Instagram

Wednesday, May 04, 2011

Kiwi CheeseTart

ini adalah projek weekend lepas..
dah lama ada resepi.. cuma nak mencuba membuat nya agak lambat..
en suami memang suka dengan cheese tart..
sebab tu lah aku berusaha jugak nak membuat..
demi en suami terchenta.. :)

mula2 buat shell nya dulu..
esok nya baru lah buat full version of cheese tart..
filling yg ada dalam stok hanya lah kiwi..
so, jadi lah Kiwi Cheese Tart..





banyak jugak lah yg dapat..
lebih dari 40 bijik utk size campur2..
medium and small...
aku simpan dalam peti sejuk..
takkan lah 1 hari jer ktorang berdua boleh hadap sampai habis kan.. dahsyat tu!!!

pastu, en suami komen laaa..
masa ni cheese tart dah habis dah..
'best jer masa ada cheese tart dalam peti, balik keje leh makan 3,4 bijik'
'kan best kalo selalu ada cam tu.. '

wah!! hint yg baik tu..
nak suruh bini dia rajin-rajin mem'baking' la tu..
oleh itu, azam ditanam di dalam diri..
lepas ni nak rajin-rajin test buat yang lain pulak..
kek ke, cookies ke..
best la kalo buat ada org makan..
dulu penah buat jugak, tapi kurang sambutan..
so, aku malas lah..
sekarang ni dah dikomen begitu kan..
ada la sikit angin rajin keluar.. hahahah

ok lah.. tu jer nak story..  :D

No comments: