Instagram

Monday, May 03, 2010

hari ni aku cuti

hari ni aku cuti.. replacement leave for labour day.. bagus kan?? tp cik abg ku tak cuti.. so, aku alone jer la kt umah.. xper lah, mcm2 aktiviti kena wat pg ni.. seperti.. g pam angin tayar keta, isi minyak keta, g pos ofc ambik brg.. (nnt aku bgtau brg per aku ambik).. g ambik duit nk byr utang.. g bank islam byr kredit kad.. g rhb byr utang keta.. x abih lg utang2 yg nk kena byr.. byk lg ni.. lain2 leh wat online jer..

nk citer psl g pos ofis.. actually, aku ada 2 parcel yg aku nk tuntut.. 1 tu dpt last week, lg 1 dpt semlm.. masa ktorg xde kat rumah gk lah.. wpun hari ahad.. (balik perlis la..)

1 tu kad kredit (replacement kad aku yg dh expired).. dh antar cik abg ku pegi ambik, tp x leh la.. polisi diorg kalo kad kredit, tuan punyer badan kena g ambik sendiri.. sib baik la aku cuti ari ni.. leh la gi ambik.. kalo tak boleh ambik hari ahad jer lah.. (aku dok kedah kan.. senang sikit urusan dgn gomen sbb ahad diorg bkk.. dan kami cuti.. :))

yg lg 1 parcel aku x sure lak apa.. sebab no idea la apa benda nyer.. biler pegi poslaju tu, tgk2 1 envelope (kad kredit) dan lg 1 adalah kotak (apakah ini??) .. naik jer keta dgn tak sabar nyer aku nk bukak kotak tu.. tp sblum tu boleh pulak aku terpikir, apa ni eh.. bom ker? virus ker? leh mcm tu.. tp tak salah bersyakwasangka kan??

sekali bila bukak jer.. nampak kotak panasonic.. dgn rakusnya bukak smpi habis.. tengok2.. ini lah benda nyerr..

rupa2 nya aku dapat dect phone laa.. sebabnya last month aku tukar pakej streamyx aku.. aku tukar ke pakej TM Blockbuster Deal.. masa tu org kat TM bgtau aku tak dapat dect phone ni sebab nyer aku tak upgrade pakej pun.. tp tiba2 lak diorg bermurah hati bagi gak dect phone ni.. nasib baik tak sempat membodek cik abg ku ajak pi beli cordless phone.. bukan aper.. sekarang ni rajin guna phone rumah sebab dok gayut ngan mak aku.. free lah kata kan.. hehehe.. 

ok lah.. tu jer nak cerita utk hari ni.. kalo rajin nnt aku update lg yer.. tata..

2 comments:

azieazah said...

Wahh best nya dapat dect phone tu, lawo plak..

fuhhh suspens yang berbaloi tuh...

Aizura said...

hehe.. i like the color combination.. hitam + oren..