Instagram

Tuesday, January 26, 2010

cerita rumah pulak

baru nk masuk sebulan we ols menyewa di rumah baru.. utk pengetahuan u ols.. aku pun x ingat la dh bgtau belum.. we ols sewa rumah semi d 2 tingkat.. mmg agak besar lah keadaan rumah dgn we ols yg nk dok 2 org ni jer.. tp aku suka.. boleh letak brg2 kt mana yg aku suka.. cuma nya.. tiap2 hari dok pikir jer nk beli barang utk memenuhi ruang... huhu.. nafsu nafsu.. botak laki den.. hehe

buat masa skrg ni.. aku masih lom berpuas hati dgn susun atur dlm rumah tu.. ye lah.. x penah dok umah besar cam tu .. 2 tkt lak tu.. b4 ni dok umah cenonet jer.. so, di masa2 terluang ni.. aku rajin la membrowsing.. carik2 gmbr susun atur utk rumah2 yg lebih krg mcm tu.. xde la tiru exactly, cuma cari basic idea jer lah.. kalo nk tiru sumer.. mana nk cekau kewangan nyerrr..

meja makan
buat masa skrg ni.. umah we ols masih belum ada set meja mkn.. sbbnya set yg dulu aku tinggal jer kt umah aku yg kt kota dsara tu... sewakan sekali ngan meja mkn sekali.. sesuai laa.. penyewa aku tu pun bujang2.. so, skrg ni tgh planning nk carik meja makan.. xtau la nk design mcm mana.. buntu kepala ku..

langsir
ari tu dh beli.. konon2 nya nk pasang utk 2 sliding door kt bwh.. dan 1 tingkap.. tp, weekend ari tu smpt la p tinjau2 kt kamdar, bukit mertajam.. lawa2 la jgk design2 langsir kt situ.. terus cik abg ai mengubah fikiran (cik abg ai tau.. bkn ai.. hehe).. dia ckp.. apa kata langsir yg dh beli ari tu kita transfer ker atas.. sbb nyer kt atas ada 2 sliding door gk.. 1 dlm master bedroom, 1 lg kt family area.. so, aku dgn senang hati bersetuju.. tp nyer blum beli lg langsir utk yg kt bawah tu.. sementara ni pakai dulu langsir lama.. susah ok nk wat pilihan warna yg sesuai.. adesss.. lg sekali aku pening..

tikar/karpet
aku berhajat nk beli karpet best2 nk letak kt living hall.. dh usha2 dh la.. cuma x tau lah kewangan mengizinkan tak bulan ni.. sbb bln ni mmg dh target nk beli meja makan.. huhu.. so, KIV dulu ke bln depan kot.. huhu

sebenarnya... byk lg la yg terlintas dlm kepala aku ni yg aku nak beli.. tp, aku kena control.. pikirkan yg keperluan dulu.. yg kehendak tu.. KIV jap eh.. bergantung kepada pertimbangan ahli jawatankuasa.. hihi.. selalu nyer aku la yg buat keputusan nk beli ke x.. cik abg ai akan komplen biler dia rasa benda tu btul2 x perlu.. selain nya.. cik abg ai akan menyokong sepenuhnya.. siap bg cadangan lg okey.. hihi.. luv u lah abg.. memahami hati besar bini mu ini.. muah muah.. :X



7 comments:

azieazah said...

Wahhh seronoknya ada rumah besar... dapat ler berhias, so baik keja pun rasa seronok jerrr...

untung lagi ler masih berdua. Bajet tak banyak nak guna so leh guna untuk hiasan dalaman..

buat house warming tak? :D (cewahhh macam boleh pegi..)

Aizura said...

house warming.. kalo kak z nk dtg.. biler2 masa sy leh wat kan.. hehe..

.: Ain Rusli :. said...

wah..syoknye dok umah besar2..umah ain skang ni pun xterkemas lagi..huhuhu..cepat2 la kemas cantik2..sara nak datang ni..nnt die nak merayap satu umah auntie...siap laa..hahaha..

Aizura said...

sara nk dtg tolong 'mengemas' umah aunty yer... dtg laa... tolong tambah keja pakwi.. heheh

ctfarazila said...

syoknye dok semi-D... berapa sewa tu zura? kasi belila satu... apa barang sewa... hehehe

Aizura said...

fara.. ckp byk senang ooo..
hajat di hati tu mmg la teringin sgt nk beli.. tgh usha2 jgk laa.. tp nk setelkan beberapa komitmen dulu.. baru boleh btul2 serius nk beli.. :)
aku sewa rm600..

ctfarazila said...

saje ngusik ko zura... jgn mare... merapa harga rumah tu? murahnye sewa semi-D rm600 je ek.... byk untung...