Instagram

Thursday, December 30, 2004

lambat dtg keje..

ari ni aku masuk keje lambat..kol 10 baru masuk..heheh..bukan salah aku..mata aku asyik nak tido jer lagi..cam ner aku nak bgn..so, sambung la tido sampai kol 8.45...hubby pun sama..dua2 mls nak bgn..pas tu sempat lg pi bfast kt projet..heheh..sedap2 mkn nasik lemak..x sedar dah dkt kol 10..

alamak..aku dah stat rasa ngantuk la...penangan nasik lemak projet ler ni..

ok la..aku nak buat keje la..nnt kalo ada kelapangan aku sambung ekk..byer..

Tuesday, December 28, 2004

isi kekosongan..

boring la..ramai ofismate aku ambik cuti minggu ni..sumer nak abihkan cuti..tp cuti aku dah abih..so, kena la keja gak..ari ni xtau la apa yg aku buat..cam mls jer nak buat keje yg tertangguh tu..aku ni biasak ler..kalo keja x urgent..relax2 jer la buat..mls2 jer nak wat..

mlm td akuk & hubby pi jumpa dentist...aku wat scalling & hubby wat scalling & tampal 3 gigi dia...tp yg best nyer..dentist nyer mmg baik aa..buat pun lembut jer..xde la rasa sakit sgt..pas tu hari ni siap call lg..wat follow up...tanye samada kitorg ada problem tak ngan gigi lps jumpa dia semlm..caya lah..servis bagus punyer...

ok lah..dah xde ape nak citer lg..aku nak continue make up kan blog aku ni...
chow..

Friday, December 24, 2004

mak ngah rindu jihah...muaahhh..

ini la gambar jihah...cute tak???

lambat nye kol 12.15..ngantuk la ari ni..pg td mkn nasik lemak..tu yg mandom je pagi ni.. teringat la kt anak sedara aku yg cute tu..najihah...mak ngah rindu la kt jihah..mak aku ckp jihah dah pandai duduk sendiri..pas tu dah pandai 'sayang' pipi..dah pandai 'babai'.. eee..best nye dgr mak aku citer..yg aku mampu dgr kt tepon..jihah dok menjerit jer.. nyaring btul suara dia..

esok awin kawin la..sedey aa x dpt pi wedding awin..sori la awin..x dpt pegi wedding ko.. hubby aku kena standby esok..mmg aku x dpt la pegi..ape2 pun aku doakan ko bahagia hingga akhir hayat...hadiah ko nnt aku bg ekk..bila ko balik kl.. ape2 pun pengalaman 'tut' tu nnt kongsi la bersama...ahaks...

Wednesday, December 22, 2004

lambat la ari ni..

ari ni aku lambat bgn..subuh pun terlepas..xtau ler cam ne bleh tido sampai cam tu..hubby pun sama..bila aku sedar2 jer..dah pukul 8.15..ya Allah..lewat nye..selalunye kalo lps solat subuh..aku sambung tido sampai 7.30..ari ni mmg terlajak abih la..kelam kabut aku.. dah la baju pun blum gosok..hubby kena la gosok dia nye slack sendiri..xpe la..sekali sekala je aku suruh dia gosok sendiri..hehe..

mlm td aku dah try masak western food..tp yg senang je la..spagetti bolognese..hheheh..jd jer..sbb dah pakai pasta sauce..cuma aku tambah daging cincang & mushrooms je la..tp daging tu aku cincang sendiri tau..bukan senang tu...hehe..tp kan..bila hubby balik jer.. aku bg la hubby aku mkn spagetti tu..hubby ckp sedap..kembang kejap aku..wpun cara nak msk tu cam dah ready made jer..xpe la..janji my hubby puji masakan aku..heheh

semlm aku x sempat nak blogging..sbb semlm ada project briefing ngan bos aku..whole day.. so, ari ni baru ler relax sket..

ok la..aku nak continue wat keje la..nnt blogging lg la..

Monday, December 20, 2004

monday dtg lagi...uwaaaa

mcm biasa..bila masuk isnin jer..cam moody jer..bosan la..x puas rasa nye cuti 2 hari..x sempat nak berehat puas2..hari sabtu, menyambut kwn2 aku yg dtg umah..sampai mlm gak la..

pastu esok nyer (ahad)..pg2 lg..lps hubby abih tgk 'dragon ball' kitorg pi OU plak..jln2 kt JJ..beli brg sket..pas tu..abih beli belah..kol 1 dah..pas tu pi mkn kt kedai 'merah'.. kt TTDI Jaya...aku mmg suka mkn kt situ..pilihan lauk mmg byk..harga pun amat berpatutan.. pastu sampai umah dah hampir kol 3..pas tu sempat berehat kejap..tunggu ler sorg lg kwn aku yg mintak aku buat laksa tu dtg...(cik yah & tunang nye la)..pastu sembang2..then kol 5 cam tu diorg balik aa..pas tu aku bersiap2 la..nak pegi annual dinner hubby plak.. stat kol 6.30..kt Restoran Mum's Place, Damansara Perdana...food yg diorg serve kt situ mmg best aa..tp perut dah full la..dah x leh mkn byk..rugi nyer..mknan sedap2 plak tu..pas tu masa lucky draw..all staff mmg dpt hadiah...tp grand prize nyer..sorg jer dpt..kalo dpt grand prize tu best gak..sbb dpt microwave oven..heheh...tp xde luck aa..x dpt pun..

then, kol 10 mlm..dah sampai umah..masa pi dinner tu..hubby dah dpt arahan kena pi standby kt bentong mlm td jugak..tp hubby pegi pg td..kol 4 pg dah kuar dr umah..tinggal la aku tido sorg2...tp xper..aku redha...

ok la..continue my work la..chow..

Friday, December 17, 2004

appraisal...

aku baru lps jumpa ngan bos aku..antar appraisal..kueng-kueng-kueng....camne yer..bos aku suruh aku rate myself..of course la very good jer..hehehe...tp at last bos aku yg rate kan sendiri...mujur la dia letak very good...nampak nyer aku mmg very good la..heheh...

hari ni my hubby bad mood la...ada keje urgent yg perlu dia settle kt ofis..kesian hubby.. kena keje keras..tp itu adalah tanggungjwb masing2..mencari nafkah..xkan ler nak mkn gaji buta jer...

hari ni dah jumaat..so, rehat kejap lg..nak pi jln2 window shopping la kt JJ..hhehe..tgk ada brg apa yg sale..bleh la cuci mata..

mlm nnt bleh jln2 ngan hubby..nak pi psr mlm..beli brg utk nak msk laksa utk esok..hope sedap ler laksa yg aku nak msk esok..

ok la..chow chin chow...


Thursday, December 16, 2004

fuhhhh...

adoi...baru la lega sket..penat nye aku..pg td ada meeting..ni baru jer siapkan surat & summary report utk bos aku bg kt org besar kt TUDM ..baru ler bleh blogging..

skrg ni plak tgh dok pikir nak isikan weekly report form utk submit kt bos aku every week.. bukannyer ari2 ada keje pun...tang nak tipu tu yg x berapa reti tu...

wehh..korg jgn lupa nnt dtg pot luck kt umah aku tau...dah nama nye pot luck..pepandai ler dtg bwk diri yer...

ok lah..no idea nak tulis apa lg...xdak apa2 yg menarik la ari ni...

chioww..

