Instagram

Thursday, May 29, 2008

not feeling well..

mlm semlm aku menghadapi keadaan muntah2 yg agak teruk.. xtau la kenapa.. food poisoning agak nyer... pas blk keje aku g beli laksa (kemaruk sgt nk mkn).. blk umah terus mkn dgn rakus nya.. huhu.. dh tu bila tgh mlm.. bila aku tertido kt dpn tv.. tiba2 aku terasa nk muntah.. terus bgn berlari ke bilik air... uweeekkkkkkkkk.. abih segala laksa yg aku mkn.. huhu.. dh tu... aku sejuk menggeletar.. tp abg ckp bdn aku x panas cam demam pun.. tp aku nyer sejuk mmg giler aaa.. 2,3 helai selimut + toto lg... kipas pun tutup.. telan 2 bijik panadol.. terus tido.. then, lebih krg 2 jam lg pas tu.. aku terasa nk muntah lg.. sib baik la smpt berlari ke bilik air... kalo x, berterabur laa.. muntah lg...... adoiiii... sgt penat la muntah ni... then, pastu tido lg.. bdn dh berpeluh... lg sekali masa subuh.. aku muntah lg... 3 kali aku muntah mlm tu... sgt menyeksakan.... apa la jd kt aku ni.. sian abg pun x leh nk tido asyik aku bgn & kacau dia jer.. nk minum laa.. sejuk laa.. bising2 psl muntah laa.. sian abg...

esok pg nyer.. mmg aku x larat nk bgn.. x g keja.. abg pun sama.. x g meeting pg tu.. sbb abg pun penat gk layan aku mlm tu.. abg ajak g klinik.. tp aku sgt x larat nk bgn menyiapkan diri.. then, abg wat keje kt umah jer.. hp abg asyik berdering2 jer.. same goes to my hp... aku sakit laa.. jgn la kacooo... tghari jer abg kuar g meeting.. abg ada meeting pg ptg..

pas abg kuar, aku gagahkan diri bgn mandi.. sbb kepala sgt la berat & sakit... pas mandi jer terus smbg lg tido.. sambil online gk la kt tenet.. setel apa2 keja yg patut kt my team.. aduuhh.. sakit nyer kepala aku.. seharian aku x makan apa2 pun.. langsung x rasa lapar.. aku minum air strawbery jer... kan best kalo hari2 aku x lapar.. leh la kurus sket... :)

ptg kol 4, dpt call dr kakak ipar aku.. dh on d way nk dtg umah.. alamak, sure abg miss comm lg ngan kakak dia ni.. ckp nk jumpa kt flamingo.. mlm baru dtg umah.. sekali ptg dh nk smpi.. aku lak dgn serabai tahap gaban.. dgn umah cam sepah2 gitu.. dgn baju gantung2 sumer.. x smpt nk simpan.. alahai.. abg lak xde nk suruh tolong wat.. gagahkan diri bangun n kemas2 apa yg patut.. pastu terus telan lg 2 bijik panadol.. alhamdulillah, ok sikit la... kol 5 ptg diorg smpi umah aku.. campur ngan sesat2 lg tu.. huhu... kol 6 ptg abg smpi dr putrajaya... ok sket abg dh blk..

aku mmg xde msk apa2 pun kt umah.. mlm tu ajak diorg mkn kt luar jer... sib baik they all ok.. dh tu lak.. abg kena g stayback kt ofis lakk.. saat2 cam ni yg menggeramkan aku.. bila family dtg umah.. dia lak kena g ofis... dh tu kol 5 pg baru dia blk umah.. aduhaii... kol 9 pg td dia dh kena attend meeting lg kt ofis.. aku lak.. pas family kakak ipar aku siap2 nk blk.. aku pun siap2 la nk kuar g ofis.. aku tinggalkan umah aku yg bersepah itu (angkara 3 org anak sedara ku.. huhu) utk abg kemas.. hahahah..

so, skrg ni aku tgh blogging kt ofis.. sbb tunggu abg blk umah.. kemas umah dulu.. baru aku blk umah.. :) .. tq my dear..

1 comment:

Teh said...

Sian la sakit. kita ni buat date x penah nak menjadi. Souvenier simpan dulu la no hehhe