Instagram

Tuesday, April 18, 2006

alkisah roti tampal...

buat pengetahuan kengkawan.... roti tampal tu adalah roti canai kosong yg ditampal dengan telor.. dia macam 2 layer la... 1 layer roti canai.. 1 layer telor....tp telor tu tertampal ke roti tu.. sebab tu la dipanggil roti tampal... ekceli, aku baru lebih kurg 2 tahun la kenal roti tampal ni...

dari segi harga pulak... sama dgn roti telor... apa yg membezakan roti telor & roti tampal adalah..
roti telor... telor nye dipecahkan dan diletak di dlm roti sebelum roti dibakar...
roti tampal... roti canai kosong dimasak dulu... pas tu... telor dipecahkan atas kuali... ala2 nk buat telor mata kerbau la...pastu, jgn balikkan telor tu... terus letak roti canai kosong kt atas telor td.. so, jd la roti tampal...

paling best... telor tu buat half cook... jgn kasi pecah telor kuning tu... tangkap leleh beb....
kena plak kuah dal sambal tu pekat & sedap.... cair beb... dok terbayang jer seharian..hehhehe..

nnt bila aku gi mkn lg roti telor...aku bwk digicam sekali..bleh ambik gambar... lebih jelas & nyata lagi utk pengetahuan korg....

1 comment:

Awin said...

nyum nyum...mcm sodap.....tak sabo nengok gambo