Instagram

Monday, April 05, 2010

aktiviti kami sabtu lepas

sabtu seperti biasa.. akan bangun lewat.. mmg hari yg dinanti2.. best nyer dpt bangun lewat.. bangun jer terus terasa kelaparan.. malam td keletihan g mengukur lantai kat Tesco Sbrg Jaya.. bershopping yg agak banyak.. we spend a lot kat Tesco.. membeli barang2 keperluan rumah.. mcm2 lah.. penuh troli.. cik abg ku ckp, xper, kita dh bbrp bln dh x membeli brg byk2 cam ni.. hihi.. aku suker laa.. dia yg membayar.. :D

sambung citer sabtu.. bgn jer tido, kelaparan melanda.. mandi2 dulu pastu g dapur.. buat pankek jer lah.. ni pun sbb mlm td belikan yg dlm kotak nyer.. aku cuma bancuh tambah air, telur & minyak masak jer.. heheheheh... simple jer..

selesai breakfast, lepak2 layan tenet & tv.. mula la kemalasan nk keluar.. tp disbbkan xde bhn mentah nk msk utk tghari.. cik abg aku ajak g mkn kt Kepala Batas.. our feveret place to go for lunch.. hehe.. daging bakar nyer yg maveles..

lps lunch, jln2 carik bank kt butterworth nk mensetelkan bbrp hutang yg tertangguh x berbayar lg.. kat kulim tak semua bank yg ktorg perlukan ada.. contohnya Bank Islam ada.. tp, xde mesin cash deposit machine.. cik abg aku la ckp xder, aku blum penah pegi lg Bank Islam kt Kulim tu.. dia tipu, aku pun tipu la.. hihi..

setel hal byr2 hutang kt bank, aku memberi cadangan ajak naik feri menyeberang ke Penang.. dh lama cik abg ku itu teringin nk naik feri.. aku jer yg x nk.. alasannya, mls lah nk citer kt sini.. biarlah cik abg aku sorg jer yg tau naper aku x nk.. tiba2 jer aku nk, sbb nyer mls nk dgr org tu dok ulang benda2 yg sama.. so, lepaskan keinginan dia.. aku memberanikan diri.. alhamdulillah selamat.. :)

kami di atas feri.. layan gak la angin laut.. best.. :)

sampai ke seberang, we ols carik bank Al-Rajhi lak.. alhamdulillah jumpa.. :) Al-Rajhi ni cawangan nyer x byk.. susah sikit la.. tp apa nk buat, dh ada utang gk kan.. so, kena lah carik jgk.. nk byr..

pastu, we ols pi Padang Kota Lama lak.. lepak2 tepi laut, pastu pi pekena pasembor & cendol lak.. perghhh.. kenyang btul laa.. lps tu cpt2 gerak balik sbb hujan dah nk mula turun.. balik melalui bridge laa.. x kuasa dh aku nk q naik feri lg.. kete q punya lah panjang tu.. malas la nk tunggu.. huhu..

masa on d way blk, hujan sgt lebat bila we ols dh turun bridge.. area Seberang Jaya mmg sgt lebat.. teruskan perjalanan sampai ke Kulim..

sampai rumah, kerajinan masih menebal.. disebabkan cik abg ku request for cupcakes last night, so dgn rajin nya aku pun mengadun tepung.. maka terhasillah cupcakes aku yg x seberapa ni..

ok lah.. takat ni jer.. aku xde idea nk update blog skrg ni.. tambahan pulak penyakit malas menyerang tanpa segan silu.. menyampah aku.. nanti bila dah sembuh dari penyakit malas.. akan terhasil lg lah entry blog aku yg tah apa2 tu.. :D

3 comments:

Mazatul Azura Muhamad said...

dok baca blog cik zura pi jln2 ke penang.. dok tingin plak nak pi sana... nampak sedap ooo cupcakes... cuba pos mai sini.. heheh

mohd said...

mudah mabuk laut la tu... hehehe

Aizura said...

cik mai, meh la sini.. leh kita p jalan2 kt penang.. leh buatkan cupcakes kami yg x seberapa tu.. :D

mohd, sapa tah ni.. mana ada mabuk laut.. ok ja dok berdiri tepi feri tu..