Instagram

Wednesday, May 25, 2011

suka hati korang lah nak letak tajuk apa......

sejak akhir akhir ni.. aku malas nak update blog sendiri..
selalu nya disebabkan takde idea nak merapu..
tiba tiba sajer rasa hilang kata kata yang nak ditulis..
baru taip sebaris.. terus aku close..
memang otak aku dah makin tak produktif rasa nya..
aku memerlukan sesuatu untuk menyegar dan mengaktifkan otak aku..
supaya aku bersemangat nak buat kerja ofis, nak update blog..
nak buat benda benda yg berfaedah..

banyak benda jugak yang difikirkan dalam kepala otak ni..
pasal keluarga, pasal ekonomi, pasal kesihatan, pasal kehidupan, pasal percutian..
pasal wish list.. pasal bila-lah-aku-boleh-kaya-raya-tak-perlu-nak-kerja-lagi..
pasal masa depan.. pasal orang-lain-yang-menyusahkan-hidup..
macam macam pasal lagi lah..

walaupun aku malas nak update blog sendiri.. tapi aku adalah rajin melawat blog korang..
dari blog list aku tu, memang hari hari aku tengok..
kalau ada orang update jer, terus aku terjah..
pastu, suka jugak cari blog blog baru yang menarik untuk aku khatam..
memang aku boleh habiskan masa mengadap laptop jer malam malam dengan melayan blog blog korang..
sambil masa tu en suami akan layan TV cerita yg aku tak minat / main ps2 games / study ..

tapi... minggu ni agak sibuk..
dengan urusan kerja sampingan..
Alhamdulillah rezeki.. takde lah banyak pun..
tapi aku suka..
nasib baik lah en suami membantu..
sambil kami melayan TV cerita yang kami sama sama suka.. :D

minggu ni, memang betul betul aku cakap laa..
setiap kali loceng jam bunyi.. terus aku rasa aku ada sakit apa apa tak hari ni..
aku rasa nak ambik MC..
rasa nak sambung tidor..
nak duduk kat rumah sambil buat apa saja yang aku suka..
memang rasa sangat lah malas nak bangun bersiap-siap dan drive datang keja..
memang teruk sangat perasaan itu..
kalaulah aku boleh kerja dari rumah.. alangkah bahagianyaaa...

tapi itu lah.. manusia tak pernah puas..
tak pernah bersyukur dengan apa yang ada..
memang nafsu manusia begitu.. 
oleh itu, kita perlu mengawal nafsu dengan sebaik mungkin.. 
jangan diikutkan perasaan..

ko ingat aku tulis macam ni aku boleh relax ker??
tak jugak....
sajer nak menyedapkan karangan entry aku ni jer...
ingat senang ke nak buang perasaan malas..

tapi kan.. mood rajin aku tiba tiba datang masa hari sabtu lepas..
di saat en suami tiada di rumah sepanjang hari sebab kena attend kelas..
aku jadi rajin dengan menyapu, vakum lantai rumah..
dan juga.. terus mengemop lantai.. perkara paling jarang tak pernah aku buat..
Ajax Fabuloso yg dibeli masa nak masuk rumah dulu, memang tak diguna pun...
elok je tersimpan kat dalam toilet bawah..
dah selamat aku guna sabtu lepas..
en suami balik rumah terus Terima Kasih kat aku.. sebab mop lantai..
keajaiban la kan.. hahahha...

tiba tiba aku dah hilang idea..
cukup lah dulu yer..
tunggu idea lain lak datang..
tunggu musim rajin yang lain pulak..


2 comments:

Mazatul Azura Muhamad said...

betul tu cik zura.. nak menulis nie kadang2 memang ikut mood.. kalau x dek mood, banyak story nak share pun x tershare kan!

Aizura said...

mmg sgt betul la cik mai. kalo tulis jugak, org yg baca jd tak paham mcm tuan yg tulis jugak. hahahah