Wednesday, December 15, 2004

boring..

rasa boring & ngantuk plak bila dah petang2 ni..mlm td pun tido mcm x nyenyak jer..tunggu hubby balik kejer...alih2 kol 1.30 pg baru aku tertido...kol 2.45 tersedar..tgk2 hubby baru jer sampai umah..kesian nye hubby..keje sampai ke pagi buta..ape nak wat..cari rezeki..lgpun dah jd tanggungjwb...xkan nak mkn gaji buta plak..

hari ni aku dah berjaya burn cd dari mp3 format ker audio cd..nnt bleh la dgr lagu2 favourite aku kt dlm keta...masa tgh boring2 bwk keta tu..heheh..akhirnya berjaya..mungkin org lain dah tau kot..tp ini 1 penemuan baru bg aku...rupa2 nyer software cd burner tu sendiri bleh burn...penat jer aku carik new software utk convert mp3 ker audio...rupa2 nyer senang jer...

apsal ramai kengkwn x online ni..boring aa..xde org nak chat ngan aku ker...uwaa...aku tgh boring ni..

chow chin chow...

Tuesday, December 14, 2004

hoorayyy...

best nyer..ari ni managers meeting..sumer boss xder..bleh ler mengular..heheh..
ok..hari ni aku kena pi site...kt tudm subang...tgk la pukul baper abih keje kt sana..
pas tu..chow chin chow...ok la sumer..byer

Monday, December 13, 2004

monday blues

masuk ker hari isnin...mesti cam xde mood je nak wat keje..biasa la..mood cuti 2 hari still ada lg..tu yg malas jer nak stat keje..

aku baru je lps mkn nasi lemak..beli kt jiran aku yg jual kt bwh blok umah kitorg tu.. sekali-sekala apa salah nye tolong jiran sendiri..maju kan perniagaan dia..tiba2 kan aku terpikir plak nak menambah pendapatan...kalo aku rajin..bleh gak kalo pagi2 aku bangun subuh..pas tu goreng bihun ker..mee ker..pas tu bungkus2..tumpang jual kt jiran aku tu.. hehhee..bleh gak menambah duit saku... tapi bila pikir2 balik sayang nye aku dgn tido aku pagi2 tu...mula la rasa malas...saje je beria kejap...

benci nye aku..network ni kan..pagi2 jer dah buat hal..kejap ada kejap xder...kang penat jer aku taip kt blogspot ni panjang2..tiba2 jer x leh nak send..

aa..psl interview aku kt kota damansara ari jumaat lepas...rupa2nye 1st interview..kena wat IQ test dulu..bleh tahan gak aa..jenuh aku dok pikir ayat nak karang...ntah ape yg aku tipu pun xtau la...tp harap2 diorg kesian la kt aku..ambik aku keje kt situ..sbb nye dkt giler ngan umah aku...x sampai 5 minit pun dah sampai kt tmpt keje...tp itu hanya angan2.. xtau la bleh dpt ke tak keje situ..

ok la..nnt ptg sambung lg ek...

Friday, December 10, 2004

jumaat dtg lagi...

hari ni dah jumaat..best nya...esok cuti..yea..yea..
pg ni aku x wat keje pun..aku dok tgh study nak pi interview lg petang ni..korg doa2 kan lah aku berjaya yer...hope kali ni aku berjaya la...ape la aku nak 'goreng' ptg ni ek...

ok lah..kalo ada mood nnt petang aku sambung blogging..ok..see ya..

Thursday, December 09, 2004

kembali lagi..

dah beberapa hari aku x update blog aku ni...2 hari lps ada product training...pas tu ada job lg kena buat...so, cam bz sket la...x sempat nak menjenguk ke sini...
hari ni aku dpt 1 interview..tp aku xtau la apa nama company tu..sbb masa org tu call..aku cam x dgr sgt...aku sempat ambik alamat je...xpe la..gamble je la...

aku suka dgr lagu ni...aku letak lirik kt sini..kalo sapa2 yg tau melodi lagu ni..bleh la nyanyi....

Ezlynn feat. Dato' M. Daud Kilau - Pening :
Sya la lal la....

