Instagram

Wednesday, July 29, 2009

terkini

sabtu lps we ols g kulim... ambik kunci umah sewa.. sign agreement.. basuh umah... parent aku pun dtg tolong we ols.. adik aku & anak sedara aku pun dtg.. memeriahkan majlis membasuh umah.. heheh..

lega la 1 hal psl umah.. this week ada lg 1 benda yg we ols tunggu.. hrpnya semua benda berjln dgn lancar.. next monday, cik abg ai dh start keje kt kulim.. aku akan menjd lone ranger... huk huk huk.. sedih nyer... xder saper dh yg aku leh buli kt umah ni... (oopppssss.. terlebih sudah.. )

rasa di hati.. nk benti keja.. pastu, nk ikut cik abg ai g dok kt kulim.. cam x sanggup jer nk berjauhan.. tabahkan lah hati ku.. ku doa harap2 dpt la keje kt tmpt aku intv kemarin tu.. Amin..

** kbykn entry aku semenjak dua menjak ni x bergambar.. ntah naper mls nyer la nk ambik gmbr & nk tepek gmbr kt sini.. tunggu la mood rajin aku dtg nnt yer..

Saturday, July 25, 2009

planning weekend

lately korg pun tau kan ktorg ni asyik ulang alik ke kulim jer.. bajet ketat weyy bulan ni.. tiap2 minggu g kulim nk uruskan hal umah sewa.. alhamdulillah, minggu lepas dh dpt umah.. minggu ni akan turun lg ke sana.. nk g basuh umah lak.. sblum cik abg ai duduk sana by next week.. (sayu lak rasa hati ku.. sbb kena berpisah buat sementara waktu dgn cik abg ai.. )

so, pg2 esok ktorg gerak.. then, dh janji dgn parents aku.. nk jumpa kt kulim dlm kol 11 pg.. parents aku nk tolong ktorg basuh umah & nk tgk sekali umah yg ktorg nk sewa tu.. pastu, setel sumer.. we ols akan bergerak pulang ke perlis dan tido kt perlis.. isnin we ols cuti.. aku ada intv.. hrp2 dpt la kan..

citer psl intv tu.. lps intv nnt aku story yer.. x tau la ok ker tak.. hrp2 ok laa.. korg doa2kan aku eh.. see yaa..

Friday, July 24, 2009

DDR2 ram for sale

====STICKY MODE - IKLAN====

--SOLD--

kpd sesapa yg berkeinginan nk menambah kepoweran laptop memasing yg menggunakan memory ram DDR2, aku nk let go 2 pieces DDR2.. 1 piece utk 2GB..

sbb nk let go adalah -- ram ni aku beli utk laptop lama aku, since aku dh let go laptop aku tu, aku ambik blk la ram ni, sbb let go laptop lama dgn spec asal dia which is 1GB ram.. laptop baru aku dh pakai DDR3.. not compatible la dgn yg ni..

gmbr spt aku attach kt bwh..



utk yg berminat, plz emel aku.. aizura2001@yahoo.com

harga boleh dirundingkan. tq.

Monday, July 20, 2009

dah dpt rumah sewa

hari ni aku stay kt umah jer... buat keje dr umah jer.. sbb nyer aku sgt sakit kepala.. rasa nya sbb byk mkn durian la smlm.. panas kan.. ari ni bgn tido jer.. kepala sgt sakit.. smpi la skrg ni..

semlm ktorg ke kulim.. kuar umah kol 8 pg... kol 11 smpi ngam2 kt tol bdr baru.. ambik in laws aku kt situ.. (diorg dh ada kt kedah since sabtu, sbb ada sedara meninggal hari sabtu.. so, diorg terus dtg dr jengka).. then, ktorg gerak ke kulim.. dh janji ngan kak ida (agen yg tlg carikkan umah sewa kt kulim utk ktorg) kol 11 jumpa kt kulim.. tp we ols lmbt sikit.. ada bbrp umah yg kak ida dh set utk ktorg g tgk..

g umah yg 1st.. kak ida ada kunci.. so, ktorg leh masuk tgk kt dlm.. ok gk umah nyer.. setingkat jer.. umah teres.. tp end lot.. so, aku suka.. cik abg ai pun suka.. harga sewa pun ok.. tuan umah ltk RM35o.. mintak krg sikit.. dpt la RM330 per month.. pastu, g tgk umah2 lain.. tp persekitaran dan harga sewa ktorg krg berkenan.. so, ktorg ambik la umah yg mula2 tgk tu... so, dh confirm dpt sewa umah tu.. kt Bukit Kulim.. dkt dgn Dataran Kulim..

so, next week ktorg nk g ambik kunci & basuh umah.. nk solek2 sikit la bg cantik2 kan.. maybe akan sewa lama sikit smpi lah ktorg ada rumah sendiri kt sana nnt.. insyaAllah.. semoga dipermudahkan olehNya..

xde gmbr la nk tempek sini.. nnt next week kalo berkesempatan.. aku ambik gmbr umah sewa yg ktorg sewa tu.. ok.. see ya..

