandingkan dengan lelaki. Ini adalah kerana mata wanita mudah rabun sebab mereka memang mudah rambang mata!

Tempat yang selalu menjadi tarikan kepada wanita ialah shopping complexs, pasar malam, pasar sehari dan pasar tani. Ini sekali lagi menunjukkan wanita memang suka menghabiskan duit!

Seorang lelaki yang beragama Islam dibenarkan untuk berkahwin empat. Jika semua lelaki yang ada di Malaysia ni, tak kira yang tua ataupun yang muda berkahwin empat, kaum wanita tetap tak boleh lari dari kes mengumpat!

Menjelang bulan puasa, rata-rata orang perempuan akan mengurangkan kekerapan bercakap dan menambah kekerapan membeli-belah!

Orang perempuan memang mudah kecil hati. Dalam sehari sekurang-kurangnya lima enam kali mereka berkecil hati. Jika ini berterusan selama beberapa tahun tak mustahil lama-lama orang perempuan akan kehabisan hati!

Wanita telah diiktiraf sebagai kaum yang paling bijak terutama dalam hal berbelanja! Kebanyakan perempuan akan cari kawan bila nak makan, tapi mereka jarang benar keluar belanja kawan makan!

Menurut satu perangkaan, gigi orang perempuan tidak boleh bertahan lama. Paling lama cuma sampai umur 50 saja. Selepas itu orang perempuan cuma tinggal gusi. Ini adalah kesan kuat bercakap ketika muda.

Sejenis burung yang boleh terbang sepanjang hari tanpa megibaskan kedua-dua sayapnya dikenali sebagai albatross. Sejenis manusia yang boleh bercakap sepanjang hari tanpa henti-henti dikenali sebagai...

Salah satu kegemaran orang perempuan ialah menyimpan kuku panjang. Kalau dihimpun dan dicantumkan kuku-kuku orang perempuan seluruh Malaysia, ianya sama panjang dengan jambatan Pulau Pinang!

Hampir kesemua wanita memang suka memakai kasut bertumit tinggi. Kebiasaannya paling tinggi tumit kasut seorang wanita ialah 10 cm. Jika semua kaum wanita di Malaysia, ini termasuklah Sabah dan Sarawak memakai kasut yang tumitnya setinggi 10 cm, tumit-tumit kasut itu kalau dikumpulkan cukup untuk dibuat sup untuk seluruh rakyat Malaysia, tak kira lelaki ataupun perempuan!

Thursday, October 20, 2005

kerja baru

dah lama x masuk blog aku ni.....windu nyerrrr........
aku skrg dah mula kerja baru...baru masuk minggu ke 2.....kat Technology Park Malaysia, Bukit Jalil.........jauh giler dr umah.. tp ape nk buat...dah rezeki aku kat sini....terima jer la...dari dok umah xde gaji...baik keja... yg penatnya skrg ni...aku xde transport sendiri nk datang keja....sbb nya keta aku masuk wokshop....aku eksiden...2 hari b4 aku stat keja baru ni....so, pegi balik...husband aku la yg antar & jemput...kesian hubby....kekdg naik motor...kekdg naik keta bapak mertua aku....xtau la bila nk siap keta aku tu...td hubby pegi tgk kt wokshop...mekanik tu suruh hubby aku call diorg rabu dpn...aku ingat minggu ni bleh siap....uwaaa...sedih nya...lg sedih bila tgk keta aku yg dah kemek.....
ok la...that's all for today...ni pun sbb dok tunggu hubby pick up...keja pun dah siap...bleh la blogging jap..ok...see u sooooooooonnnnnnn..

Thursday, August 25, 2005

denggi....

