Instagram

Friday, April 16, 2010

Cerita Bukit Merah

weekend lepas aku bersama rakan2 seperjuangan semasa di UM dulu telah mengadakan satu mini gathering di Bukit Merah Laketown Resort.. ada 5 family (aku, ana, yan, along, ayu) jer yang berjaya meluangkan masa untuk berjimba di sana.. Alhamdulillah, dapat sambutan jugak lah cadangan aku tu.. walaupun tak ramai.. mmg dah diagak macam tu pun.. takper, walaupun tak ramai tapi kami tetap happy bergossip2.. :)

perjalanan dimulakan pada pukul 11.30pg dari kulim.. yang dari KL bertolak agak awal jugak lah.. dan 4 family berjaya bertemu di Restoran Asam Pedas Pak Lang, Kamunting, Taiping lebih kurang pukul 1 ptg.. kami menjamu selera makan tengahari di situ.. (gambar kedai lupa nak ambik, sebab excited sgt biler dh jumpa ramai2.. dan perut masing2 mintak diisi..)

setel makan, kami meneruskan perjalanan ke Suria Apartment, Bukit Merah..

di sini lah kami menginap..

lihatlah swimming pool nyer..

aksi di dalam bilik.. ooopppsss..

lepas selesai solat zohor, relax2 jap, tukar baju.. zassss turun ke swimming pool kat hotel tu jer.. masing2 malas nk g waterpark.. semua nak lepak kat swimming pool hotel jer.. bagus jugak, senang sikit nak salin baju semua.. yang Ayu lak dah tersalah info, dia stay kt apartment lain yg tak sama dgn kami ber-empat.. aku dh bgtau kami lepak di swimming pool hotel, dia terus g ke swimming pool waterpark.. adesss, dh x dpt lepak sekali.. kami melepak di pool agak lama.. dr kol 3 lebih smpi kol 6.30.. masa tu lah ayu baru sampai ke hotel kami.. alahai, wrong timing.. hehe..

lepak2 di tepi kolam..

abang-abang tengah bermesyuarat aktiviti akan datang..

lps puas berendam, semua naik ke bilik masing2 dan plan nak dinner kat mana lak malam ni.. lps maghrib jer, semua berkumpul di bawah dan berpandukan GPS kami mencari kedai makan mana2 lah yang ok..

kami dinner di Restoran Selera Malam..

selesai dinner dah pukul 11 lebih.. balik ke bilik masing2 sebab dah xde apa2 aktiviti yang nak dibuat melainkan tidor.. hehehe..
best betul aku tidor malam tu, sbb bilik beraircond kan.. rumah aku xde aircond.. huhu..

pagi esok nyer, aku tak sempat bangun lg, Along dah call ajak turun breakfast.. aku tgh sedap diulit mimpi lagi ni.. terus la bangun mandi2.. terus turun.. ingatkan orang lain dah turun.. tgk2 along & family jer yg tgh menyantap breakfast..

kami sedang breakfast..

lepas breakfast, aku & cik abg pi main ping pong dulu.. warm up kasi panas badan.. hehe.. pastu, along & rahmad pun join sekali main ping pong..

berpeluh2 dah.. baru 1st round game ping pong..

along & rahmad sedang beraksi..

lepas tu, kami terus ke swimming pool pulak.. mereka yang lain sedang melepak2 di tepi kolam sambil memerhati anak2 dan bapa2 masing sedang bermandi manda..

antara mangsa2 yang terdampar di pinggir kolam setelah kepenatan berenang..

wahhhh... best nyer mereka berbaringan.. santai btul..

bila semua orang dah selesai mandi, nak naik atas nak kemas2 baju nk check out lak.. baru lah cik abg tersayang ku itu pun nak terjun gak.. cik abg ku itu mana boleh kalo dok tepi swimming pool diam2 jer.. dia kena jgk terjun.. kena 2,3 lap baru puas hati.. tak macam bini dia yang penakut ni.. takper.. nanti aku nak gi belajar berenang, pastu dia lak penat nak layan aku nak gi swimming pool jer.. (chewahhh.. cakap macam berani sangat.. hihi)

naik atas, kemas baju, mandi, siap beg, turun bawah utk check out..

bergambar ramai2 dulu sblum balik.. (naper sumer org muka masam jer? kecuali aku & ana.. sumer tak suka nak balik ker??)

mesti ada gambar beromantika dulu.. (aku tak suka gambar ni, tapi nak letak jgk.. huhu)

lepas tu, kami berkonvoi untuk makan tengahari di Restoran Mee Udang Mak Jah, Kuala Sepetang..

layankan mee udang ni..

selesai makan, kami bersolat zohor di surau berdekatan.. dan kami berpisah di situ.. masing2 meneruskan perjalanan menuju ke destinasi masing2.. moga ketemu lagi ye kalian semua.. nanti kita plan for the next trip lak.. walaupun aktiviti kita tak banyak, tp kita enjoy sbb dapat get together dan bergosip2 macam zaman kita anak dara dulu kan.. heheheh..


5 comments:

Dong, Dia & Azra said...

bestnyer...weh...aku, teput, diana ngan zyafzan seisi keluarga plan nak jalan2 Cameron bulan 5 nih...kalau korang nak join boleh buat re-union besar sikit...

Mazatul Azura Muhamad said...

Best2... dah lama x gi bkt merah.. last pergi masa bujang2 dulu.. adalah dalam 11 thn.. hahaha.. ntah bila nak gi plak..

Aizura said...

ijan, bulan 5 tu berapa hb? bulan 6 aku ke cameron gk, dgn family husband aku..

cik mai, lama tu tak p.. kami mmg x penah p pun, ni 1st time la.. hehe

Nani # said...

syoknye jalan2..

wah mee udang Mak Jah, kerinduaaannn ;)

Aizura said...

nani, sbb tgk kt blog awak ler yg ktorg g carik mee udang Mak Jah ni.. b4 ni g mkn kt mee udang banjir Mak Teh tu..