EZLYNN
Lewat malam baru kau pulang
Kemana kau menghilang
Merayau entah ke mana

DATO' M. DAUD KILAU
Kenapa awal tak kau bilang
Kalau tak ku kan luang
masa untuk bersama

EZLYNN
Nak katakan dah benci...tidak
Nak katakan ku sangsi...tidak
Hanya mencari ketulusan hati antara kita

DATO' M. DAUD KILAU
Mungkin kau mudah marah..tidak
Atau hanya melatah..tidak

EZLYNN/DATO'
Memang benar bila dikatakan cinta itu buta

Korus:

EZLYNN/DATO'
Pening kufahami dirimu
Pening ku mengikut rentakmu
Namun bilajarang bertemu
Rindu pula bermain dimindaku

Mungkin cara kita berbeza
Yang sama hanya rasa cinta
Berlawanan tingkah dan selera
Lebih mudah kuikutkan saja
Disitu pening kukan bermula

Sya la la la la...

DATO' M. DAUD KILAU
Hujung minggu ouas ku cari
Gagal kau ku hubungi
Talian tak bernada

EZLYNN
Mungkin kot tak sampai pesan
Ku bersiar dengan teman
Aklisah wanita

DATO' M. DAUD KILAU
Nak kata cemburu...ya,
Fikir yang tidak menentu...ya
Mungkin kau belum ku kenali
Dengan sepenuh-penuhnya

EZLYNN
Apa kau kecil hati..ya
Perhatian kau teralih...ya
Memang sukar kerana kunci hatimu belum terbaca

(ulang korus)

Bridge:

EZLYNN/DATO'
Orang kata kita bagai tanduk bersendi daging
Namun cinta masih bagai hempedu lekat dihati



Monday, December 06, 2004

apa citer yan....heheh


semalam (5/12) adalah hari bersejarah buat kwn kita tu..Puan Norzeyanti...dah selamat dah jd bini org...so, cam ner yan?...ok tak nik?..hehehhehe...kalo nak tgk gambar2 yg aku ambik masa pi wedding yan..bleh bukak kt album gambar yer...kt album aizan pun boleh... x sabar nak dgr citer dr yan..pengalaman 'first night'...hehehhe...citer jgn x citer...

Thursday, December 02, 2004

keja oo keja..

hari ni aku cam moody sket la..ada hal rumah tangga sket..biasa la..rumahtangga ni..sedang kan lidah lg tergigit..inikan pula suami isteri..tp aku xkan citer la kt sini apa mslh aku..benda kecik jer..mungkin aku jer yg terasa hati sgt..ok la..forget about it..

kol 10 td aku kena attend meeting utk software & engineering group..lebih kurg 1 hour gak meeting..tp ok la..bos pun sekepala ngan kitorg..meeting pun cam masuk sembang2 jer.. then, aku kena tolong sorg colleague aku buat report using Crystal Report..dah siap dah.. sbb tu lah boleh blogging ni..

aku dah mula rasa ngantuk ni..ari ni aku posa..sat gi naik surau..tido sat..best gak..
esok ada jamuan raya kt ofis..ntah ape menu nye pun x tau la..hope sedap2 la..ok la.. aku nak sambung sket lg keja...chiow..

Wednesday, December 01, 2004

penat nyer...

hari ni insyaAllah aku dah sambung posa 6..baru masuk hari ke 3...hopefully dpt habis kan... mlm td kol 5 pg..bgn sahur..mkn roti & air suam..tu pun dah mmg letak kt dlm bilik tido..celik je mata..terus mkn..pas tu sambung tido..heheh..x senonoh btul..

dah 1/2 hari ni..aku x mengadap pc ku tersayang ni..kena pi buat keja menfotostat plak.. next week ada internal training..so, kena la tolong2 mana yg patut...

ok la sumer..aku pun xde citer menarik sgt la ari ni...sbb nyer kepala aku ni dah mengong2 dah ni...nak kena naik surau...tido sat..best...

chioww..

Tuesday, November 30, 2004

mimpi....

kenyangnye perut aku..pg td dah pekena roti tampal & teh o limau suam (fav bfast)..then, ada plak ofismate aku bwk makaroni & spageti..ada kuih muih lg..wahh..kenyang btul.. kalo cam ni x lunch pun ok dah ni...save bajet..hehe..

ni nak citer psl mskan aku mlm td..mlm td aku masak ikan pari rebus cicah ngan sambal belacan...then, ayam masak black pepper..pas tu..sayur campur (bunga kobis,carrot,daging burger)..hubby ckp ni resipi terbaru aku...heheh..yg best nyer...hubby mkn byk..tu yg buat kan aku bersemangat nak msk utk dia...puas hati tgk hubby mkn mskan aku wpun x sesedap mana...

apsal aku letak title mimpi aa...oo..baru ingat..mlm td masa aku tido..aku mimpi aku tgh main bola jaring..tp pakai guli..as usual, aku main as GS (goal shooter)..berkali2 aku shoot..tp tetap x masuk..wpun pakai guli..penat btul aku..sampai biler aku tersedar dr mimpi..basah baju aku dgn peluh...tgk2 kt sebelah..hubby tido dgn nyenyak nyer..siap berselimut lg..aku ni berpeluh2..hehehehe..kelakar btul..tu la..nak masuk tido x cuci kaki.. sape suruh..kan dah mimpi yg bukan2..

Monday, November 29, 2004

zzzzz.... :-O



hi semua...

hari ni aku ngantuk sgt...xtau la kenapa...nak kata tido lambat mlm td..xde la..awal jer.. hubby & adik ipar tgh tgk vcd..aku tertido..heheh..biasa la aku..senang jer tido kalo kt dpn tv tu..

semlm aku pegi 3 open house..fuhh..full perut aku ni mkn byk sgt...2 rumah ofismate..1 lg umah ex-housemate (fid)...lps jer pi umah fid..gi kl..singgah solat maghrib kt masjid negara..then, terus pegi berjaya times square..asalnyer adik ipar aku nak gi main2 kt theme park tu..tp sbb kitorg sampai situ pun dah lambat..nnt x puas plak nak main2..so, next week jer la pegi lg..

warrrggghhhh...ngantuk nye aku..best nye kalo dpt tido ni...tolong la aku..bg la bantal kt aku..nk tido ni... :D

Friday, November 26, 2004

gambar kengkawan yg 'budiman'


ni gambar korg sumer...sape2 yg xde dlm gambar ni...makna nyer muka org tu..xde dlm simpanan aku la yer...nnt kalo ada gambar2 menarik lg..aku letak ler lg... ini sekadar permulaan la yer... enjoy ya...

yea..yea..dah jumaat

hari ni dah jumaat..best nyer..esok cuti..mmg masa yg aku nanti2kan..hehe..

pg ni...again..aku breakfast..mkn roti tampal..mmm..sedap nyer..kepada sesapa yg nak tau resipi roti tampal aku..bleh emel kt aku yer...ahaks..
hari ni aku & 2 org ofismate aku..sanggup berjln lalu jln jauh..semata2 takut bertembung ngan 'bini bos' kitorg..nnt kantoi sbb kuar bfast kol 9...nnt kecoh jer 1 ofis..tp apa2 hal pun..puas hati sbb dah dpt mkn roti tampal & teh o limau suam...kitorg ni dah kena 'mandram' ngan kedai mkn tu gamak nyer...hari2 mesti dok teringat roti tampal & dal sambal dia...fuhhh..mengalir air liur ni..

wah..sekarang ni dah kol 11.30 la..cepat nye masa berlalu hari ni..kejap lg kol 12.15 dah rehat...nak mkn ape ye lunch nnt...mmm...no idea la..lgpun perut masih kenyang..tp kalo x mkn nnt lapor plak ptg nnt..

ok la korg..nnt aku upload gambar kengkwn ku yg budiman kt blog aku ni...atas permintaan bakal ibu kita...puan siti fara..nnt kan kemunculan gambar2 korg yg konon2 cun tu yer..

chow cin chow...

