Instagram

Monday, January 11, 2010

cerita hari minggu

hari ni aku tersangatlah mengantuk... selalu nyer kalo esok nya keja.. plg lewat kol 11 aku mesti masuk tido dh.. tp mlm td sbb AJL punyer psl.. smpt gk la tertido jap sementara menunggu result.. end up kol 12++ baru masuk bilik.. baru la nk solat isyak & baca yassin (sbb masuk rumah baru.. insyaAllah boleh dijadikan pendinding..) pastu, kol 1 baru la panjat katil.. zzzzz.. masa ni cik abg aku masih lg x tido.. dia sambung mengaji jgk.. aku pun x tau lah kol brp dia tido.. sbb aku sedar biler jam loceng di hp ku berbunyi kol 6 pg.. pastu, aku snooze jer.. smpi la kol 6.20 pg baru aku bangun.. aduhaiii.. liat nyer la nk bangun... tp memikirkan kewajipan utk bekerja dan mencari rezeki.. ku gagahi jgk.. kan ker best kalo buat bisnes sendiri.. keje sendiri.. apa yg aku leh buat eh utk dptkan gaji at least sama ngan gaji yg aku dpt tiap2 bln skrg ni... :)

ni aku mengapdet dr ofis.. selamba jer sbb baru jer menyiapkan keja.. alhamdulillah.. selesai gk keje yg tertangguh hari jumaat ari tu.. biler paler otak dh ingat nk blk jer.. dh x leh la nk pikir psl keje.. tp diorg ni suka sgt la bg keje last minit kan.. nk dan-dan tu jgk.. it's friday ok.. jgn la bebankan paler otak aku.. huhu (membebel hal minggu lepas la ni..)

weekend lepas.. we ols menghabiskan masa dgn mensetelkan hal rumah.. unpack brg2 yg nk guna, susun barang2 yg masih dlm kotak yg mungkin xkan diguna buat masa ni kt bwh tangga, clearkan ruang tamu, pasang astro, g nagoya beli langsir (utk living & dining hall dulu, yg lain2 pakai lah yg lama dulu.. x cukup bajet), ahad lak makcik cleaner & husband & anak dia dr ofc cik abg ai dtg bersihkan rumah (cuci toilet, cermin tingkap, habuk2 kt grill, basuh balcony, mcm2 gk lah).. uish, penuh btul aktiviti ktorg weekend ari tu.. penat sgt badan & kaki aku.. tp rasa puas hati la.. wpun blum sepenuhnya lg ni.. brg2 dapur aku x abih lg susun sbb ada 1 almari pinggan yg aku dh order masih blom smpi.. katanya hari selasa.. so, tunggu lah esok mcmana.. hopefully smpi lah kan.. kalo x aku kensel jer... g carik tmpt lain lak..

ish.. byk nyer cerita nk citer kt korg.. tp penat la menaip ni.. nnt lah aku story lg eh..

aku dh apply streamyx masa g kt carefour sbrg jaya ari sabtu ari tu.. maybe dlm 2 minggu lg kot baru diorg call.. tunggu jer lah kan.. kalo dh ada streamyx nnt.. rajin la sikit aku nk update.. :D

2 comments:

azieazah said...

Wahhh seronoknya masuk rumah baru..

uishh boh gamaq lagi best nih..

Aizura said...

seronok pun bkn umah sendiri lg.. alangkah best kalo umah sendiri.. :D