Instagram

Tuesday, March 10, 2009

family picnic @ Janda Baik

sabtu lps we ols dh plan nk blk jengka.. pg2 tu kak ipar dh sms tanyer we ols dh kt mana.. dh brp ari dh aku dh suggest kt cik abg ai ajak family in laws aku g picnic kt janda baik.. sbb kakak ipar & adik ipar pun blk kan.. syok g ramai2.. then, pg tu cik abg ai ajak la diorg g.. mula2 diorg x nk.. so, we ols pun ok jer.. dok jap.. SIL call blk ckp nk g lak...

so, we ols dgn sepantas kilat g giant.. beli ayam 2 ekor.. sotong sket.. nk marinate.. nk g bakar2.. MIL aku pun dh siap2 msk nasik & bwk bbrp jenis lauk laa...

diorg gerak dr jengka kol 11 pg.. we ols lak grk bih krg kol 12++ .. so, ngam2 la lebih krg sama2 smpi kt genting sempah.. dr genting sempah sama2 gerak ke janda baik.. on d way nk naik ke janda baik tu.. ujan jer... ktorg dh risau laa.. nnt x leh nk picnic sbb ujan.. sian kt anak2 sedara kan..

dlm keta aku dok doa jer.. mintak la ujan berenti... tp alhamdulillah.. smpi je kt tmpt yg we ols nk picnic tu.. mmg xde setitik ujan pun.. panas elok jer... lega betul...










cik abg ai yg comot muka nyer... hahahah

tuan punyer blog mesti ada... bergmbr dulu sblum turun berendam.. :)

we ols lepak sini smpi kol 3++ tanpa hujan pun.. alhamdulillah... FIL aku ckp lg best mandi2 kt sini dr kt cherating... sbb sejuk... :).. diorg happy we ols lg la happy...

2 comments:

Awin said...

sungguh eppening aku nengok....tuh bakar ayam ke tuh? sedapnyaaa...

Aizura said...

heheh.. mmg happening.. bakar ayam lerr.. smpt marinate bbrp jam jer sbb last minit plan..
yg penting.. tunjuk bakat kt in laws aaa.. menantu dia sgt rajin dan pandai masak.. hihi.. sila uweekkk.. :D