masuk hari ni...dah 5 hari aku dok terlantar kt umah jer...cuma ari ni jer aku dah x dmm...stat ari sabtu mlm lps..aku dah stat dmm...mujur la ahad tu...mertua aku dtg...so, bleh la diorg tgk2 kan aku...msk kan sup utk aku...hubby plak bz sket sejak akhir2 ni....asyik kena keja jer...
then, pagi isnin tu...hubby bwk aku pi klinik...dmm aku kuat gak aa...suhu 38.4 deg celcius... doktor suspect aku kena denggi sbb bdn aku dah stat naik merah2...tp aku blum rasa gatal2 lg... tambahan pulak aku kena muntah2...n x selera mkn....so, doktor suruh aku dtg jumpa dia lg 2 hari lps tu...then, rabu pagi...pegi lagi klinik....then, doktor ambik darah....utk buat check up denggi la...sbb merah2 kat bdn x hilang lg...tp mak mertua aku kata...aku kena campak kecik... mungkin gak la...sbb bdn aku dah stat gatal2... then, tghari semlm dpt result darah tu... Alhamdulillah...darah normal....kalo kena denggi...teruk gak...nnt kena admit...nk kena masuk air dlm bdn byk2...dah la masa doktor nk ambik darah aku pun...susah nk cari urat...ye la...byk lemak...hahhahaha....terima la hakikat......
then, ari ni...aku dah x dmm...tp bdn still rasa lenguh2...ye la...asyik dok tido jer..bosan plak aku... kena plak hubby kena keja plak mlm ni...then, dia ajak aku ikut sekali...tmn kan dia...dia tgk aku bosan je kt umah...lgpun kt umah ada mertua n adik ipar...so, aku pun ikut la... bleh ler berinternet kejap....sementara tunggu dia abih keja...nnt aku tido la kt ofis dia dulu.... isteri mithali la kata kan...hehehehehhe...sabar menunggu suami terchenta.......

Saturday, August 20, 2005

miss something....

hi all...
dah lama aku x update blog aku ni....segala mcm benda aku x update....sejak dah x keja kt ofis ni.. mmg jarang2 sekali aku online internet...sbb tu la photo blog pun dah lama x update...blog aku ni pun dah lama sgt x update...aku online pun kadang2 jer...bila ada benda penting @ nk kena cari bahan utk mengajar..baru la online internet...tu pun...time ikut hubby pegi ofis dia.. x pun online kt CC jer...ape nk wat...kt umah xde internet line la...phone line pun x pasang...plan nye nk tunggu masuk rumah baru...baru ler nk pasang...skrg dok menyewa...biar la dulu...
insyaallah..bulan dpn baru dpt kunci rumah baru...hope b4 puasa dpt pindah umah baru la...
ok lah...aku pun x leh lama2 di sini....ada keje lg nk wat ni...biasa la...skrg ni dah jd freelance trainer...kena menambah ilmu di dada...so, bila ada kelas nnt...bleh terus ngajar...prepare awal2..
ok yaaa...chow chin chow....

Monday, July 04, 2005

Minah Tertipu....

baca la korang...kelakar plak si minah ni...feeling sendiri...sian dia..

name aku Minah
aku ade teman lelaki
name teman lelaki aku Mat

kitorang dah lame kenal
dah lama saling sayang menyayang
kalo lepak same2 pon kadang2 dah naik bosan

tapi satu hari tu
kitorang keluar laa jalan2 macam biase
tapi aku terase lain macam sket
si Mat bawak aku pegi kedai emas
die nak beli cincin
hadiah untuk kakak die katenye

lpas tu die bawak pegi kedai baju pengantin
nak usha2 baju utk kakak die jugak katenye
aku pon ikut je laaa
tapi si Mat beriyer tanye aku yang mane yang aku paling suka

lpas tu, kitorang pegi kedai bunga
Mat beli sejambak bunga ros merah
pun untuk kakak die jugak katenye
aku pon malas laa nak tanye banyak2
same je jawapan die dari tadi

tak lama lpas beli bunga tuh
tibe2 Mat berenti..
die berdiri tegak memandang ke arah aku..
mukanya agak kemerahan
panas kot

tapi die senyum2..
dan tunduk memandang kasut sendiri
tibe2 die 'go down on one knee'
maka secara automatik aku pon teringat laa lagu avril
"i want to see you go down on one knee..marry me today..."

Mat memanggil nameku..
"Minah..."
sambil menghulurkan cincin dan bunga ros tadi
aku terdiam....
aku terpaku di situ...

perasaanku mula bergelora
sudah terbayang pelamin indah tempat kami bersanding
tiba2 terbayang keluarga dan anak2
tanggungjawab yang berat terhadap keluarga
sudah bersediakah aku...?

tetapi aku gembira
dalam tak sedar, airmataku mengalir perlahan di pipi
Mat masih tunduk...
die memanggil namaku lagi skali
"Minah..."

dalam tangisan kegembiraan aku menoleh ke arah Mat
dan pada masa yang sama juga Mat mendongak
memandang ke arahku
mata bertentang mata..
Mat bersuara...

"Laaaa..ni apsal nangis2 nih?? Tetibe je..gile ape??
Dah laaa orang panggil banyak kali tak jawab..
tolong laaa pegang bende2 ! ni jap..aku nak ikat
tali kasut nih..cepat laaa..panas
nih..ishhhh..susah btol orang sentimental nih..."

Dan aku pon meraung bagai nak gile
malunye aku
hampeh ko Mat..bile nak masuk minang nih..??

