Instagram

Monday, October 03, 2011

Laman rumah dah bersih.. suka.. suka..

lapang jer mata aku bila tiap kali balik rumah tengok halaman tepi rumah dah takde rumput panjang..
sekarang ni selalu jugak hujan di Kulim.. so, rumput cepat je tumbuh subur..
memang semak jer mata bila tengok..
tapi masa hari minggu yang lepas lepas.. en suami dah mintak kawan seofis nya yang buat part time memotong rumput datang potong rumput di rumah kami..
walaupun hanya rumah sewa .. tapi kesenangan mata perlu lah dijaga..
tenang jer mata aku bila balik rumah.. :)

kalau rumah sendiri, en suami dah tanam rumput lawa-lawa dah kot..
tapi sebab bukan rumah sendiri.. sabar-sabar kan jer lah hati tu..
jaga jer lah apa yg ada jer.. :)

ni kat depan.. siap ada pokok serai ditanam di situ..
serai tu hidup subur.. yg ni adalah rimbunan serai yg kedua yg kami tanam sejak kami menyewa di sini..
rimbunan pertama dah habis digunakan..
memang banyak guna serai sebab aku buat serunding utk popia simpul kasih.. :)


ni pulak tepi rumah dan terus ke belakang rumah..
sayup-sayup tu boleh nampak pokok pisang..
dan jugak pokok pandan yg memang sangat subur..
best jer tengok biler tanaman menjadi..
orang tak pandai berkebun kan.. memang terlebih kagum bila yg ditanam menjadi..
tapi semua tu en suami yg tanam.. dan jugak siram.. dan jugak jaga..
aku memang tahu guna jer.. :D


tu jer lah nak cerita.. pasal laman rumah jer..
sorry lah.. lupa nak ambik gambar sebelum sebab agak scary kot kepanjangan rumput-rumput liar itu.. :D

p/s: tetiba rasa rajin nak update blog lagi.. tunggu cerita yg seterusnya pulak.. :)


2 comments:

Zoey said...

nice house!hati lapang bila tengok laman kan..

Aizura said...

hi fazilah.. long time no see.. dh dok over the sea eh ko skrg.. :)
rumah sewa je ni. blum mampu nk beli sendiri landed house.. :)