Instagram

Thursday, May 16, 2013

Sadiq dah 'dapat kaki'..

lama Mama tunggu..
selalu bila jumpa sapa-sapa pun, mesti akan tanya..
"dah pandai jalan ke?"
aduhai, soalan keramat.. geram pun ada.. huhu..
bukan apa, anak bujang ku ini walaupun berumur 1 tahun 3 bulan, tapi badan nya macam dh 2 tahun..
ramai yg komen macam tu.. sebab dia agak tinggi..
tengok lah Mama & Papa nya macam mana kan..

tapi kan.. sejak 5/5 (hari mengundi).. tiba2 jer Sadiq dah mula melangkah berjalan tanpa bantuan sesiapa..
sebelum ni memang dah cekap berjalannya.. tapi perlukan tangan sapa2 untuk pimpin dia..
punya lah excited Mama masa tu.. dah la masa tu kat Perlis.. dan Papa pulak kat Pahang..
so, kesian la Papa tak dapat tengok 1st step Sadiq on his own feet.. ;)

video ada lah anak sedara aku ambik, tapi dari henfon dia..
pastu, tak boleh pulak nak bluetooth ke henfon aku.. alahaiii..
takpe lah Papa.. dengar jer lah Mama bercerita.. hehe..

so, bila balik ke Kulim.. dapat jugak lah Papa tengok cubaan Sadiq berjalan sendiri..
tapi dia berjalan sikit, then jatuh.. pastu give up.. pastu merangkak.. lagi laju.. hihi..

then, sampai lah ke hari minggu yang lepas.. hari sabtu..
kami pegi ke Suzuki Service Centre.. lama jugak lah kat situ..
dan di situ lah.. Sadiq mencurahkan bakat berjalan yang lama sangat dipendam..
berpusing-pusing lah dia kat dalam service center tu.. nasib baik lah tempat tu agak besar & luas..
dapat lah dia berjalan sepuas hati..

meh tengok video anak bujang kami yang happy dapat berjalan sendiri..


hari Ahad malam berlaku kisah di entry sebelum ni..

hari Isnin, Sadiq kat rumah dengan Papa.. dan seharian Papa bagitau Sadiq dok praktis berjalan kat dalam rumah.. bangun sendiri dan berjalan.. Alhamdulillah..

hari Selasa, hantar ke taska.. petang masa ambik Sadiq, teacher bagitau hari ni Sadiq asyik berjalan jerr.. dah tak merangkak.. teacher happy... Mama lagi lah happy...

tak sabar nak balik Perlis esok... mesti tok ayah, mak tok, mak long, along, angah nak tengok Sadiq berjalan sendiri...

dan secara rasmi nya.. di usia 1 tahun 3 bulan dan sangat hampir ke 4 bulan (esok), Sadiq dah boleh berjalan dengan sendiri..
tahniah anak Mama!!!
so, next achievement???

ada lagi cerita pasal Sadiq yg akan Mama ceritakan nanti.. tunggu next entry plak yerrr..


6 comments:

JunAina said...

Lambat jugak Sadiq boleh jalan sama macam anak kak Aina 1 tahun 2 bulan baru boleh jalan.

Aizura said...

sebab lambat la yg Mama dok risau tu.. hihi.. dia kurg konfiden nk jalan sendiri.. kalo berpimpin dgn 1 jari je pun dia dh boleh jalan lama dh sebenarnya..

Papa, Mama & Azra said...

Mana lambat...okay la tu....terer Sadiq pasni mama papa takyah dukung la hihi

Aizura said...

ijan, aku pun x pasti la lambat sgt or apa.. tp ramai lah suka dok compare2 kan.. menyebabkan hati kecil ku ini menjadi risau.. hihi..
skrg ni senang sikit lah bila dh berjln, dh kurg berdukung la.. hehe..

Yannz said...

wah bestnya sadiq dah jalan..kakak aisya pun look forward nak jumpa sadiq lagi..suka sgt dgn sadiq

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)