Instagram

Tuesday, July 24, 2012

Sadiq meniarap dan solid food

genap berusia 6 bulan 2 hari, Sadiq secara rasminya boleh meniarap...
wah!!! Mama so excited tengok perkembangan Sadiq..
sebelum ni percubaan meniarap Sadiq kebanyakannya gagal..
hanya beberapa kali jer yg berjaya..
tapi kali ni.. setiap kali cubaan memang menjadi jerr..
terus meniarap meninggikan dada dengan bangga nya... hehe..


masa pegi cucuk 6 bulan hari tu... Sadiq menangis..
tak macho la anak Mama ni.. malu kat aweks2 kat klinik tu.. heheh
dah la Sadiq ni jenis nangis sampai terdiam tu..
kesian dia.. sakit ehh!!
tapi kejap jer nangis nyaa.. nasib baik lagi la... :)

dan genap Sadiq berusia 6 bulan 4 hari... Mama dah memperkenalkan Sadiq dengan solid food..


bubur nasi beras perang + puree epal...
nervous gak masa mula2 nak bagi Sadiq makan..
risau dia tak suka..
tapi... Alhamdulillah... dia sangat suka..
tak de buat muka pelik pun masa Mama suap makanan ke dalam mulut dia..
menelan dengan sedap sekali..
good boy Sadiq..

minggu ni Mama tinggalkan Sadiq di Perlis..
Maktok tolong jaga Sadiq sekejap sebab pengasuh Sadiq mintak cuti seminggu..
abang pengasuh Sadiq meninggal hari Ahad lepas..
Innalillah...
so, pengasuh Sadiq perlukan masa untuk pulihkan hati dia.. dia pun tengah sedih2 sekarang ni..
sebab abangnya meninggal mengejut..
ajal maut di tangan Allah.. semoga roh arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman.. Al-Fatihah

mujur jugak lah masa pengasuh Sadiq call bagitau nak cuti tu kami memang ada kat Perlis..
so, terus decide untuk mintak Maktok tolong jaga Sadiq lah minggu ni..

sedih jugak nak meninggalkan Sadiq.. ye lah.. dah beberapa bulan kami duduk sekali..
tiba2 nak tinggalkan dia pulak.. dah lah dia memang dah pandai main-main sekarang ni..
rindunya kat Sadiq..
jumaat ni lepas kerja Mama & Papa terus balik yer...
insyaAllah dapat berbuka puasa di Perlis jumaat ni.. :)

ok lah.. tu jer nak membebel..
nanti-nanti sambung lagi...


3 comments:

Zoey said...

dah besaq dah sadiq...cepat betul masa berlalu...aku pun tak sabar2 nih

Aizura said...

tu la.. kejap je rasa. :)
ko dh brp bulan? best kan nk sambut baby.. mesti comel anak ko nnt. :)

Zoey said...

sorry lama beetul tak bukak blog nih, apalagi nk update pun tgh carik mood hehe.aku dh masuk 4 bulan....aku tak dpt imagine lagi baby aku camne,risau pun ada hehe...