Instagram

Monday, May 23, 2011

Nur Kasih The Movie

sabtu malam ahad, kami pegi melayan NKTM..
kami menonton di Big Cinemas, Giant Kulim..
yg jarak nya hanya 5 minit dari rumah aku..
sangat dekat.. hihihi..

credit pic to Google

ada gak dengar2 review pasal this movie..
sedih dan meleleh2 air mata..
aku memang takde spare tissue or apa..
en suami cakap nanti lap air mata pakai baju je.. :D

my personal review..
boleh dikatakan sepanjang tayangan..
mata aku asyik la bergenang dgn air mata jer..
apa yg aku rasa??
sangat mendalam rasa cinta sepasang suami isteri..
aku merasakan seperti aku di dalam situasi itu..
bagaimana harus aku bersabar untuk menghadapi..

sepanjang menonton..
tangan en suami tak lepas dari menggenggam tangan aku..
kami menghayati watak2 yang dilakonkan dalam NKTM..
kami sama-sama mengalirkan air mata..
tiada gelak ketawa kedengaran dalam panggung wayang itu..
semua nya senyap dan melayan perasaan..
sungguh syahdu perasaan itu..

selesai menonton.. kami terus pulang ke rumah..
on the way balik, en suami cakap..
tak dapat bayangkan keadaan kalau dia kehilangan isteri dia..
bagaimana nak menghadapi keadaan begitu..
bagaimana menghadapi saat kehilangan insan tersayang..
sebak bertambah bila saat seorang ibu yg menunjukkan rasa kasih sayang buat anak nya..
memberi semangat untuk anak nya terus menghadapi hidup..
terus teringat mak di kampung..

aku pun berperasaan yg sama..
sebab tu lah asyik mengalir jer air mata masa menonton..
makin mendalam rasa cinta di hati terhadap insan tersayang..
semoga hidup kami diberkati Allah hingga hujung nyawa..

p/s: anniversary dah menghampiri ni.. :)



5 comments:

sW33tdARLiNG said...

sweet nyaaa cik abe dia temankan dia.... barulah boleh dijadikan pedoman...

ctfarazila said...

ijam belum tentu nk gi tengok ni... hahahha.... aku tingin gak...

Aizura said...

sweetdarling - masa tgk wayang mmg lah cik abg kena teman.. tak leh g sorg2.. hihihi

fara - alaaa.. ko ajak jer.. jgn la bgtau jln citer kt dia.. hehe

puterikiut said...

adussss... baca pun nak rasa sedih belum tgk lg ni.. kalau tgk wayang mmg leh layan perasaan kan.. gelap..org tak nampak kalau meleleh..hehe

Aizura said...

betul2. kena lak kami dok belakang sekali. couple seat lak tu.. kiri kanan xde org. mmg layan air mata la. huhu