Instagram

Tuesday, July 20, 2010

topik pagi Hot FM - status FB

tengah drive nak datang keje pagi ni, seperti biasa aku layan Hot FM.. topik pagi ni adalah pasal status di Facebook.. macam2 lah komen pendengar pasal Facebook ni..

ada sorang caller lelaki ni call bagitau yg wife dia addicted dengan FB sampai boleh letak gambar2 seksi dalam FB dan bercinta pulak dengan orang lain thru FB.. agaknya wife dia surirumah kot, dah bosan-bosan dok rumah, layan FB lah.. carik kenalan.. carik boyfren pulak.. kesian pulak kat mamat tu..

yang aku nak komen adalah pasal sorang lagi caller tadi, pompuan.. dia cakap dia tak suka dengan orang yang suka letak status 'nak gi makan', 'nak makan kat mana?'.. dia cakap lagi, ada yg letak gambar scan baby, tunggu org komen.. adess.. aku pun jadi tak setuju dengan minah ni.. itu lah guna nya Facebook.. senang nak hebahkan berita kat orang.. tapi nya kena lah dengan jalan dan cara yang betul.. jangan lah sampai over expose lak.. AG & Faizal pun tak puas hati ngan minah tu tadi.. kalo dah tak suka, tak payah nak bukak FB.. tutup akaun terus.. habis cerita.. AG siap bangkang lagi sebab nya dia penah letak status pasal nak cari tempat makan.. ramai bagi feedback, so dia dapat lah cari tempat makan yang best.. bagus gak kan?

korang pulak macamana dengan FB? aku memang hari2 akan bukak FB tapi nya sekarang ni aku layan FB waktu malam jer.. tengok status kawan2.. tengok gambar2.. at least dengan ada nya FB senang nak tau berita kawan2 yang duduk jauh2.. dari lost contact, terus dah boleh contact thru FB sekarang ni..

ada baik ada buruk nya guna FB ni.. tapi nya pandai2 lah pikir mana yang elok mana yang tak.. masing2 ada akal kan.. baik buruk di tangan anda.. :))


3 comments:

Kamariah Idris said...

Hi Zura..camne idup kt utara..hehe..akku pon ade dgr topik tu..psl wife t'lampau tu mmg bengong..tau dah kawin..pandai2 la jaga diri..Btul yg minah x puas ati dgn status org pon sama ..lantak laa org tu nk letak ape...janji bahagia..

Aizura said...

hi kay.. alhamdulillah, hidup di utara aman dan bahagia.. sbb dekat dgn kampung sendiri kan.. hehehe
ntah nyerr.. kalo dh x suka.. x pyh la layan FB.. ntah pa pe.. huhu

ctfarazila said...

senang je kalau dah x suke... hide je sts org yg kite x suke tu... aku pon pernah buat apa... hehehe