Instagram

Monday, May 25, 2009

JANDA BAIK lagi..

masih entry basi... weekend 2 minggu lepas.. (sambungan entry sebelum)

we ols bersama2 dgn bebudak opis aku merancang berpiknik2 ker janda baik.. sbb apa janda baik?? sbb aku suka.. tempat nyer x crowded dan x payah la nk mengusung brg jejauh kan.. sgt la best..

planning awal.. harus berkumpul di hadapan bangunan pejabat pukul 8 pg.. tp aku lak kena sakit perut kan.. so, lmbt sket la ktorg smpi.. lebih krg kol 8.30.. xde sapa pun lg.. cessss... terus calling sana sini.. sumer on d way.. x lama pun tunggu.. sorg demi sorg smpi..

tempat berkumpul.. menunggu bbrp org yg blum smpi... nk kena tinggal ni.. :P

on d way dh ke janda baik..
korg nmpk x ada kete waja itam kt dpn keta we ols tu.. (kecik sket nmpk.. besarkan imej..) ada cerita sket.. masa ktorg baru gk melepasi tol gombak.. dpn sket kan ada stesen minyak esso.. keta waja tu kuar dr stesen minyak tu.. terus ke lane tgh.. gilos btul.. kete blkg dh dkt.. sib baik smpt mengelak.. we ols kira nya dkt la ngan keta waja tu.. len macam je kete ni.. ketepi ketengah jer.. we ols dh suspect.. sure driver dia ngantuk.. cik abg ai pun memecut la overtake keta tu.. dok jejauh la sket.. bahaya btul.. dh tu.. tiba2 dia potong we ols lak.. laju gk la dia bwk kan.. mmg masih cam tu la.. ketepi ketengah.. smpi satu masa ni.. dia dok kt lane tengah.. masuk ke lane kiri.. dh tu.. kete tu menuju btul2 smpi bahu jalan.. ktorg perhatikan dgn penuh debaran.. mmg sikit lg la nk kena besi penghadang jln tu.. nasib baik driver tu tersedar.. aku pun soh cik abg ai high beam lampu.. kasi hon kaw2 sket.. dh tu tgk cam dia ok.. baru ktorg overtake sambil memandang ke arah pemandu dan buat sign soh berenti.. huhu.. risau nyer tgk.. keta tu masuk ke exit genting.. nk g kota keriangan la tu.. kok ye pun.. tido la dulu.. x nyempat2.. huhu.. bahaya jer..

dh smpi janda baik.. ini lah port we ols.. 1 pondok tu we ols bayar RM12.. ok la kan.. tmpt nya bersih.. selesa.. tmpt bakar2 pun ada..

cik abg ai memulakan proses pembakaran.. :)

mereka memasang khemah.. utk nk bersalin2 baju.. masa ni x tau lak rupa2 nya ada bilik air dekat jer.. sekali masuk 20 sen.. xper lahh.. pada yg nk save bajet tu boleh laaa..

kami sedang berendam.. sejuk nyer..

gembiranya suamiku...

aku kena percik air daaaa...

kami mkn ayam sambil berendam.. nikmatnyaaaa...

kami dh siap2 nk pulang dah..

di hadapan signboard riverside..
we ols ada planning lain lg ni lps gerak dr janda baik ni.. tp kan masa ni sumer org kena ceri beri laa.. kecuali si kenit zafirah.. sepjg jln asyik berenti nk membuang jer.. huhu.. salah apa yer??

2 comments:

mummysya said...

menarik lah...

Kin tak pernah pegi lagi sini.

Aizura said...

kin, g aa.. best aa mandi manda kt sana.. sejuk.. yg penting x crowded cam kt congkak tu.. :D