Sunday, June 26, 2005

Training di UUM, Sintok

sekarang aku berada di UUM, Sintok, Kedah....tgh ada training dgn student2 final sem fakulti IT... aku ngajar VB.net & ASP.net.....2 minggu kat sini....dari 19/6/05 - 30/6/05....lama kan.. ok la...skrg ni dah time nak balik...dah abih ngajar module utk hari ni...nk continue wat lab pun... sumer pc student aku ada problem...x leh running ASP.net web application....so, tersangkut la keja aku....susah btul cam ni..
ok lah...till meet all of u soon....bye......

Monday, June 06, 2005

Motivasikan Diri Anda..

Untuk renungan bkn memerli...hargai le isteri2 anda
 
Ujar lelaki, wanita itu lemah

Ujar wanita, mereka adalah lembut

Antara lemah dan lembut.....besar perbezaannya

Namun ada yang tidak rela mengakuinya



Telah ditakdirkan ...kerana lembut wanita

Tidak gemar perbalahan..kecuali jika terpaksa

Lalu wanita pun diam

Diam seolah-olah menerima...


Dalam diam, wanita gigih melaksanakan kewajipan

Dalam diam ,wanita terus terusan bekerja

Di pejabat sebagai kerani...di rumah sebagai suri

Dari sebelum tercalit garis putih di subuh hari

Hingga jarum jam tegak bertindih jari


Lelaki yang mengaku kuat ...celik mata sarapan sudah terhidang

Apabila pulang dari pejabat...di kerusi malas longlai terlentang

Isteri dikatakan lemah...bergelut di dapur memasak

Suami yang mengaku gagah...bersantai di hadapan tv tidak bergerak

Selesai memasak wanita menguruskan anak-anak

Menyapu sampah,mengemas rumah yang berselerak

Lelaki keletihan kerana memandu di jalan sesak

Berehat,menonton tv sambil tergelak


Dalam diam wanita dianggap lemah...terus berlumba dengan masa

Memandikan anak, melipat pakaian dan membasuh baju

Kakitangan semua digerakkan dengan laju

Menyiram pohon-pohon bunga yang mulai layu

Sebelum solat Magrib untuk sujud... menyembah yang Satu


Makanan dihidang selepas solat

Selesai kerja rumah,anak-anak diajar mengaji

Sedang suami tersadar semula seperti tadi

Sebagai isteri kesetiaan wanita sentiasa diuji

Dalam diam semua tugas rumah segera dibereskan


Lelaki terpelajar celik hati... ingin menghapuskan diskriminasi

Lantang membela nasib wanita....

memberi kesedaran supaya segera bangkit

Meminta lelaki jangan lagi memperlakukan wanita mengikut adap tradisi


Hukum agama telah terpapar

Tugas suami mengemas rumah,menjaga anak

Membasuh pakaian,menyediakan makanan

Jika suami tidak terdaya melakukannya

Seorang pembantu wajar disediakan


Lelaki yang hanyut dalam keasyikan

Tidak mampu menerima perubahan

Rela bertahan bagaimana jua

Asalkan cara hidup tradisi terus dinikmati


Dalam diam

Wanita yang sering dianggap lemah

Meneruskan hidup dalam segala kekuatan

Tuesday, May 31, 2005

Sesapa ade tetinggal surat cinta cam ni?

baca la posting kat bawah ni...aku dpt dari emel one of my ofismate...kelakar btul la...


"Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang.Time tu
kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah
penat nak layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane erk kite
sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe tak
sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla
kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan.
Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite resit paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak
duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah
epal,kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula
makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak
cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member
depan kite, kata kite tak hensem langsung. Erra Fazira berlalu depan mata,
kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah.
Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas.
Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks,kite tipu
kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah
kite makan mee maggi.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend.Selepas
ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend
kesemuanya.Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite
cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya
pun.Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene
reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite,kite
tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak
tampar,nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain,kite nak
buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite
jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh
kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga
RM30.Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun
birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata
tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam
ayang pakse kite romen ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite.
Ok pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli
kondom.Ayang kate saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite
diam je duk tepi akuarium... tengok ikan emas tengah romen.

13. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman
baru.Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.

14. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite
demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.

15. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi
sangat,member ayang ketawakan ayang.

16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang,kite
gak yang tido kat sofa.

17. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah
ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.

18. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute
kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe
pun.Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela
dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.

19. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke
80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10
ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

20. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang
tak pernah ingat.

Thursday, May 26, 2005

Kecoh Lewat Sebulan

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. Pada suatu malam si isteri
memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata,
"ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan

lagi sebab kita kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak
memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gumbira ini sehingga ianya
benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana
terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka.

Pegawai TNB tu pun berkata "ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni
isterinya. ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, "Puan, ni dah sebulan lewat, tak
boleh tunggu ni, tak elok lengah-lengahkan."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB
tu.

"APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???" Pegawai
TNB tu pun dengan selamba menjawab "ala puan, ni kan zaman IT, semua tu
ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA???? Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu???"

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan "Relek puan, puan ni baru lewat
sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata,
nanti saya bincang dengan suami saya..lalu pegawai TNB tu pun beredar dari
situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahpus ini di beritahu oleh isterinya, dia
pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg
berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun
memekik seraya berkata

"Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam
internet. Awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan
kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahphus ni berdiri dan mententeramkan
keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan
perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Mahpus
naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap "kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik
punya.."
Si Mahpus mencelah "apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak
pakai apaaaaaa???"

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye.. ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN
AJERRRLAAAAAAAA...."


HA HA HA HA Ha ha ha…

Moral of the story : Don't Jump into conclusion !!

Tuesday, May 17, 2005

mari melawak...

aku baru masuk keja hari ni...3 hari aku demam...semlm pegi ambik mc...sehari aku x leh bangun.. tido jer sorg2 kt umah...hubby keja...so, duduk la aku sorg2...ape nak wat... ari ni pun aku ambik 1/2 day...sbb pagi td lps mkn ubat jer...aku lalok jer...so, call ofis..ckp aku ambik 1/2 day jer ari ni.. kalo nak masuk ofis pun...buat aku tertido kt meja jer..baik x pyh...

so, untuk nukilan hari ni, harap korg dapat menceriakan hati dengan posting aku di bawah ni:


A) Apa beza kacang panjang ngan seluar panjang ?
-Seluar panjang kalau dipotong jadi seluar pendek, tapi kacang panjang
kalau dipotong tetap namanye kacang panjang...

B) Banyak-banyak mi, mi ape yang takleh di makan???
-Misai

C) Batang ape yang kalau org pegang-pegang nanti kena gatal-gatal?
-Batang Keladi

D) Bulan dan bintang......... mana anak? mana bapak???
-bulan dan ialah anak, tang tu ialah bapak...( Bulandan bin Tang )

E) Ada orang ni nak naik bas.Dia ada 50 sen jer.Tambang bas ke tempat dia nak
pegi tu 60 sen.Camne dia nak pegi tempat tu?
-Dia buat muka seposen jek , 50 sen + 10 sen = 60 sen

F) Pak Ali ada sebuah ladang, tetapi die nak tanam 2 jenis pokok iaitu
getah
dengan koko. Untuk memenuhi cita-citanya dia pun tanamlah pokok getah
separuh dan pokok koko separuh, Soalannya pokok ape tumbuh dulu?
-Dua2 tak tumbuh pasal Pak Ali tanam separuh jek..

G) Burung ape yg boleh berdiri, boleh baring tetapi tak boleh duduk ?
-Penguin

H) Banyak2 katak, katak ape yg bole bercakap?
-Katakanlahhhhhh.....

I) Tersebut kisah,ada seorang wanita yg sarat mengandung dan nak beranak,
lalu
suami dia bawak le isteri tu ke hospital..lalu dia melalui FARM dan LOMBONG
BIJIH TIMAH..lps tu anak dia lahir, dan dinamakan FATIMAH, kenapa ?
-Sebab die dapat anak pompuan..huar..huar..huar..

J) Knape penggali kubur, bile nak gali kubur, dia tak pakai spender?
-Takkan nak pakai spender, pakai cangkul ler...

K) 4 Soalan dgn satu jawapan :
(1)knape pencuri kena tangkap
(2)knape ubi jadi kayu
(3)knape gigi sakit
(4)knape org pompuan mengandung
-Sbb lambat cabut

L) Tempat apa ni......peserta dia pakai uniform, selalu bertambah & tak akan
berkurangan?
-Tempat Perkuburan...seram tak...hehhe

M) Badannya hijau, matanya merah dan berjalan mengundur, taik warna kelabu
taik anjing. apa dia...?
-Lingkaran nyamuk Shieldtox

N) Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan?
-Bahrain

O) Macammana nak pegi haji kalau duit tak de?
-Jangan isap rokok. Duit tu kalau kumpul sehari RM5, setahun dah RM 1,800.
10 tahun dah dapat RM 18,000. Dah boleh pegi haji. ..hehehe..

P) Emak Si Katun ada 5 anak. Tuah, Jebat, Lekir, Lekiu. Yang ke 5 siapa?
-Si Katun ler....hehehhe

Wednesday, May 11, 2005

SINAR CAHAYA AYAT KURSI

Dlm sebuah hadis, ada menyebut perihal seekor syaitan yg duduk di atas pintu rumah. Tugasnya ialah utk menanam keraguan di hati suami terhadap kesetiaan isteri di rumah dan keraguan di hati isteri terhadap kejujuran suami di luar rumah. Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk rumah sehinggalah Baginda mendengar jawapan salam daripada isterinya. Disaat itu syaitan akan lari bersama-sama dengan salam itu.
Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis:
  1. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.
  2. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dlm lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.
  3. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang,tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah disekitarnya.
  4. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap2 sembahyang fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yg bersyukur,setiap perbuatan orang yg benar, pahala nabi2 serta Allah melimpahkan padanya rahmat.
  5. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.
  6. Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia dalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.
  7. Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya.
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah S.A.W. bersabda, Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..."
Wassalam,

"Utamakan SELAMAT dan SEHAT untuk Dunia Mu, Utamakan SHOLAT
dan ZAKAT untuk Akhirat Mu"

Monday, May 09, 2005

Jari Anda...

Cuba perhatikan perlahan-lahan jari anda. Luruskan ia ke hadapan dalam
keadaan terbuka.

Renung dalam-dalam. Kewajipan solat lima waktu jangan diabaikan.

Kemudian lekapkan jari itu di atas meja, perhatikan.....

Bermula daripada jari kelingking yang kecil dan kerdil, seperti manusia
dan
apa sahaja akan bermula daripada kecil kemudian besar dan terus membesar.

Itulah fitrah insan dan alam seluruhnya.

Apa sahaja yang dilakukan mesti bermula daripada kecil.

Bak kata pepatah "melentur buluh biarlah daripada rebungnya".

Kegagalan mendidik di usia ini akan memberi kesan yang besar pada masa
hadapan.

Naikkan kepada jari kedua, jari manis namanya.

Begitu juga dengan usia remaja. Manisnya seperti jari yang comel mulus
ini.

Apatah lagi kiranya disarungkan dengan sebentuk cincin bertatahkan
berlian,
bangga tak terkira.. pada ketika ini, alam remaja menjengah diri.

Awas!! Di usia ini sentiasa dibelenggu dengan pelbagai cabaran dan
dugaan.

Hanya iman dan taqwa menunjuk jalan kebenaran.

Pada usia ini, anda sudah baligh dan mukalaf.

Pastinya sudah dipertanggungjawabkan segala amalan di hadapan Rabbul
Jalil.

Bersediakah anda??

Nah...naik kepada jari ketiga.

Jari yang paling tinggi, jari hantu namanya.

Zaman remaja ditinggalkan.

Alam dewasa kian menjengah.

Di peringkat umur 30-an ini seorang itu telah mempunyai status dan
identiti
dengan ekonomi yang kukuh serta kerjaya yang teguh.

Namun, anda mesti berhati-hati kerana di kala ini banyak "hantu-hantu
pengacau" yang datang menggoda.

Hantu hasad dengki, hantu ego, hantu tamak, hantu iri hati dan seribu
macam
hantu lagi.

Kalau gagal mengawal emosi lantas terus masuk ke jerangkap nafsu dan
syaitan.

Justeru itu, amal ibadat mesti dilipatgandakan.

Kita beralih kepada jari telunjuk.

Jari inilah yang mengungkap satu dan esanya Allah SWT ketika solat.

Genggamkan kesemua jari dan keluarkan jari ini.

Gagahnya ia sebagai penunjuk arah, menjadi contoh dan tauladan.

Manusia yang berada di tahap usia ini, hendaklah tampil sebagai model
kepada
generasi baru dan pembimbing yang kaya dengan idea bernas dan minda yang
hebat.

Akhir sekali, renung ibu jari.

Ianya besar dan pendek tetapi menunjukkan kematangan dan kehebatan yang
membanggakan.

Tugasnya membenarkan sesuatu dan mentafsirkan pelbagai perkara.

Bak kata orang Jawa "cap jempol" atau cap jari. Kalau dia ada,
semua urusan berjalan lancar.

Buat generasi muda, rujuk dahulu kepada orang tua atau yang berpengalaman.

Sekiranya petunjuk mereka anda patuhi, nescaya anda boleh berkata "good" atau "yes"
sambil menggengam semua jari dan angkat ibu jari ke atas itulah rahsia kejayaan anda.

Akhirul kalam, cuba lihat sekali lagi jari anda yang kelima-limanya itu.

Renung dan fikir dalam-dalam. Dimanakah anda sekarang???"

Wednesday, April 20, 2005

Hanya Ingin Mengingatkan ...


Kubur Setiap Hari Menyeru Manusia Sebanyak Lima (5) Kali ...


1. Aku rumah yang terpencil,maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.

2. Aku rumah yang gelap,maka terangilah aku dengan selalu solat malam.

3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu,bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.

4. Aku rumah ular berbisa,maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawar.

5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir,maka banyaklah bacaan
"Laa ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah", supaya kamu dapat jawapan kepadanya.



Lima Jenis Racun dan Lima Penawarnya .....


1.
Dunia itu racun,zuhud itu ubatnya.
2.
Harta itu racun,zakat itu ubatnya.
3.
Perkataan yang sia-sia itu racun,zikir itu ubatnya.
4.
Seluruh umur itu racun,taat itu ubatnya.
5.
Seluruh tahun itu racun,Ramadhan itu ubatnya.

Nabi Muhammad S.A.W bersabda:


Ada 4 di pandang sebagai ibu ", iaitu :

1. Ibu dari segala UBAT adalah
SEDIKIT MAKAN.
2. Ibu dari segala ADAB adalah
SEDIKIT BERBICARA.
3. Ibu dari segala IBADAT adalah
TAKUT BUAT DOSA.
4. Ibu dari segala CITA CITA adalah
SABAR.



Berpesan-pesanlah kepada kebenaran dan kesabaran.

Beberapa kata renungan dari Qur'an :



Orang Yang Tidak Melakukan Solat:


Subuh :
Dijauhkan cahaya muka yang bersinar
Zuhor :
Tidak diberikan berkah dalam rezekinya
Asar :
Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan
Maghrib :
Tidak diberi santunan oleh anak-anaknya.
Isyak :
Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya

Friday, April 15, 2005

Politik Kerja..

I've got this from my email...forward by one of my officemate...enjoy it..

RAJIN BEKERJA, MALAS BERCAKAP - Kena Buli

MALAS BEKERJA, RAJIN BERCAKAP - Wayang Cina

MALAS BEKERJA, MALAS BERCAKAP - Tak Guna

MALAS BEKERJA, SUKA MENGADU - Langau (Lalat Hijau)

MALAS BEKERJA, SUKA PONTENG - Lebih Baik Berhenti

MALAS BEKERJA, SUKA TERMENUNG - Lebih Baik Mati

RAJIN BEKERJA, RAJIN MENGADU - Kaki Bodek

RAJIN BEKERJA, RAJIN BERCAKAP - Bagus


JADI, DI MANAKAH ANDA ???

Wednesday, April 13, 2005

menarik utk dibaca & difahami...

Antaranya yang BELUM SEMPAT WANITA nak bagitau kat LELAKI

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak
menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih
baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu
menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia
sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di
tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu
akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan
lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia
akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak
menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak
cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri
wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan
apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak
cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap
dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon
positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh
tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang
diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua
rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum
sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan
persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu
panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat
hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pe! rtama yang dicari oleh
wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah
dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata
nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise
buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa
terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia
tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan
baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

bad mood day...

yesterday is my bad day...air tumpah dlm kereta...mmg basah abih...sayang nye kereta aku...abih kena seat...pas tu..masuk dlm speaker...pg td aku bukak radio..mula ok jer...bila dah lama2...cam ada gangguan plak..aku rasa ada something shot kt radio tu la...alah..risau nyer...naper la perkara ni nak jd kt aku...sedih sgt...
pas tu sepjg hari semlm...mmg aku tensen jer...ingat balik mlm tu bleh la sembang2 citer kt hubby...pas tu hubby plak kena stayback kt ofis...sampai pagi...mmg x sempat nak bercerita apa2...hubby balik jer..aku dah tgh bersiap2 nak pi keja...dia plak tido...mmg xder ckp apa pun... rasa sgt sunyi...

Tuesday, March 29, 2005

tgh boring..


saje jer dok adjust gambar...nampak cantik plak bila jd black & white gambar ni..

Thursday, March 24, 2005

HITCH




mlm td gi tgk citer HITCH kt TGV One Utama...best aa citer ni...
so, kepada sesapa yg blum ada 'partner' tu...gi la tgk citer ni..bleh wat pengajaran & pengetahuan la...cam ner nak tackle aweksss...


nak tackle aweks pun kena ajar ker...




romantik ending...