Monday, July 13, 2009

keputusan besar yang kami lakukan

alhamdulillah, akhirnya kami suami isteri dpt membuat satu keputusan yg agak besar dlm kehidupan kami...

kami dh buat keputusan utk berhijrah.. dr KL ke Kulim.. insyaAllah tak lama lagi.. buat masa ni, cik abg ai dh dpt keje kt sana.. cuma aku jer la yg x dpt lg.. so, cik abg ai akan pindah ke sana dulu.. dan aku pulak akan mencari & terus mencari keja di sana.. tak semestinya di kulim sahaja.. prai, sg petani, mana2 la yg berdekatan & bersesuaian.. buat seketika, kami akan tinggal berasingan dan menjadi weekend husband & wife.. huhu..

sedih sebenarnya sbb kena tinggal asing2.. tp for our future, ini lah saat & ketika nya.. perancangan utk berhijrah ke sana telah kami buat dr thn lepas lg.. alhamdulillah, akhirnya dpt jgk mencari rezeki di sana...

bulan ni agak sibuk la.. sbb urusan mencari rumah sewa dan sebagai nya kami kena buat.. dan pelbagai plan perlu kami aturkan supaya semua nya berjln lancar..

kengkwn yg membaca blog aku.. kalo la ada keja2 yg bersesuaian dgn aku.. meh la rekemen aku eh... sedih ooo dok jauh2 ngan cik abg ai tau.. tp apakan daya... kami perlu bersabar.. :(

byk aspek sbnrnya yg mendorong kami utk berhijrah ke sana.. penat gk aku nk menyenaraikan satu-satu... cuma yg boleh aku katakan.. mungkin kami perlukan perubahan... :)

insyaAllah rezeki ada di mana2.. cuma aku perlu terus berusaha mencari & terus mencari..

Thursday, July 09, 2009

berpoya2 di hari rabu

ari ni awal aku kuar dr skm.. kol 5 dh chow.. sbb nyer.. aku nk menyinggah kt cineleisure dsara.. nk membeli tiket wayang transformers... dh brp kali cubaan ktorg nk menonton citer ni.. asyik x kesampaian jer.. but kali ni.. aku berjaya mendptkan tiket utk tygn kol 8.30 mlm.. yahooo...

lps jer beli tiket.. nk terus blk la ni... dgn tujuan nk berehat jap.. mandi, solat & bersiap.. tp tiba2 mata tertancap kt 1 booth yg jual2 handbag.. yg murah tu jer larr... aku skrg ni terbekenan ngan handbag yg corak2 stripe.. kebetulan lak ari tu nmpk aizan pakai kan... tp dia punyer brand liz clairborne (btul ker spelling aku ni??)... mahal laaa.. so far.. aku xde peruntukan lg la nk beli handbag mahal.. x smpi seru lg kot.. sbb nyer.. aku cepat jemu dgn 1-1 handbag.. suka byk2.. leh tukar.. so, kalo beli yg mahal cam kena invest utk 1 handbag utk 1 masa jer.. (my prinsip jer la ni.. lain org lain cara.. mana tau 1 hari aku akan terjebak gk.. hehehe)

so, setelah ditelek2.. aku berjaya la membeli sebijik handbag.. yg aku suka warna nyer.. harga dia ltk situ RM49.90.. aku mintak kurg.. dpt ler RM40... ok laaa...

cik abg ai blk jer.. terus la aku menayang2 handbag baru aku.. biasa laa.. nk mintak restu.. hihihi.. wpun guna duit sendiri.. tp kdg2.. cam nk bgtau gk kt cik abg ai.. supaya dia alert apa yg aku beli.. hihihi.. ntah pa pe laaa..

lps solat maghrib, we ols pun kuar la g tgk wyg.. x smpt nk mkn pa pe.. beli je chicken burger & nugget kt counter kt wyg tu.. utk mkn masa nonton...

kejadian yg berlaku masa tgh layan movie ni.. tgh2 citer tiba2 jer screen blank.. n kuar lagu2 lak.. ada la 5 minit.. adeessss.. spoil btul.. tgh sedap layan ni.. lg 1 lak.. ada la pulak org yg nonton sekali angkut anak kecik masuk dlm cinema.. dh la citer tu bunyi gedegang kan.. bdk kecik mlm2 ni sure la ada yg tido.. mesti la tekejut2 kan.. pastu, mula la nangis2 sumer.. agak mengganggu konsentrasi laa.. bkn nyer aku nk protes ke apa.. nk ckp lebih2 pun aku bknnya ada anak lg kan.. tp pd aku.. kalo anak kecik2 ni x pyh la nk bwk masuk panggung.. sian bdk2 tu.. gelap2.. bising2 lak tu.. kalo yg dh pandai tgk movie mcm 3,4 thn ke atas tu no problem la.. dia dh paham nk tgk citer..

review aku utk citer transformers ni.. adalah sgt best.. aku ni bknnya suka tgk citer action2 & robot2 cam tu.. tp ternganga jgk la biler tgk transformers ni.. cuma ada la bbrp part yg aku cam lost sket.. tp xper... 'tuan guru' ada.. heheheh

