Instagram

Monday, June 11, 2012

cerita pasal Sadiq.. yang dah nak masuk 5 bulan.. ;)

Hi Kawan-Kawan...

lama nya dah aku tak update kat blog ni...
sibuk ker?? sibuk la jugak...
ker malass?? ye la jugak tu...

dah sebulan lebih kami bertiga hidup berdikari.. (hihihih)
berdikari dalam erti kata kami berdua menjaga Akmal Sadiq sendiri..
cuma waktu kerja sahaja hantar Sadiq ke rumah babysitter...
so, far Sadiq ok jer kat rumah babysitter..
cuma hari tu je masa dia kurang sihat.. dia asyik merengek jer..
tido tak mau.. susu pun tak mau minum.. kesian anak Mama ni..

dari segi perkembangan... Sadiq belum boleh meniarap lagi..
disebabkan Sadiq adalah pre-mature baby..
so, doctor pun bagitau Sadiq akan lambat sikit..
tak boleh ikut graf baby yg cukup bulan lahirnya..

14/6 ni ada appointment dgn pakar kanak-kanak di Hospital Kulim untuk check up Sadiq..
hopefully, semua nya ok..

18/6 pulak appointment di klinik desa Kampung Keladi Kulim.. untuk injection 5 bulan..
kejap jer anak Mama ni dah nak masuk 5 bulan dah..
semoga Sadiq membesar dengan sihat dan baik-baik yer...

hujung bulan lepas kami balik ke Jengka..
ini lah kali pertama bawak Sadiq dalam perjalanan yang jauh..
tujuan balik adalah tok & wan Sadiq di Jengka nak buat majlis marhaban untuk Sadiq..
Alhamdulillah.. murah rezeki Sadiq..
hari tu masa kenduri cukur jambul di Perlis.. takde pun buat marhaban / doa selamat..
just kenduri kecil2 jer... so, untuk melengkapkan upacara yang sepatutnya.. maka majlis marhaban di buat di Jengka pula..
cuma takde lah cukur jambul lagi.. sebab rambut Sadiq pun tak berapa nak tumbuh lagi.. heheh..

cerita pasal rambut.. aku memang malas nak letak minyak apa2 kat kepala Sadiq..
sampai masa rambut tu akan tumbuh jugak.. lagipun baby boy kan.. comel je kepala botak cam tu.. heheheh..

berbalik ke cerita balik Jengka..
balik ke sana kami berenam..
kakak aku & anak2 dia pun ikut sekali..
lagipun cuti sekolah kan.. so, ktorg mmg dah janji dgn anak kakak aku yg sulung tu..
nak bawak dia ikut balik ke Jengka.. happy sangat lah dia..
sempat jugak lalu di KL.. bagi dia tengok KLCC..
on d way balik dari Jengka, lagi sekali cik abg aku bawak kami semua betul-betul di hadapan KLCC..
tgk dari dalam kereta saja.. tak turun pun sebab masa tak mengizinkan..
itu pun Along dah happy sangat.. dia cakap "ini lah kenangan terindah Along".. :)

balik dari Jengka, Sadiq kena batuk & selesema.. dan jugak demam sikit..
2 kali gak la aku bawak Sadiq jumpa doktor kat Klinik Singapore..
masa dia dok batuk tu, sangat kesian bila malam la..
bila dia minum susu.. pastu, batuk.. pastu muntah.. kesian sangat...
sebab ada kahak.. so, dia muntah sebab macam tersedak..
Alhamdulillah.. sekarang dah ok...
dah makin berselera minum susu.. ;)

tu je lah cerita-cerita pasal Sadiq buat kali ni..
nanti aku update lagi..
jom layan gambar Sadiq plak.. heheh

 on d way balik Jengka.. tgh tunggu Umi gi toilet...


on d way balik ke Kulim dari Jengka..


 Sadiq kat Perlis.. balik hantar Along & Angah & Umi..


 Sadiq di pagi Isnin.. nak gi rumah babysitter..


 Sadiq menonton vcd Al-Furqan.. hadiah dari aunty fara.. :)


 Sadiq hari Sabtu lepas.. dalam stroller.. masa Mama & Papa tgh breakfast kat Johnny's AEON Perda..

 itu lah serba sedikit cerita pasal Sadiq.. nanti bila-bila sambung lagi..

4 comments:

JunAina said...

Sadiq makin besar makin comel...bila untie dapat tengok Sadiq agaknya.

Papa, Mama & Azra said...

Masa Azra baby, aku suka letak objek terang nak rangsang dia jadi mobile. Letak dlm rocker tak nak kerap sgt kang tak cukup gerak. Hihi. Time baby2 camni mmg syok dan comel sangat.

Aizura said...

k.aina - nanti kalau raya di Perlis boleh la jumpa.. hehe

ijan - mmg sgt jarang la ktorg letak dia dlm rocker.. sbb kdg2 dia x mau pun..

ctfarazila said...

belajar rajin-rajin ye Sadiq... semoga jadi anak yang soleh membawa mama dan papa ke syurga... Amin!