Instagram

Thursday, July 22, 2010

we are sensitive

ish.. nak cerita pun cam kelakar la pulakkan.. hahahahah.. gelak puas-puas dulu...

takder.. cam ni cerita nyaa..

lately, aku perasan yang aku agak sensitif la bila layan movie kt cinema @ tv.. selalu nya cerita loving-loving ni laa.. cepat sangat hati ku tersentuh.. pastu, terasa kelopak mata dah bergenang dah.. paling aku perasan, masa aku layan cerita P.S I Love You.. memang asyik lap air mata jer.. sungguh pelik pada aku yang kurang sensitif pada masa dulu.. kalo dulu, ko layan la citer apa pun.. payah sikit air mata aku nak keluar.. dengan kata lain kurang emosi la kot aku ni..

tapi, sekarang ni.. perubahan sangat ketara.. cerita loving couple memang la sangat membuatkan aku sensitif..

tadi kitorang layan citer hindustan kat B4U.. (kami melanggan pakej Mustika di Astro yer.. :D)
masa tu baru jer start citer Kahin Pyar Na Ho Jaaye.. lakonan Salman Khan (Prem) & Rani Mukherjee (Priya).. dah lama dah citer ni.. zaman aku study kt UM dulu.. dan dah beberapa kali jugak dah aku tengok citer ni..


ada lah satu scene.. masa Priya bertunang dengan orang lain.. masa ni si Prem tu dah tangkap cintan dengan Priya.. tapi tak sempat nak luahkan perasaan.. so, masa majlis Priya bertunang tu.. tunang Priya mintak Prem nyanyi.. so, dengan berat hati, Prem pun nyanyi jugak.. lagu yang dia nyanyi tu adalah agak mendayu-dayu dan menusuk kalbu gak la.. (walaupun takde subtitle masa lagu tu, tapi aku paham2 sendiri jer.. )
boleh pulak masa Prem tengah nyanyi tu, aku rasa kelopak mata aku bergenang jerr.. perasaan aku masa tu adalah, aku boleh merasa apa yang Prem rasa.. sedihnya tengok orang yang dicintai bertunang dengan orang lain.. (alahai, cam tiba2 jadi jiwang sangat lak aku ni..)

lepas habis dengar lagu tu, aku cakap kt en suami ku.. naper la aku sensitif sangat sejak dua menjak ni.. korang tau apa en suami ku jawab? ----->>>>> tu laa.. abg pun sama la..

ahaksss.. kelakar la pulak.. rupa-rupanya dia pun rasa sama macam yang aku rasa.. korang rasa kelakar tak?? adess, tak leh terima kenyataan la macam ni (topik Hot FM pagi tadi.. hihi)

paling best, en suami ku cakap.. kitorang jadi macam ni sejak pindah dok Kulim.. boleh??? hihihihi.. ntah apa kaitan, aku pun tak tau laa.. pandai-pandai lah korang tafsir yerr... kami suami isteri adalah manusia yang sensitif sekarang ni... huhuhu..


6 comments:

ctfarazila said...

errr... faktor umur kot... semakin matang... hehehe

Dong, Dia & Azra said...

Alololo....shuwitnyer dia..hehe...

nani said...

hehe..
kalau ko sensitip stended beb, yg shaq tu suke kongsi emosi kenapakah? haha

ok per, sensitif ni perlu ade sbenarnya..
comel~

Aizura said...

fara -> agak nyer lah.. umur dah makin meningkat ni.. sikit2 pun nk sensitif.. hihi

ijan -> shuwit kerr?? ahakss..

nani -> biasa lah.. shaq kan.. dlm hati ada taman.. hihihihi..

Fadzly@RyCO said...

biasa ler tu zura .. faktor usia ler dan pengalaman hidup ler tu.

aku sajes ko tgk citer hindustan tajuk Dil Hai Tumharaa ... konfirm ko kena letak kolah takung ayaq mata hehe

Aizura said...

Fadzly -> Dil Hai Tumhara.. nnt aku google dulu.. pastu torrent laa.. hahaha.. nk tgk tera mana ayaq mata nk keluaq.. :D