Instagram

Thursday, July 25, 2013

al-kisah my hero kecik

lama nya tak ber update blog ni..
tuan tanah kedaung sangat lah kemalasan..
di samping kesibukan dengan tugasan seharian..
hal kerja, hal rumah tangga, hal kerja part time, hal membantu suami menyiapkan assignment, dan sebagainyaa..
tersangatlah banyak hal nya sampaikan memang langsung takdak mood nak menulis blog..
tapi sekarang macam dah lega sikit.. so, marilah merajinkan diri update yer.. 

banyak cerita yang nak diceritakan..
terutama sekali cerita pasal my hero kecik yang dah macam-macam pe'el sekarang ni..
hari-hari ada jer perangai baru dia..
mungkin banyak belajar kat taska la tu..

my hero kecik dah selamat di injek dengan injection terakhir semasa umur 1 tahun 6 bulan.. which is last week..
menangis meraung la masa kena cucuk..
aku mintak nurse cucuk kat tangan.. sebab cucuk kali ni agak sakit..
risau pulak kalau cucuk kat paha, nanti dia tak nak berjalan pulak..
hari tu masa demam pun, memang lah menjadi-jadi perangai manja dia..
langsung tak nak berjalan.. asyik nk suruh dukung jerr..
nasib baik lah ada papa yg gagah perkasa.. hihihih..

perkembangan my hero kecik sekarang ni adalah..
gigi - dah banyak la.. geraham atas bawah pun dah ada..
bercakap - dah pandai panggil papa & mama dengan jelas sekali.. pandai mengikut bunyi perkataan yg kita sebut, tapi selalu nya dia ambik yg belakang jer lah.. dan yg paling pandai adalah buat bunyi kucing.. comel sangat..
berjalan - memang dah pandai berjalan sejak dari usia 1 tahun 4 bulan.. sekarang ni dah pandai berjalan dengan laju, dengan erti kata lain berlari..
makan - macam2 dah mama dia ni bagi makan.. hihihi.. memang suka makan, tapi akan menolak kalo makanan yg manis.. memang dia akan luah balik..
minum - dah pandai minum guna straw, dan paling suka minum air suam.. which is good la kan..
rancangan tv yg diminati - Indahnya Iman, setiap pukul 8 malam di Astro Oasis.. sampaikan ktorg record dan pasang bila waktu dia tengah menangis/mengamuk/bad mood.. memang akan terus diam sambil baring @ duduk melayan Indahnya Iman..
sangat rapat dengan papa - yg ni mama is jealous.. memang sangat rapat dengan papa.. bila nak tidur selalunya memang dengan papa jer.. tapi kalau nak makan pulak, pandai dia cari mama.. kalau mama suap jer dia nak makan, kalau papa suap agak kureng sket.. mungkin dia nampak, muka papa ni adalah peneman waktu dia nak main @ tidor jer.. hihihi..
pemalu - kalau pegi kat tempat yg dia tak penah pegi @ org yg dia tak kenal.. memang dia akan malu dan sembunyi kat belakang mama @ papa kalau masa tu dia tengah berjalan sendiri.. tak tau lah naper yg malu sangat my hero ni.. padahal dari kecik lagi dah biasakan bawak dia pegi tempat public..

yang menjadi kerisauan aku skrg ni kan.. my hero kecik ni kerap kena selesema, batuk & demam..
tambah2 sejak duduk nursery ni..
mmg ini lah risikonya bila hantar anak ke nursery..
sebab budak-budak ramai.. penyakit batuk selesema tak pernah putus..
poor my baby..
korang ada ke pendapat mcmana aku nak bagi antibodi Sadiq kuat sikit?
ada petua-petua yang sesuai diamalkan tak untuk budak yg berumur 1 tahun 6 bulan ni?

meh layan beberapa keping gambar si hero kecik ini.. gambar terbaru ni.. hehe

kantoi dok tengah mendodoi bangchik dalam buai

awak teringin nak jaga adik ye Sadiq? doa banyak2 yer supaya cepat dapat adik.. heheh

baru lepas mandi petang.. hari ahad lepas.. ;)


1 comment:

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Wahhh...pandai Sadiq memilih yerr... Siang ibu dah dgn Sadiq..mlm nak manje ngan papanya pulak la...