Instagram

Tuesday, May 19, 2009

aku inginkan...

byk citer yg aku nk citer kt blog ni.. aktiviti weekend ku.. tp blum berkesempatan lg laa.. gmbr pun byk gk nk tunjuk..

berbalik kpd topik entry aku kali ni.. aku inginkan saat-saat di mana apabila hari cuti @ malam hari bekerja.. aku x memikirkan soal kerja.. cukuplah aku pikirkan hal kerja di waktu siang sahaja.. tp aku x boleh nk buat macam tu.. sebabnya masa aku sgt la x cukup utk menyiapkan kerja2 tu.. susah nk ckp sebenarnya.. mcm2 hal berbangkit yg melanda.. apa yg harus aku buat?? bosan dah aku dgn keadaan mcm ni.. asyik2 mcm ni jer.. sbb tu la aku selalu jer down.. korg tgk status ym aku pun selalu la ayat2 x best jer.. itu menandakan otak aku tgh dlm keadaan yg tertekan.. aku tak suka...

wpun selalu nya aku stay kt umah je utk buat keja.. tp aku still tertekan sbb keja aku mcm x abih2 jer.. asyik kena kejar sana sini.. situ nk cepat.. sini nk cepat.. ingat aku robot ker.. wpun kt umah.. aku dok ngadap lappy aku sama mcm aku dok kt ofis.. 9 to 6.. selalunya bersambung lg smpi ke mlm.. bosan ok hidup cam ni.. aku kena buat sesuatu la .. x kan sampai bila2 aku akan mcm ni..

2 comments:

Dong & Dia said...

Aku cadangkan ko beralih kepada kerja2 yang non-technical. Sbb technical work cam programmer atau SA memerlukan banyak masa dan tenaga di luar waktu kerja sebenar. Kalau gaji 8 riban, ok tapi kalau less than that apa kata ko buat non-technical plak. Cam aku dah 4 tahun jadik trainer. Masih buat IT-related training tp boleh gak expand utk non-IT training. Syok wo. Sbb bila musim training jek aku bz kena travel sini sana tapi separuh tahun aku rileks baca blog kau. Hehe.

Aizura said...

mmg sgt la mencarik keje2 yg non tech ni.. penat dh aku.. mungkin faktor usia jgk la menybbkan aku jd exhausted sgt dgn keja2 aku skrg.. kalo dulu cam best jer.. huhu.. doa2kan lah aku jumpa petunjuk yg betul.. :)