Thursday, November 25, 2004

the incredibles....


mlm td aku gi tgk citer THE INCREDIBLES kt TGV OU... best siot citer ni... kelakar giler... lps ni nak beli vcd la... nak simpan utk anak cucu..hehehhe...

kepada sesapa yg x pi tgk lagi...aku suggest kan korg pi la tgk...mmg best...bleh release tension oooo...gelak jer memanjang... hahhahhah..

last week aku blogging kt blogdrive...and also have an account with blogger.com...but today..aku moved out from blogdrive..sbb nya kat situ x boleh upload too many pic...x best la...bila tgk kt blogger.com ni...ada tool utk upload gambar...lebih senang & lebih byk pic bleh letak..selain tu aku bleh blajar html yg guna css...aku just tau nama css jer sblum ni..tp aku x penah guna...so, now aku dah terer ler sket2 guna css..maybe korg ramai yg dah tau psl css ni..it's ok..

ok lah..dah hampir masa utk aku balik...nak masak ape ye hari ni??? tanye hubby pun.. dia selalu nyer xde idea...kalo ada pun..suka bg menu yg pelik2..yg payah bebenor aku nak buat....paling senang...idea aku sendiri jer...apa2 aku masak pun..hubby mesti berselera makan...hahahha...habis seperiuk nasik... aku ni dlm misi nak menggemukkan my hubby.. nnt baru la mak mertua aku ckp...aku jaga laki aku dgn baik sekali...ahaks...

chow chin chow...

Wednesday, November 24, 2004

kantoi...

mmm...sedapnyer mkn roti tampal & teh o limau suam kt restoran damar...dah sebulan lebih x pekena...
hari ni aku x posa la...sbb mlm td aku masak sambal petai ngan udang besar..pas tu mulut aku rasa x best aa sbb mkn petai...sbb tu la x posa ari ni...hehheeh....insyaAllah esok sambung lg....
td dah terkantoi ngan bos masa nak pi mkn...ye la...kuar dah dkt kol 9...nak wat cam ner.. buat bodo jer la.....perut dah berkeroncong...lapor sesgt dah...dah x kisah dah sekeliling...
ok lah..aku nak memula kan keja ni...perut dah kenyang...keja pun kena buat la...
cau cin cau....


Tuesday, November 23, 2004

citer kosong

yuuhhhuuuu....apa habaq semua....

hari ni sampai ofis awal le sket...kol 8.50..blum pukul 9 lagi...ok la tu... macam biasa la.. jln kembali jem....bengang btul la...tp ape nak wat...terpaksa la merempuh gak...mencari rezeki kan...

hari ni aku berpuasa gak...dah masuk hari ke 2...insyaAllah..dpt ler bertahan..mlm td dah plan nak bgn sahur...jam dah bunyi kol 5...tp tertido balik...sedar2 jer dah pukul 6.30.. nak sahur apenyer.... tu yg risau takut x tahan plak ari ni...tp..insyaAllah...aku cuba sedaya upaya...


Monday, November 22, 2004

dah ramai org keje la ari ni..hehheh

hari ni 2nd time ler aku tulis kt blog ni...aku baru jer sampai ker ofis...tgk2 dah ramai org.. bukan mcm last week..ada beberapa kerat jer... tp aku lewat sket...jem siot kt tol damansara tu...ramai benor keta & lori...jln tersengguk2 jer la... hari ni insyaAllah...aku stat puasa enam...baru 1st day...hehehe...insyaAllah dpt ler bertahan..

Saturday, November 20, 2004

first day...

hie sumer..

hari ni aku baru jer create aku nyer blog ni...tgh boring..xde keje nak wat..lgpun x ramai org kt ofis ni..senyap sunyi jer..sumer org blum masuk keje..masih cuti beraya...aku jer yg cuti kejap sgt...biasa la..ikut hubby...isteri yg setia lah katakan..(chewahhh)...

nak wat keje pun mls...sbb tu la aku dok surfing jer..tiba2 timbul idea nak bukak blog.. maka terjd lah blog aku hari ni..hhehehe...hope korg enjoyy..