Instagram

Wednesday, July 14, 2010

belajar men'deko' cupcakes

hari sabtu yang lepas, akhirnya aku berjaya menjejakkan kaki buat kali pertama nya ke kelas belajar deko cupcakes menggunakan buttercream.. dah lama gak teringin nak belajar ni.. tapi asyik tak berkesempatan jer..  kebetulan lak Ima ajak gi .. suggested by kak ipar dia.. cikgu yg mengajar aku ni adalah sorg doktor gigi di hospital butterworth.. bayaran pun takder lah mahal sangat.. alhamdulillah, dapat jugak lah ilmu untuk mendeko cupcakes yang selama ni aku musykil samada aku boleh wat ker tak.. hasil nyaa.. boleh la kan.. takder lah keras sangat tangan aku ni.. heheheheh

ini adalah hasil deko yang aku wat.. belajar main-main dengan butter cream..








aku belum lagi membeli barang-barang untuk aku memulakan praktik deko cupcake ni.. dalam proses men'survey' harga yang berpatutan.. nanti bila aku dah pandai wat, aku tunjuk lagi kat korg yer.. :)

7 comments:

nani said...

waaaa..besnyer !!
adalah jeles disini..
ntah bila lak aku nak g belajar deco cup cake..huhu
so, boleh la tempah kat ko pasni ? ;p

.: Ain Rusli :. said...

best best..aktiviti yg menyeronokkan..ain xberkesempatan pun nak join g kelas..byk kelas weekend,so xtau nk letak sara katne..makanye, belajar sendiri kat youtube je laa..huhuhu..

nnt tepek la lagi hasil2 akak eh.. :)

Dong, Dia & Azra said...

setakat tepek sini mana cukup. Kena post Shah ALam bagi Azra rasa. Haha!!!

Aizura said...

nani -> nk tempah eh? boleh.. tunggu aku terer sket eh.. :)

ain -> kalo tgn berseni, dr youtube pun ok jer.. akak ni nk kena org bg tunjuk ajar gk laa.. hehe

ijan -> nnt aunty dh terer, aunty post bg Azra eh.. skrg x leh lg, kang Azra gelak lak tgk deko aunty.. hihi

Yannz said...

tahniah & alhamdulillah..ok la zura, takde la keras pun tangan kau..nanti kita leh la wat cupcake sama2..

ctfarazila said...

wah bagusnye.... nanti dtg raya umah aku masing2 jgn lupa bwk cup cakes ye :P

~babykidmatters~ said...

satg bole biz pulak.. senang sket aku nk tempah dr penang hehe