Wednesday, July 08, 2009

pantai jeram.. hancusss diet ku

planning dr last week lg nk ke pantai jeram ngan aizan.. tp azy lak xde masa tu.. so, this week azy pun ada.. so, we ols pun menjayakan planning memecahkan diet ku mkn seafood @ pantai jeram.. ni 2nd time aku & cik abg ai mkn kt sini.. 1st time ain & din yg introduce ktorg tmpt ni.. we ols suka.. sbb tu la dtg lg for the 2nd time..

smpt we ols layan sunset kt pantai jeram..
bergambar dulu sambil layan sunset.. aizan, aleeya, aku, azy.. (rakan2 melepak ku after work..)
we ols..
our menu... ketam masak cili, butter prawn, sotong goreng tepung.. (3 hidangan ni dipecah kpd 2 pinggan)
ikan gerut masak 3 rasa..
ikan siakap masak steam..
ikan kembung bakar..

selesai makan.. dan membayar sebyk RM174.90 (aku rasa sgt berbaloi harga nya.. dgn menu2 yg we ols pilih).. we ols, bergambar dulu kt dpn kedai tu.. masing2 dh kebuncitan.. kekenyangan & kemengantukan dah...

biler2 kita dtg lg ker kengkwn.. :D

melawat Alya Qaisara

hari ahad.. agak bz bg ktorg.. kuar dr umah g putrajaya.. cik abg ai ada keje kt KLN.. aku follow sekali.. sian lak nk biar cik abg ai g sorg2.. padahal aku la yg x sanggup nk kena tinggal kt umah sorg2.. bosan wehh.. sanggup la aku tunggu cik abg aku siapkan keje nyer kt sana.. b4 kol 3 cik abg ai berjaya menyiapkan keje nyer.. yahooo... ptg ni ada planning lg ni.. terus call aizan & azy... set our planning for this evening..

on d way blk dr putrajaya.. dh dkt nk smpi umah.. cik abg ai ajak g tgk Alya Qaisara.. dh blk KL dh dia.. asyik tgk mms & video call jer... nk g tgk live lak.. hehe..

here come Alya Qaisara yg dh masuk 46days on dat day..



alya dh botak... so chomelll... tp kejap jer dpt pegang2 sara sbb dia dh kelaparan n mengantuk n kemaruk nk naik buai.. biasa la.. baby kan.. mana leh dok berjaga lama2.. senang la ibu dia nk wat keje kan.. heheh..

kuar dr umah alya.. we ols ada planning lg.. x blk umah lg.. nk meneruskan lg perjlnn.. nk ke pantai jeram lak.. heheh.. yahooo.. mkn seafood..

Sunday, July 05, 2009

@ putrajaya

siap lawa2 dgn hrpn leh g jln2... hehe


ari ahad yg mcm x best... sbb ikut cik abg ai ke putrajaya.. nk menyiapkan keje part time nyer ngan bos aku.. tinggal nk wat installation je.. hopefully x lama la.. dh pakai lawa2 ni nk g jln2..


Saturday, July 04, 2009

aktiviti sabtu kami

penat jgk la kaki & badan ari ni.. pg2 lg b4 kol 9 pg we ols dh kuar umah.. menuju ke stesen bas jln pekeliling.. ngantar adik ipar ku yg nk blk ke jengka.. dh bbrp hari dia dtg ke umah we ols.. attend intv kt pandan jaya.. stay la bbrp hari.. lps dia naik bas kol 9.30 pg.. we ols menuju ke jln TAR.. nk membeli kain baju raya utk parent aku & in laws.. we ols g jakel.. jakel bkk kol 10 pg.. terus serbu.. masa masuk tu x ramai org lg.. pastu, org bkn main ramai lg.. jakel tgh ada sale lg.. sama gk la masa aku pegi last month..

lama gk la dok dlm tu.. rambang mata nk memilih kain.. tersambar gk la sepasang utk diriku sendiri.. hihihi.. kuar jer dr jakel.. jln2 mencari tudung lak.. mak aku mintak belikan tudung yg ada manik2 tu.. yg biasa org pakai skrg ni.. tp not my taste la.. sesuai utk wanita yg seusia mak aku laa.. beli utk mak aku 2 helai.. aku pun terbeli gk la utk diri sendiri (pattern lain la).. 4 helai.. hahhaha.. owh.. sgt melampau..

dh puas hati.. ajak cik abg ai blk.. berhajat nk g scholl warehouse sales lak kt subang jaya... sblum tu singgah kt jln bellamy.. lunch mkn ikan bakar dulu.. layan terubuk beb.. sodap.. :).. perut dh kenyang.. terus la ke subang jaya lak..

ramai gk org laa.. so, we ols pun membeli sorg sepsg kasut.. ni lah hasilnya..



dh tu.. dr subang jaya.. terus g OU nk melayan wayang lak.. nk tgk transformers.. tp jgn harap laa.. mmg penuh jer tiket smpi ke tygn mlm.. so, end up we ols beli tiket ice age.. 3d lg ok.. best best best..

we ols dgn spek mata 3d.. (1st time ok tgk 3d movie.. :D)