Instagram

Thursday, April 08, 2010

hasil tanaman kami

dah masuk bulan ke-4 kami menyewa di rumah ni.. dan sejak itu jugak lah tertanamnya bbrp jenis tanaman.. nampak nya dah ada yg membuahkan hasil.. walaupun belum cukup matang.. tapi kami sangat berbangga.. boleh dikatakan hari2 cik abg ku melawat hasil tanaman nya.. aku ni sangat jarang la.. bila hujung minggu jer aku g jengok.. hehehe..

so, ini lah hasil nya.. pokok jagung kami yang ada 8 pokok (kalo x salah la) mula mengeluarkan bunga dan buah jagung.. excited laa.. tiap 1 pokok dh mula keluar 1 buah.. best nyerrr.. tak lama lagi boleh la merasa makan jagung hasil tanaman sendiri.. yee haaa.. nk wat rebus ker bakar eh... cewahhh!! berangan pulak.. biler la dia nk besar eh.. 


ni pulak pokok kacang bendi.. besar sikit dh.. tp blum kuar hasil lg laa.. harap2 x lama lg kuar hasil gk eh.. leh la aku masak gulai ikan + kacang bendi.. hehehhehe


nnt aku update lg perkembangan tanaman kami ini yer... :)

4 comments:

Mazatul Azura Muhamad said...

Chaiyok Cik Zura.. Selamat Berkebun.. Syokkan kalu tanah kat rumah subur, macam2 boleh tanam.. Cam kami nie kalu nak tanam pokok2 kene guna beg plastic.. tapi tetap mendatangkan hasil...

Cuba tanam tomato plak.. best ooo tanam tomato... hehehe

Nani # said...

besnyer dok umah atas tanah..
:)

Aizura said...

cik mai, benih tomato dh beli dh.. tp cik abg x tanam2 lg.. hihi.. nk hrp cik adik ni, pandai memberi arahan jer.. :D

nani, best woooo... tp kalo x rajin x guna gk dok landed.. sib baik ex-TL ko tu rajin.. ahakss..

ArELeEz said...

rajinnye, u ols..! leez & my 'sayang' poyos jer nak tanam macam2 dlm pasu. tp, 1 pon xt'buat lagik. ha3..