Friday, March 11, 2005

FAMILY

I ran into a stranger as he passed by,
"Oh excuse me please" was my reply.

He said, "Please excuse me too;
I wasn't watching for you."

We were very polite, this stranger and I.
We went on our way and we said goodbye.

But at home a different story is told,
How we treat our loved ones, young and old.

Later that day, cooking the evening meal,
My son stood beside me very still.

When I turned, I nearly knocked him down.
"Move out of the way," I said with a frown.

He walked away, his little heart broken.
I didn't realize how harshly I'd spoken.

While I lay awake in bed,
God's still small voice came to me and said,

"While dealing with a stranger,
common courtesy you use,
but the family you love, you seem to abuse.

Go and look on the kitchen floor,
You'll find some flowers there by the door.

Those are the flowers he brought for you.
He picked them himself: pink, yellow and blue.

He stood very quietly not to spoil the surprise,
you never saw the tears that filled his little eyes."

By this time, I felt very small,
And now my tears began to fall.

I quietly went and knelt by his bed;
"Wake up, little one, wake up," I said.

"Are these the flowers you picked for me?"
He smiled, "I found 'em, out by the tree.

I picked 'em because they're pretty like you.
I knew you'd like 'em, especially the blue."

I said, "Son, I'm very sorry for the way I acted today;
I shouldn't have yelled at you that way."
He said, "Oh, Mom, that's okay.
I love you anyway."

I said, "Son, I love you too,
and I do like the flowers, especially the blue."

FAMILY
Are you aware that if we died tomorrow, the company
that we are working for could easily replace us in
a matter of days.
But the family we left behind will feel the loss
for the rest of their lives.

And come to think of it, we pour ourselves more
into work than into our own family,
an unwise investment indeed,
don't you think?
So what is behind the story?

Do you know what the word FAMILY means?
FAMILY = (F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU

Thursday, March 10, 2005

my camera..


ini la kamera yg aku guna utk ambik sumer gambar2 yg aku upload kt webshots & fotopages tu.. hubby yg belikan...canggih tak??

follow this link kalo nak tgk spec utk kamera ni..

Wednesday, March 09, 2005

Hati & Perasaan

petikan ini aku dapat dr emel...renungkan lah..

"Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah
sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui
insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan
nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu
pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita
akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan
kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.

Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam
buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian
berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling
hebat yang pernah dialami. Memang benar yang kita tidak akan tahu apa
yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar
bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.

Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang
mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai
balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi
sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda. Ia
cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam
untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia
mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.

Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu.
Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang
membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman
untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda
tersenyum. Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda
teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari
mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar.

Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang
ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya
memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara
yang ingin anda lakukan.

Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri
anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat,
kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang
cukup untuk membuatkan anda bahagia. Selalu bayangkan diri anda di
dalam kasut seseorang. Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia
mungkin menyakitkan orang lain juga.

Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala
yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja
yang datang di dalam perjalanan hidup mereka. Kebahagiaan terletak
kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah
mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh
menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka. Cinta
bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan
tangisan.

Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang
telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna
sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam.

Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda
tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti,
andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan
menangis."

Tuesday, March 08, 2005

gambar dah upload..


aku dah upload gambar aku bercuti di cameron highland.. follow this link

Monday, March 07, 2005

honeymoon di cameron highland..

hari ni dah masuk isnin..mls nyer nak wat keje...masih terbayang2 saat2 bershopping, bergambar, berdua2an di cameron highland 2 hari lepas...best nyer..

musim2 panas ni mmg la sgt sesuai pi ker tmpt2 sejuk cam tu..walaupun matahari memancar di bumi cameron highland...tp x terasa panas pun...sejuk jer...alangkah best nyer kalo cuaca kt KL ni cam kt cameron highland..

aku & hubby bersama2 dgn aizan(my best fren) & hubby pegi honeymoon sakan ler kt cameron highland...kitorg stay kt CASA DE LA ROSA HOTEL...best aa..mujur ler x dpt hotel kt tgh2 town brinchang (tmpt kitorg shopping sakan ni)..hotel ni berdpn ngan padang golf (public course)..sapa2 pun boleh pi main golf kt sini..kitorg main golf kt bilik jer...hehehhe.. pastu hotel ni dah dkt ngan TANAH RATA...

makanan kt cameron highland ni pun murah2 la...harga nyer mmg reasonable...kalo nak save bajet..jgn ler mkn kt hotel..mahal la..kt gerai2 mmg murah2...

hari pertama kitorg sampai...kitorg jln2 jer..pas tu ambik2 gambar...pegi strawberry farm, ladang teh, ladang bunga, ladang madu lebah..mcm2 la... then, hari kedua lps check out hotel..baru ler kitorg meneruskan aktiviti bershopping...mmg best la..sayur, bunga, strawberry..mmg murah2....mmg puas hati la...dah la sumer nyer fresh lg..sampai penuh boot keta...dah jd mcm lori sayur plak..hahahah...aizan pun shopping sakan gak...minah ni kalo dah bleh shopping mmg dah x ingat dunia...hehheh..jgn mare yer...

gambar2 saat bahagia kitorg di cameron highland..aku akan upload esok...tungguuuu...

Tuesday, February 08, 2005

jom kita cuti....

rasa x sabar2 nak bercuti ni...5 hari ooo..aku nak balik perlis la mlm ni..tp balik sorg2 jer la...hubby kena keja...tp xper...x kisah la balik sorg pun...janji aku bleh balik jumpa anak sedara aku..rindu sangat...

ok la..xder per nak citer kt sini...just nak update blog jer..ok la..nnt kalo ada byk citer best lps cuti..aku akan update lg...ok.. chiow..

Friday, January 28, 2005

mood baik ni..

hari ni aku sampai ofis awal..mmg dah 2,3 hari aku asyik tensen jer..sbb jln asyik jem jer...penat btul aku..padahal sepatutnyer 15 minit jer aku dah bleh sampai dpn ofis... sekali hari rabu lps...aku ambik masa 1 jam utk sampai ofis...geram btul..naper la byk sgt kereta yg berduyun2 kt jln...kuar tol jer...mesti jem..nak lalu jln lama pun..mmg jem gak..sbb kena lalu dpn sekolah..of coz ler jem giler kt situ..lgpun jln kecik..aku pun dah xder alternatif lain lg nak lalu mana..melainkan kena la berkorban bgn awal & kuar b4 pukul 8 dr umah...hari ni..aku ambik masa 20 minit utk sampai ofis..sbb nyer kuar jer dr tol damansara baru jer nak stat jem...so, aku masih sempat cilok2 lg la...

tp yg suey nyer..pg2 lg dah kena tegor ngan 'gagak hitam' sbb aku nak kuar mkn ngan ofismate aku ramai2...padahal masa tu baru kol 8.30 pg...mmg masa yg sepatutnyer utk kitorg kuar mkn...ntah apa2 ntah..buat tu salah..buat ni salah..tu yg aku bengang tu..

ok la..nak sambung wat kejer plak..chiow..

Thursday, January 27, 2005

rindu nyer...

dah lama aku x blogging kt sini...sori la yer...aku bz sket...bz carik keja..hehheehh...
ari ni dah 27hb Jan...dah lepas la besday aku...ada gak ler member2 rapat aku yg lupa besday aku...bengang btul..tp xper...janji my hubby x lupa...hubby hadiahkan aku seutas rantai kaki emas...ee..best nyer...pandai jer hubby pilih hadiah utk aku tahun ni... I'm very appreciate it...sayang sgt kt hubby..

next month besday hubby plak..pening kepala plak dok pikir nak beli kan ape utk hubby.. any idea???

Monday, January 03, 2005

naper cam xde mood jer ni...

xtau la naper sejak akhir2 ni cam boring jer dtg kejer...boring..malas..sumer ada.. ari ni nak kata ngantuk..xde la sgt..biasa jer la..cuma boring jer yg bertakhta di kepala otak aku skrg ni...

kalo korg nak tgk gambar2 digicam aku yg baru jer aku upload masuk ker link gambar kt sebelah tu.. pepandai ler korg carik yer..susah benar aku nak upload gambar..asyik ada error jer line internet ni..lembab plak tu...eee...tension aku dibuat nyer...

pg td aku dok engage ngan mak aku...pas tu kan..mak aku ada bg 1 nasihat yg x penah aku terpikir sejak kejadian tsunami ni...mak aku pesan..buat masa skrg ni..jgn mkn ikan @ makanan laut...sbb takut keracunan @ terkena jangkitan virus..sbb byk mayat2 yg blum ditemui di laut sana...dan yg dah reput...lgpun mmg dah ada berita psl virus yg tersebar dr mknan laut skrg ni..bahaya gak tu..so, better korg semua pun berhati2 jugak la.. mujur gak mak aku bgtau..kalo x aku pun x terpikir psl tu...

so, ok la..aku nak sambung meng explore khazanah2 kt internet ni..kot2 la ada yg boleh menghilangkan boring aku...chiow..