Instagram

Wednesday, May 13, 2009

memanjakan kereta lg..

hari sabtu adalah hari sekali lagi we ols pegi memanjakan kereta.. dgn menukar button power window kt sebelah driver yg dh sgt lama rosak.. so, sblum2 ni sgt leceh la bila nk touch access kad ker.. nk byr tol ker (sblum pakai smart tag @ tmpt yg xde smart tag).. nk bayar parking ker.. mcm2 lah.. terpaksa la bkk pintu keta.. leceh ok.. so, we ols pun decide la bln ni belikan seketul benda utk power window tu.. aku pun xtau apa namanya.. carik yg 2nd hand xde.. so, beli yg baru.. cost RM195... ok aaa.. we ols bajet dlm RM250..

sedang menunggu runner kedai tu g ambik brg yg we ols nk kt centre dia kot..

ini la benda yg we ols ganti kan tu..
excited la ni.. terus pasang kt keta.. sekali, still x leh nk bkk gk tingkap sblh driver tu.. bwk g bengkel.. mekanik check.. rupa2nya.. motornya udah rosak.. mmg kena tukar motornya kalau nk membaik pulihkan keadaan seperti sedia kala.. alang2 ktorg pun.. terus lah ganti motor nyaa.. itu pulak kos nya.. RM250.. hihi.. bajet sudah lebih ni.. tp xper lah.. teruskan jgk laaa.. janji hasrat tertunai..

menanti keta sedang dibaiki..

masa ni mekanik (abg man) tgh tukar wayar apa tah.. yg sambung kt enjin.. aku pun x tau sgt.. wayar tu dh lama sgt.. smpi nk naik reput dh (kata cik abg ai laa..) mmg dh layak diganti..

so, abih la cerita psl manja2an kereta we ols di hari sabtu.. terbang duit lg utk kereta tersyg.. :)

No comments: