Instagram

Wednesday, June 20, 2012

Sadiq 5 bulan

Hari Isnin lepas, bawak Sadiq check up kat Klinik Desa Kg Keladi..
untuk injection 5 bulan...
1st time bawak Sadiq sendiri untuk injection sebab sebelum ni Mak Tok & Tok Ayah yg bawak..
Mak Tok punya pesanan berjela-jela lah kan.. sebab Mama & Papa first time.. :P
bagi cucuk paha sebelah kanan pulak.. masa nak cucuk tu peluk Sadiq kuat2.. nanti dia terkejut..
ok Mak Tok.. Mama paham.. :P

appointment Sadiq pukul 9 pagi.. masa pegi check up 4 bulan, nurse tu dah bagi tahu, kalau datang awal pun tak akan dilayan lagi.. so, kena datang pukul 9 jugak..
ktorg sampai kat klinik pukul 8.50 pagi.. orang ramai nyaaa...
macam tak ambik appoinment pun.. pukul 10.30 baru sampai turn kami... :(

berat: 6.75kg
tinggi: 70cm

belum boleh meniarap sendiri lagi.. tapi kalau kita letak dia meniarap, kepala dah pandai control..
kegemaran: sangat suka tengok tangan dia.. dan ngapp.. masuk mulut..
boleh tidur dengan hanya menghisap jari telunjuk dan jari tengah sekaligus.. sampai berbunyi-bunyi lah..

masa nak cucuk Sadiq.. Mama yg nervous.. tak berani nak tengok masa nurse nak cucuk..
Mama tgk muka Sadiq jer.. risau sgt Sadiq nangis..
sebab dok tengok 2,3 org baby sebelum tu nangis.. cuma ada sorg anak cina sebelum Sadiq tak nangis pun.. kental betul.. pompuan lak tu... hihi..
dan Alhamdulillah.. Sadiq tak nangis pun... muka kerut sket jer...
good boy Sadiq...

pastu, terus hantar Sadiq pegi rumah babysitter.. dan pesan kat bs utk bagi Sadiq ubat demam yg klinik bagi tadi..
pastu, Mama balik rumah jap.. kol 12 keluar pegi kerja.. Mama ambik 1/2 day..
Papa pulak meneruskan urusan2 lain sebab Papa cuti.. bestnya kalau Mama cuti jugak.. heheheh
balik petang tu, pegi ambik Sadiq.. ada demam sikit jer.. badan panas sikit..
pastu, Mama bagi ubat.. malam tu Sadiq tido awal lepas dah puas main-main jari.. hehehhe..

tu jer nak cerita.. ni lah gambar budak yg dah masuk 5 bulan..
melepak dalam buaian.. sambil makan jari.. tapi tak mau tido lagi.. :)



2 comments:

mummysya said...

rasa nak geget jer nie...

Aizura said...

betul kin.. tiap kali tgk dia mesti rasa nk cium puas2.. tapi tak puas2.. heheh