Instagram

Wednesday, December 16, 2009

dah dapat penyewa

Alhamdulillah, urusan nk menyewa rumah dah hampir selesai.. weekend lepas we ols blk kota damansara dan ada 1 family dtg tgk rumah.. dan terus agree utk menyewa rumah we ols tu.. diorg dh byr booking payment semlm.. dan aku dgn rasa lega hati boleh ckp yg officially we ols dh dpt penyewa.. harapan kami semoga penyewa we ols ni dpt duduk rumah tu dgn baik, jaga rumah dgn elok dan yg paling penting.. jgn miss byr sewa every month.. heheheh.. :)

segala urusan nk sign agreement, bg kunci & pembyran baki utk urusan2 ni akan we ols buat pd 25 @ 26hb dis.. sbb masa tu we ols akan blk semula ke kota dsara utk angkut barang2 bwk ke kulim.. lps ni x pyh lg lah nk antar baju g dobi.. sbb mesin basuh akan sampai.. dan x kempunan dh la cik abg ku itu nk minum air sejuk dr peti ais kan.. hahahah.. (he too craving to air peti sejuk.. apa daaa)

26/12 insyaAllah lori akan dtg dan proses mengangkut brg akan dilakukan.. ooo.. memikirkan itu aku rasa sgt la penat kan.. sbb nyer biler dh smpi kulim.. nk kemas2 brg kt rumah kulim lak.. penat nyer aku rasa.. huhu.. tp aku xkan unpack semua pun.. sbb masih menyimpan angan2 nk carik umah lain kt kulim.. wpun agak kerugian nk angkut brg 2,3 kali kan.. tp xper lah.. x leh tergopoh gapah nk carik umah yg btul2 menepati citarasa aku (cik abg ai serahkan kt aku jer hal2 pilih umah ni.. sbb aku agak cerewet kan..)

dh dpt rumah yg btul2 aku suka nnt.. baru lah we ols pindah & baru lah aku nk apply streamyx.. skrg ni kalo kt umah.. if nasib baik.. online pakai celcom broadband yg kdg2 sgt dpt HSDPA.. kalo x asyik dpt EDGE jer.. bosan la aku.. lembab nk mampus.. nk bkk 1 page pun berjanggut la cik abg ai menunggu (xkan aku lak yg berjanggut kan.. ahakss..)

smpt ni aku update blog kt ofis.. sambil tunggu diorg nk bg keje kt aku kan.. (aku skrg agak proaktif yer buat keje.. keje sini jgn wat keje sambil lewa jer.. hv to show up.. hihi)
ni pun aku type dulu kt notepad, pastu masuk blogger.. copy paste jer.. senang citer.. so, xde la letak2 gmbr kan.. nnt kalo nasib baik dpt line HSDPA kt umah baru la korg nmpk entry bergmbr aku.. hehehe..

ok lah.. chow dulu..

No comments: