Instagram

Friday, April 23, 2010

maggi for his dinner

malam ni adalah malam yang aku sangat suka.. sebabnya esok adalah cuti.. so, aku boleh la tido lewat tanpa memikirkan esok kena bangun awal untuk bersiap pergi ke tempat kerja.. seronok sangat.. tapi selalu nya walaupun cuti aku akan bangun awal jugak.. selepas subuh hajat di hati nak sambung tido lagi.. tapi selalu nya tak menjadi la sambung.. tambah2 pulak kalo balik perlis, mesti lepas subuh dok melepak dengan mak aku sambil memikirkan apa yang nak makan utk sarapan.. hehhe..

bukan itu main story utk entry ni.. aku nak ceritakan pasal dinner yg aku masak utk cik suami ku itu..
tengah2 sedap dok berehat lepas basuh keta tadi, tiba2.....

Suami: kita nak makan apa malam ni? (masa tu dah hampir kol 10 malam)
Isteri: eh!! kan tadi dah makan.
Suami: makan apa?
Isteri: kan tadi kita makan buah, biskut
Suami: alaaa!! abg tak makan tengahari tadi la
Isteri: laa!! naper tak bgtau awal2? mana la ayg tau.
Suami: dah 2 hari balik keje ayg ajak abg keluar makan. hari ni tadi ayg ckp nk gi Giant, nak main bowling. abg harap dpt mkn kat Giant la. dh tu ayg ckp x jadi pulak.
Isteri: hihi. sian abg. jom lah ayg masak maggi. (malas dah isteri nya ni)

kesian nyerrr.. laki sapa la ni.. kebuluran..

nasib baik lah si isteri rajin memasak 2 bungkus maggi kari special utk suami.. kalo tak, tak leh tido malam laaa.. kelaparan.. heheheh

moral of the story: balik keje, kena tanya suami nak makan ker tak. jangan pikir perut sendiri jer.. hihi

6 comments:

Mazatul Azura Muhamad said...

hahaha.. Bagus tul la... Tingin plak nak makan maggi.. nyum2

Anonymous said...

hahaa...
dialog kiteorg tiap2 ptg bile balik dr keja, "harini nk mkn ape?"
mmg boring bile kene pk nk mln ape tauuu... hihi.




~coffeeaddicts~

Aizura said...

cik mai, sekali sekala makan sedap gak.. hehehe

aida, exactly lah.. ktorg ni smpi dh abih kedai mkn kt kulim ni ktorg dh g.. no idea anymore.. last2 masak cincai2 jer kt umah.. layan jerrr..

azieazah said...

Memang kesian... huhuhuhu..

Tapi maggi kosong (kata orang “maggi bodo”) macam tu makan panas2... perhhh! sedap wehhhhh....

Linda the Octoberist said...

nih dh mcm abes idea nk masak ape jekk

Aizura said...

kak azie, sekali sekala makan sedap.. kalo selalu.. lari laki den.. haha

linda, itu jer stok yg tinggal & kemalasan nk msk grand2 sgt menebal.. hihi